Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλά την γνώμη μου λέω.. Για καλό προτιμώ να εχω ένα αυτόματο ακόμη και φθηνότερο απο αυτά που αναφέρεις παρά ένα quartz οσο καλό και να είναι. Για μένα έχει περισσότερο κύρος να γράφει "automatic" και ας είναι και ψιλοάγνωστη μάρκα. Επίσης για τις εξόδους αν έχεις ενα καλό μεσα στο συρτάρι ξεχασμένο, το αυτόματο το ρυθμίζεις και φεύγεις, το quartz μπορεί να έχει μείνει απο μπαταρία. Από την άλλη για καθημερινό ένα quartz είναι πιο πρακτικό.

Συνήθως η τιμή σε αξιόπιστες μάρκες αντιπροσωπεύει και το ποσο "καλό" είναι είτε quartz είτε αυτόματο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά την γνώμη μου λέω.. Για καλό προτιμώ να εχω ένα αυτόματο ακόμη και φθηνότερο απο αυτά που αναφέρεις παρά ένα quartz οσο καλό και να είναι. Για μένα έχει περισσότερο κύρος να γράφει "automatic" και ας είναι και ψιλοάγνωστη μάρκα. Επίσης για τις εξόδους αν έχεις ενα καλό μεσα στο συρτάρι ξεχασμένο, το αυτόματο το ρυθμίζεις και φεύγεις, το quartz μπορεί να έχει μείνει απο μπαταρία. Από την άλλη για καθημερινό ένα quartz είναι πιο πρακτικό.

Συνήθως η τιμή σε αξιόπιστες μάρκες αντιπροσωπεύει και το ποσο "καλό" είναι είτε quartz είτε αυτόματο.

Νομίζω ότι συμφωνώ, πιο πολύ κλίνω προς αυτόματο δηλαδή παρά σε quartz με τα ίδια ή και παραπάνω λεφτά. 

Μεγειά, καλοφόρετο!

Ψάχνω κι εγώ κάτι αυτόν τον καιρό. Με πιο επίσημο ντύσιμο πάνε αποκλειστικά αυτά που λένε dress; (Αποκλειστικά που λέει ο λόγος, αν χτυπάει άσχημα κάτι άλλο εννοώ).

Επίσης, αξίζει κάποιο quartz ακριβότερης εταιρείας σε σχέση με κάποιο αυτόματο φτηνότερης κατηγορίας; Πχ, ένα quartz tissot είναι καλύτερο συνολικά από ένα αυτόματο seiko ή orient;

Σε τι λεφτά σκέφτεσαι; Θα πρότεινα το Orient Bambino.

• Like 1

Σε τι λεφτά σκέφτεσαι; Θα πρότεινα το Orient Bambino.

Το έχω ξαναδεί αυτό. Μου αρέσει αλλά όχι τόσο για να πω ότι θα το έπαιρνα νομίζω. Έχω δει κάποια, θα κάνω μια διαλογή και θα τα βάλω κι εδώ για βοήθεια :)

Λεφτά +-200€ σκέφτομαι, αλλά όχι πολύ αυστηρά.

Το έχω ξαναδεί αυτό. Μου αρέσει αλλά όχι τόσο για να πω ότι θα το έπαιρνα νομίζω. Έχω δει κάποια, θα κάνω μια διαλογή και θα τα βάλω κι εδώ για βοήθεια :)

Λεφτά +-200€ σκέφτομαι, αλλά όχι πολύ αυστηρά.

Οσο και αν θεωρηθει λαθος απο καποιους πιο φανατικους του hobby των ρολογιων, τα DW για ενα 100ρι πανω κατω, δεν ειναι κακη επιλογη. Ειναι θα ελεγα προσωπικα, ο ορισμος του dress watch, και αμα δεν σκοπευεις να το χρησιμοποιεις συχνα, το quartz βολευει. Δεν θα χρειαστει μπαταρια στο αμεσο μελλον και δεν θα χρειαζεται και ποτε ρυθμισμα η ωρα. Για τη τιμη που εχουν στο site τους προφανως δεν αξιζει (νομιζω ειναι γυρω στα 200), αλλα απο τη στιγμη που βρισκεις στα 100, ειναι καλη επιλογη. Δωσε και αλλα λιγα λεφτα για ενα δυο δερματινα λουρια η κανενα nato, και εισαι σουπερ.

• Like 1

Ψάχνω και εγώ ένα ρολογάκι έτσι και για κάθε μέρα αλλά και για πιο καλό. Γενικά σκοπεύω να δώσω μέχρι 200€ και έχω μπανίσει αυτά τα 2

20160826165214_emporio_armani_chrono_ros

20160825130012_tommy_hilfiger_gold_multi

Τα έχει ή έχει δεί κανένας απο κοντά να μου πει άποψη?

Από κοντά δεν τα έχω δει. Από τις φωτογραφίες φαίνονται ωραία.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις ρολόγια από κατασκευαστές ρολογιών, στα χρήματα που διαθέτεις, αντί για fashion items.

• Like 1

Υπάρχει μια σχολή πάντως (με μεγάλο κοινό) που υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο ένα ακριβό quartz από ένα φτηνό αυτόματο (κοινώς σου λένε αν έχεις 300 ευρώ μη πας να πάρεις το πιο φτηνό αυτόματο Tissot, πάρε ένα ομόσταυλο quartz της ίδιας αξίας) 

• Like 1

Υπάρχει μια σχολή πάντως (με μεγάλο κοινό) που υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο ένα ακριβό quartz από ένα φτηνό αυτόματο (κοινώς σου λένε αν έχεις 300 ευρώ μη πας να πάρεις το πιο φτηνό αυτόματο Tissot, πάρε ένα ομόσταυλο quartz της ίδιας αξίας) 

Αυτό είναι γενικά ένα ερώτημα σε αρκετά πράγματα πιστεύω. Να πάρεις δηλαδή το ακριβό του φτηνού κατασκευαστή ή το φτηνό του ακριβού. 

Υπάρχει μια σχολή πάντως (με μεγάλο κοινό) που υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο ένα ακριβό quartz από ένα φτηνό αυτόματο

όπως υπάρχει και η σχολή με μεγαλύτερο κοινό που λεει ότι για quartz δεν αξίζει να δίνεις πολλά, υπάρχουν καλά και φθήνα αυτόματα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...