Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 10/7/2024 στις 12:38 ΠΜ, dkstopo είπε

Αυτό για το Rolex ποιος το λέει και γιατί?

H φθορά είναι βάσει ωρών.

Να τρως ώρες ζωής απο ένα μηχανικό ρολόι , χωρίς να το φοράς, προφανώς δεν ειναι επιλέξιμο.

Το Seiko Kinetic απο την άλλη ειναι με πυκνωτή / επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ΔΕΝ πρέπει να μένει για καιρό χωρίς να χρησιμοποιείται. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/7/2024 στις 12:04 ΠΜ, cirith είπε

Παρέλειψα να ενημερώσω ότι τελικά ο κύβος ερρίφθη.
[Μπλέ καντράν, δεν είναι πολύ διαφωτιστικές οι φωτογραφίες).

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Μεγειά!

Είναι ένα πολύ ποιοτικό ρολόι και σε καλή τιμή (το είχα πάρει 345 το 2021, τώρα νομίζω έχει 395).

Αυτό που με χαλάει και δεν θέλω να το φοράω συχνά είναι ότι γυαλίζει και δεν μπορείς να δεις το καντράν.

Έχει να κάνει με το antireflective coating; 

Ειλικρινά, είναι το καλύτερο και ακριβότερο ρολόι που έχω και δεν το φοράω για αυτό το λόγο.

• Like 2

13 hours ago, sphinxgr said:

H φθορά είναι βάσει ωρών.

Να τρως ώρες ζωής απο ένα μηχανικό ρολόι , χωρίς να το φοράς, προφανώς δεν ειναι επιλέξιμο.

Το Seiko Kinetic απο την άλλη ειναι με πυκνωτή / επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ΔΕΝ πρέπει να μένει για καιρό χωρίς να χρησιμοποιείται. 

Άρα αυτό ισχύει για όλα τα μηχανικά ρολόγια; Υπάρχει σαν debate αυτό νομίζω αν είναι καλό ή όχι

12 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Αυτό που με χαλάει και δεν θέλω να το φοράω συχνά είναι ότι γυαλίζει και δεν μπορείς να δεις το καντράν.

Έχει να κάνει με το antireflective coating;

Θα το περιεργαστώ το Σ/Κ και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/12/2023 at 13:49, ASFE said:

Θα τα βγαλω μια φωτο τις επομενες ημερες και θα σας τα δειξω

Περασε λιγος καιρος απο τοτε

Αλλα αυτα τα ρολογια καθονται και σκονιζονται πλεον. Αφου εχω μεινει με ενα samsung watch 6 και δεν βλεπω να ξαναφοραω <κανονικο > ρολοι

Κριμα.

rsz_20240714_203202.jpg

rsz_20240714_203205.jpg

Η τελευταια φωτο μπηκε για το τελευταιο μονο

Επεξ/σία από ASFE
  • Like 3

Να βάλω μια και εδώ το τελευταίο αγροτεμάχιο, και άλλος Άγιος Μαρτίνος μεγαληχάρτου!  :D

Στο φουμέ μπορντοροδοκόκκινο επίσης (αδυναμία στο χρώμα γαρ)!

trPSEIQ.jpeg

npgmK6B.jpeg

9DEgECK.jpeg

LTGEZXz.jpeg

Τρία στα τρία στην ποιότητα, τα πάνε πολύ καλά οι κινέζοι. Φοβερή κάσα και κρύσταλλο πάλι.  :)

• Like 17

On 17/07/2024 at 17:05, Dante80 said:

Να βάλω μια και εδώ το τελευταίο αγροτεμάχιο, και άλλος Άγιος Μαρτίνος μεγαληχάρτου!  :D

Στο φουμέ μπορντοροδοκόκκινο επίσης (αδυναμία στο χρώμα γαρ)!

trPSEIQ.jpeg

npgmK6B.jpeg

9DEgECK.jpeg

LTGEZXz.jpeg

Τρία στα τρία στην ποιότητα, τα πάνε πολύ καλά οι κινέζοι. Φοβερή κάσα και κρύσταλλο πάλι.  :)

πολύ όμορφο!πόσο έκανε?

On 14/07/2024 at 20:43, ASFE said:

Περασε λιγος καιρος απο τοτε

Αλλα αυτα τα ρολογια καθονται και σκονιζονται πλεον. Αφου εχω μεινει με ενα samsung watch 6 και δεν βλεπω να ξαναφοραω <κανονικο > ρολοι

Κριμα.

rsz_20240714_203202.jpg

rsz_20240714_203205.jpg

Η τελευταια φωτο μπηκε για το τελευταιο μονο

δυστυχώς και εγώ έχω κολλήσει ακόμα με το huawei gt2 pro..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/7/2024 στις 1:13 ΜΜ, ilias78 είπε

Αξίζει να πάρει κανείς αυτόματο ρολόι όταν δεν θα το φοράει συνέχεια? Κάποιες ώρες τη μέρα ή κ καθόλου για κάποιες μέρες. Ρωτάω από άποψη μηχανισμού που θέλει κίνηση για να λειτουργεί. 

Για εμένα όχι δεν αξίζει να ασχοληθείς με μηχανικά ρολόγια εκτός και αν α) πραγματικά σου αρέσει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, β) γενικά έχεις τρέλα με τα μηχανικά ή γ) το θέλεις ως κράχτη του εαυτού σου (πχ. έχω Rolex, έχω λεφτά!!! [λέω Rolex διότι είναι η πλέον αναγνωρίσιμη μάρκα στον κόσμο - τι να το κάνεις το Patek όταν η κυρά Μαρία απέναντι δεν το ξέρει - ο νοώ νοείτω :-D]) οπότε εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Σε αυτή την περίπτωση είτε δέχεσαι ότι θα το κουρδίζεις και ρυθμίζεις όποτε χρειάζεται (that’s life) είτε πας σε κάποιο κουρδιστήρι. Κίνδυνοι βλάβης υπάρχουν και στις δυο περιπτώσεις (είτε λόγο ακινησία για μεγάλο διάστημα [βλ. λάδια] ή συνεχόμενο κούρδισμα από κουρδιστήρι [βλ. μηχανική καταπόνηση]) αλλά στα μηχανικά ρολόγια οφείλεις να είσαι πάντα έτοιμος για συντήρηση μετά από κάποια χρόνια χρήσης καθώς έτσι κι αλλιώς η μηχανή τους σταδιακά χάνει την ακρίβεια της κερδίζοντας ή χάνοντας όλο και περισσότερα δευτερόλεπτα αν ημέρα λόγο τυπικής καταπόνησης των κινούμενων μερών τους ή ανάγκης αλλαγής των λαδιών του μηχανισμού -συμβαίνει δε και στις ακριβότερες μάρκες btw και εκεί θα πρέπει να συνυπολογίσεις το κόστος service της μαμάς εταιρίας ή να βρεις κάποιον αξιόπιστο ανεξάρτητο ωρολογοποιό - τεχνικό όταν έρθει η αποφράδα ημέρα :-D

Σε κάθε άλλη περίπτωση δες ένα αξιοπρεπές Quartz και πλην αλλαγής μπαταρίας ανά 2 με 3 χρόνια (ή καμία 10ετία κατά μ.ο. αν είναι επαναφορτιζόμενο / ηλίου) θα είσαι κομπλέ.

Επεξ/σία από Directx
  • Like 2
  • Thanks 1

55 λεπτά πριν, Directx είπε

Για εμένα όχι δεν αξίζει να ασχοληθείς με μηχανικά ρολόγια εκτός και αν α) πραγματικά σου αρέσει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, β) γενικά έχεις τρέλα με τα μηχανικά ή γ) το θέλεις ως κράχτη του εαυτού σου (πχ. έχω Rolex, έχω λεφτά!!! [λέω Rolex διότι είναι η πλέον αναγνωρίσιμη μάρκα στον κόσμο - τι να το κάνεις το Patek όταν η κυρά Μαρία απέναντι δεν το ξέρει - ο νοώ νοείτω :-D]) οπότε εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Σε αυτή την περίπτωση είτε δέχεσαι ότι θα το κουρδίζεις και ρυθμίζεις όποτε χρειάζεται (that’s life) είτε πας σε κάποιο κουρδιστήρι. Κίνδυνοι βλάβης υπάρχουν και στις δυο περιπτώσεις (είτε λόγο ακινησία για μεγάλο διάστημα [βλ. λάδια] ή συνεχόμενο κούρδισμα από κουρδιστήρι [βλ. μηχανική καταπόνηση]) αλλά στα μηχανικά ρολόγια οφείλεις να είσαι πάντα έτοιμος για συντήρηση μετά από κάποια χρόνια χρήσης καθώς έτσι κι αλλιώς η μηχανή τους σταδιακά χάνει την ακρίβεια της κερδίζοντας ή χάνοντας όλο και περισσότερα δευτερόλεπτα αν ημέρα λόγο τυπικής καταπόνησης των κινούμενων μερών τους ή ανάγκης αλλαγής των λαδιών του μηχανισμού -συμβαίνει δε και στις ακριβότερες μάρκες btw και εκεί θα πρέπει να συνυπολογίσεις το κόστος service της μαμάς εταιρίας ή να βρεις κάποιον αξιόπιστο ανεξάρτητο ωρολογοποιό - τεχνικό όταν έρθει η αποφράδα ημέρα :-D

Σε κάθε άλλη περίπτωση δες ένα αξιοπρεπές Quartz και πλην αλλαγής μπαταρίας ανά 2 με 3 χρόνια (ή καμία 10ετία κατά μ.ο. αν είναι επαναφορτιζόμενο / ηλίου) θα είσαι κομπλέ.

Ακριβώς όπως τα λες.

Δυστυχώς έχουμε μερικοί την λόξα με τα μηχανικά και πληρώνουμε για αυτό.

• Like 1

το κακό με τα αυτοματα είναι ότι χάνουν. 

έχω ενα tag μπαταριας απο το 1999 και σε ετήσια βαση χανει λιγοτερο από δευτερόλεπτο 

μαλιστα μου ειχα παρει και θαλασσινό νερό, δεν το εβγαζα ποτε. τα τελευταια χρονια αρχισα να το φοράω πάλι αλλα πλεον δεν το βαζω θάλασσα. Αλλά 2 που έχω και αυτα μπαταρίας το ένα δεν μπορώ να εκτιμίσω εαν χάνει γιατί δεν εχει δευτερα, το άλλο ίδια φάση με το tag. 

γενικά μου την σπάει εαν το ρολόι μου χανει ή δεν ξέρω πόσο χάνει. 

• Like 1

Και αυτά με τις μπαταρίες χάνουν ελάχιστα.  Ακόμα και τα Κινέζικα των 10 ευρώ αλλά και τα πολύ ακριβά και αυτά ελάχιστα.

Από εκεί και πέρα βέβαια έχουμε ποιότητα κατασκευής και τα γνωστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, h3342 said:

πολύ όμορφο!πόσο έκανε?

Νομίζω πως με κάτι κουπόνια και εκπτώσεις μου πήγε γύρω στα 210€ μετά το τελωνείο.

Επεξ/σία από Dante80

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...