Προς το περιεχόμενο

Υπολογιστης γραφειου μεχρι 250 ευρω

Radiatedsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Aρα στην αποπανω συνθεση αλλαζουμε τα εξης:

1) Μητρικη αυτη (η πιο φτηνη με 4 Sata θυρες) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523354

2) Ραμ 2 τετοιες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554788 αντι για μια των 2 Gigabyte

3) Ισως αν θελεις βαζεις αυτο το τροφοδοτικο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700140

και αυτο το κουτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911002

για να αποφυγεις τη κακιστη ποιοτητα των 'ενσωματωμενων σε κουτια τροφοδοτικων'.

Ολα αυτα, και του δινεις και την 6600GT και ειναι κομπλε.

Συνολο με ολες τις αλλαγες: 260,08€!

Γιατί τόσες αλλαγές?

1> Γιατί να βάλει χειρότερη μητρική κάρτα? Έτσι και αλλιώς θα την απενεργοποιήσει την igp.

2> Με τίποτα να μην βάλει 2 dimm του ενός. Να πάρει τώρα την 800αρα της kingston, και στο μέλλον, αντί να πετάξει δυο dimms στα σκουπίδια μιας και δεν παίρνει άλλα η μητρική, να βάλει άλλο ένα των 2gb.

3> Το συγκεκριμένο CM δεν το έβαλα τυχαία. Είναι φυσικά ανώτερο σαν κουτί από το asus, και το τροφοδοτικό του είναι ποιοτικό και αθόρυβο. Μιλάμε για δοκιμασμένα κομμάτια.

Έτσι παραμένει το budget στα 260, και φυσικά παραμένει καλύτερο...:P

• Moderators
Δημοσ.

Ατοπε ακομα και η χειροτερη AMD Μητρικη εχει ενσωματωμενη vga, οποτε δε τιθεται λογος.

Radiatedsoul, οχι δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ο άτοπος μαλλον το εθεσε ως θεμα επιδοσεων. Αλλα η μητρικη που βαλαμε ειναι εχει αρκετα χειροτερη onboard vga απο την HD3200/HD3300.

Γιατι αλλιως θα ανεβαινε το budget και δε θα χρειαζοταν να δωσει την vga του καθως η onboard ειναι αρκετα καλη :P

Για τις ραμ διαφωνω, το dual channel κανει διαφορα.

Δε νομιζω ο ανθρωπος που θα το παρει να χρειαστει πανω απο 2GB..

Για το CM, Οκ, αφου το χεις δοκιμασει :-) (τι τροφοδοτικο φοραει, αφου λες οτι ειναι επωνυμο)?

Δημοσ.
Για τις ραμ διαφωνω, το dual channel κανει διαφορα.

Δε νομιζω ο ανθρωπος που θα το παρει να χρειαστει πανω απο 2GB..

H διαφορά στο memory bandwidth δεν δικαιολογεί την αναβαθμισημότητα (ούτε καν την διαφορά της τιμής για 3euro), καθώς είναι παντελώς αμελητέα για την χρήση που προορίζεται. Όσο για την ram, αν δουλέψει vista θα του έλεγα να πάρει 4gig από τώρα μάλιστα.

Για το CM, Οκ, αφου το χεις δοκιμασει (τι τροφοδοτικο φοραει, αφου λες οτι ειναι επωνυμο)?

Που έγραψα ότι είναι επώνυμο? Έγραψα πως είναι ποιοτικό και αθόρυβο.

• Moderators
Δημοσ.

Τη ποιοτητα απο που ακριβως την εκρινες? :o

Γιατι κι εγω παιρνω εναν αθορυβοτατο ανεμιστηρα με 5€ και σου κανω και AT PSU αθορυβο στο λεπτο... :X

Δημοσ.

δε το παρηγγειλα ακομα επειδη ο επεξεργαστης δεν ειναι διαθεσιμος στο eshop.

Το κουτι και τις μνημες ενταξει θα τα βρω, μαλλον θα παρω το κουτι και τροφοδοτικο του georgeman και μνημες οπως λεει ο dante.

Μπερδευτικα ομως για την μητρικη , να βαλω μια στην τυχη μια φτηνη? Τοσο μεγαλο ρολο παιζει?

Και μιας και δεν υπαρχει επεξεργαστης διαθεσιμος να περιμενω να ερθει ή να βαλω αυτον που λεει ο ατοπος? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559957

• Moderators
Δημοσ.

Αν δεν εχεις προβλημα για τα +20€ σχεδον, βαλτον. :-)

Αν βαλεις την απολυτως πιο φτηνη μητρικη που υπαρχει απλα χανεις σε επεκτασιμοτητα (εχει μολις 2 Sata θυρες).

Κατα τα αλλα ολες ιδιες ειναι οι απολυτα φτηνες :P Αλλα τσεκαρε μηπως καποια δεν υποστηριζει ακομα τον Χ2 7750, μιας και ειναι καινουριος...

Δημοσ.
Τη ποιοτητα απο που ακριβως την εκρινες? :o

Γιατι κι εγω παιρνω εναν αθορυβοτατο ανεμιστηρα με 5€ και σου κανω και AT PSU αθορυβο στο λεπτο... :X

Eκτός από το γεγονός που όπως σου έγραψα είναι αθόρυβο (για μένα σε OEM προϊόντα το θέμα θόρυβος είναι πολύ σοβαρό), αν θυμάμαι καλά δίνει πάνω από 20Α στην 12αρα, πράγμα πολύ θετικό μιας και μας δείχνει τον χρόνο σχεδίασης του PSU. Σε κάθε περίπτωση, θα το προτιμούσα από το windmill που λινκαρες , το οποίο και είναι κατασκευασμένο για P4 υπολογιστές (πράγμα που φαίνεται εύκολα από το ampere distribution του)...;)

To έχεις δει το συγκεκριμένο CM PSU από κοντά? Έχεις ακούσει κάτι κακό για αυτό? Μπορεί να κάνω κάπου λάθος, θα με ενδιέφερε αν ξέρεις κάτι συγκεκριμένο, μιας και το προτείνω συχνά αυτό το combo σε επιχειρήσεις, και κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη. Πάντως, απλά το επιχείρημα "είναι ενσωματωμένο με το κουτί", όπως εξάλλου έχουμε δει πλειστάκις στο παρελθόν, δεν στέκει φυσικά...:P

• Moderators
Δημοσ.

Ε ρωτησα ποιο ακριβως ειναι για να βρω περισσοτερες πληροφοριες.

Τα 18Α που δινει το windmill ειναι αρκετα [και περισσοτερα απο τις συνδυασμενες τιμες πολλων αμεσως ακριβοτερων τροφοδοτικων] ακομα και για HD4850.

Δεν ειπα οτι ειναι πανακεια, απλα ειναι ενα ποιοτικοτατο φτηνο τροφοδοτικουλι.

Απλα σε ρωταω ποιο ακριβως ειναι το τροφοδοτικο του συγκεκριμενου κουτιου, και μου απαντας ''ειναι αθορυβο'' ή ''εχει καπου 20Α ισως και περισσοτερα, δε θυμαμαι''. Τι αλλο να κανω εγω?

Kι επειδη τα ''on case'' τροφοδοτικα μου εχουν καψει 2 φορες υπολογιστη, δε τα εμπιστευομαι καθολου. (ενα 350ρι κι ενα 400ρι συγκεκριμενα).

Δημοσ.

και μενα μου εχουν καει 2 dvd drives εξαιτειας τροφοδοτικου. Μου καηκε το πρωτο και το αλλαξα νομιζα εφταιγε το dvd. Οταν καηκε και το τριτο dvd αλλαξα τροφοδοτικο και δε ξανακαηκε τιποτα.

Αλλα ενταξει μαλλον ειμουνα γκαντεμης, δεν ειμαι τοσο επιφυλακτικος απενταντι στα on case. Εκτος αν ξαναπαρω on case και αρχισουν να μου καιγονται συσκευες παλι.

Εχω ακουσει βεβαια οτι τα τροφοδοτικα που ειναι λιγο ελλατωματικα αλλα λειτουργουν τα δινουν με το κιλο σε εταιριες που φτιαχνουν κουτια για να τα πουλανε. Μπορει να λειτουργει αλλα η ταση που βγαζει μπορει να ειναι λιγο μικροτερη μεγαλυτερη, να εχει διακυμανσεις , με λιγο φορτιο παραπανω να παραμορφωνεται κτλ.

Και να σου χαλανε συσκευες εξαιτειας τροφοδοτικου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...