Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτηση προς τους ειδικούς.

41.8mm diver’s ( 46.8 6H-12H) θα είναι οκ σε καρπό 17.5cm ή θα ειναι μικρό;

Τα τελευταία χρόνια φοράω μόνο Apple Watch 44, 45 και όλα τα άλλα ρολόγια που έχω είναι αντίστοιχου σχήματος και από στρογγυλά μόνο ένα tw steel 50mm το οποίο πλέον δε φοράω και ένα παλιό Tissot 39mm συναισθηματικής αξίας, το οποίο επίσης δε φοράω καθώς είναι πολύ μικρό πλέον για τον καρπό μου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψάχνω ένα ρολόι που το είχα δει να το φοράει ένας γνωστό μου με μεγάλο εντυπωσιακό καντράν (μπορεί να ήταν και τετράγωνο) και μεγάλο παχύ λουράκι. Πολύ αρρενωπό ρολόι. Μόνο αν το δω ξανά σε φώτο θα το θυμηθώ. Καταλαβαίνει κάποιος τι εννοώ? 

58 λεπτά πριν, Dante80 είπε

39άρι σε 17.5 καρπό είναι μια χαρά βασικά. Εννοείται πως το 42αρι καταδυτικό θα είναι μια χαρά.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 
Η αλήθεια είναι ότι με το 39αρι κάτι δε μου κάθεται καλά για αυτό και σταμάτησα να το φοράω. Ίσως επειδή πήγα σε πιο μεγάλο μέγεθος και συνήθισα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mikesss είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 
Η αλήθεια είναι ότι με το 39αρι κάτι δε μου κάθεται καλά για αυτό και σταμάτησα να το φοράω. Ίσως επειδή πήγα σε πιο μεγάλο μέγεθος και συνήθισα. 

Αυτό ισχύει, είναι θέμα συνήθειας καθαρά. Για παράδειγμα, ο καρπός μου τα δύο τελευταία χρόνια έχει παίξει ανάμεσα σε 20.5 και 16.5 εκατοστά (απώλεια βάρους), αλλά πάντα μου άρεσαν τα μικρότερα ρολόγια, δλδ αυτά που είναι πιο κοντά στο παραδοσιακό ανδρικό μέγεθος.

Αν αυτός, μπορεί να φοράει αυτό:

tx1vRGf.png

, και να το φοράει ωραία, τότε κατά την γνώμη μου δύσκολα μπορείς να πεις πως ένα ρολόι είναι πραγματικά μικρό σε άνδρα (εκτός αν μιλάμε για κοσμήματα πλέον, όπως πολλά γυναικεία ρολόγια).

Με λίγα λόγια, βάλε αυτό που σου ταιριάζει αισθητικά περισσότερο, αυτό που γουστάρεις να βλέπεις στον καρπό σου. Μην κολλάς στο μέγεθος (μεγάλο ή μικρό), το θέμα είναι να σου αρέσει εσένα. 😉

Ας βάλω και δύο σημερινές που μπορεί να σε βοηθήσουν. 41.8 καταδυτικό σε 16.5εκ καρπό (έχε υπόψιν σου όμως πως τα ρολόγια πάντα φαίνονται μεγαλύτερα όταν τα παίρνεις φώτο έτσι).

r6Bms15.jpg

azbVb0v.jpg

Και μια με τον καρπό μου στα 20, ίδιο ρολόι.

l3bukbv.jpg

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2

1 ώρα πριν, ModernAthenian είπε

ψάχνω ένα ρολόι που το είχα δει να το φοράει ένας γνωστό μου με μεγάλο εντυπωσιακό καντράν (μπορεί να ήταν και τετράγωνο) και μεγάλο παχύ λουράκι. Πολύ αρρενωπό ρολόι. Μόνο αν το δω ξανά σε φώτο θα το θυμηθώ. Καταλαβαίνει κάποιος τι εννοώ? 

Ναι κατάλαβα ποιο λες.Μαμάτο ε;

• Like 1

Σε αλλα νέα με έτρωγε να αλλάξω μετά απο χρονια το Galaxy watch. Περίμενα να έρθει το 5 pro το οποίο δυστυχώς το βγάζουν μονο στα 45μμ κι όπως αναμενόταν μου ηταν τεράστιο.

Οποτε κινήθηκα για την εναλλακτική, Galaxy watch 4 classic 42μμ. Θα του βάλω και δικό μου λουράκι οπου κάθεται καλύτερα.

E169-FDE1-9263-47-F0-AFFB-17-B22-DF240-F

• Like 4

Ειχα το Omega Seamaster 2541.00 που φορουσε o Μπροσναν στο Golden eye, για μερικα χρονια, και το πουλησα οταν βρηκα τυχαια ενα μεταχειρισμενο Seamaster 2296.80.00 σε καλη τιμη. Το φοραω 20 χρονια. Το τιτανιο ειναι ελαφρυ και κρυβει τις γρατζουνιες του. Επισης κανει μπαμ οτι ειναι γνησιο.

Αυτα βεβαια ηταν πριν ανεβασει η Omega τις τιμες της x4, γιατι τωρα το αντιστοιχο κανει οσο ενα μικρο διαμερισμα ή αμαξι. 

Χθες παρέλαβα και το τελευταίο μου απόκτημα και όταν λέω τελευταίο το εννοώ. Κρατάω το post για να δω αν θα τηρήσω αυτό που λέω, αλλά μάλλον θα το τηρήσω.

Χρειάστηκαν πολλοί μήνες ψαξίματος. Η Sinn παραδίδει-σύμφωνα με το site της-σε 30 εβδομάδες, ενώ σε μεταχειρισμένο οι τιμές τους πολλές φορές είναι υψηλότερες από τις τιμές της ίδιας της Sinn. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αγοράζοντας ένα Sinn, το σέρβις του το κάνεις αποκλειστικά και μόνο στα κεντρικά στη Γερμανία. 

20220910_072035.jpg

• Like 9
  • Thanks 1

Στις 12/7/2022 στις 4:53 ΜΜ, zanskou είπε

Seamaster Diver 300M 

Τιμη δεν θα πω ακριβώς. Είναι μέσα στα όρια που είπε ο φίλος παραπάνω. Ωστόσο ισχύει ότι με λίγη καλή θέληση και ωραίο τρόπο, όπως είχε πει και ο @sphinx παλαιότερα στην Αθήνα πετυχαίνεις τιμές Chrono24 και γλυτώνεις και τον μπελά των ξένων και την αναμονή 🙂

Στις 31/3/2022 στις 5:03 ΜΜ, imr είπε

Πριν κάνα χρόνο ειδικά το seamaster ήταν από τις καλύτερες επενδύσεις. 

Εάν είχα τα λεφτά θα αγόραζα ένα και θα το κλείδωνα κάπου για μερικά χρόνια. 

Το speedmaster επειδή είναι και το πιο γνωστό Omega το θεωρώ ήδη αρκετά ακριβό για αυτα που προσφέρει. (αν είχα μόνο ένα ρολόι πάντως speedmaster θα επερνα) 

H άνοδος συνεχίζεται σταθερά για τα seamaster !!! σε 2 χρόνια έχει πάρει 23% !

2019-2020 5000€
2020-2021 5300€
12/2021 5500€
2/2022 5800€
8/2022 6200€

image.png.e492acc15db0abe97d3bfe7115810875.png

• Like 4
  • Sad 1

Αν κάποτε καταφέρω να αποκτήσω ρολόι με 4ψήφια τιμή, θα πάρω ένα τετράγωνο bell & ross. Κόλλησα από την πρώτη στιγμή που το είδα πριν χρόνια.

spacer.png

• Like 3

Στις 2/9/2022 στις 8:22 ΜΜ, margaritagr είπε

Σε αλλα νέα με έτρωγε να αλλάξω μετά απο χρονια το Galaxy watch. Περίμενα να έρθει το 5 pro το οποίο δυστυχώς το βγάζουν μονο στα 45μμ κι όπως αναμενόταν μου ηταν τεράστιο.

Οποτε κινήθηκα για την εναλλακτική, Galaxy watch 4 classic 42μμ. Θα του βάλω και δικό μου λουράκι οπου κάθεται καλύτερα.

E169-FDE1-9263-47-F0-AFFB-17-B22-DF240-F

Που βρήκες αυτό το dial?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...