Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιαυτο εμεις που εχουμε κατοικιδια αγαπαμε ζαφειρι τζαμι και δεν βαζουμε διαμαντια στα κατοικιδια μας ...

• Like 2
  • Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτη ever παραλαβή λουρακίων, επέλεξα StrapsCo. Δεν ξέρω αν έτυχε με αυτά που πήρα, αλλά γενικά ήταν αρκετά τίμια η ποιότητα για το κόστος τους.

image.jpeg.09fe59b1d74219f21901f2384285a171.jpeg

• Like 6
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομήγυρη. Ψάχνω να αγοράσω ένα ρολόι, και δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο μοντέλο και γενικά μηχανισμούς.

Αρχικά, έρχομαι από ένα Jacques Lemans και ένα smartwatch, οπότε δεν έχω ένα "καλό" ρολόι. Ο σκοπός του είναι να φοριέται και σε casual περιστάσεις, και σε δουλειά, αλλά και να σταθεί και έξω.

Έπεσε το μάτι μου σε αυτό το Tissot και ενθουσιάστηκα αρχικά. Μετά από ψάξιμο, είδα κάποια σχόλια σε reddit κλπ ότι είναι ναι μεν καλά, αλλά υπάρχουν και πιο ποιοτικά. Μετά βρήκα το Citizen Chronograph αλλά το έβρισκα λίγο too much και ίσως λιγο πιο σπορ. Κάποιοι εδώ πρότειναν Hamilton και αν και αρχικά δεν μου γέμιζαν το μάτι, σιγα σιγά βλέπω να με κερδίζουν με αυτό αλλά και αυτό, ειδικά τα μοντέλα με τα δερμάτινα λουράκια (πάντα τα σνόμπαρα και ηθελα μπρασελε). 

Έχω σκοπό να πάω αυριο ή μεθαύριο να δω απο κοντά κάποια, αλλά θα ήθελα μια πρόταση κι από εδώ. Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KaRouLi είπε

Καλησπέρα στην ομήγυρη. Ψάχνω να αγοράσω ένα ρολόι, και δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο μοντέλο και γενικά μηχανισμούς.

Αρχικά, έρχομαι από ένα Jacques Lemans και ένα smartwatch, οπότε δεν έχω ένα "καλό" ρολόι. Ο σκοπός του είναι να φοριέται και σε casual περιστάσεις, και σε δουλειά, αλλά και να σταθεί και έξω.

Έπεσε το μάτι μου σε αυτό το Tissot και ενθουσιάστηκα αρχικά. Μετά από ψάξιμο, είδα κάποια σχόλια σε reddit κλπ ότι είναι ναι μεν καλά, αλλά υπάρχουν και πιο ποιοτικά. Μετά βρήκα το Citizen Chronograph αλλά το έβρισκα λίγο too much και ίσως λιγο πιο σπορ. Κάποιοι εδώ πρότειναν Hamilton και αν και αρχικά δεν μου γέμιζαν το μάτι, σιγα σιγά βλέπω να με κερδίζουν με αυτό αλλά και αυτό, ειδικά τα μοντέλα με τα δερμάτινα λουράκια (πάντα τα σνόμπαρα και ηθελα μπρασελε). 

Έχω σκοπό να πάω αυριο ή μεθαύριο να δω απο κοντά κάποια, αλλά θα ήθελα μια πρόταση κι από εδώ. Ευχαριστώ.

Μέχρι πόσα χρήματα είναι το budget σου? ‘Εχεις συγκεκριμένη κατηγορία ρολογιών που θέλεις, πχ χρονογράφο, diver, field ή είσαι ανοιχτός γενικότερα σε προτάσεις?

Αρχικά μπορείς να δεις μερικές προτάσεις στο παρακάτω video μέχρι 1000 περίπου ευρώ, από όλες τις κατηγορίες εκτός από χρονογράφους, ώστε να πάρεις μία γεύση.

Επεξ/σία από KrisDs
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, KaRouLi είπε

αν θες ακρίβεια quartz, αν δεν σε νοιαζει και τόσο και μετα από καμποσα χρονια καθαρισμους κτλ αυτόματο.  Γενικά swiss made να γράφει  και ότι νάναι... :) 

Επεξ/σία από dkstopo
  • Like 1
Δημοσ.

Αν δωσεις πανω από 400 ευρώ πας σε αυτόματο.

αρχικες επιλογες σε γνωστές μάρκες ειναι το seiko 5 gmt και το citizen forza

υπαρχουν μετά τα tissot prx , hamilton khaki etc.

πες μας  ποσα διαθετεις να σε βοηθήσουμε

Υ.Γ. ο teddy ανοιξε μαγαζι στο κλιβελαντ και υποστηρίζει φουλ το swatch group και τα seiko (ειδικα τα G.S.)

Ηταν πολύ αξιοπιστος αλλα μολις ανοιξε το μαγαζι επαψε να ναι αντικειμενικός.

αυτό ισχύει σχεδόν με όλους τους youtuber που συνεργάζονται με μαγαζιά ή brands

Πλεον υπάρχουν πολλές επιλογές και σε microbrands αλλά και σε pre owned

αφου εσκασε η φούσκα των μεταχειρισμενων ρολογιων και οι τιμές έπεσαν δραματικά.

Τέλος να κάνω και μια πρόταση στο χιλιαρικο που θυμίζει το ναυτιλο

https://www.midowatches.com/en/multifort-tv-big-date-m0495263729100.html

spacer.png

• Like 4
Δημοσ.

Όλοι σχεδόν οι γνωστοί YouTubers από κάπου «τρώνε» ή έχουν κάποιο συμφέρον ή προϊόν που προωθούνε, δεν νομίζω ότι κανείς περιμένει να είναι αντικειμενικοί 100%. Αλλά δεν παύουν να είναι καλή πηγή στο να πάρουμε μία ιδέα πέρα από τις φωτογραφίες των ίδιων των εταιρειών.

Ο Teddy πάντα ως παρουσιαστής ήταν καλός όχι ως κριτής, αυτό που τον έσωζε είναι ότι τα videos του έχουν πολύ καλή παραγωγή, οπότε για να πάρει κάποιος μία γεύση από διάφορα μοντέλα είναι μία χαρά. 

• Like 2
Δημοσ.

οποιος κατάλαβε κατάλαβε... δεν τον ακυρώνω απλά επισημαινω οτι έχει συμφέρον σε αυτα που προτείνει.

Οταν παρακαλάει την G.Seiko να του δώσει αντιπροσωπία λογικό είναι να την εξυμνεί σε υπερβολικό βαθμό.

οι youtubers δίνουν γραμμή και δημιουργουν hype πολλές φορές σε ρολογια πολυ μετρια..που δεν αξιζουν τα λεφτά τους. Την εχω πατήσει και έμαθα..  Για παραδειγμα το ασπρο μέρφυ της χαμιλτον το δοκιμασα προσφατα και δεν μου άρεσε καθολου. αντιθετα το 38αρι μαυρο με μπρασελέ ήταν πολύ καλό και θυμιζε λίγο explorer. Υπάρχουν ρολόγια οπως το tudor black bay με ύμνους από τους ειδικούς που έχουν πολύ χειρότερο μηχανισμό από ενα Longines spirit zulu. δεν αναφέρομαι σε υποκειμενικα κριτήρια αλλά σε αντικειμενικά (μηχανισμό και ποιοτητα υλικών, αν είναι cosc, in house ή τροποποιημενος ΕΤΑ κτλ.).

Επειδη τον εκτιμούσα πολύ τον συγκεκριμενο για αυτό ξενερωσα με τα τελευταια βίντεο του.. φυσικά παίρνεις μια ιδεα και μπραβο του για την ποιοτητα του περιεχόμενου του αλλά η αντικειμενικότητα χάθηκε...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, KrisDs είπε

Μέχρι πόσα χρήματα είναι το budget σου? ‘Εχεις συγκεκριμένη κατηγορία ρολογιών που θέλεις, πχ χρονογράφο, diver, field ή είσαι ανοιχτός γενικότερα σε προτάσεις?

Αρχικά μπορείς να δεις μερικές προτάσεις στο παρακάτω video μέχρι 1000 περίπου ευρώ, από όλες τις κατηγορίες εκτός από χρονογράφους, ώστε να πάρεις μία γεύση.

Γύρω στα 700, βαριά 750 σκεφτόμουν. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, μιας και δεν ξέρω τι ακριβώς θα μου αρέσει. Το JL που έχω είμαι χρονογράφος, και μάλλον λίγο με κούρασε αλλά θα ήθελα να δω προτάσεις κι σε αυτή τη κατηγορία.

2 ώρες πριν, dkstopo είπε

αν θες ακρίβεια quartz, αν δεν σε νοιαζει και τόσο και μετα από καμποσα χρονια καθαρισμους κτλ αυτόματο.  Γενικά swiss made να γράφει  και ότι νάναι... :) 

Τα quartz είναι τα μπαταρίας? 

1 ώρα πριν, avacan23 είπε

Αν δωσεις πανω από 400 ευρώ πας σε αυτόματο.

αρχικες επιλογες σε γνωστές μάρκες ειναι το seiko 5 gmt και το citizen forza

υπαρχουν μετά τα tissot prx , hamilton khaki etc.

πες μας  ποσα διαθετεις να σε βοηθήσουμε

Υ.Γ. ο teddy ανοιξε μαγαζι στο κλιβελαντ και υποστηρίζει φουλ το swatch group και τα seiko (ειδικα τα G.S.)

Ηταν πολύ αξιοπιστος αλλα μολις ανοιξε το μαγαζι επαψε να ναι αντικειμενικός.

αυτό ισχύει σχεδόν με όλους τους youtuber που συνεργάζονται με μαγαζιά ή brands

Πλεον υπάρχουν πολλές επιλογές και σε microbrands αλλά και σε pre owned

αφου εσκασε η φούσκα των μεταχειρισμενων ρολογιων και οι τιμές έπεσαν δραματικά.

Τέλος να κάνω και μια πρόταση στο χιλιαρικο που θυμίζει το ναυτιλο

https://www.midowatches.com/en/multifort-tv-big-date-m0495263729100.html

spacer.png

Περίπου 700-750 το μέγιστο. Το Tissot PRX που αναφέρεις, το είδα, και από ψάξιμο είδα πόσο δημοφιλές είναι...αλλά εμένα δεν μου άρεσε να πω την αλήθεια. 

Τα Hamilton απο την άλλη, μου τραβάνε το ενδιαφέρον.

Το αυτόματο που λετε, κουρδίζει αυτόματα (άρα δεν έχει μπαταρία?) και συμφέρει συγκριτικά με άλλα?

Δημοσ.

Από tissot δες το seastar 

από seiko alpinist για αυτόματο 

και seikonda επειδή μοιάζει με ρόλεξ Daytona αυτό 

https://www.e-oro.gr/rologia/seiko/seiko-prospex-solar-speedtimer-1969-re-creation-stainless-steel-bracelet-ssc813p1.html

από χαμιλτον khaki 

αν έχεις περιθώριο να πας πιο πάνω στο χιλιάρικο ισως βρεις longines hydroquest 

Υπάρχει και η λύση από εξωτερική σε microbrands όπως c ward, baltic κτλ 

Θα βοηθούσε αν έστελνες ένα ρολόι που σου αρέσει. Καταδυτικό, πιλότος, χρονογράφος, για κουστούμι κτλ 

IMG_2425.jpeg

IMG_2427.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, avacan23 είπε

Θα βοηθούσε αν έστελνες ένα ρολόι που σου αρέσει. Καταδυτικό, πιλότος, χρονογράφος, για κουστούμι κτλ 

Συγκεκριμένα μοντέλα εννοείς? Γιατί έστειλα πιο πάνω.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, avacan23 είπε

Από tissot δες το seastar 

από seiko alpinist για αυτόματο 

και seikonda επειδή μοιάζει με ρόλεξ Daytona αυτό 

https://www.e-oro.gr/rologia/seiko/seiko-prospex-solar-speedtimer-1969-re-creation-stainless-steel-bracelet-ssc813p1.html

από χαμιλτον khaki 

αν έχεις περιθώριο να πας πιο πάνω στο χιλιάρικο ισως βρεις longines hydroquest 

Υπάρχει και η λύση από εξωτερική σε microbrands όπως c ward, baltic κτλ 

IMG_2425.jpeg

IMG_2427.jpeg

Το ίδιο ακριβώς tag το είχα πάρει παλιότερα. Ήταν παντελώς για πέταμα. Το είχα αναφέρει και στο topic εδώ. Η μεγαλύτερη στεναχώρια. Ότι πιο άθλιο σε αίσθηση. Ευτυχώς το επέστρεψα εντός 24 ωρών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πιλότο κάτω από 1000 υπάρχουν 2 εταιρείες η Hamilton και η laco 

IMG_2429.jpeg

IMG_2430.jpeg

Προσωπικά θα παιρνα το Hamilton γιατί το ξέρω το χω δοκιμάσει και κάθεται πολύ καλά στο χέρι. Εκτός αν έχεις μικρό καρπό. Μεγάλο βάρος έχει και η ταινία ιντερστελαρ όπου το φορούσε ο πρωταγωνιστής. 

το laco είναι πολύ καλό αλλά θυμίζει iwc και έχει μηχανισμό σελιτα τροποποιημένο. 

Επεξ/σία από avacan23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...