Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, gamerMisfitz1 είπε

Καλησπέρα ! Θελω να αγοράσω για δώρο ενα ρολόι κατα προτίμηση αυτόματο, μεχρι 300 ευρώ το πολυ.. ποιο θα προτείνατε ? Έχω δει της Seiko αρκετά που μου γεμίζουν το μάτι , αλλα δεν ξερω ποιο μοντέλο ειναι περισσοτερο ανθεκτικό… 

Να εισφέρω και εγώ δύο προτάσεις, κατά το γούστο μου.

-Για σπορ: https://www.bestprice.gr/item/2156493514/seiko-srpe53k1.html

-Για dress: https://www.skroutz.gr/s/38046326/Orient-Classic-Ρολόι-Αυτόματο-με-Δερμάτινο-Λουράκι-σε-Καφέ-χρώμα-RA-AC0M04Y10B.html

-Για diver: Το Kamasu που πρότεινε ο Dante80.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Citizen Eco Drive. 

Έχει κάποιος εμπειρία αν χρειάζεται service και αν ο μηχανισμός έχει θέμα μετά από χρόνια (πυκνωτές κλπ); 

Αυτό θέλω να πάρω, αν έχετε προτάσεις για κάτι παρόμοιο, ευπρόσδεκτες. 

https://www.skroutz.gr/s/11103996/Citizen-Ρολόι-με-Δερμάτινο-Λουράκι-σε-Καφέ-χρώμα-CA0641-24E.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, alexcha92 είπε

Καλησπέρα παιδιά, 

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Citizen Eco Drive. 

Έχει κάποιος εμπειρία αν χρειάζεται service και αν ο μηχανισμός έχει θέμα μετά από χρόνια (πυκνωτές κλπ); 

Αυτό θέλω να πάρω, αν έχετε προτάσεις για κάτι παρόμοιο, ευπρόσδεκτες. 

https://www.skroutz.gr/s/11103996/Citizen-Ρολόι-με-Δερμάτινο-Λουράκι-σε-Καφέ-χρώμα-CA0641-24E.html

Σε γενικές γραμμές τα Citizen eco-drive είναι αρκετά αξιόπιστα. Έχε υπόψιν σου πως καλό θα είναι να βλέπει φως το ρολόι, μην το κλείνεις σε συρτάρι όταν δεν το φοράς. Δεν χρειάζεται να το έχεις και στον ήλιο όμως, απλά αν το κρατάς κάπου έξω μέσα στο δωμάτιο θα είσαι κομπλέ.

Αν έχεις σκοπό να βουτάς στην θάλασσα με αυτό, θα ήταν καλό κάθε έτος/σεζόν να γίνεται ένας έλεγχος στεγανότητας προληπτικά. Δεν είναι υποχρεωτικό όμως.

Μετά από αρκετά χρόνια, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις τον πυκνωτή στο ρολόι αν δεν φορτίζει πλέον σωστά. Είναι αναλώσιμος, μην φοβάσαι ιδιαίτερα το κόστος. Γνωρίζω eco-drive που χρειάστηκαν πυκνωτή στα 6 χρόνια, και άλλα που έχουν ακόμα τον πρώτο τους μετά από 15. Δεν είναι κάτι στάνταρ και εξαρτάται από την χρήση που του κάνεις, τον συγκεκριμένο μηχανισμό κλπ.

Όσον αφορά μοντέλα, ρίξε μια ματιά και σε αυτό.

Καλές αγορές!

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Το Seiko kinetic SKA 369 μετά από 8 χρόνια άρχισε αν μένει πίσω  κι οι δοκιμές αυτονομίας είχαν εξαιρετικά χαμηλα αποτελέσματα. Οπότε 25 ευρώ για νέο πυκνωτη σε ρολογαδικο φυσικά.

Δημοσ.

Είχα κ εγώ kinetic auto relay. Μου έβγαλε ο πυκνωτής 15 χρόνια με καθημερινή χρήση. Αν γίνεται παροδική χρήση, μειώνεται η διάρκεια ζωής. 

Για αυτό υπάρχουν τα κουρδιστήρια για τέτοια ρολόγια με πυκνωτή 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, alexcha92 είπε

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά. Οι απαντήσεις σας με βοήθησαν!

@Dante80 ωραίο και αυτό, θα ήθελα με λουράκι 

Πάρτο και βάλτου λουράκι αν σου αρέσει περισσότερο, πιο φθηνό θα σου έρθει. Έχε υπόψιν σου πως ποτέ δεν πρέπει να αγοράζουμε με βάση τα αξεσουάρ, αυτά αλλάζουν όπως και όποτε θέλουμε εμείς. Το γράφω γιατί πολύς κόσμος που δεν έχει σχέση με το σπορ δεν το γνωρίζει αυτό, και νομίζει πως..παντρεύεται το λουρί που έχει το ρολόι του. 😉

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.

Τι προτείνετε να κάνω για να καθαρίσω καλά το Casio g shock Που έχω εδώ και 15 χρόνια και δεν έχει καθαριστεί καλά ποτέ?

Το έλυσα τις προάλλες και έβγαλα το κολάρο - περίβλημα που έχει γύρω γύρω πως το λένε και αντίκρυσα σοβαρό built up από μπίχλα και άλατα. Τα χοντρά τα έβγαλα ξύνοντάς τα!

Spoiler

image.jpeg.64c81e7a6da0eb2d14e4b33817d6d169.jpeg

image.jpeg.afd227c3519eb62cfd851336b503f494.jpeg

Θέλω να το μουλιάσω σε νερό μαζί με κάποιο καθαριστικό που να αφαιρέσει τα άλατα κυρίως, το θέμα είναι τι να βάλω για να κάνει δουλειά αλλά και να μην πάθει κάτι το ρολόι?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, villasg είπε

Βρες καποιον που να εχει σκαφη με υπερηχους να καθαρισει καλα

Σίγουρα αυτό θα έκανε καλή δουλειά, αλλά ψάχνω μια DIY λύση που λογικά θα έχει ένα 90% αποτέλεσμα κοντά στο επαγγελματικό αλλά δεν πειράζει

Δημοσ.
9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Σίγουρα αυτό θα έκανε καλή δουλειά, αλλά ψάχνω μια DIY λύση που λογικά θα έχει ένα 90% αποτέλεσμα κοντά στο επαγγελματικό αλλά δεν πειράζει

Ava και οδοντοβουρτσα. Και σε ρολογια χιλιάδων € το ίδιο γίνεται ως diy. 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Τι προτείνετε να κάνω για να καθαρίσω καλά το Casio g shock Που έχω εδώ και 15 χρόνια και δεν έχει καθαριστεί καλά ποτέ?

Το έλυσα τις προάλλες και έβγαλα το κολάρο - περίβλημα που έχει γύρω γύρω πως το λένε και αντίκρυσα σοβαρό built up από μπίχλα και άλατα. Τα χοντρά τα έβγαλα ξύνοντάς τα!

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.64c81e7a6da0eb2d14e4b33817d6d169.jpeg

image.jpeg.afd227c3519eb62cfd851336b503f494.jpeg

Θέλω να το μουλιάσω σε νερό μαζί με κάποιο καθαριστικό που να αφαιρέσει τα άλατα κυρίως, το θέμα είναι τι να βάλω για να κάνει δουλειά αλλά και να μην πάθει κάτι το ρολόι?

ζεστό νερό με ξινό

• Like 1
Δημοσ.

Το έκανα τελικά εχθές.

Έβαλα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και μπόλικο υγρό πιάτων και το άφησα πολλές ώρες.

Μετρά έτριψα λίγο με ύφασμα και μπατονέτα στα δύσκολα σημεία και έγινε σχεδόν σαν καινούριο σε 5 λεπτά. Βασικά όπου έβλεπα βρωμιά και έτριβα αυτή έφευγε αμέσως, είχε μαλακώσει τελείως

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/3/2023 στις 2:18 ΜΜ, Dante80 είπε

Ας βάλουμε μια και με το μπορντοροδοκόκκινο σήμερις..😎

XuHy5e5.jpg

e6mmMpJ.jpg

Το orient mako είναι; είσαι ικανοποιημένος;

το σκέφτομαι ως εναλλακτικό, είτε στην έκδοση που έχεις κι εσύ είτε στην έκδοση που έχει και κόκκινο bezel

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...