Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 16/6/2023 στις 9:35 ΜΜ, cirith είπε

Το εικονιζόμενο κουκλάκι ανήκε στον πατέρα μου.
Μέχρι πριν κάτι μήνες λειτουργούσε κανονικά (το φορούσα που και που), έως ότου σταμάτησε να "κουρδίζει" από τον ρότορα. Κούρδιζε όμως κανονικά χειροκίνητα.
Αποφάσισα να το δώσω σε μάστορα για επισκευή. Αφού το κράτησε αρκετούς μήνες (σπάνιος μηχανισμός γαρ) το παρέλαβα πίσω νεκρό, "ελλείψει εξαρτημάτων".
Έχετε να προτείνετε κάποιον, μπας και επαναφέρει το έρμο, έστω και handwinded;
(Κρατώ και την ανωτέρω πρόταση του κ. Στεφανίδη).

20230616_211500.jpg.a566a913c8bbe841bd2b1e13541fe825.jpg

To ρολόι μεταχειρισμένο είναι του επιπέδου των 170€. Αν δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, μπορούν να σου αλλάξουν μηχανισμό με κάποιον πιο σύγχρονο που ταιριάζει. Θα χάσει την χρηματική "αξία" που έχει, θα κρατήσει τη συναισθηματική.

Εναλλακτικά θα πρότεινα να ψάξεις τι μηχανισμό φοράει και να ψάξεις έναν ίδιο απο εξωτερικό για να αντικαταστήσεις αυτόν που έχει.

Σε κάθε περίπτωση, λύσεις υπάρχουν. Το θέμα ειναι πόσα θες να πληρώσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους τους

Εδω και καιρο ψανχω για ρολοι, λιγο διαβασμα απο το r/watches στο ρεδδιτ, λιγο στο google, ειδα ολους τους τυπους ρολογιον και εταιριες/ονοματα στον χωρο αυτο. Για να μην τα πολυλογώ, αποφασησα οτι θελω automatic winding, καταληγοντας σε ενα απο το ραλογια της Baltic, συγκεκριμενα το HMS 002. Απο οτι διαβασα το movement ειναι απο κινα και το ρολοι συναρμολογείται   στην Γαλλια.

Ειδα  πολλα ρολογια, απο φτηνα μεχρι ακριβα(βλεπε A. Lange & Söhne LOL ουτε στα ονειρα μου), γιαυτο εβαλα budget μεχρι 450 ευρω.

Θελω να ρωτησω αν εχεις κανενας εμπιρια με baltic?  εχετε να προτείνατε  κατι παρομοιο ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Psyber είπε

@BlackRose56 μέχρι να αναφέρεις εδώ τη μάρκα αυτή, την αγνοούσα. Έριξα μια ματιά στο site και τα ρολόγια φαίνονται φανταστικά!

Ναι όντως, το μόνο ανριτικο είναι ο μηχανισμός, κατααλα είναι μια χαρα και η τιμές οκ.μ

• Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, BlackRose56 said:

Ναι όντως, το μόνο ανριτικο είναι ο μηχανισμός, κατααλα είναι μια χαρα και η τιμές οκ.μ

Miyota λέει στο site τους, πως σου ήρθε ότι είναι κινέζικοι;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Miyota λέει στο site τους, πως σου ήρθε ότι είναι κινέζικοι;

Ναι είπα βλακεία, στον Ιαπωνία  φτιάχνετε, μόλις το είδα στης miyota, μπερδεύτηκα με κάποιο άλλο.

https://miyotamovement.com/faq/

Της Balkan είναι σχετικά φθηνά γιατί δεν είναι in house μηχανισμός, αλλά έτοιμος από Ιαπωνία, και ότι το συναμρολογουν στην Γαλλία, αν είχαν δικό τους μηχανισμό  θα κόστιζε παράπονο, αυτά λέω από οτι έχω καταλάβει γενικά, διορθωστεμε αν κάνω λάθος!

Επεξ/σία από BlackRose56
Δημοσ.
5 hours ago, BlackRose56 said:

Ναι είπα βλακεία, στον Ιαπωνία  φτιάχνετε, μόλις το είδα στης miyota, μπερδεύτηκα με κάποιο άλλο.

Της Balkan είναι σχετικά φθηνά γιατί δεν είναι in house μηχανισμός, αλλά έτοιμος από Ιαπωνία, και ότι το συναμρολογουν στην Γαλλία, αν είχαν δικό τους μηχανισμό  θα κόστιζε παράπονο, αυτά λέω από οτι έχω καταλάβει γενικά, διορθωστεμε αν κάνω λάθος!

Καλή η Βaltic, αλλά σε αυτά τα χρήματα θα κοιτούσα και την Laco, πρώτα αυτό και μετά κάποιο από αυτά.

Ιστορική εταιρία, με μηχανές που φέρουν το όνομά της. Από όσο ξέρω βέβαια και αυτές Miyota είναι, αλλά για να τις ονομάζουν με δικούς τους κωδικούς, μάλλον τις έχουν μεταποιήσει αρκετά.

• Like 2
Δημοσ.
9 hours ago, BlackRose56 said:

ε μια χαρά είναι οι Miyota. Και εύκολο service αν σου χρειαστεί ποτέ. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, vs_skg είπε

ε μια χαρά είναι οι Miyota. Και εύκολο service αν σου χρειαστεί ποτέ. 

Ναι ειναι αληθεια αυτο !

12 ώρες πριν, Voodooman είπε

Καλή η Βaltic, αλλά σε αυτά τα χρήματα θα κοιτούσα και την Laco, πρώτα αυτό και μετά κάποιο από αυτά.

Ιστορική εταιρία, με μηχανές που φέρουν το όνομά της. Από όσο ξέρω βέβαια και αυτές Miyota είναι, αλλά για να τις ονομάζουν με δικούς τους κωδικούς, μάλλον τις έχουν μεταποιήσει αρκετά.

Ειχα δει τα λακο, αλλα το εμφανισιακο κοματι ηταν που δεν διαλεξα αυτο. Κατα τα αλλα συμφωνο με οσα ειπες.

Δημοσ.

Άσχετο αλλά πήρα tissot μιας κάποιας αξίας και ενώ το ρολόι δείχνει εξαιρετικό, βρήκα επίσης εξαιρετικά τραγικό το packaging της εταιρίας. Κακό κουτάκι, κακό το χαρτονένιο part στο οποίο συγκρατείται το ρολόι. Πολύ ανέτωρο το κουτάκι από ένα boss που έχω το οποίο κοστίζει κάτω του μισού και ειναι συμπαγές κασελάκι με μαξιλαράκι για το ρολόι.

Tissot make your sh*t up.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Άσχετο αλλά πήρα tissot μιας κάποιας αξίας και ενώ το ρολόι δείχνει εξαιρετικό, βρήκα επίσης εξαιρετικά τραγικό το packaging της εταιρίας. Κακό κουτάκι, κακό το χαρτονένιο part στο οποίο συγκρατείται το ρολόι. Πολύ ανέτωρο το κουτάκι από ένα boss που έχω το οποίο κοστίζει κάτω του μισού και ειναι συμπαγές κασελάκι με μαξιλαράκι για το ρολόι.

Ωραια τα boss

Δημοσ.
20 hours ago, Hawk_K said:

Λογικό το βρίσκω, το κόστος παραγωγής του Boss είναι τόσο χαμηλό, που περισσέουν μπόλικα χρήματα στη μητρική εταιρία που τα φτιάχνει, για να φτιάξει ένα πιο φανταχτερό πακέτο. Το κόστος παραγωγής του Tissot είναι πολύ υψηλότερο, οπότε κόβουν από όπου μπορούν, για να συγκατήσουν την τελική τιμή.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Λογικό το βρίσκω, το κόστος παραγωγής του Boss είναι τόσο χαμηλό, που περισσέουν μπόλικα χρήματα στη μητρική εταιρία που τα φτιάχνει, για να φτιάξει ένα πιο φανταχτερό πακέτο. Το κόστος παραγωγής του Tissot είναι πολύ υψηλότερο, οπότε κόβουν από όπου μπορούν, για να συγκατήσουν την τελική τιμή.

Τσίπιδες ότι και να λέμε. Εκτός αν δεν είναι original 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή η δουλειά μου έχει να κάνει και με υλικά συσκευασίας, το κόστος είναι γελοιο όταν πουλάς κάτι τόσο ακριβό και θα το παραγγέλνεις σε μεγάλες ποσότητες.

Το ρολόιο το πήρα από retailer εδώ στην Ελλάδα, και το έχω βάλει και στην ηλεκτρονική εγγύηση άρα δεν είναι ουρακοτάγγος 😁

11 minutes ago, karthan7 said:

Μπορει να το κανουν για οικολογικους λογους, ανακυκλωσιμα υλικα  κλπ

Αυτό με τα οικολογικά υλικά θα μπορούσε να παίζει.

Επεξ/σία από Hawk_K
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...