Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, 4four είπε

Τα πυρακια που ενώνουν κομμάτι κομμάτι τα μπρασελέ εννοείται; Γιατί αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν ποτέ με ειδικό εργαλείο έκανα αμάν να τα βγάλω βάλω!

το τελευταιο πχ που ενωνει μπρασελε κε κουμπωμα

IhoFPz7.jpg

V19KLtb.jpg

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

25 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Τα άλλαξες και τα τρία;

Οχι δεν εχω κανει κατι , αμα κατεβω αθηνα θα παω στον Στεφανιδη να δω τι θα κανω ( καποια στιγμη σκεφτηκα να βαλω locktite αλλα το αφησα μετα )

• Like 1

15 ώρες πριν, Voodooman είπε

Είπαμε ότι το γυάλισμα στην ουσία αφαιρεί ατσάλι από την κάσα, οπότε αν σκοπεύεις να κρατήσεις το ρολόι "για πάντα", μην το κάνεις και συνήθεια, αν δεν σκοπεύεις αυτό και θέλεις να το φρεσκάρεις, μπορείς να ρωτήσεις κάποιον ρολογά. Εγώ πάντως γυαλισμένο μεταχειρισμένο ρολόι δεν θα αγόραζα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία του ρολογιού γιατί είναι δώρο και θέλω να το κρατήσω. Ίσως το αφήσω να μαζέψει λίγες γραντζουνίες ακόμα (μιας και από ότι κατάλαβα είναι αναπόφευκτες) και μετά θα το πάω.

• Like 1

5 ώρες πριν, villasg είπε

Επιβεβαιωνω σε 3 ρολογια pagani design βγαινει μετα απο λιγη χρηση ο πειρος απο το μπρασελε

Και εγω έχω ένα. Όντως βγαίνει. Θέλει μπλε κόλλα σπειρωμάτων

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Και εγω έχω ένα. Όντως βγαίνει. Θέλει μπλε κόλλα σπειρωμάτων

Υπάρχει μήπως βίντεο για το πώς χρησιμοποιείται. Εμένα είναι εντάξει το ρολόϊ λόγω μη χρήσης μαλλον. Τι να κάνω προληπτικά;

34 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Υπάρχει μήπως βίντεο για το πώς χρησιμοποιείται. Εμένα είναι εντάξει το ρολόϊ λόγω μη χρήσης μαλλον. Τι να κάνω προληπτικά;

Απλά βάζεις σπείρωμα της βίδας 1/10 της σταγόνας. Μετά βιδώνεις και το αφήνεις λίγο

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι ξέρει η Sinn που μαζί με κάθε αντίστοιχο μπρασελέ της πουλάει και την ειδική κόλλα.

03.0407_4.jpg

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 3

καπου εδώ θυμήθηκα τη κουβέντα που κάναμε τις προάλλες για το κατά πόσο αξίζει να δίνεις 500 ευρώ ή παραπάνω σε κλώνους/ρέπλικες κλπ

sorry, no offense :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ είμαι κατά των αντιγράφων οριζόντια και κάθετα, από κάθε άποψη. Για τα Homage που αντιγράφουν 1:1 το "πρωτότυπο"  δεν έχω απόλυτη άποψη αλλά γενικά είμαι αντίθετος, ενώ με τα μοντέλα που αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό κάποιο υπάρχον ή κάποιο μοντέλο που δεν κυκλοφορεί πια, είμαι πιο ελαστικός.

Απλά να σημειώσω ότι το παραπάνω μπρασελέ μόνο του κοστίζει όσο μερικά Pagani μαζί ή όσο ένα superclone.

Επεξ/σία από Voodooman

7 ώρες πριν, Voodooman είπε

Και εγώ είμαι κατά των αντιγράφων οριζόντια και κάθετα, από κάθε άποψη. Για τα Homage που αντιγράφουν 1:1 το "πρωτότυπο"  δεν έχω απόλυτη άποψη αλλά γενικά είμαι αντίθετος, ενώ με τα μοντέλα που αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό κάποιο υπάρχον ή κάποιο μοντέλο που δεν κυκλοφορεί πια, είμαι πιο ελαστικός.

Απλά να σημειώσω ότι το παραπάνω μπρασελέ μόνο του κοστίζει όσο μερικά Pagani μαζί ή όσο ένα superclone.

Αντιγραφή για να το παίζεις ότι έχεις κάτι ή είσαι κάποιος που δεν είσαι ναι είσαι χαζούλης που το κανείς! Δεν θα έπαιρνα κλώνο ποτέ!

Αλλά άμα το σκεφτείς αντικειμενικά ένα ρολόι που κάνει 50€ ένα που κάνει 300€ ένα που κάνει 1000€ και 10.000€ κάνουν την ίδια δουλειά ακριβώς! Το φοράς και το διαλέγεις επειδή σου αρέσει! Το να δώσεις για ένα κόσμημα 10Κ ενώ στιλιστικά και από άποψη πρακτικότητας είναι στο 95% ίδιο με ένα που κάνει 150-200€ είναι λίγο ματαιοδοξία.

Ναι, όπως θέλω και όπως λέω θα ήθελα να πάρω το (Original) Speedmaster αλλά τα θεωρώ πεταμένα λεφτά, άσχετα που θα το κάνω στο μέλλον.

Τα ρολόγια είναι για τους νοσταλγούς πλέον με 200€ ένα smartwatch κάνει 200 παραπάνω πράγματα από ένα ρολόι! 

Έχω δώσει 1000€ για Apple Watch και δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό να έδινα 1000€ για κανονικό ρολόι νομίζω θα το μετάνιωνα εκτός και άμα είσαι σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση που τα 1000€ δεν είναι σεβαστό ποσό για σένα εκει πάω προφανώς πάσο!

1 ώρα πριν, 4four είπε

Αντιγραφή για να το παίζεις ότι έχεις κάτι ή είσαι κάποιος που δεν είσαι ναι είσαι χαζούλης που το κανείς! Δεν θα έπαιρνα κλώνο ποτέ!

Πάντως στη φωτογραφία που έβαλες στην προηγούμενη σελίδα έχεις ένα τεχνολογικό γκάτζετ και 3 αντιγραφές ρολογιών, δύο του Speedmaster και μια του Black Bay. 

Για να ρωτάς τι να βάλεις σε meeting με πελάτη... μάντεψε, θέλεις κάποιος να το παίξεις.

Χαζούλης λοιπόν; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, 4four είπε

Αλλά άμα το σκεφτείς αντικειμενικά ένα ρολόι που κάνει 50€ ένα που κάνει 300€ ένα που κάνει 1000€ και 10.000€ κάνουν την ίδια δουλειά ακριβώς! Το φοράς και το διαλέγεις επειδή σου αρέσει! Το να δώσεις για ένα κόσμημα 10Κ ενώ στιλιστικά και από άποψη πρακτικότητας είναι στο 95% ίδιο με ένα που κάνει 150-200€ είναι λίγο ματαιοδοξία.

Ναι, όπως θέλω και όπως λέω θα ήθελα να πάρω το (Original) Speedmaster αλλά τα θεωρώ πεταμένα λεφτά, άσχετα που θα το κάνω στο μέλλον.

Τα ρολόγια είναι για τους νοσταλγούς πλέον με 200€ ένα smartwatch κάνει 200 παραπάνω πράγματα από ένα ρολόι! 

Έχω δώσει 1000€ για Apple Watch και δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό να έδινα 1000€ για κανονικό ρολόι νομίζω θα το μετάνιωνα εκτός και άμα είσαι σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση που τα 1000€ δεν είναι σεβαστό ποσό για σένα εκει πάω προφανώς πάσο!

Θα αγοράσεις στο μέλλον Speedmaster, αλλά θα τα θεωρείς πεταμένα λεφτά; Λίγο οξύμωρο.

Και   εγώ φοράω το Garmin πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα ρολόγια μου, αλλά ένα από αυτά το πήρα πριν 25 χρόνια, το άλλο το πήρα όταν γεννήθηκε η κόρη μου και θα της το δώσω κάποτε, το άλλο όταν ξαναβρήκα καλή δουλειά και θα το δώσω στο γιο μου. Σημειωτέον ότι κανείς από τους δύο δεν δείχνει ιδιαίτερη όρεξη να τα κληρονομήσει!..

Το Garmin σε τρία, τέσσερα χρόνια θα είναι στην ανακύκλωση και στην πραγματικότητα αυτό είναι που είναι πρόστυχα ακριβό. Με τα ίδια χρήματα αγοράζει κανείς 2-3 ρολόγια που θα ζήσουν "για πάντα".

Ένα κανονικό ρολόι δεν έχει καμία χρηστική αξία σήμερα και η μόνη περίπτωση να ξαναποκτήσει είναι να καταστραφεί ο σημερινός τρόπος ζωής-χτύπα ξύλο. Η μόνη αξία που έχει είναι αυτή που του δίνει αυτός που το φοράει και κάποιοι-λίγοι-που το προσέχουν στο χέρι του.

Από τα ρολόγια που έχεις στη φωτό, οποιοδήποτε από τα τέσσερα έχει κάτι να πει και, αν ήμουν εγώ ο πελάτης, θα σκεφτόμουν διάφορα για αυτόν που έχω απέναντί μου. Με το apple δεν θα ασχολούμουν, θα θεωρούσα ότι αυτός που το φοράει είναι ένας άνθρωπος της εποχής που φοράει κάτι χρηστικό. Ούτε καν θα έμπαινα στη διαδικασία να ψάξω αν είναι το 1, το 2 ή το 8, για εμένα όλα ίδια είναι.

Το Μoonswatch θα με ιντρίγκαρε, θα θεωρούσα ότι αυτός που το φοράει ξέρει κάτι από ρολόγια, θέλει να ασχοληθεί, αλλά για την ώρα δεν μπορεί. Το θεωρώ γενικά σαχλαμαρίτσα, αλλά έχει την πλάκα του και θα έπιανα κουβέντα πώς το βρήκε, αν στήθηκε στην ουρά. Ελπίζω μόνο να μην είναι αντίγραφο του αντίγραφου!..

Με τα Pagani επίσης θα έπιανα κουβέντα, περισσότερο για να δω αν αυτός που τα έχει ξέρει τι έχει αγοράσει ή απλά τα είδε και του άρεσαν. 

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 4

9 ώρες πριν, 4four είπε

εκτός και άμα είσαι σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση που τα 1000€ δεν είναι σεβαστό ποσό για σένα εκει πάω προφανώς πάσο!

Τα αυθεντικά έχουν βγει για αυτούς που τα έχουν, οι κλώνοι για αυτούς που ζηλεύουν και θέλουν να δείχνοντε. Όπως λες, όλα τα ρολόγια ίδια είναι, οπότε γιατί να πάρεις έναν κλώνο? 

1 ώρα πριν, Voodooman είπε

αλλά ένα από αυτά το πήρα πριν 25 χρόνια, το άλλο το πήρα όταν γεννήθηκε η κόρη μου και θα της το δώσω κάποτε, το άλλο όταν ξαναβρήκα καλή δουλειά και θα το δώσω στο γιο μου. Σημειωτέον ότι κανείς από τους δύο δεν δείχνει ιδιαίτερη όρεξη να τα κληρονομήσει!..

Όταν διάβαζα αυτά που έγραψες, σκεφτόμουν την τελευταία πρόταση που έγραψες, πριν την διαβάσω. Ευτυχώς την έγραψες εσυ.

Στο 99,9999% των περιπτώσεων θα προτιμούσαμε να μας άφηναν πχ 5.000€ οι γονείς μας, αντί για ένα ρολόι 30 ετών. 

Αξία εχει το ρολόι για αυτόν που το αγόρασε και το πλήρωσε. Αν στο δώσουν δώρο / δεν το πληρώσεις, συνήθως δεν εκτιμάται. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...