Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/2/2023 στις 10:05 ΜΜ, vs_skg είπε

Βασικά για ρέπλικες περισσότερα πράγματα έχει να πεις απ ότι για τα ορίτζιναλ σε τέτοιο σημείο που έχουν φτάσει οι δύο κοινότητες.

Επίσης απ ότι μάθαμε στο παρόν νήμα αυτός με την ρέπλικα θα σου πιάσει κουβέντα αυτός, να σε ρωτήσει αν έχεις 50 λεπτά για μια τυρόπιτα ή αν μπορείς να του δανείσεις το κινητό σου να πάρει ένα τηλέφωνο.

Φίλε φυσικά και δεν είναι έτσι απλά γιατί να πάρεις κάτι το  οποιο είναι αντιγραφή κάποιου άλλου που όμως δεν μπορείς η δεν θες να αγοράσεις αν αυτό δεν είναι η εικόνα που θες να δείξεις προς τους αλλους;;; αν απλα σου αρέσει μάζεψε και παρτο αν δεν μπορείς προχωρά είμαι αυτής της λογικής....

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, shogun1986 είπε

Καλημέρα... Διάβασα αυτό που έγραψες και ειλικρινά με καλή πρόθεση χωρίς να αμφισβητώ ότι στο κλείσανε σωστά το ρολόι.. συμβουλευτικά θα σου πρότεινα να διαβάσεις την αδιάβροχοποίηση του κάθε ρολογιού που έχεις.. παρερμηνεύονται πολλές φορές τα μέτρα που αναγράφονται στο ρολόι με της πραγματικές δυνατότητες του ρολογιού.. από 100 μέτρα και άνω ( και ιδανικά βιδωτη κορόνα) μπαίνουμε θάλασσα για κολύμπι στην επιφάνεια όχι βουτιές..για βουτιές από 200 και ανω..Και κανένα μα κανένα δεν μπαίνει σε μπάνιερα ντουζιέρα  με ζεστό νερό..

Καλημέρα φίλε μου, μάλλον δεν το είχα εξηγήσει καλά! Βουτιά στην μπανιέρα του σπιτιού είχα κάνει! 😂

Έχεις δίκιο πάντως για το ντουζ και το ζεστό νερό, λογικά λόγω διαστολών, αν και κανονικά τα oring δεν θα έπρεπε να έχουν πρόβλημα στεγανοποίησης. Όπως και να έχει, τώρα μόνο το Garmin φοράω παντού... τα άλλα τα βγάζω πάντα πριν κάνω ντουζ

Επεξ/σία από Iamthagod
  • Like 1

41 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Φίλε φυσικά και δεν είναι έτσι απλά γιατί να πάρεις κάτι το  οποιο είναι αντιγραφή κάποιου άλλου που όμως δεν μπορείς η δεν θες να αγοράσεις αν αυτό δεν είναι η εικόνα που θες να δείξεις προς τους αλλους;;; αν απλα σου αρέσει μάζεψε και παρτο αν δεν μπορείς προχωρά είμαι αυτής της λογικής....

Απλό είναι, το έγραψα και πιο πίσω... 

Ξεκινάς ανάποδα,

1) Υπάρχει ένα σχέδιο που σου αρέσει.

2) Υπάρχουν δύο αντικείμενα που η διαφορά μεταξύ τους δεν είναι διακριτή με γυμνό μάτι. Σε φινίρισμα, υλικά, λειτουργία. 

3) Το ένα κάνει 400, το άλλο 14.000. 

4) Σκέφτεσαι γιατί κάνει 14.000, όταν α) οι Κινέζοι φτάνουν στο 95% του αποτελέσματος με 400 β) Το ίδιο ακριβώς ρολόι το κοστολογούσε η εταιρεία 3.000 πχ  https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=176161

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι σε δουλεύει ψιλό γαζί η Rolex. Αντίστοιχα η Omega έχει κάνει ανατίμηση στην ανατίμηση στην ανατίμηση, χωρίς καμία αλλαγή στο πραγματικό προϊόν. 

Σε τέτοιες εταιρείες που δεν σε σέβονται, ούτε τους καίγεται καρφάκι για σένα, τι σταματάει κάποιον από το να πάρει ρέπλικα δηλαδή; Τι θα πει γι αυτούς ο Μήτσος με τη συλλογή του από Casio και Edifice; 

• Like 1

1 λεπτό πριν, vs_skg είπε

Απλό είναι, το έγραψα και πιο πίσω... 

Ξεκινάς ανάποδα,

1) Υπάρχει ένα σχέδιο που σου αρέσει.

2) Υπάρχουν δύο αντικείμενα που η διαφορά μεταξύ τους δεν είναι διακριτή με γυμνό μάτι. Σε φινίρισμα, υλικά, λειτουργία. 

3) Το ένα κάνει 400, το άλλο 14.000. 

4) Σκέφτεσαι γιατί κάνει 14.000, όταν α) οι Κινέζοι φτάνουν στο 95% του αποτελέσματος με 400 β) Το ίδιο ακριβώς ρολόι το κοστολογούσε η εταιρεία 3.000 πχ  https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=176161

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι σε δουλεύει ψιλό γαζί η Rolex. Αντίστοιχα η Omega έχει κάνει ανατίμηση στην ανατίμηση στην ανατίμηση, χωρίς καμία αλλαγή στο πραγματικό προϊόν. 

Σε τέτοιες εταιρείες που δεν σε σέβονται, ούτε τους καίγεται καρφάκι για σένα, τι σταματάει κάποιον από το να πάρει ρέπλικα δηλαδή; Τι θα πει γι αυτούς ο Μήτσος με τη συλλογή του από Casio και Edifice; 

Καθόλου ανάποδα δεν ξεκινάω..  στο 1 σταματάς!  Υπάρχει κάτι που σου αρέσει αλλά δεν μπορείς η δεν θες να το πληρώσεις... πήγαινε παρακάτω... και στο λεω εγω που έχω διαμάντια στο μαγαζί και ενώ μπορείς να πάρεις ασημένιο η ατσάλινο με ζιργκον  το "ίδιο" πράγμα φαίνεται... προφανώς και δεν είναι....

• Like 2
  • Thanks 1

21 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Τι θα πει γι αυτούς ο Μήτσος με τη συλλογή του από Casio και Edifice; 

Τα Casio μια χαρά ρολόγια είναι. Δεν καταλαβαίνω την απαξίωση? 

• Like 3
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Μια χαρά είναι φυσικά τα Casio. Απλά δεν έχουν Status και παράλληλα δεν είναι στην κατηγορία Luxury. 

Κάνετε ένα λάθος κάποιοι και κάνετε σύγκριση ρολογιών, στο επίπεδο ρολογιών. ΔΕΝ τα πληρώνεις για ρολόγια. Για ρολόγια πληρώνεις τα Casio και τα Q&Q. 

Τα Rolex και σιγά σιγα τα Omega τα πληρώνεις ως κοσμήματα κυρίως και ως ένδειξη Status. Αυτό πληρώνεις. Δεν πληρώνεις συσκευή να βλέπεις την ώρα. 

Αν κρίνετε με το ποιο δείχνει την ώρα, τότε ένα βραχιόλι με διαμάντια που έχει 50.000€, επειδή δεν δείχνει την ώρα, είναι χειρότερο απο ένα Rolex με διαμάντια, γιατί το ένα δείχνει ώρα και το άλλο όχι. ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν κάτι Casio στα 600 και στα 700 ευρώ απίθανα, και δεν αναφέρομαι σε κάτι διφορούμενα συλλεκτικά.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 1

1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

βέβαια, και από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά είναι το GMW-B5000GD-4ER που το έχω λιώσει. 

Η ένσταση είναι όταν θα κράξει αυτός που το ακριβότερο του ρολόι είναι Casio, λες και τον αφορά το αν το Χ ρόλεξ είναι ρέπλικα ή ορίτζιναλ. Σαν κάτι λευκές με μπλε μαλλί που προσβάλλονται εκ μέρους των απανταχού μειονοτήτων είναι αυτοί οι άνθρωποι. 

Αντίθετα όπως είπα όταν μιλάς με ανθρώπους που έχουν το κασέ για τέτοια ρολόγια, συχνά είτε θα έχουν και οι ίδιοι κάποιες ρέπλικες είτε δεν θα το θεωρούν ταμπού. 

1 ώρα πριν, Ducatista είπε

Καθόλου ανάποδα δεν ξεκινάω..  στο 1 σταματάς!  Υπάρχει κάτι που σου αρέσει αλλά δεν μπορείς η δεν θες να το πληρώσεις... πήγαινε παρακάτω... και στο λεω εγω που έχω διαμάντια στο μαγαζί και ενώ μπορείς να πάρεις ασημένιο η ατσάλινο με ζιργκον  το "ίδιο" πράγμα φαίνεται... προφανώς και δεν είναι....

Καλά, έθεσα τα επιχειρήματα μου αλλά δεν ήσουν σε θέση να τα κατανοήσεις. Το αστείο είναι ότι φέρνεις σαν παράδειγμα τα διαμάντια που είναι η μέγιστη απάτη και καρτέλ, σαν υπόδειγμα εγγενούς αξίας. Το ζουμί είναι ένα, κάποια πράγματα έχουν εγγενή αξία λόγω του υλικού ή του κόπου που καταβλήθηκε για να δημιουργηθούν. Παράδειγμα, μια Ferrari, ένα Grand Seiko Snowflake, ένα H Moser. 

Και υπάρχουν και άλλα που έχουν Χ αξία επειδή κάποιος κάπου αποφάσισε ότι θέλει τόσο να τα πουλάει. Παράδειγμα ένα Submariner, ένα διαμάντι De Beers. 

Αφού είσαι μέρος του συστήματος αυτού βέβαια αμφιβάλλω ότι θα καταλάβεις τι λέω, αλλά δεν πειράζει τα διαβάζουν κι άλλοι. 

• Like 1

1 hour ago, Ducatista said:

και στο λεω εγω που έχω διαμάντια στο μαγαζί και ενώ μπορείς να πάρεις ασημένιο η ατσάλινο με ζιργκον  το "ίδιο" πράγμα φαίνεται... προφανώς και δεν είναι....

Η σωστή σύγκριση εδώ θα έλεγα πως είναι τα φυσικά διαμάντια με τα τεχνητά. 

43 λεπτά πριν, NickTG είπε

Η σωστή σύγκριση εδώ θα έλεγα πως είναι τα φυσικά διαμάντια με τα τεχνητά. 

Όχι γιατί τα lab είναι διαμάντια και δεν είναι ψεύτικα απλα δεν είναι natural και φυσικά έχουν αρκετά μικρότερο κόστος.. το άλλο δεν είναι ένα μοντέλο απλα πιο φθηνό είναι μια μαϊμού που θα μπορούσε να γράφει folex αντί rolex

@sphinxgr μου αρέσει που το φωτογράφισες με το background από insomnia μην στην πει κανείς :lol: 

χαρείτε τα ρολογάκια σας και μην τρελαίνεστε!

εγώ που έχω μόνο Garmin, Huawei & Suunto smartwatches θα πρέπει να καώ στην κόλαση. :ph34r:

• Like 2
  • Haha 1

19 minutes ago, dtk-386 said:

πόσο μου την σπάει που έχουν ανάποδα την ημερομηνία λες και είμαστε USA.....2/21 αντί του σωστού στην Ευρώπη 21/2

Είναι λίγο ηλίθιο αυτό όντως. 

Και δεν έχει και επιλογή να το αλλάξεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...