Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greg2310 είπε

Η γνωμη σας? Για την αξιοπιστια του eco drive caliber της citizen υπαρχουν αποψεις? 

PXL_20220220_182139243~2.jpg

Το συγκεκριμένο το έχω ένα χρόνο. Έχω ακούσει και για 30-35 αλλαγή πυκνωτή. Το βασικό είναι να μην το ξεχνάς σε συρτάρια,άφηνε το πάνω σε ένα ράφι και θα είναι πάντα φορτισμένο.Το ρολόι είναι ότι καλύτερο στα χρήματα που ζητάει, στιβαρό και το βασικό αν και 44mm  είναι έτσι φτιαγμένη η κάσα που δεν σου κάνει για πάνω από 42 με τπτ. Μόνη παραφωνία το λουράκι του, θέλει αλλαγή day one για μένα. 

Επεξ/σία από tsiro7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω διαλεξα  eco drive ,κατι αντιστοιχο εχει η seiko solar, για 2 λογους ..ο πρωτος ειναι η ακρίβεια..δε θελω να ασχολουμαι να διορθωνω την ωρα ενος μηχανικου καθε λιγο κ λιγακι..και ο 2 ος λογος ,η συντήρηση..

Κανονικα ενα μηχανικο ρολοι θελει σερβις καθε 5 χρονια...αρκετα ακριβη διαδικασια..

Οποτε για το φιλο που ψάχνετε, ας λαβει κ αυτα υποψη του

8 λεπτά πριν, zanskou είπε

τι να σου πω. εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μετά από περίπου 4 χρόνια συμβίωσης με το δικό μου. δεν ξέρω να είμαι η εξαίρεση πάντως το μόνο που κάνω είναι να το προσέχω. 

Τι προσοχή θέλει δηλαδή; Πιστεύω είναι κατασκευαστικό το θέμα, απλά πρέπει να φτιαχτεί μέσα στην εγγύηση.

34 λεπτά πριν, colombiano747 είπε

σκεφτομαι να παρω ενα ρολοι με μπρασελε απο 500 μεχρι 1200 ευρω. εχετε να προτεινετε καποια μαρκα; καποια μοντελα της gucci μου αρεσαν. ειναι αξιοπιστη στα ρολογια;

Σε αυτά τα χρήματα θα πάρεις καλό ρολόι από εταιρία με παράδοση στην κατασκευή τους. Επειδή το εύρος τιμής είναι μεγάλο πες μας τι σου αρέσει θες χρονογράφο, diver, dress ρολόι? Αυτόματο, ηλιακό, quartz? 

3 λεπτά πριν, greg2310 είπε

Εγω διαλεξα  eco drive ,κατι αντιστοιχο εχει η seiko solar, για 2 λογους ..ο πρωτος ειναι η ακρίβεια..δε θελω να ασχολουμαι να διορθωνω την ωρα ενος μηχανικου καθε λιγο κ λιγακι..και ο 2 ος λογος ,η συντήρηση..

Κανονικα ενα μηχανικο ρολοι θελει σερβις καθε 5 χρονια...αρκετα ακριβη διαδικασια..

Οποτε για το φιλο που ψάχνετε, ας λαβει κ αυτα υποψη του

Εχω αυτόματα  seiko και orient πάντως χωρίς service από 10 μέχρι και 25 χρόνια και πάνε μια χαρά. Σε καμμία περίπτωση δεν προτείνω το καφριλικι που κάνω αλλά στην 10ετια  ποιο πολλά θα δώσεις για μπαταρίες και στεγανοποιηση από ότι σε service σε ένα αυτόματο. 

4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Σε αυτά τα χρήματα θα πάρεις καλό ρολόι από εταιρία με παράδοση στην κατασκευή τους. Επειδή το εύρος τιμής είναι μεγάλο πες μας τι σου αρέσει θες χρονογράφο, diver, dress ρολόι? Αυτόματο, ηλιακό, quartz? 

αυτο μου αρεσει ιδιαιτερα. ψαχνω να εχει αναλογικους δεικτες, δεν με απασχολει αμα ειναι diver, θα το προτιμουσα αυτοματο αλλα και κουρδιστο δεν με πειραζει ιδιαιτερα.  γενικα δεν ξερω πολλα απο ρολογια, ετσι πιο πολυ παω τι μου αρεσει στο ματι.
https://www.luisaviaroma.com/en-gr/p/gucci/men/watches/70I-XI0003?ColorId=U0lMVkVS0&SubLine=fine_jewellery&CategoryId=60&lvrid=_p_d386_gm_c60

βλεπω το παραπανω site το εχει 280 ευρω πιο φθηνο απο το επισημο site της gucci. απο οτι διαβασα απο κριτικες ειναι σχετικα αξιοπιστο σαιτ και το δεμα θα ερθει απο ιταλια οποτε δεν θα υπαρχει θεμα δασμων στο τελωνειο. αμα καποιος εχει αγορασει απο luisviaroma ας πει τις εντυπωσεις του.
https://www.gucci.com/us/en/pr/jewelry-watches/watches/watches-for-men/g-timeless-watch-38mm-p-530236I16001402

13 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Εχω αυτόματα  seiko και orient πάντως χωρίς service από 10 μέχρι και 25 χρόνια και πάνε μια χαρά. Σε καμμία περίπτωση δεν προτείνω το καφριλικι που κάνω αλλά στην 10ετια  ποιο πολλά θα δώσεις για μπαταρίες και στεγανοποιηση από ότι σε service σε ένα αυτόματο. 

Το eco drive ειναι ηλιακο στην ουσια ,θα χρειαστεί αλλαγη πυκνωτη οπως λενε γυρω στα 10-15 χρονια ..

Στεγανοποίηση θα χρειαστει και το αυτοματο στην περίπτωση σερβις.

Το κοστος αλλαγής πυκνωτη ειναι μικροτερο απο το σερβις αυτοματου.

Και σιγουρα η ακριβεια στη χρονομετρηση δε συγκρίνεται 

• Like 1

2 λεπτά πριν, greg2310 είπε

Το eco drive ειναι ηλιακο στην ουσια ,θα χρειαστεί αλλαγη πυκνωτη οπως λενε γυρω στα 10-15 χρονια ..

Στεγανοποίηση θα χρειαστει και το αυτοματο στην περίπτωση σερβις.

Το κοστος αλλαγής πυκνωτη ειναι μικροτερο απο το σερβις αυτοματου.

Και σιγουρα η ακριβεια στη χρονομετρηση δε συγκρίνεται 

Προφανώς ναι, στα απλά quartz αναφέρομαι. 

12 λεπτά πριν, colombiano747 είπε

αυτο μου αρεσει ιδιαιτερα. ψαχνω να εχει αναλογικους δεικτες, δεν με απασχολει αμα ειναι diver, θα το προτιμουσα αυτοματο αλλα και κουρδιστο δεν με πειραζει ιδιαιτερα.  γενικα δεν ξερω πολλα απο ρολογια, ετσι πιο πολυ παω τι μου αρεσει στο ματι.
https://www.luisaviaroma.com/en-gr/p/gucci/men/watches/70I-XI0003?ColorId=U0lMVkVS0&SubLine=fine_jewellery&CategoryId=60&lvrid=_p_d386_gm_c60

βλεπω το παραπανω site το εχει 280 ευρω πιο φθηνο απο το επισημο site της gucci. απο οτι διαβασα απο κριτικες ειναι σχετικα αξιοπιστο σαιτ και το δεμα θα ερθει απο ιταλια οποτε δεν θα υπαρχει θεμα δασμων στο τελωνειο. αμα καποιος εχει αγορασει απο luisviaroma ας πει τις εντυπωσεις του.
https://www.gucci.com/us/en/pr/jewelry-watches/watches/watches-for-men/g-timeless-watch-38mm-p-530236I16001402

Είναι ένα fashion ρολόι, δεν θα βρεις κάτι αντίστοιχο αλλά θεωρώ ότι θα δώσεις χρήματα που δεν τα αξίζει σε καμμία περίπτωση. Με αυτό το budget παίρνεις longines και taq heuer. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, colombiano747 είπε

Σε αυτό το στυλ που κοιτάς, θα πήγαινα στα δύο παρακάτω:

1. Για μπαταρία στα 41mm

https://www.longines.com/gr/watch-conquest-v-h-p-l3-716-4-76-6

gcqvvuIl.jpg

2. Για αυτόματο στα 39mm

https://www.longines.com/gr/watch-conquest-l3-776-4-76-6

ZgZkilvl.jpg

Θα πρότεινα να πας να τα δεις από κοντά, μιας και είναι βέβαιο πως θα πετύχεις και καλές εκπτώσεις σε σχέση με την αρχική τους τιμή.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 3

48 λεπτά πριν, colombiano747 είπε

Σε αυτα τα λεφτα καλο ειναι να πας σε μια εταιρια που φτιαχνει μονο ρολογια (Ελβετικα η Ιαπωνικα, seiko, longiness,hammilton κτλ)

Τα ρολογια που βγαζουν εταιριες ρουχων λεγονται fashion ρολογια και γενικα υπολοιπoνται πολυ σε ποιοτητα.

Τα 2 ρολογια που εβαλε πριν λιγο ο Dante ειναι απο τις καλυτερες επιλογες σε αυτα τα λεφτα

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μη δώσεις τόσα λεφτά για fashion ρολόι . Αν δεις στα 1000 ευρώ τα ρολόγια που φτιάχνονται από εταιρείες που φτιάχνουν ρολόγια, μπροστά στο gucci, θα πάθεις εγκεφαλικό από τη διαφορά. Είναι επί της ουσίας, κόσμημα από ατσάλι 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 1

Είναι αστείο το γεγονός ότι η πλειοψηφεία των κατασκευαστών ρολογιών θα έχει σίγουρα στην γκάμα της τουλάχιστον ένα μοντέλο που να θυμίζει Rolex. Ίσως αυτό να είναι το μπρασελέ, ίσως η στεφάνη, ίσως και ολόκληρο το ρολόι. Και απο αυτήν την κατάσταση δεν ξεφεύγουν ούτε και επώνυμοι κατασκευαστές. Άλλος ένας λόγος που προσωπικά θεωρώ την Rolex βασίλισσα.

1 ώρα πριν, Imola είπε

Είναι αστείο το γεγονός ότι η πλειοψηφεία των κατασκευαστών ρολογιών θα έχει σίγουρα στην γκάμα της τουλάχιστον ένα μοντέλο που να θυμίζει Rolex. Ίσως αυτό να είναι το μπρασελέ, ίσως η στεφάνη, ίσως και ολόκληρο το ρολόι. Και απο αυτήν την κατάσταση δεν ξεφεύγουν ούτε και επώνυμοι κατασκευαστές. Άλλος ένας λόγος που προσωπικά θεωρώ την Rolex βασίλισσα.

Συμφωνω αν και στις τιμες εχει ξεφυγει με συνεχως ανοδικη πορεια..

Βέβαια στα καταδυτικα σχεδιαστικα δεν μπορεις να ξεφυγεις πολυ..καποια στοιχεία πρεπει να υπαρχουν

34 λεπτά πριν, greg2310 είπε

Συμφωνω αν και στις τιμες εχει ξεφυγει με συνεχως ανοδικη πορεια..

Βέβαια στα καταδυτικα σχεδιαστικα δεν μπορεις να ξεφυγεις πολυ..καποια στοιχεία πρεπει να υπαρχουν

Δεν είμαι ειδικός στο σχεδιαστικό, αλλά αναρωτιέμαι γιατί π.χ. ο μπρασελές του Longines της παραπάνω φωτογραφίας πρέπει να είναι αντιγραφή από Rolex;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...