Προς το περιεχόμενο

ρολόι χειρός: τί φοράτε/ποιο θα θέλατε?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το patek το βλεπω στα 50Κ ενω το als στα 30Κ.. δεν νομιζω οτι αξιζει το patek +20Κ

Βρήκες το datograph up/down στα 30.000€ που;

Η φωτογραφία με τον μηχανισμό που ανέβασες και το ρολόι που ανέβασες μετά στα 30Κ είναι αλλά ρολόγια.

εγω θα εμπιστευτω τον κυριο philippe duffour,ο οποιος παραδεχεται οτι το datograph ειναι ο καλυτερος χρονογραφος

Υπάρχουν πολλά συγκριτικά σε περιοδικά και σε editorial από sites όπως το hodinkee.

Δεν βγάζουν ξεκάθαρο νικητή. Παίζει επίσης και το VC Harmony Chronograph.

Εσείς δλδ αν είχατε 100Κ να επενδύσετε (γιατί ας μην γελαστούμε για επένδυση τα αγοράζεις όχι για να μετράς τα ημίχρονα στο 5χ5) θα αγοράζατε το ALS; Είναι δεδομένο ότι θα είχε την μικρότερη μεταπωλητικη και συλλεκτική αξία από τα 3.

Υπόψιν και ο Duffour και ο Gisbert Brunner νομίζω έχουν το ροζ χρυσό που βγήκε σε 50 κομμάτια. Εκεί ναι υπάρχει και συλλεκτική αξία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

logistoulis, on 15 Jul 2017 - 8:43 PM, said:
Τους μηχανισμούς των Hamilton σε άλλες φίρμες απλά τους πληρώνεις πιο ακριβά

Βέβαια δεν είναι μόνο ο μηχανισμός το κόστος του ρολογιού, απλά τα συγκεκριμένα ας πούμε ότι έχουν πιο τίμια τιμή για το μηχανισμό που φοράνε σε σχέση με άλλα πιο ακριβά που μπορεί να έχουν τον ίδιο.

Άλλωστε δεν τους έπιασε όλους η πρεμουρα να έχουν in house μηχανισμούς έτσι για τη φάση και το γόητρο (φυσικά βέβαια υπάρχει και το θέμα του γοήτρου), αλλά και γιατί κάποιος μπορεί να έλεγε γιατί να πάρω eta στη breitling ή την Omega και να μην πάρω σε ένα απλό Hamilton με κλάσμα των χρημάτων..
Το ότι μπορεί να έχουν την ένδειξη του χρονομέτρου πρακτικά δε σημαίνει και κάτι ως προς την ποιότητα του μηχανισμού όταν η σχεδίαση είναι ουσιαστικά η ίδια.

Βεβαίως ένα Hamilton των 500€ δε θα έχει την ίδια ποιότητα σε φινίρισμα (ειδικά σε μπρασελέ μπορεί να δει κανείς ατέλειες σε σχέση με ακριβότερα ρολόγια) ή στη ποιότητα του δέρματος, αλλά σε γενικές γραμμές είναι σχετικά τίμια για αυτόματα Swiss made

Βασικά τα πιο vfm νομίζω είναι τα Tissot σε αυτό το θέμα, απλά επειδή καλώς ή κακώς είναι πολύ πιο πολυφορεμένα κοίταγα τα Hamilton (και τα Longines μου αρέσουν αλλά είναι ένα κλικ πιο πάνω στη τιμή)
Πολλά Hamilton βέβαια φοράνε και τον Η-10 (που είναι δικός της)

Παρεπιμπτόντως τους χρονογράφους τους αντιπαθώ, η μόνη περίπτωση που ουσιαστικά έχω νιώσει την ανάγκη να χρονομετρήσω κάτι ήταν πρόπερσι που είχα διαρκείας και από τη θέση μου δεν έβλεπα το ρολόι στο γήπεδο :lol: 

Οι Η-κατι μηχανισμοί είναι ελαφρώς τροποποιημένοι ΕΤΑ δεν είναι κάτι ουσιαστικά δικό τους

Κι εγώ έχω ένα με h30 που είναι στην ουσία ένας ΕΤΑ (δε θυμάμαι τον ακριβή κωδικό αλλά το είχα βρει κάποτε με λίγο ψάξιμο) με μόνη ουσιαστική διαφορά ότι έχει 80ωρες αυτονομία αντί για 40 που έχει ο αντίστοιχος ΕΤΑ (και διαφορετική διακόσμηση στην άγκυρα..)

τα hamilton,tissot κ η eta ανηκουν στο swatch group,οι μηχανισμοι ειναι ολοι ιδιοι με μικρες διαφορες κ καταασκευαζονται απο την eta

καμια εταιρεια απο hamilton,tissot,longines κ καποιες αλλες δεν κατασκευαζουν δικους τους μηχανισμους

η ποιο γωνστοι κ πολυφορεμενοι μηχανισμοι ειναι

eta 2824=ωρα λεπτα δευτερολεπτα ημερομηνια

eta 2836=ωρα λεπτα δευτερολεπτα ημερα ημερομηνια

valjoux 7750=χρονογραφος

eta 2892-2894=μηχανισμος σχεδιασμενος να μπορει να τροποποιηθει

επισημη ονομασια eta C07.111,βασιζετε στον 2824

στην tissot λεγετε Powermatic 80

στην hamilton ειναι ο H10

Βρήκες το datograph up/down στα 30.000€ που;

Η φωτογραφία με τον μηχανισμό που ανέβασες και το ρολόι που ανέβασες μετά στα 30Κ είναι αλλά ρολόγια.

Υπάρχουν πολλά συγκριτικά σε περιοδικά και σε editorial από sites όπως το hodinkee.

Δεν βγάζουν ξεκάθαρο νικητή. Παίζει επίσης και το VC Harmony Chronograph.

Εσείς δλδ αν είχατε 100Κ να επενδύσετε (γιατί ας μην γελαστούμε για επένδυση τα αγοράζεις όχι για να μετράς τα ημίχρονα στο 5χ5) θα αγοράζατε το ALS; Είναι δεδομένο ότι θα είχε την μικρότερη μεταπωλητικη και συλλεκτική αξία από τα 3.

Υπόψιν και ο Duffour και ο Gisbert Brunner νομίζω έχουν το ροζ χρυσό που βγήκε σε 50 κομμάτια. Εκεί ναι υπάρχει και συλλεκτική αξία.

http://www.chrono24.com/alangesoehne/datograph--id6063993.htm

αν καποιος θελει να παρει το ρολοι για επενδυση δεν νομιζω να το παρει σε retail price καθως με το που περασει την πορτα του καταστηματος το ρολοι εχει χασει το 50% της αξιας του..

http://www.chrono24.com/alangesoehne/datograph--id6063993.htm

αν καποιος θελει να παρει το ρολοι για επενδυση δεν νομιζω να το παρει σε retail price καθως με το που περασει την πορτα του καταστηματος το ρολοι εχει χασει το 50% της αξιας του..

Δε μπορεί να μιλάμε για ρολόγια με τιμές μεταχειρισμένων. Όταν αξιολογείς αν αξίζει αξιολογείς την retail

Επίσης αυτό που γράφεις είναι αυτό που έγραψα κι εγώ πιο πάνω τα ALS χάνουν δραστικά αξία έναντι των patek και vc στα ίδια λεφτά γιατί δεν περιορίζουν τα τεμάχια τόσο επιθετικά.

έχει γενέθλια ο αδερφός μου (22 χρονών) και σκέφτομαι να του πάρω για δώρο ένα ρολόι. έχει να προτείνει κανένα κάποιος που να ταιριάζει σε αυτή την ηλικία γιατί εμένα όλα ίδια μου φαίνονται. γύρω στα 150-200 ευρώ.

έχει γενέθλια ο αδερφός μου (22 χρονών) και σκέφτομαι να του πάρω για δώρο ένα ρολόι. έχει να προτείνει κανένα κάποιος που να ταιριάζει σε αυτή την ηλικία γιατί εμένα όλα ίδια μου φαίνονται. γύρω στα 150-200 ευρώ.

Τι ρολόι ψάχνεις πιο κυριλέ ή πιο σπορτίφ;

Δε μπορεί να μιλάμε για ρολόγια με τιμές μεταχειρισμένων. Όταν αξιολογείς αν αξίζει αξιολογείς την retail

Επίσης αυτό που γράφεις είναι αυτό που έγραψα κι εγώ πιο πάνω τα ALS χάνουν δραστικά αξία έναντι των patek και vc στα ίδια λεφτά γιατί δεν περιορίζουν τα τεμάχια τόσο επιθετικά.

Μα ποιος λογικος ανθρωπος αγοραζει ρολογια σε retail price? Η retail price ειναι τελειως πλασματικη.. ειναι η τιμη που βαζει η εταιρεια για να ορισει σε τι tier θα παιζει το ρολοι της.Για να δεις αν το ρολοι αξιζει αυτα τα λευτα πρεπει να δεις ποσο ειναι διατεθειμενος να πληρωσει καποιος γι' αυτο το ρολοι.. και αυτο το βλεπεις μονο στο gray market

Μα τα ρολόγια στο ίδιο tier δε συζητάμε τόση ώρα;

Με βάση την αρχική μόνο μπορείς να θέσεις σύγκριση.

θα επαιρνα το lange χωρις δευτερη σκεψη

Όχι αν το έβλεπες ως επένδυση. Ως ρολόι μπορεί κι εγώ να το έπαιρνα. Ως επένδυση όχι. Είναι θέμα αριθμών παραγωγής.

Μα δεν βρισκονται στο ιδιο tier!

το ενα εχει 50κ και το αλλο 30κ..

γιατι θετεις συγκριση με την αρχικη τιμη και οχι με την πραγματικη?

δηλαδη το omega planet ocean πιστευεις οτι ειναι ιδιο tier με το submariner επειδη εχουν την ιδια αρχικη τιμη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...