Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, DonaldSand είπε

Καλημέρα και καλό ΣΚ,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ρολόι αναλογικό, κλασικό, έως 100 ευρώ. Απλά δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις επί του θέματος και θα ήθελα να μου προτείνετε εσείς κάποια.  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Η κλασική πρόταση "και του λιμανιού, και του σαλονιού" είναι η κάτωθι:

https://www.skroutz.gr/s/14649276/Casio-Ρολόι-Edifice-με-Μεταλλικό-Μπρασελέ-σε-Ασημί-χρώμα-EFV-100D-1AVUEF.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αν διευκρινήσεις κατά πόσο σου φαίνεται πολύ σπορ ή πολύ "επίσημο", μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 20/10/2022 στις 12:25 ΜΜ, gpapadakis είπε

Σαφώς ανώτερο το Casio

Στις 14/10/2022 στις 9:50 ΠΜ, lalalaxi είπε

Ναι φαινεται σαν κλασικό γιατι κυκλοφορώ με κουστούμι ομως εχει ολες τις λειτουργείες του smartwatch.
Εχει ολα τα app του κινητού απο το ποιο απλό  να βαζω ξυπνητήρι μόνο με δόνηση ωστε να μην  ξυπνάει την γυναίκα μου. Μέχρι κατι ποιο πολύπλοκο να ανοίγω πόρτες απο το ρολόι χωρις να βγάζω κλειδιά.
Με την χρηση των ανάλογων smarthome προιόντων έχει απειρες λειτουργίες... ενω ενα αναλογικό ρολόι ειναι ωραίο σαν κόσμημα αλλα δειχνει μόνο την ωρα... την ωρα την βλεπεις και στο κινητο...

Εδώ σε έχω φίλε. Λύσεις υπάρχουν για όλα.

https://www.macrumors.com/2021/02/03/apple-watch-swiss-clone-mechanical-loading-wheel/

swiss-alp-watch-3.jpg?lossy

swiss-alp-watch-2.jpg?lossy

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σκέφτομαι για αγορά το συγκεκριμένο. Θα είναι πρώτο αυτόματο και σκοπεύω να το φοράω κάθε μέρα. Αξίζει στα 250; Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο; 

SRPD55K1.png

• Like 2

4 ώρες πριν, dimitrissot είπε

Σκέφτομαι για αγορά το συγκεκριμένο. Θα είναι πρώτο αυτόματο και σκοπεύω να το φοράω κάθε μέρα. Αξίζει στα 250; Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο; 

SRPD55K1.png

Εγώ θα σκεφτόμουν και το Citizen NY0040. To Seiko νομίζω έχει πλαστικό τζαμάκι (χαράζει πιο εύκολα, με προσεκτικό τρίψιμο με αλοιφή καθαρίζει), δεν έχει βιδωτή κορώνα και είναι αδιάβροχο στα 100μ., το Citizen έχει ορυκτό κρύσταλλο (χαράζει πιο δύσκολα και δεν μπορείς να το τρίψεις), είναι αδιάβροχο στα 200 και έχει βιδωτή κορώνα. Η διαφορά των 100μ αδιαβροχοποίησης δεν λέει και πολλά στην πράξη, αλλά δεν καταδυτικού στυλ ρολόι θέλω την βιδωτή κορώνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τόσο το 5KX όσο και το NY έχουν mineral (το seiko hardlex, δλδ παραλλαγή του).

Σε αυτή την κατηγορία τιμής πλέον θες ζαφείρι και 200 μέτρα. Εκτός από τους κινέζους που βγάζουν πλέον ρολόγια με διαστημικό VFM σε αυτά τα λεφτά (πχ San Martin αλλά το συγκεκριμένο δεν έρχεται από Ευρώπη αυτή την στιγμή), μια επιλογή θα ήταν να πας σε Orient. Για παράδειγμα στο στυλ του Seiko, αυτό: 

cT1lmDR.jpg

https://www.skroutz.gr/s/24634743/Orient-Ρολόι-Αυτόματο-με-Μεταλλικό-Μπρασελέ-σε-Ασημί-χρώμα-RA-AC0K01B10B.html

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2

7 ώρες πριν, dimitrissot είπε

SRPD55K1.png

3 ώρες πριν, Voodooman είπε

Εγώ θα σκεφτόμουν και το Citizen NY0040. To Seiko νομίζω έχει πλαστικό τζαμάκι (χαράζει πιο εύκολα, με προσεκτικό τρίψιμο με αλοιφή καθαρίζει), δεν έχει βιδωτή κορώνα και είναι αδιάβροχο στα 100μ., το Citizen έχει ορυκτό κρύσταλλο (χαράζει πιο δύσκολα και δεν μπορείς να το τρίψεις), είναι αδιάβροχο στα 200 και έχει βιδωτή κορώνα. Η διαφορά των 100μ αδιαβροχοποίησης δεν λέει και πολλά στην πράξη, αλλά δεν καταδυτικού στυλ ρολόι θέλω την βιδωτή κορώνα.

Ναι αλλά το Citizen έχει χειρότερης ποιοτητας μπρασελε, και δεν έχει hacking. 

Για desk divers το seiko πιστεύω είναι καλυτερο για καθημερινό ρολόι. 

Εγω στην αντίστοιχη αναζητηση περσυ ανέβηκα στα 300 και πήρα seiko turtle

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Citizen αυτό  το φοράω αυτήν την στιγμή με λαστιχένιο λουρί έχει καταπληκτικό μηχανισμό που δεν έχω δει σε πολύ ακριβότερα ως προς την ακρίβεια. Αγορασμένο από το ebay το 2010. Είχε έρθει από Σιγκαπούρη στα 70 ευρώ χωρίς τελωνεία και τέτοια.  Στα 12 χρόνια που το έχω έχει πάει μία φορά για service και αυτό για τυπικούς λόγους. Δυστυχώς όλα τα αυτόματα seiko αν και εντός προδιαγραφών  με έχουν απογοητεύσει στο θέμα των μηχανισμών. Δεν χαλάνε αλλά δεν τα πάνε και τόσο καλά με την ακρίβεια της ώρας. Άλλες φορές  30 δευτερόλεπτα μπροστά την ημέρα, άλλες φορές πάνε καλά για μερικούς μήνες και μερικές φορές και πίσω. Μιλάω για αυτήν την κατηγορία τιμής και χωρίς να έχω ψάξει περισσότερα για το τι μηχανισμούς φοράνε τα σημερινά μοντέλα.

Επεξ/σία από mr.Vox

2 ώρες πριν, mr.Vox είπε

Το Citizen αυτό  το φοράω αυτήν την στιγμή με λαστιχένιο λουρί έχει καταπληκτικό μηχανισμό που δεν έχω δει σε πολύ ακριβότερα ως προς την ακρίβεια. Αγορασμένο από το ebay το 2010. Είχε έρθει από Σιγκαπούρη στα 70 ευρώ χωρίς τελωνεία και τέτοια.  Στα 12 χρόνια που το έχω έχει πάει μία φορά για service και αυτό για τυπικούς λόγους. Δυστυχώς όλα τα αυτόματα seiko αν και εντός προδιαγραφών  με έχουν απογοητεύσει στο θέμα των μηχανισμών. Δεν χαλάνε αλλά δεν τα πάνε και τόσο καλά με την ακρίβεια της ώρας. Άλλες φορές  30 δευτερόλεπτα μπροστά την ημέρα, άλλες φορές πάνε καλά για μερικούς μήνες και μερικές φορές και πίσω. Μιλάω για αυτήν την κατηγορία τιμής και χωρίς να έχω ψάξει περισσότερα για το τι μηχανισμούς φοράνε τα σημερινά μοντέλα.

Πόσο σου κόστισε το σέρβις στο συγκεκριμένο ρολόι;

5 ώρες πριν, Voodooman είπε

Το citizen το έχει ο κολλητός μου δεν ψήνομαι να πάρω το ίδιο και με ενοχλεί και η κορώνα απο αριστερά. Στο αντίστοιχο orient με χαλάει που είναι πιο "στρουμπουλο" και δεν κάνει κοψίματα όπως το seiko. Δεν αξίζει λέτε στα 250 το Seiko?

60 ευρώ αν θυμάμαι καλά σε έναν που ασχολείται με επώνυμα κάπου στο κέντρο. δεν θυμάμαι να σου πω. Ίσως έδωσα και πολλά γιατί μάλλον λίγο λάδι θα του έβαλε και έκανε έλεγχο στεγανότητας μετά  Απλά επειδή δεν με είχε απογοητεύσει το ρολόι τα έδωσα αλλιώς δεν θα τα έδινα. Εντάξει το πήρα χωρίς να έχει κανένα θέμα με την ακρίβεια κτλ και να απαιτεί πάλι ρυθμίσεις.

Αν χρειαστεί θα τα ξανά δώσω. Άντε λίγο παραπάνω. Για άλλα της σειράς Seiko και τέτοια όχι. Μόνο αν υπάρχει συναισθηματική αξία. 

4 λεπτά πριν, dimitrissot είπε

Πόσο σου κόστισε το σέρβις στο συγκεκριμένο ρολόι;

Το citizen το έχει ο κολλητός μου δεν ψήνομαι να πάρω το ίδιο και με ενοχλεί και η κορώνα απο αριστερά. Στο αντίστοιχο orient με χαλάει που είναι πιο "στρουμπουλο" και δεν κάνει κοψίματα όπως το seiko. Δεν αξίζει λέτε στα 250 το Seiko?

Στα 200ευρω θα το ήταν καλό value τα 250 είναι λίγο τσιμπημενο αλλά δεν το λες άσχημο. Το μόνο που του λείπει είναι τα 200m

1 λεπτό πριν, imr είπε

Στα 200ευρω θα το ήταν καλό value τα 250 είναι λίγο τσιμπημενο αλλά δεν το λες άσχημο. Το μόνο που του λείπει είναι τα 200m

έχω και ένα παρόμοιο στρογγυλεμένο orient. Το φόραγα και αυτό χρόνια. Καλό ρολόι αλλά όχι όπως το citizen. Γούστα είναι αυτά. Αποτυχία είναι τα Orient με τα δύο κουμπιά όπου με το ένα αλλάζεις την ημερομηνία. Σε μένα έχουν βγει προβληματικά. Θα πρέπει όμως για να είμαστε και ακριβείς να προσδιορίσουμε μοντέλα αλλιώς αυτά που γράφω και εγώ είναι γενικότητες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...