Προς το περιεχόμενο

pc πεθαμένο ή όχι

firemas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω το εξής πρόβλημα...

έχω στα χέρια μου ένα pc. είναι ενός φίλου. απο τα λεγάμενα του, του έβγαζε δίαφορα erros όταν είχε εγκατεστημένα τα vista. μετά απο εγκατάσταση των XP μία μέρα το pc δεν ξαναξεκινησ κανονικάε. :shock:

'οταν το πήρα το pc ξεκινάει κανονικά αλλα δεν βέπω κάτι στην οθόνη. δλδ δεν πέρνει σήμα.άλλαξα κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο, σύρμα s-ata, έβγαλα και ξαναέβαλα όλα τα σύρματα απο το ΜΒ, τις μνήμες μόνες του και μη. μεχρι τώρα τπτ.

η λάμπα του ΜΒ είναι αναμμένη 'ομως ακούγονται ανεμιστηράκια και δίσκοι, αλλά δεν κάνει αυτό το ''πίπ'' όταν πατήσεις για να εκίνήσει. μήπως δεν δίνει σωστα ρεύματα? αλλά όλα γυρίζουνε και φυσικά δεν μπορω να μπω ούτε σε bios να δω τι γινετε.

cpu: AMD 3800+

3gb ram

ATI 1600

MB: a8n32-sli deluxe

Δημοσ.

Χεστην καρτα γραφικών και τον σκληρό στο bios επρεπε να μπαινει και χωρις αυτα.

Τετοια περίπτωση που λες έχω δει όταν δεν υπάρχει CPU μέσα. Το τροφοδοτικό δίνει ρευμα αλλα δνε μπορει να εκτελεστεί κανένας υπολογυσμός.

Μήπως σου κάηκε? (το CPU)

Βεβαια αυτο ισως να συμβαίνει και με καμενες μνημες αλλα δεν το ξερω , το λεω γιατι CPU και μνήμες συνδεοντια αμεσα

Δεν νομίζω να ναι καμενη η μητρικη καθώς τότε δεν θα φτανε στο τροφοδοτικό εντολή για εκίνησση, τωρα αμα εχει καει κανα συγκεκριμενο κυκλωμα της, τι να πω...

• Super Moderators
Δημοσ.
Χεστην καρτα γραφικών και τον σκληρό στο bios επρεπε να μπαινει και χωρις αυτα.

χωρίς κάρτα γραφικών το σύστημα δεν bootάρει :o

firemas δοκίμασε και τα 3 dimms της RAM (το καθένα μόνο του) σε όλα τα slots να δεις μπας και bootάρει...

Δημοσ.

σιγουρα το μπιος στη συγκεκριμενη μητρικη.την ιδια ειχα κι εγω και την χαρισα τον περασμενο μηνα .αλλαξε το τσιπακι του μπιος(ετσι μου ειπε το παιδι που την εδωσα)και μετα δουλεψε.:rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.
αμα εχει ενσωματωμενη μπουταρει...

facepalm.jpg :o

η μητρική του δεν έχει onboard vga...

Δημοσ.

Όταν bootareis ο το ανεμιστηράκι στην cpu δουλεύει; Πρόβλημα στη μητρική μυρίζομαι. :D

Αλλά αν δε σου δίνει σήμα στην οθόνη είναι.

1) Μνήμες

2) Κάρτα γραφικών

3) Βραχυκύκλωμα ίσως απο usb?

4) Τροφοδοτικό

5) Clear CMOS

Δημοσ.

ουπς, δεν προσεξα καλα.γραφτε ακυρο.ξανα για μπιος.αν βρισκεται πειραια πολυ ευχαριστως να βοηθησω στις δοκιμες.εχω ετοιμο συστημα που παιζει τζαμι.

Δημοσ.

τα άλλαξα όλα. και με τις μνήμες έπαιξα. το ανεμιστηράκι της cpu γυρνάει κανονικά. αλλά αυτό της κάρτας ακούηεται περισσότερο. :-(

το chip του bios πως αλλάζει. και πως γίνετε clear cmos. μάλλον σε κάποιο τεχνικό θα πάω. εκτός και αν φανώ τυχερός.

• Super Moderators
Δημοσ.

Clear Cmos γίνεται με ένα jumperάκι ή αν βγάλεις την μπαταρία της μητρικής για κάμποσα λεπτά...και τα 2 ασφαλώς με κλειστό PC και με κλειστό το διακόπτη στο πίσω μέρος του τροφοδοτικού...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...