Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αγοράσεις μπαταρία τώρα, και να την έχεις στο ράφι μια διετία-τριετία να μπαγιατέψει.

Όταν σωθεί η μπαταρία που έχει το ρολόι τότε θα πάρεις άλλη. 👍

ειναι δικαιολογημενο μπαταρια αντιστοιχου ρολογιου να κραταει μαξ 2 μηνες; ή καποιο λακκο εχει η φαβα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 hours ago, Titos301 said:

Παιδια αγορασα αυτο το ρολοι (ιδια διασταση διαφορετικο καντραν)  https://www.skroutz.gr/s/4068553/Q-Q-VP46J005Y.html ξερει κανεις αν η μπαταρια που παιρνει ειναι αυτη https://www.e-shop.gr/mpataria-energizer-button-cell-sr626sw-1tem-p-ANA.NRG0043 για να αγορασω να εχω καβατζα;

Ωραία τα q&q! Μετά από ενάμιση χρόνο χρήσης διαπίστωσα ότι έχει μεμβράνη επάνω στο καντράν!

Μια ανανέωση - πάλι με bezel insert (stainless steel αυτή τη φορά) και bezel απο NamokiMods.

Σούπερ ευχαριστημένος απο το σέρβις που είχε γίνει, ειδικα εφόσον έχει φάει ζόρι σε πολυήμερα ταξίδια με μηχανή αλλά και enduro τριημεράκια.

viber_image_2023-08-24_16-20-59-006.jpg.89770bd91f9b19c8247e9b724b6e062d.jpg

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, foniki_melitzana said:

χμ, αυτό εδώ μου άρεσε. Είναι λετζίτ η μάρκα και το σάιτ; Ξέρουμε;

Το site της μάρκας είναι αυτό.

Το site που έβαλες είναι μούφα.

Η Merkur είναι γνωστή φασόν κινέζικη μάρκα.

Αν αγοράσεις από αυτούς απευθείας, θα σκάσεις και για τελωνείο ένα πενηντάρικο μινιμουμ.

Αν αγοράσεις από εδώ, γλυτώνεις το τελωνείο (καθώς είναι κάτω από 150€, αναλαμβάνει το ali).

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς το alliexpress έχει πολλά προϊόντα απομιμήσεις.

Καλύτερα να το αποφύγουμε. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει όταν αποκλειστικά ψάχνω για απομιμητικά προϊόντα σε τιμές όμως αντίστοιχες.

Citizen.JPG

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, mr.Vox said:

Δυστυχώς το alliexpress έχει πολλά προϊόντα απομιμήσεις.

Ορθώς, να σημειωθεί πάντως πως το link που έδωσα είναι για το προϊόν της Merkur, μέσα από το ηλεκτρονικό μαγαζί/λογαριασμό της στο ali.

To ίδιο το ρολόι είναι προφανώς homage άλλου κλασσικού ιστορικού μοντέλου (νομίζω της Longines στην συγκεκριμένη)..κάτι που συμβαίνει με τα περισσότερα ρολόγια από Κίνα. Αλλά δεν το βρίσκω άσχημο προσωπικά..

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1

7 ώρες πριν, Dante80 είπε

Το site της μάρκας είναι αυτό.

Το site που έβαλες είναι μούφα.

Η Merkur είναι γνωστή φασόν κινέζικη μάρκα.

Αν αγοράσεις από αυτούς απευθείας, θα σκάσεις και για τελωνείο ένα πενηντάρικο μινιμουμ.

Αν αγοράσεις από εδώ, γλυτώνεις το τελωνείο (καθώς είναι κάτω από 150€, αναλαμβάνει το ali).

Ειχα βρει λαθος website, ουτε που το καταλαβα, ευχαριστώ για την διόρθωση !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Casio Edifice Sapphire Solar
https://www.amazon.co.uk/Casio-Chronograph-Quartz-Stainless-EFS-S600D-1A2VUEF/dp/B09M93MF3Q 116 € H τιμή είναι τελική με μεταφορικά και τελωνείο μέσα (προπληρωμένα).

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 2

31 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Casio Edifice Sapphire Solar
https://www.amazon.co.uk/Casio-Chronograph-Quartz-Stainless-EFS-S600D-1A2VUEF/dp/B09M93MF3Q 116 € H τιμή είναι τελική με μεταφορικά και τελωνείο μέσα (προπληρωμένα).

Καλό αλλά ίσως όχι και τόσο για την χώρα μας που έχει πολύ ήλιο. Οι λευκοί δείκτες δεν διακρίνονται  εύκολα στο φως. Έχω ένα παραπλήσιο. Αν δεν σε ενοχλεί αυτό είναι ΟΚ. Μπορεί και να μην ισχύουν αυτά που λέω για το συγκεκριμένο 

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,

εχω ενα Tissot chronograph Τ055427Α περι τα 10έτη το οποίο μετα απο συνεχής χρήση χάλασε.

ο μηχανισμός δουλεύει αλλά ο λεπτοδείκτης γυρίζει χωρίς να κρατάει στον μηχανισμό. Ο Δευτερολέπτων δουλεύει κανονικά οπώς και κάθε τι άλλο στο ρολόι. 

Πέρασα απο 2 ρολογάδικα (οχι πολλά μιας και αρκετά ειναι κλειστά τέτοιες ημέρες και λόγω δουλειάς δεν βρίσκομαι Αθήνα συχνά) και δεν αναλαμβάνουν να το επισκευάσουν, λόγω οτι πρέπει να το σφραγίσουν κτλ και δεν έχουν τον εξοπλισμό.

Υπάρχει Αθήνα (κέντρο ή προς Γαλάτσι κτλ) κάποιο εμπιστοσύνης να το πάω ?

Η άλλη λύση ειναι να το στείλω με την υπηρεσία της Tissot (σου στέλνουν κουτί και το στέλνεις "δωρεάν" με κουριερ στην εταιρία) στην εταιρία για επισκευή αλλά φοβάμαι οτι θα μου πάρουν νεφρό.

οποια πρόταση καλοδεχούμενη...

Υγ.

Οταν πριν 1-2 χρόνια είχα πάει για να του κάνω ενα σερβις (γιατί δεν κράταγε καλά ώρα οπως στην αρχή) σε ένα ρολογάδικο στην περιοχή μου (που ηταν συμβεβλιμένο με την Tissot) μου είχε πει κάτι που μου φάνηκε πολύ περίεργο αλλά δεν το έψαξα περισσότερο...

Μου είχε πεί οτι δεν παίρνει σέρβις και οτι αλλάζουν όλο τον μηχανισμό κτλ...

Ισχύει κάτι τέτοιο ?

Θεωρούσα οτι οκ δεν ειναι η τοπ μάρκα η Τισσοτ αλλά οχι και οτι είναι μιας χρήσης ενα ρολόι που τότε εκανε κοντά στα 900€.

Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάρω και ενα Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium (800€ περίπου) για δεύτερο αλλα ΑΝ ισχύει οτι δεν επισκευάζονται ίσως να κοιτάξω αλλού...(επίσης όποια πρόταση δεκτή)

Ευχαριστώ πολύ καλημέρα και καλή εβδομάδα σε ολους...

Επεξ/σία από Evgenios_V

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,

εχω ενα Tissot chronograph Τ055427Α περι τα 10έτη το οποίο μετα απο συνεχής χρήση χάλασε.

ο μηχανισμός δουλεύει αλλά ο λεπτοδείκτης γυρίζει χωρίς να κρατάει στον μηχανισμό. Ο Δευτερολέπτων δουλεύει κανονικά οπώς και κάθε τι άλλο στο ρολόι. 

Πέρασα απο 2 ρολογάδικα (οχι πολλά μιας και αρκετά ειναι κλειστά τέτοιες ημέρες και λόγω δουλειάς δεν βρίσκομαι Αθήνα συχνά) και δεν αναλαμβάνουν να το επισκευάσουν, λόγω οτι πρέπει να το σφραγίσουν κτλ και δεν έχουν τον εξοπλισμό.

Υπάρχει Αθήνα (κέντρο ή προς Γαλάτσι κτλ) κάποιο εμπιστοσύνης να το πάω ?

Η άλλη λύση ειναι να το στείλω με την υπηρεσία της Tissot (σου στέλνουν κουτί και το στέλνεις "δωρεάν" με κουριερ στην εταιρία) στην εταιρία για επισκευή αλλά φοβάμαι οτι θα μου πάρουν νεφρό.

οποια πρόταση καλοδεχούμενη...

Υγ.

Οταν πριν 1-2 χρόνια είχα πάει για να του κάνω ενα σερβις (γιατί δεν κράταγε καλά ώρα οπως στην αρχή) σε ένα ρολογάδικο στην περιοχή μου (που ηταν συμβεβλιμένο με την Tissot) μου είχε πει κάτι που μου φάνηκε πολύ περίεργο αλλά δεν το έψαξα περισσότερο...

Ισχύει κάτι τέτοιο ?

Θεωρούσα οτι οκ δεν ειναι η τοπ μάρκα η Τισσοτ αλλά οχι και οτι είναι μιας χρήσης ενα ρολόι που τότε εκανε κοντά στα 900€.

Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάρω και ενα Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium (800€ περίπου) για δεύτερο αλλα ΑΝ ισχύει οτι δεν επισκευάζονται ίσως να κοιτάξω αλλού...(επίσης όποια πρόταση δεκτή)

Δεν ξέρω για το δικό σου, αλλά κάποιες εταιρίες δεν κρατάνε ανταλλακτικά για όλα τα ρολόγια και βγαίνει πιο οικονομικό να δίνουν άλλο μηχανισμό (ίσως και καλύτερο). Εσένα δεν σε απασχολεί αυτό λόγω του χαμηλού κόστους του ρολογιού -  δεν θα αλλάξει η αξία του δηλαδή. Σε ρολόγια όμως επικά με τεράστιες αξίες (πχ omega ή rolex των 70s) έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα γιατί ρίχνει τρομερά την αξία τους. 

Σε κάθε περίπτωση σε επίπεδο αξιοπιστίας δεν αλλάζει κάτι. Δεν σε χαλάει αν σου βάλουν με μικρό κόστος πχ 200€ μηχανισμό ίδιου επιπέδου, καινούργιο. Το πρόβλημα θα ξεκίναγε αν σου έβαζαν ας πούμε ένα Quartz μηχανισμό ενώ είχες μηχανικό ρολόι. 

πχ το να λύσουν και να σου λιπάνουν το ρολόι και να σου αλλάξουν και κανά ανταλλακτικό θα κόστιζε στην εταιρία Χ. Τους συμφέρει να έχουν έτοιμο στοκ μηχανισμό και σε 15 λεπτά να στο έχουν έτοιμο το ρολόι και να πληρώσεις πχ Χ/2 ενώ το πραγματικό κόστος για την εταιρία είναι Χ/4. Ούτως ή αλλως το assembly του μηχανισμου το πιο πιθανό ειναι να γίνεται σε καμιά κίνα και έτσι μειώνεται το κόστος απο το να ασχοληθεί ο Έλληνας με το μηχανισμό σου .

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Evgenios_V said:

Ισχύει κάτι τέτοιο ?

Ο μηχανισμός δεν είναι μιας χρήσης, απλά η πολιτική του γκρουπ είναι να τον αντικαθιστούν ολόκληρο σε κάποια σενάρια βλάβης αντί να τον επισκευάσουν. Είναι ζήτημα logistics για τους ίδιους.

Και αυτή την πολιτική ακολουθούν και πολλές άλλες εταιρίες για κάποια σενάρια βλάβης, όπως η Tudor για παράδειγμα. Δεν έχει δλδ σχέση με την τιμή ή την ποιότητα του ρολογιού.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...