alex_000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Ναι έχεις δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες δεν πολυσυμπαθούν τα αυτόματα. Τους φαίνεται μπελάς το ότι αν δεν το φοράς συχνά θα πρέπει να το κουρδίζεις αλλιώς θα σταματάει. Ναι αυτό είναι κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Τα αυτόματα είναι για να φοριούνται συνέχεια. Αν τα βγάλεις σε 1-2 μέρες σταματάνε και θέλουν κουρδισμα + ρύθμιση. Τα quartz φυσικά δεν σταματάνε, απλά θέλουν αλλαγή μπαταρίας κάθε χ χρόνια. οπότε είναι και θέμα χρήσης. ----------------------- Margaret μου αρέσει πάρα πολύ και το omega constellation σε αυτή την κατηγορία, (λίγο παραπάνω από το budget σου αλλά μια φορά ζούμε). Αυτόματο με λιγότερο χρυσό από τα longines αλλά όσο έχει είναι 18κ, και φυσικά ανώτερη κατηγορία brand. Η omega πραγματικά έχει τα πιο όμορφα ρολόγια στην κατηγορία (ειδικά από κοντά). Η έκδοση με παραπάνω χρυσό ξεφεύγει από το budget. Νομίζω λόγω υψηλών εκπτώσεων της Ω (χτυπάς μέχρι και 20% θα καταφέρεις να το βρεις κάπου στο 2750) κωδικός: 12320352002003 2
margaritagr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Πραγματικα ομορφο ρολοι Αλεξ!! Φυσικα η Ω ειναι ανωτερο brand , βαθύς πόθος ειναι ενα planet ocean , καποια στιγμη θα γινει κι αυτο. Το θεμα κούρδισμα-ρυθμιση ισως μ εκνευριςει λιγακι καθως μ αρεσει να αλλαζω τα ρολογια μου αναλογως και με τη περίσταση. Βεβαια ενα τετοιο ρολοι δε θα θελω να το βγαζω απο πανω μου... Θα το σκεφτω γι αυτο το ψαχνω απο τωρα, να χω μπολικο χρονο να καταληξω ζυγίζοντας ολα τα δεδομενα. Εσυ εχεις καταληξει;; http://www.ora24.gr/watch_details-5891-Omega_Seamaster_Aqua_Terra_Automatic_Mother_of_Pearl_Diamonds_B&PΗ τιμη γι αυτο αραγε να ναι αληθής;; Μολις το ειδα
alex_000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Ναι το two tone submariner θα πάρω, σε μαύρο.. κάνω τα arrangements η Rolex σπάει @@ με τις ανύπαρκτες εκπτώσεις της και ψάχνομαι με τους unofficial dealers. 2
sarpan Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Εχω αυτο εδω και 4-5 χρονια... Αν ειχα ποτε πολλα λεφτα θα επαιρνα καποιο IWC.Ονειρο 3
alex_000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Εσυ εχεις καταληξει;; http://www.ora24.gr/watch_details-5891-Omega_Seamaster_Aqua_Terra_Automatic_Mother_of_Pearl_Diamonds_B&PΗ τιμη γι αυτο αραγε να ναι αληθής;; Μολις το ειδα ναι φυσικά, αφού είναι used του 2008 και σχεδόν τα πάντα ετος rolex πέφτουν πάρα πολύ σε αξία μεταχειρισμένα. Επίσης τα διαμάντια δεν είναι αληθινά με την καμία (μπα αληθινά είναι) . To κατάστημα πάντως θεωρείται αξιόπιστο. καινούριο είχε κάπου 4
alexisgav Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Εγώ έχω ερωτευτεί το Seiko Astron Novak Djokovic Limited Edition,αλλα δυστηχώς λόγω τιμής είνα απλησίαστο 4
margaritagr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 ναι φυσικά, αφού είναι used του 2008 και σχεδόν τα πάντα ετος rolex πέφτουν πάρα πολύ σε αξία μεταχειρισμένα. Επίσης τα διαμάντια δεν είναι αληθινά με την καμία (μπα αληθινά είναι) . To κατάστημα πάντως θεωρείται αξιόπιστο. καινούριο είχε κάπου 4 Used μια margaritagr δε παιρνει Υπέροχο το ρόλεξ οταν με το καλο το παρεις να βαλεις οπωσδηποτε φωτο! ------------------------- Ωραιο το tissot! 1
Vaguras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα και από μένα. Μαργαρίτα, όπως είπαν και οι προηγούμενοι συμφορουμίτες, απέφυγε τα αυτόματα, όχι τόσο για το ότι μπορεί να χάνουν κάποια δευτερόλεπτα την ημέρα αλλά κυρίως για το σερβις τους που όπως ειπώθηκε έπαιζε από 100-250 ευρώπουλα. Λέω έπαιζε, γιατί δεν θα είναι πια τόσο χαμηλό. Για όσους δεν γνωρίζουν ένα μηχανικό ρολόι (αυτόματο ή κουρδιστό) δεν διαφέρει και πολύ από ένα αυτοκίνητο, που σημάινει ότι χρειάζεται σέρβις κάθε 5 χρόνια (δηλαδή καθαρισμός από τα παλιά λάδια, νέα λίπανση και ρύθμιση). Αυτό μπορεί να γίνει με χαμηλό κόστος (50-100 ευρώ σε έναν καλό ωρολογοτεχνίτη). Αν το ρολόι όμως χτηπηθεί ή δεν κάνει σέρβις στο συγκεκριμένο διάστημα τότε αρχίζει η φθορά των μηχανικών στοιχείων του και μπορεί να χρειαστούν ανταλλακτικά. Και εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα: Το περιβόητο Swatch Group στο οποίο ανήκουν πολλές γνωστές μάρκες που ήδη αναφέρατε εδώ μέσα (Omega, Longines, Tissot, Hamilton και άλλες) σταμάτησε να διαθέτει ανταλλακτικά σε ανεξάρτητους τεχνίτες και σε μεταπωλητές αντιπροσώπους, με συνέπεια ο πελάτης να εξαναγκάζεται να το πηγαίνει στην αντιπροσωπία όπου μαντέψτε εκει οι τιμές σερβις είναι στο Θεό (παράδειγμα η ομέγα χρεώνει ένα 500αρικο με το καλημέρα!). Το πρόβλημα είναι γνωστό σε έμας τους τεχνικούς εδώ και 2-3 χρόνια(και μάλιστα υπάρχει δικαστική διαμάχη από το εξωτερικό με το Swatch group για μονοπωλιακές πρακτικές, αλλά η δίκη θα κρατήσει πολλά χρόνια). Δεν νομίζω να είναι εύκολο για κάποιον να πάρει ας πούμε έναν χρονογράφο ΕΤΑ 7750 της Hamilton, Tissot, με τιμές γύρω στο χιλιάρικο και να σταθεί άτυχος, να χτυπηθεί κάπου το ρολόι και να θέλει 500 ευρώ για σερβις! Εξάλλου ακόμη και για τυπικό σερβις να πάει ένα ρολόιμ, δηλαδή απλό καθάρισμα και λάδωμα, οι αντιπροσωπείες αλλάζουν με το έτσι θέλω και εξαρτήματα που δεν είναι ανάγκη να αλλαχθούν (π.χ. δείκτες ή τρόχούς) για να χρεώσουν παραπάνω! Τα μπαταρίας αντιθέτως, έχουν πολύ μικρότερες φθορές στα μηχανικά τους μέρη, πολύ πιο σπάνια συντήρηση (συνήθως μετά τα 10 χρόνια) και πολύ μικρότερο κόστος γενικότερα. Τα ωμέγα είναι ωραία με φανταστικά σχέδια, αλλά οι τιμές έχουν ξεφύγει (φτάνουν πολλές φορές της Ρόλεξ, χωρίς να δικαιολογούν την ποιότητα- ειδικά οι καλίμπρες με το σύστημα co-axial του μεγάλου George Daniels, έχουν πιο πολλές φθορές σε σχέση με το κλασικό σύστημα swiss lever escapement). Λάβετε υπόψην επίσης, ότι τα νέα μηχανικά ρολόγια θέλουν απαραίτητα σερβις κάθε 5 χρόνια (μην τα συγχέετε με μηχανικά ρολόγια 30 ετών και πάνω διότι όπως όλα τα σημερινά προϊόντα, έτσι και τα ρολόγια του σήμερα δεν φτιάχνονται όπως παλιά!) Ελπιζω να βοήθησα, ότι άλλο θελετε εδώ είμαστε! 7
alex_000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Πολύ ωραίος φίλε μπράβο για το post. Να πω μόνο οτι η Rolex στα 2015 μοντέλα επίσημα δίνει 5 χρόνια εγγύηση και service κάθε 10 χρόνια (επίσημα). Ενδιαφέροντα αυτά που λες για το swatch group, πολύ σημαντικές πληροφορίες ειδικά για όσους είναι σε budget κοντά στα 1000. Επίσης ο λόγος που δεν συμφωνώ για το quartz είναι ότι εγώ προσωπικά το βλέπω διαφορετικά να έχω μια μηχανή στο χέρι που δεν χρειάζεται ρεύμα. Την ώρα την βλέπω και στο κινητό μου. Μόνο τα μηχανικά θα τα θεωρούσα πραγματικά "ρολόγια". 1
margaritagr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 εμενα παλι το κινητο δε με βολευει τοσο για την ωρα ανα περιπτωσεις... πχ οταν ειμαι στα μαγαζια κ θελω να δω τι ωρα ειναι κοιταζω το ρολοι μου δε μπαινω στη διαδικασια να βγαλω το κινητο απο την τσαντα. + το οτι βλεπω σαν εξτρα "κοσμημα" , σαν κατι ομορφο που συμπληρωνει το στυλ γι αυτο και επιλεγω καθε φορα ποιο θα βαλω, αναλογα με το τι φοραω σε quartz καποια προταση εκτος απο tag?
alex_000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Πάρα πολλά γυναικεία omega βγαίνουν quartz σε budget μέχρι 2500. 1
fylatos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Εγώ πήγα και πήρα σήμερα αυτό για δώρο στις εκπτώσεις. Άνετα από τα πιο όμορφα γυναικεία ρολόγια που έχω δει. Tissot αυτόματο. 2
alex_000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Γίνονται εκπτώσεις και στα ρολόγια εκεί?
fylatos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Ήταν περσινό μοντέλο και ναι γίνεται έκπτωση (αν έχεις αγοράσει ξανά και ξανά και σε ξέρουν). Επίσης Ελλάδα ο Πατσέας παλιά έκανε 20% για αγορά μετρητοίς σε ρολεξ, αν σε ενδιαφέρει. 1
φιρίκι Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Λάβετε υπόψην επίσης, ότι τα νέα μηχανικά ρολόγια θέλουν απαραίτητα σερβις κάθε 5 χρόνια (μην τα συγχέετε με μηχανικά ρολόγια 30 ετών και πάνω διότι όπως όλα τα σημερινά προϊόντα, έτσι και τα ρολόγια του σήμερα δεν φτιάχνονται όπως παλιά!) Πολύ χρήσιμο ποστ Δηλαδή το Visodate που το 'χω απο το '13 και σπανίως το φοράω καλό θα είναι να το πάω για ένα σέρβις αφου δεν ξέρω πότε φτιάχτηκε; Ασε που κερδίζει κάπου 30''/μέρα. Βέβαια δεν το έστρωσα στην αρχή κι αναρωτιέμαι και κατα πόσο κούρδιζε έτσι που το φορούσα όταν το πρωτοπήρα. Ο τεχνίτης που ξέρω κι' εμπιστεύομαι μου λέει οτι τα μηχανικά ρολόγια καλό είναι να φοριούνται, να μην μένουν ακίνητα. Επίσης ο λόγος που δεν συμφωνώ για το quartz είναι ότι εγώ προσωπικά το βλέπω διαφορετικά να έχω μια μηχανή στο χέρι που δεν χρειάζεται ρεύμα. Την ώρα την βλέπω και στο κινητό μου. Μόνο τα μηχανικά θα τα θεωρούσα πραγματικά "ρολόγια". Καταλαβαίνω και εν πολλοίς συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Μου αρέσουν τα μηχανικά ρολόγια και με γοητεύει ο συνδιασμός λειτουργικότητας και καλαισθησίας που προσφέρουν. Πολύ ακριβό σπορ για τα μέτρα μου όμως... Χώρια που λογω πεποίθησης προτιμώ να έχω δυο (άντε, τρια όπως τώρα) ένα για καλό, ένα για καθημερινό και ένα για ενδιάμεσες καταστάσεις. Ετσι τώρα έχω ένα SWATCH, CASIO PROTREK και το TISSOT που ανέφερα νωρίτερα Για τα κουρδιστά ρολόγια τι γνώμη έχεις; Θυμάμαι τον παππού μου να κουρδίζει το ρολογάκι του που τώρα το κρατάω κειμήλιο και όλο σκέφτομαι να ξετρυπώσω κανα όμορφο κουρδιστο (με ημέρα και ημερομηνία όμως). Ο άλλος μου παππούς ήταν αγρότης και τα ξεφτίλιζε στην δουλειά τα SEIKO και τα ORIENT, πιο φτηνά του ερχόταν να πάρει καινούργιο παρά να επιδιορθώσει το παλιό εκεί κάτω στην Μάνη του '80. Μάλλον απο 'κεί τα πήρα απο φόβο τα μηχανικά κι ας μου άρεσαν ανέκαθεν. Αναμνήσεις. Μα τι κόλπο είν' αυτό, όποτε πατάω παράθεση ή απάντηση προστίθεται αυτή στο προηγούμενο μου μήνυμα;! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα