Προς το περιεχόμενο

Gran Torino (2008)

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

grantorinoposter.jpg

Ο Ίστγουντ θα υποδυθεί τον Γουόλτ Κοβάλσκι, έναν βετεράνο του πολέμου της Κορέας. Όταν ο έφηβος γείτονας του Ντιουκ (Κόρι Χάρντικτ) προσπαθήσει να του κλέψει το αγαπημένο του Gran Torino, ένα μοντέλο της Ford από το 1972, o Γουόλτ θα αναλάβει προσωπικά την αναμόρφωση του νεαρού. Η ιδιαίτερη σχέση που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στους δυο, θα επιφέρει ανατροπές στον τρόπο που ο καθένας τους αντιλαμβάνεται τη ζωή: Ο Ντιουκ θα συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου, ενώ ο Γουόλτ θα ξαναδεί τον κόσμο με διαφορετική οπτική. (critics.gr)

IMDB

Trailer

Critics.gr

Νταξει, γ*μησε ασχημα η ταινια, δε το περιμενα. Τρομερη η ερμηνεια του 79 χρονου (!) πλεον Clint Eastwood. Καλη ιδεα και αψογη υλοποιηση που σιγουρα αξιζει Oscar. Αν και ειναι δραμα, γελασα πολυ στο πρωτο μισο της ταινιας με τις αντιδρασεις και την συμπεριφορα του πρωταγωνιστη.

Απο μενα-> 8/10

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο τυπος ειναι γαματος σε τετοιους ρολους. Πρωτα απολα ο κωλογερος στα 80του οχι απλα στεκεται, νταξ, πρεπει να κανει γαμω τις ζως ή εχει γαμω τα σκαρια το σωμα του...

Ο δε ρολος ειναι θεικος. Οι ατακες

με κορυφαια στους μαυρους που πανε να βιασουν την γκομενα και ενω περιμενεις να τους ηρεμησει τους πεταει "Τι κανετε εκει ρε αραπαδες"

ειναι όλα τα λεφτά

Παντως λεει πολλα πράγματα για την Αμερική και πως έχει εξελιχθεί αυτή μεσα στα χρόνια ειδικά σε hardcore all American πολιτείες οπως στην ταινια.

Πολυ καλο και το τελος, καμια σχεση με αυτό που περιμένεις αλλά με πολύ νοημα για τον συγκεκριμενό χαρακτήρα.

Πάντως ολα τα λεφτα οι διαλογοι, θεικη η γιαγια η Βιετναμεζα που τον βρίζει στην γλώσσα της και αυτός της απαντάει Αμερικάνικα και εχει μια πολύ haunting ατακα, εκει που λεει στον παπά πως

αυτο που στοιχειώνει ένα άνθρωπο είναι αυτό που δεν τον διέταξαν να κανει(δηλαδή ήθελε να το κανει)

Δημοσ.

Ωραία ταινία και ο Ίστγουντ για ακόμα μια φορά δείχνει γιατι είναι ο πιο BAD ASS ηθοποιός του Χόλιγουντ. Μια ταινία που θα ήθελα να παίζει αυτός γιατί σε πολλές σκηνές της σκεφτόμουν πως θα αντιδρούσε ο Κλιντ είναι η ταινία RED ( http://www.imdb.com/title/tt0972883/ ) καλός και ο τύπος που παίζει στην ταινία αλλά χρειαζόταν λίγο Ίστγουντ πιστεύω..

Γούσταρα και γέλασα πολυ που έβγαζε παρατσούκλια απο τα ονόματα τον συμπρωταγωνιστών

επίσης μπηχτή στον

λευκό που ήταν ντυμένος ράπερ και του είπε πως οι μαύροι δεν το θεωρούν αδερφό(bro) τους. Νευριάζω και εγώ όταν βλέπω κάτι παιδάκια έξω να το παίζουν yo yo ρε βλάκα είσαι λευκός χωρίς να θέλω να θεωρηθώ ρατσιστής απλά δεν κολλάει το όλο υφάκι το οποίο φαίνεται εξαρχής πως είναι προσποιητό.

Δημοσ.

Αυτο ειναι ακομα πιο αστειο στην Ελλαδα που τα φοραει ο καθε βλαμενος απο πλουσιο προαστιο.

Στην Αμερικη το αρχικο ραπ εξεφραζε την ζωη των γκετο. Στην Ελλαδα που το ειδες το γκετο ρε γαμω το ΕΟS σου, εκτος αν εισαι Νιγηριανος

Δημοσ.

Tην είδα εχθές την ταινία και μου άρεσε πάρα πολύ. Εντάξει το καστ είναι για πέταμα, εκτός από τα πιτσιρίκια αλλά ο Κλιντ κράτησε την ταινία μόνος του. Απάντησε στον Spike Lee για τους μαύρους που άφησε έξω από το Flags of our Fathers, ζωντάνεψε μια τελευταία φορά τον άνθρωπο χωρίς όνομα και τον Χάρυ και τους εξιλέωσε με το

non-violence

φινάλε.

ερώτηση: Στο τραγούδι που έγραψε στους τίτλους τέλους, τραγουδάει ο ίδιος το πρώτο κουπλέ?

Δημοσ.

την είδα και εγω χθές βράδυ. δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. έχει πολύ καλούς διαλόγους αλλά κατά τα άλλα νομίζω οτι είχε προβλέψιμη πλοκή.

η ταινία είναι one man show. το μ...ί πως καταφέρνει και κάνει τόσα στα 80 του;

Δημοσ.
την είδα και εγω χθές βράδυ. δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. έχει πολύ καλούς διαλόγους αλλά κατά τα άλλα νομίζω οτι είχε προβλέψιμη πλοκή.

η ταινία είναι one man show. το μ...ί πως καταφέρνει και κάνει τόσα στα 80 του;

Δηλαδη θες να μου πεις οτι ειχες προβλεψει το τελος?:rolleyes:

Δημοσ.

Μολις την ειδα και εγω, φοβερη ταινια!

Δεν εχω δει πολλες ταινιες του clint eastwood 3-4 το πολυ αλλα ενταξει ο τυπος ειναι απο τους καλυτερους ηθοποιους που εχω δει μεχρι τωρα. Το να δινει τετοιες ερμηνειες σε αυτην την ηλικια δεν ειναι και λιγο...

Οσο για την ατακα που λεει ο KaizerSoze στο 2ο spoiler πραγματικα ηταν ολα τα λεφτα! Επισης το αλλο σημειο που γελασα αρκετα ηταν

εκει που παει ο γιος του με την γυναικα του και του λενε με τροπο να τον στειλουν στο γηροκομειο,ειχε παρει ενα βλεμα ο clint και ελεγα τωρα θα του ορμηξει

Δημοσ.

Το άνθρωπος είναι απλά ο ορισμός του ηθοποιού...

Από όλες τις απόψεις ήτανε φοβερή ταινία...

Από θέμα σεναρίου δεν μου έλεγε και πολλά αλλά οι ερμηνείες και οι μαεστρίες στην σκηνοθεσία την έκαναν πραγματικά μοναδική.

Το Gran Torino ήτανε κούκλα επίσης...

1972_Ford_Gran_Torino_Sport_SportsRoof.jpg

Δημοσ.

Και γω παιδιά έμεινα μαλάκας πιο πολύ από το τέλος. Και χάρηκα ιδιαίτερα που είδαμε έναν Clint με το face του Dirty Harry και του The man with no name :-D

Όσο για το ότι κρατιέται τόσο καλά στα 80 του, είναι ότι έκανε πολύ υγιεινή ζωή όντας χορτοφάγος. Τέλος, δεν καπνίζει, όσες φορές το έκανε ήταν για τις ανάγκες των ρόλων. Τι θεός που είναι στην τριλογία του Sergio με τη βρωμερή πουράκλα του που κάθε λίγο και λιγάκι έφτυνε! :lol:

Δημοσ.

Παρα πολυ καλη!

Ο Κλιντ ειναι καταπληκτικος και ο ρολος του παει γαντι.

Προβλεψιμο το τελος,

αλλα δε με ενοχλησε ιδιαιτερα.

8,4

Εβαλε τα γυαλια στον Spike και τις "my niggas in da ghetto" ταινιουλες του... :-(

Δημοσ.

Προβλεψιμο το τελος,

Εαν κατι ΔΕΝ ειναι προβλεψιμο απο ΑΥΤΟΝ τον ηθοποιο, σε ΑΥΤΟΝ τον ρολο σε ΑΥΤΗΝ την ταινια ειναι το τελος

Δημοσ.

Εαν κατι ΔΕΝ ειναι προβλεψιμο απο ΑΥΤΟΝ τον ηθοποιο, σε ΑΥΤΟΝ τον ρολο σε ΑΥΤΗΝ την ταινια ειναι το τελος

MAJOR

Σου θυμησε Dirty Harry και περιμενες πιστολιδι στο τελος.

Εμενα μου θυμησε Dirty Harry, αλλα μετα το κλειδωμα του μικρου,

και απ'αυτα που του ειπε, *

ηταν σαφες -για μενα-

απο εκεινη τη στιγμη *

οτι παει για να αυτοθυσιαστει.

Δε θα ηταν λογικο να κανει τιποτα αλλο, δεδομενης της αριθμητικης διαφορας, της ηλικιας και του οτι δεν ειχε τιποτα να χασει πλεον.

* Αξιολογησαμε διαφορετικα αυτο το σημειο. ;)

Δημοσ.

Ωπα, εσυ, θεωρεις οτι με τον ορο τελος αναφερομαι actually στο τελος, last 10min ας πουμε. Εγω μιλαω για την τελευταία πραξη του εργου, the third act που λεμε

Μην μου πεις

οτι περιμενες το τελος απο την σκηνη ου την φερνουν πισω ξεκωλιασμενη?

Δημοσ.

Εγώ πάλι, το τέλος τέλος δεν το περίμενα και μου άρεσε πολύ η κατάληξη (έχει ένα οξύμωρο η πρότασή μου, αλλά καταλάβατε τι θέλω να πω).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...