gourounii Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 πηγαινε στην στηλη c και γραψε =if(A1=Β1;"Diploegrafi";"") αυτο κανει το εξης: εαν το Α1 ειναι ισο με το Β1, τοτε εμφανησε μου την λεξη "διπλοεγγραφη, αλλιως εμφανισε μου κενο. σου εμφανιζει στην στηλη c την λεξη διπλοεγραφι οπου τα κελια Α1 και Β1 ειναι ισα. μετα μπορεις να επιλεξεις ποια θα κρατησεις... αυτο ειναι το σωστο... βαλε το και θα δουλεψει... στο αλλο το post ειχα κανει ορθογραφικό
Nexus Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα σας.Έχω ένα αρχείο excel που ανανεώνεται καθημερινά. Επειδή χρειάζομαι στο τέλος της εβδομάδος να φτιάχνω ένα report πρέπει να βρίσκω τις καινούριες εγγραφές και να τις επεξεργάζομαι. Αυτό όμως είναι αδύνατο να γίνει χειροκίνητα γιατί οι εγγραφές είναι εκατοντάδες. το αρχείο αποτελείται από τρεις στήλες και θέλω να βλέπω τις καινούριες εγγραφές σε σχέση με το προηγούμενο. μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Ρίξε μια ματιά σε αυτό το πρόγραμμα: http://www.synkronizer.com/ Το χρησιμοποιούσα παλιότερα για να συγκρίνω φύλλα εργασίας με πολλές εγγραφές, για να βρίσκω τις εγγραφές που είχαν προστεθεί και αυτές που είχαν τροποποιηθεί. http://www.synkronizer.com/e/infos.html
MastroGiannis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Η μορφοποίηση υπό όρους δεν σε βολεύει φίλε binary; Π.χ. για την στήλη Β με έναν τύπο σαν και αυτόν: >=AND($B1<>"";COUNTIF($A:$A;$B1)=0) έτσι ώστε να χρωματίζονται τα κελιά με τις διαφορές.
smerliao Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 ΟΚ. Από την αρχή. έχω 2 στήλες Α και Β. Η Α είναι η παλιά και η Β η καινούρια.Θέλω να συγκρίνω την Α με την Β και να βρω τις διαφορές τους. πχ. Α ααααααα ββββββββ γγγγγγγγ δδδδδδδδ Β ααααααα ββββββββ γγγγγγγγ δδδδδδδδ εεεεεεεεε ζζζζζζζζζ θέλω κάτι να μου συγκρίνει το Α και το Β και να μου πει ότι η διαφορά τους είναι τα εεεεεεεεε ζζζζζζζζζ φυσικά η λίστα έχει μέσα πολλές εγγραφές και όχι μόνο 5 τωρα κατάλαβα. πηγαινε στη c1 και γραψε. =IF(ISERROR(VLOOKUP(B1;$A$1:$A$2000;1;FALSE));B1;"") συμπληρωσε προς τα κατω και εισαι ετοιμος. θα σου εμφανιζει μονο τα εεεεεεεε και ζζζζζζζζζζζ . αυτό θες?
binary_dreamer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα smerliao. Το παραπάνω δουλεύει αλλά με ένα μικρό πρόβλημα. αν η στήλη Α έχει πχ 10 ίδια κομμάτια με την Β, αλλά σε διαφορετική σειρά τότε τα βλέπει σαν missing entry. Καμιά ιδέα?
MastroGiannis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα smerliao. Το παραπάνω δουλεύει αλλά με ένα μικρό πρόβλημα. αν η στήλη Α έχει πχ 10 ίδια κομμάτια με την Β, αλλά σε διαφορετική σειρά τότε τα βλέπει σαν missing entry. Καμιά ιδέα? Σε ποιον τύπο αναφέρεσαι; Στον =if(A1=Β1;"Diploegrafi";"") ή τον =IF(ISERROR(VLOOKUP(B1;$A$1:$A$2000;1;FALSE));B1;""); Ο τελευταίος δεν βλέπω να παράγει αυτό που περιγράφεις. Μήπως σου διέφυγε;
binary_dreamer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Αναφέρομαι στον =IF(ISERROR(VLOOKUP(B1;$A$1:$A$2000;1;FALSE));B1;"");
smerliao Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Αναφέρομαι στον =IF(ISERROR(VLOOKUP(B1;$A$1:$A$2000;1;FALSE));B1;""); εμενα μια χαρα μου δουλεύει. για δες το αρχειο book.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.