dvogiatzis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπόν... έχουμε και λέμε... είμαστε 18 άτυχοι κάτοικοι του χωριού που ακούει στο όνομα Κρυονέρι Θεσσαλονίκης (δήμος Σοχού). Τα δεδομένα: Το χωριό απέχει 42 χλμ από τη Θεσσαλονίκη με βάση το οδικό δίκτυο (σε ευθεία απόσταση η απόσταση δεν είναι πάνω από 25χλμ από το κέντρο της πόλης). Ο Σοχός που είναι η έδρα του Δήμου απέχει από το χωριό 7 χλμ και είναι μακρύτερα απ' ότι το χωριό μας από τη Θεσσαλονίκη. Ελέω όμως ΟΠΑΠ (κατά πάσα πιθανότητα, δεν βάζω το χέρι στη φωτιά) έχει αποκτήσει συνδέσεις adsl... με την τρομακτική ταχύτητα του ενός (1) Mbps. Το χωριό μας δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Σε πείσμα των καιρών το χωριό μας αντί να φθείνει όπως τα περισσότερα γειτονικά χωριά γνωρίζει μια μικρή πληθυσμιακή αύξηση ιδιαίτερα σε νέες οικογένειες. Σύμφωνα με καταμέτρηση που έχουμε κάνει μεταξύ μας... οι ενδιαφερόμενοι "κομπιουτεράδες" του χωριού είμαστε τουλάχιστον 18 άτομα (και επιχειρήσεις) που έχουμε έμπρακτα εκδηλώσει (μέσω διαδικτύου) ενδιαφέρον για εγκατάσταση ADSL στο χωριό. Στην πράξη μπορούμε άμεσα να συγκεντρώσουμε και έγγραφες αιτήσεις και να τις παραδώσουμε στον Ο.Τ.Ε. Το ζητούμενο: Μπορούμε να υποχρεώσουμε τον π Ο.Τ.Ε. (συγνώμη Ο.Τ.Ε. ήθελα να πω) να εγκατασήσει ένα mini DSLAM στο χωριό αν τους πάμε τις 18 αυτές αιτήσεις; Θέλω να πω, υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο που να υποχρεώνει τον ΟΤΕ να κάνει την εγκατάσταση ή θα περιμένουμε πότε θα δεήσουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσουν πραγματικό WIMAX που να λειτουργεί σε ταχύτητες ευρυζωνικότητας και εκτός Αθήνας - Θεσσαλονίκης;
aledjo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 δε ξερω να σου πω για το θεμα αλλα αν ολα αποτυχουν τοτε εγω στη θεση σου θα εβαζα δορυφορικο ιντερνετ.... http://www.hellasdigital.gr/
klainmaingr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Αντί να σκάς εδώ πάντε στον Δήμαρχο/Στον κοντινό ΟΤΕ της περιοχής σας και γενικά σε όποιον αρμόδιο. Χαζοί δεν είναι. Παντού έχουνε δίκτυο. Δεν τους πειράζουν αλλοι 20 συνδρομητές. Μάλλον περάσατε ξώφαλτσα. Ενημερώστε τους και πιστεύω θα λυθεί σύντομα το πρόβλημα σας.
Undercover22 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δεν μπορείς να τους εξαναγκάσεις να βάλουν dslam.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δεν μπορείς να τους εξαναγκάσεις να βάλουν dslam. δυστυχώς από ότι ξέρω ισχύει αυτό
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Σαν κάτι να θυμάμαι από παλιότερες σχετικές συζητήσεις: ότι ο μαγικός αριθμός συνδρομητών που πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να εξετάσει το αίτημα ο ΟΤΕ είναι το «50». Το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, για σίγουρη πληροφόρηση νομίζω πως θα πρέπει να κάνετε μία σχετική κρούση στον προϊστάμενο του Αστικού Κέντρου ΟΤΕ στο οποίο υπάγεστε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.