Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, avacan23 είπε

Σε πιλότο κάτω από 1000 υπάρχουν 2 εταιρείες η Hamilton και η laco 

Spoiler

IMG_2430.jpeg

Προσωπικά θα παιρνα το Hamilton γιατί το ξέρω το χω δοκιμάσει και κάθεται πολύ καλά στο χέρι. Εκτός αν έχεις μικρό καρπό. Μεγάλο βάρος έχει και η ταινία ιντερστελαρ όπου το φορούσε ο πρωταγωνιστής. 

το laco είναι πολύ καλό αλλά θυμίζει iwc και έχει μηχανισμό σελιτα τροποποιημένο. 

Όταν λες πιλότο, τι εννοείς? 

Το Hamilton φαίνεται όντως πολύ ωραίο. Για την ώρα όμως θα ηθελα να δω με δερμάτινα λουράκια ομως. Από τα Khaki, ποιο προτείνεις? Βλέπω υπάρχουν πολλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες δερμάτινο λουράκι  πήγαινε στο πιο καινούργιο που το βγάλε φέτος και χει κι ωραίο χρώμα dial 

https://www.hamiltonwatch.com/en-gr/h76305560-khaki-aviation-auto.html

https://www.gearpatrol.com/watches/hamilton-khaki-aviation-pilot-39/

spacer.png

3 ώρες πριν, avacan23 είπε

Υπάρχουν ρολόγια οπως το tudor black bay με ύμνους από τους ειδικούς που έχουν πολύ χειρότερο μηχανισμό από ενα Longines spirit zulu. δεν αναφέρομαι σε υποκειμενικα κριτήρια αλλά σε αντικειμενικά (μηχανισμό και ποιοτητα υλικών, αν είναι cosc, in house ή τροποποιημενος ΕΤΑ κτλ.).

Γιατί είναι *πολύ* χειρότερος ο μηχανισμός του Black Bay από του Spirit Zulu;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, avacan23 είπε

Αν θες δερμάτινο λουράκι  πήγαινε στο πιο καινούργιο που το βγάλε φέτος και χει κι ωραίο χρώμα dial 

https://www.hamiltonwatch.com/en-gr/h76305560-khaki-aviation-auto.html

https://www.gearpatrol.com/watches/hamilton-khaki-aviation-pilot-39/

spacer.png

Φαίνεται πανέμορφο αλλά σκέφτομαι την τιμή που άγγιξε το χιλιάρικο... Και είναι και 39mm βλέπω, οπότε νορμαλ μέγεθος. Αν και έχει και παραλλαγές σε 42mm μέγεθος.

Επεξ/σία από KaRouLi

Οι πιλότοι της Hamilton ξεκινάνε από 750 ευρώ νομίζω. Λογικά θα χεις και κάποια έκπτωση ανάλογα το μαγαζί. Αύριο ξεκινάει το αμαζον εκπτώσεις δες κι εκεί. 
 Επίσης υπάρχει και η glycine που βγάζει πιλότους σε αυτή την τιμή και είναι τίμια εταιρία 

https://glycine-watch.ch/collections/airpilot

επίσης στα 700 ευρώ ίσως βρεις κι ένα συλλεκτικό Moonwatch της bulova που πήγε κι αυτό παλιά στο φεγγάρι. 

για μένα το καλύτερο gmt μέχρι 5000 ευρώ είναι το Zulu και από το ακριβότερο κατά 1500 ευρώ  Tudor gmt . Άλλοι ίσως έχουν άλλη άποψη, και είναι σεβαστή. Aν θες ψάξε στο ίντερνετ να δεις τι λένε και οι πιο ειδικοί από μένα. 

1 ώρα πριν, avacan23 είπε

Οι πιλότοι της Hamilton ξεκινάνε από 750 ευρώ νομίζω. Λογικά θα χεις και κάποια έκπτωση ανάλογα το μαγαζί. Αύριο ξεκινάει το αμαζον εκπτώσεις δες κι εκεί. 
 Επίσης υπάρχει και η glycine που βγάζει πιλότους σε αυτή την τιμή και είναι τίμια εταιρία 

https://glycine-watch.ch/collections/airpilot

επίσης στα 700 ευρώ ίσως βρεις κι ένα συλλεκτικό Moonwatch της bulova που πήγε κι αυτό παλιά στο φεγγάρι. 

για μένα το καλύτερο gmt μέχρι 5000 ευρώ είναι το Zulu και από το ακριβότερο κατά 1500 ευρώ  Tudor gmt . Άλλοι ίσως έχουν άλλη άποψη, και είναι σεβαστή. Aν θες ψάξε στο ίντερνετ να δεις τι λένε και οι πιο ειδικοί από μένα. 

Χαχα, νομίζω ξεφύγαμε λίγο με τις τιμές στα 5000+ :P . Είναι εκτός budget τέτοια ρολόγια για μένα.

Θα πάω να δω μερικά Hamilton και Seiko απο κοντά που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον αν και δεν ξέρω εδώ Θεσσαλονίκη αν θα έχει καταστήματα που ειναι επίσημοι αντιπρόσωποι των brand.

12 hours ago, Bomber-21 said:

Δεν κρατήθηκα…!

IMG_1119.jpeg

Από που φίλε μου; Το ψάχνω ως δώρο για έναν φίλο αλλά σε νορμάλ τιμή (κοντά στην προτεινόμενη) με ένα γρήγορο ψάξιμο το έχω βρει μόνο στο εξωτερικό.

23 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε

Από που φίλε μου; Το ψάχνω ως δώρο για έναν φίλο αλλά σε νορμάλ τιμή (κοντά στην προτεινόμενη) με ένα γρήγορο ψάξιμο το έχω βρει μόνο στο εξωτερικό.

Στην Ερμού το πήρα, στο atofiokosmima κάπως έτσι νομίζω λέγεται το κατάστημα.

• Thanks 1

18 λεπτά πριν, Axelq είπε

Από Amazon Ιαπωνίας μπορείτε να βρείτε πολύ καλές προσφορές, ειδικά σε Seiko που είναι Made in Japan και δεν τα πουλάνε εδώ. π.χ. Seiko SSK003

Skroutz από 467€

Amazon από 343€

Δεν κατάλαβα, αναφέρεις ένα μοντέλο που λες ότι δεν το πουλάνε εδώ και κυριολεκτικά βάζεις Skroutz link. Τι χάνω;

27 minutes ago, MiKe-Dee said:

Δεν κατάλαβα, αναφέρεις ένα μοντέλο που λες ότι δεν το πουλάνε εδώ και κυριολεκτικά βάζεις Skroutz link. Τι χάνω;

Πολλά Seiko βγαίνουν σε Κ και J εκδόσεις, η Κ έκδοση, όπως αυτά που πουλιούνται στην Ελλάδα είναι φτιαγμένα στη Μαλαισία και γενικά οπουδήποτε, η J έκδοση σημαίνει πως είναι φτιαγμένα στην Ιαπωνία, για αυτό αναγράφετε και στο καντράν Made in Japan.

Πολλοί συλλέκτες θεωρούν ανώτερα τα Made in Japan, και έχουν την τάση να πουλιούνται 10 - 20% παραπάνω.

Στην παραπάνω περίπτωση από το Amazon Ιαπωνίας, δείχνω ότι μπορεί κάποιος να παραγγείλει τη Made in Japan έκδοση του ρολογιού και μάλιστα 124€ φθηνότερα από τα καταστήματα στην Ελλάδα.

• Like 1

Αν πας να πάρεις JDM πάντως, αξίζει να φέρεις κάτι που δεν βγαίνει εδώ καθόλου. Στα πανομοιότυπα μοντέλα πλέον δεν υπάρχει διαφορά ποιότητας ή θέλξης.

Για παράδειγμα μιας και ο φίλος μιλούσε για χρονογράφο είχα παλαιότερα αυτό το αγροτεμάχιο, νομίζω πως πραγματικά μετάνιωσα που το έδωσα.

5H9pidW.jpeg

l69wzH9.jpeg

• Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενα ειναι το ρολοι ρε μαγκες 

το  vostock...

σοβιετικο ρολοι με ρουμπινια και μηχανισμο κουρδιστο ..... με τα σεα του και τα μεα του ... βαρυ και ασηκωτο

s-l1600.webp.991b6ebaad1d671d1cac91e4264d3b8b.webp

Επεξ/σία από kostakis81
  • Like 10
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...