Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση για 3D animation workstation

daimosth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Ασχολουμε με 3D animation kai video editing και εχω ενα μηχανημα που μεχρι στιγμης με εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Η συνθεση ειναι :

Asus P5B motherboard,

Core 2 Duo E6600 χρονισμενος στα 3ghz,

2G Ram sta 415Mhz

και μια καρτοuλα asus En7600Gt.

Τρεχω xp pro 32bit.

Σκεφτομαι να κανω μια αναβαθμιση και γω σε καποιον quad μιας και θα με βοηθισει πολυ στο rendering.

Ετσι σκεφτομουν να χτισω ενα φθηνο μηχανημα απ την αρχη για ιντερνετ και να ανταλλαζα τον επεξεργαστη απ τον παλιο μου υπολογιστη(Core 2 Duo E6600) με τον καινουργιο που θα παρω(quad) και καλα για το φθηνο.

Αξιζει να κανω μια τετοια κινηση ή να περιμενω για ποιο φθηνο i7 και να φτιαξω ενα καλο μηχανημα απ την αρχη( πολλα τα λεφτα ομως:fear:).

Ποιον quad μου προτεινετε?

Θα ηταν καλο να αυξησω την μνημη απο 2 σε 4 ή δεν αξιζει αφου δεν θα τα βλεπει?

Ειναι ευκολη η αλλαγη επεξεργαστη? Εννοω οτι υπαρχει περιπτωση να χασω δεδομενα?

Εχετε να μου προτεινετε μια σχετικα φθηνη λυση για ενα PC με motherboard που θα δεχετε τον παλιο μου επεξεργαστη?

Ποσο μεχρι 500-600 ευρω(περιφερειακα εχω)

Να με συγχωρειτε αν ειναι λιγο δυσκολο στην κατανοηση αλλα ελπιζω να μπορειτε να βοηθησετε με τα φωτα σας...:-)

Να 'στε καλα

Δημοσ.

βασικα θα σου ελεγα να περιμενεις ακομα και να μαζεψεις μερικα λεφτα για να πας σε λυση ι7

οσο για την μνημη δεν αξιζει να την πας 4 gb αν δεν βαλεις 64αρια windows αλλα, υποθετω οτι εχεις 2 dimmακια του 1 gb ,μπορεις να βαλεις 2χ512mb που ειναι παμφθηνα και να πας στα 3 gb.

Δημοσ.

Σε έχει βγάλει αυτο το ερμάδι (No offense ;) ) ασπροπρόσωπο σε 3D Animation???

Με τη πρόγραμμα δουλευεις??

Σίγουρα κανα τις πλάκας θα ναι, εγω που δουλευα με Autodesk 3Ds Max 7 για να κανω αυτα τα animation περίμενα 4ορα για να μου κανει rendering σκηνη 15 δευτερολέπτων! (εκεινη με τα κανονια στο σκοτεινο δωμάτιο) και μιλαμε για outpout αναλυση 320X240! Φαντάζου!

Ειχα μεν Pentium 4 3.2 ghz αλλα και Geforce 8800GTS.

Το θεμα δεν ηταν αυτο. Καταλαβα οτι και το καλυτερο CPU του εμπορίου με διπλες VGA να έβαζα μικρή διαφορά θα έβλεπα (δεν θα φτανε ποτε σε σημειο να κανει rendering σε 1 ωρα αναλυση 1280Χ1024)

Που θελω να καταλύξω...?

Αμα μπορεις βάλε ότι καλύτερο κυκλοφορέι στην αγορά αλλα να ξέρεις ότι και πάλι λίγο θα είναι και ελαχιστη βελτίωση (προφανως θα πεις "Τζαμπα τα λεφτά")

Δεν είναι για τα δικα μας PC αυτα τα προγραμματα :-(

• Super Moderators
Δημοσ.
Pentium 4 3.2 ghz αλλα και Geforce 8800GTS.

ο Ε6600@3ghz φτύνει στο πτώμα του Pentium 4 3.2ghz σκοτώνει τα παιδιά του και βιάζει τις γυναίκες του, για τέτοιες διαφορές μιλάμε :P :p :P

αλλά όπως λέει και ο EliasKir

Οι Quadro δεν βοηθουν σε τετοιες περιπτωσεις?

yeap, αρκετά νομίζω...

δυστυχώς βέβαια με τα λεφτά που δίνει ο daimosth δεν παίζει να πάρει καλό σύστημα με Quadro...

Δημοσ.

Φτηνή λύση αυτή τη στιγμή θα ήταν κάποιος μεταχειρισμένος C2Q6600+4Gb ram (κατα προτίμηση ένα Adata kit που είναι φτηνό) τα οποία υποστηρίζονται απο την υπάρχουσα μητρική.Τα παραπάνω πάντα με χ64bit λειτουργικό λόγω μνήμης

Αν θές να στήσεις νέο τετραπύρηνο άμεσα,με τα χρήματα που έχεις διαθέσιμα θα πρότεινα πλατφόρμα Phenom II μόνο και μόνο απο την άποψη ότι έχει προοπτικές αναβάθμισης,σε σχέση πάντα με τους C2D/C2Q που βρίσκονται στην "δύση" τους.

Οι i7 που παρουσιάζουν σάν ατού το γρήγορο rendering είναι ακόμα πολύ ακριβοί αυτή τη στιγμή.Για να φτιάξεις ένα σωστό i7 rig για την δουλειά που θέλεις να κάνεις,χρειάζονται τουλάχιστον 800~900ευρώ (αφού έχεις κάποια περιφερειακά).

Σίγουρα μέσα στο εξάμηνο οι τιμές θα πέσουν,απλά χρειάζεται υπομονή.It's up to you...

Δημοσ.
ο Ε6600@3ghz φτύνει στο πτώμα του Pentium 4 3.2ghz σκοτώνει τα παιδιά του και βιάζει τις γυναίκες του, για τέτοιες διαφορές μιλάμε :P :p :P

Οτι και να κανει αυτα τα προγράμματα ξεκοιλιάζουν ότι υπάρχει στο ευρύ καταναλωτικό εμπόριο

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...

Τελικα θα αλλαξω τον διπυρηνο σε τετραπυρινο αφου με ενα bios update η μητρικη μου τους δεχετε...

Με τον διπυρινο που μου περισσευει θα χτισω ενα μηχανιματακι για ιντερνετ και καμια photoshopia.

Τωρα ποια η αποψη σας για τον ποιο τετραπυρηνο να παρω?

Επισης εχετε να προτεινετε καμια καλη και προπαντως φθηνη συνθεση για το αλλο μηχανηματακι με τον διπυρινο?

Επισης για τον φιλο georghino: η διαφορα pentium4 με τον Ε6600 ειναι απλα η μερα με την νυχτα. Δουλευω το softimage xsi. Για να ριχνω το rendering time δουλευω με passes (beauty pass, occlussion pass, shadow pass κλπ). Ετσι και ο χρονος μειωνετε και εχεις περισσοτερο control οταν κανεις to composition σου.

Δημοσ.
Για να ριχνω το rendering time δουλευω με passes (beauty pass, occlussion pass, shadow pass κλπ). Ετσι και ο χρονος μειωνετε και εχεις περισσοτερο control οταν κανεις to composition σου.

Εγω είχα κολλήσει με το να βαζω τοσα πολυγονα ωσε να μην είναι ορατή η "τετραγονοποίηση" των καμπυλών αλλα και να βάζω

Advanced Lighting System

δες την διαφορά στο rendering με την πορτα που ανηγει (εκει δεν εχω Adv. light system) και με τις αλλες 2 παρουσιασεις της αποθήκης

Υ.Γ.

Btw ο θόρυβος της πορτας που ανοιγει ειναι ηχογράφηση απο μια πορτα της οινοθηκης στο χωριό μου!!:mrgreen: ρεαλιστικοτατος ε?

Δημοσ.

Γιατί αναφέρετε τις κάρτες γραφικών? Απ' όσο ξέρω δεν παίζει ρόλο στο rendering η gpu. Εκτός αν είναι quadro (ή χρησιμοποιείς ειδικό renderer πχ.nvidia gelato), οι οποίες είναι σχεδιασμένες για αυτό. Και μάλιστα απ' ότι είχα δει παλιότερα δεν είναι θέμα hardware αλλά drivers. Παλιά νομίζω μπορούσες να μετατρέψεις απλές κάρτες σε quadro χρησιμοποιώντας άλλους drivers.

Anyway νομίζω είναι αποκλειστικά θέμα επεξεργαστή και ram.

Επίσης GiorGhino δε φαντάζεσαι πόση διαφορά έχεις να κάνεις render με έναν πυρήνα και με 4. Μέρα με τη νύχτα. Το καλύτερο βέβαια είναι να κάνεις με 3 και να αφήσεις τον 4ο ελεύθερο για να έχεις το pc σου άνετο, σαν να μην κάνει τίποτα όσο περιμένεις να τελειώσει τo render. Αν θες μάλιστα μπορείς με τον 1 ελεύθερο να τρέχεις 2ο 3dsmax και να ετοιμάζεις την επόμενη σκηνή για render. Δε στο λέω έτσι, το έκανα στην εξεταστική που μας πέρασε. Οπότε φαντάζεσαι πόσο πιο αποδοτικό είναι το pc σου μ αυτό τον τρόπο.

Δημοσ.

Πως το κανεις αυτο, απο τον task manager με τον ορισμο συσχετισης?

Βαζεις τους 3 στο 3dsmax?

Ποτε δεν δουλεψε αυτό, το ιδιο κολημα ειχε

Δημοσ.

Ναι από τον task manager με το set affinity. Στα ελληνικά πρέπει να είναι αυτό που λες. Έχει σημασία και πόση ram μένει ελεύθερη. Αν δηλαδή το 3dmax χρησιμοποιεί όλη σου τη ram τότε ότι και να τρέξεις θα κολλάει.

Δημοσ.

Οντως η καρτα γραφικων δεν παιζει ρολο... Επεξεργαστης και μνημη ειναι βασικα.

Και τωρα οι ερωτησεισ που με καινε και συγνωμη αν κουραζω....

Οποτε ο Q6600 ειναι σωστος? Αντεχει σε καλους χρονισμους?

Αν κανω update το bios υπαρχει περιπτωση να χασω δεδομενα? Η αλλαγη του επεξεργαστη εγγημονει κινδυνους?

Με τον δυπιρινο εχετε να μου προτεινετε μια καλη και φθηνη λυση για χτησιμο απλου μηχανιματος ?

Ευχαριστω για τις απαντησεις...

Δημοσ.

Φίλε παρεξήγησες. Απλά ανέφερα μια προσωπική εμπειρία και είπα πως είδα διαφορά με την αλλαγή του δικού μου συστήματος. Τώρα πιστεύω θεωρείται παλιός ο q6600(για να τον πάρεις τώρα εννοώ). Αλλά καλύτερα θα στα πούνε άλλοι στο φόρουμ που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο hardware περισσότερο από εμένα ;).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...