Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilias78 είπε

Χάζευα ρολόγια στο ίντερνετ κ επεσα σε ένα seiko sport 5 gmt. Ωραίο ρολόι αλλά το συγκεκριμένο έχει αυτόματο μηχανισμό ο οποίος μάλιστα εχει μια αυτονομία 41 ώρες. Με τα λίγα που ξέρω, το αυτόματο απλά παίρνει ενέργεια απο την κίνηση του καρπού. Επειδή ενδεχομένως κάποιος δεν θα το φοράει καθημερινά, θα πρέπει, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο, να θυμάται έστω μια φορά τη μέρα να το κουνήσει? Κ αν δεν το κάνει κ σταματήσει να λειτουργεί, τι παίζει μετά? Γιατί φαντάζομαι αν αυτό γίνεται συχνά  κάποια στιγμή ο μηχανισμός ίσως χάσει την λειτουργικότητα του. Σωστά?

τα αυτόματα όταν σταματάνε, όταν τα φορέσεις, ξεκινούν και ρυθμίζεις την ώρα ξανά. Επίσης κάθε κάποια χρόνια θέλουν service. Αν ειναι φθηνά τα πετάς γιατι το service ειναι σαν να παίρνεις καινούργιο. Αν ειναι ακριβά (>3000€), προφανώς τους κάνεις service.

Υπάρχει κ μηχανισμός αυτόματου κουρδίσματος, αλλά αξίζει μόνο για "αυτόματα" με πυκνωτή που διατηρεί την ενέργεια, ώστε να μην καταστρέφεται. πχ Seiko Auto Relay

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ilias78 είπε

Χάζευα ρολόγια στο ίντερνετ κ επεσα σε ένα seiko sport 5 gmt. Ωραίο ρολόι αλλά το συγκεκριμένο έχει αυτόματο μηχανισμό ο οποίος μάλιστα εχει μια αυτονομία 41 ώρες. Με τα λίγα που ξέρω, το αυτόματο απλά παίρνει ενέργεια απο την κίνηση του καρπού. Επειδή ενδεχομένως κάποιος δεν θα το φοράει καθημερινά, θα πρέπει, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο, να θυμάται έστω μια φορά τη μέρα να το κουνήσει? Κ αν δεν το κάνει κ σταματήσει να λειτουργεί, τι παίζει μετά? Γιατί φαντάζομαι αν αυτό γίνεται συχνά  κάποια στιγμή ο μηχανισμός ίσως χάσει την λειτουργικότητα του. Σωστά?

Το συγκεκριμένο ρολόι που κοιτάς είναι αυτόματο, οπότε παίρνει ενέργεια από την κίνηση του καρπού σου. Επίσης, ο μηχανισμός που έχει μπορεί να κουρδίσει και από την κορώνα, οπότε μην έχεις άγχος να το φοράς συνέχεια αν δεν θες. Απλά, αν έχει σταματήσει θα πρέπει να το κουρδίσεις λίγο, να ρυθμίσεις την ώρα/ημερομηνία και μετά να το βάλεις.

Σε γενικές γραμμές, οι μηχανισμοί δεν χάνουν λειτουργικότητα με το σταμάτα-ξεκίνα, μην αγχώνεσαι. Απλά αν δεν το φοράς καθόλου, καλό θα ήταν μια φορά τον μήνα τουλ. να το κουρδίζεις/φοράς λίγο ώστε να μην μένουν τα λάδια του ακίνητα για πολύ καιρό.

Ας βάλουμε μια και το τελευταίο αγροτεμάχιο μιας και ήρθε σήμερα. Seiko SBTM323.

dtUMM2C.jpg

drLvwCo.jpg

Αρκετά μαζεμένο στο χέρι μιας και είναι 39αρι, και έχει και θηλυκά endlink. Επίσης, έχει το super clear coating που βάζει σε μερικά αγροτεμάχια η Seiko, οπότε υπό κάποιες γωνίες το ζαφείρι γίνεται μπουχός!

zBnR4K3.jpg

o1RUiqp.jpg

Βασικός λόγος αγοράς το γεγονός πως...είχα σουτάρει όλα τα radio controlled μου, και με έτρωγε ο πωπός μου άσχημα. Οπότε...Θα το βγάλω για αέρα το βράδυ στο μπαλκόνι...για να δούμε αν θα πιάσει Mainflingen με την μία...

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 19
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. το σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά του, αν κ με χαλάει λίγο το μπρασελε του. ίσως με κάποιο nato ή rubber να μου πάει καλύτερα στο μάτι.

Επεξ/σία από ilias78
  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Το συγκεκριμένο ρολόι που κοιτάς είναι αυτόματο, οπότε παίρνει ενέργεια από την κίνηση του καρπού σου. Επίσης, ο μηχανισμός που έχει μπορεί να κουρδίσει και από την κορώνα, οπότε μην έχεις άγχος να το φοράς συνέχεια αν δεν θες. Απλά, αν έχει σταματήσει θα πρέπει να το κουρδίσεις λίγο, να ρυθμίσεις την ώρα/ημερομηνία και μετά να το βάλεις.

Σε γενικές γραμμές, οι μηχανισμοί δεν χάνουν λειτουργικότητα με το σταμάτα-ξεκίνα, μην αγχώνεσαι. Απλά αν δεν το φοράς καθόλου, καλό θα ήταν μια φορά τον μήνα τουλ. να το κουρδίζεις/φοράς λίγο ώστε να μην μένουν τα λάδια του ακίνητα για πολύ καιρό.

Ας βάλουμε μια και το τελευταίο αγροτεμάχιο μιας και ήρθε σήμερα. Seiko SBTM323.

Αρκετά μαζεμένο στο χέρι μιας και είναι 39αρι, και έχει και θηλυκά endlink. Επίσης, έχει το super clear coating που βάζει σε μερικά αγροτεμάχια η Seiko, οπότε υπό κάποιες γωνίες το ζαφείρι γίνεται μπουχός!

Βασικός λόγος αγοράς το γεγονός πως...είχα σουτάρει όλα τα radio controlled μου, και με έτρωγε ο πωπός μου άσχημα. Οπότε...Θα το βγάλω για αέρα το βράδυ στο μπαλκόνι...για να δούμε αν θα πιάσει Mainflingen με την μία...

Εκπληκτικό! Εμφανισιακά μοιάζει με το επίσης εξαιρετικό casio oceanus (μου διαφεύγει ο κωδικός)

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε

Εκπληκτικό! Εμφανισιακά μοιάζει με το επίσης εξαιρετικό casio oceanus (μου διαφεύγει ο κωδικός)

Το S100 λες. Αυτό το είχα και το έδωσα ρε γαμωτ..😭

7Nyum11.jpg

NTUTHM5.jpg

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Skmei 1381 αντιγραφή του Casio DB-360 στο 1/8 της τιμης του Casio.
Retro ρολογακι, πανάλαφρο, αδιαβροχο, τιμιο.
Γενικά αυτη η εταιρία φτιάχνει αξιόλογα ρολόγια σε σχέση τιμης-αποδοσης. Για έμενα που εχω μικρο καρπό (και δεν τα προσέχω και ιδιαίτερα) και δεν θέλω να ειναι μεγάλο και βαρύ το ρολόι (62gr) ειναι μια χαρά. :)

IMG_20230224_113958.resized.jpg

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

62 γρ το λες και βαρύ για τόσο απλό ρολόι όταν το Huawei watch GT Runner μου ζυγίζει 39 γρ. !!

https://consumer.huawei.com/gr/wearables/watch-gt-runner/

IMG-20230307-211731.jpg

Εχει το μπρασελε για αυτο, σχετικά ειναι απο τα "ελαφριά" ρολόγια σε κατηγορία με μπρασελε. Αν ειχε λουράκι θα ειναι ποιο ελαφρύ, απλα επειδη κόβονται με τον καιρο τα λουριά το προτίμησα με μπρασελε.
Εχω και το GT το οποίο το εχω βάλει για πούλημα γιατι τελικά δεν με βόλεψε το μέγεθος του (46mm)

IMG_20210210_112733.webp

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Καλημέρα. Μου έβγαλε τη διαφημίση απο αυτό το site με replica.

OMEGA Speedmaster Co-Axial Master Chronometer 43mm Mens O3293043510200 (showigh.shop)

Όσο έψαξα δεν βρηκα κάτι για το site, αν δλδ έρχεται αυτό που δείχνουν. Το γνωρίζει καποιος;

Πάμε τωρα στο ρολοι. Δεν με ενδιαφέρει ότι δειχνει το brand το συγκεκριμενο ρολόι, που παρέθεσα γιατί μου άρεσαν πολύ τα χρώματα

Γνωρίζει κάποιος αν υπαρχει μια επώνυμη λύση με <200€ τύπου citizen/casio, σε αυτά τα χρώματα και μεγάλο μέγεθος, για να πάμε στα πιο σίγουρα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stylish είπε

Καλημέρα. Μου έβγαλε τη διαφημίση απο αυτό το site με replica.

OMEGA Speedmaster Co-Axial Master Chronometer 43mm Mens O3293043510200 (showigh.shop)

Όσο έψαξα δεν βρηκα κάτι για το site, αν δλδ έρχεται αυτό που δείχνουν. Το γνωρίζει καποιος;

Πάμε τωρα στο ρολοι. Δεν με ενδιαφέρει ότι δειχνει το brand το συγκεκριμενο ρολόι, που παρέθεσα γιατί μου άρεσαν πολύ τα χρώματα

Γνωρίζει κάποιος αν υπαρχει μια επώνυμη λύση με <200€ τύπου citizen/casio, σε αυτά τα χρώματα και μεγάλο μέγεθος, για να πάμε στα πιο σίγουρα;

Μούφα. Όχι μαιμού θα πάρεις αλλά θα χάσεις και τα λεφτά σου. Αν δεν υπάρχει φυσική διεύθυνση μην ασχολείσαι. Ίσως  είδες ότι έχουν μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου Χόνγκ Κόνγκ. Άντε βγάλε άκρη.

• Like 2
Δημοσ.

Από οταν πήρα το mini Casioak, με έτρωγε λίγο το σκούρο διάφανο bezel και το λουράκι…  Μου φαινόταν λίγο παιδικό.

Οπότε πήρα αυθεντικό μαύρο ματ! Ποιά είναι η γνώμη σας;

B4C4360F-88F7-40A7-82C9-227A8655FDA8.jpeg

A51EF4DD-CAA9-41CC-83B6-0063407CC369.jpeg

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...