Προς το περιεχόμενο

Atom vs Athlon (σαν φιλοσοφια για κατεβαστηρι)

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα στα παιδια και το φορουμ,

βαζω αυτο το θεμα εδω γιατι ειναι περισσοτερο ζητημα φιλοσοφιας hardware και λιγοτερο αναβαθμιση αυτη καθεαυτη.

Επειδη ειμαι σε φαση αλλαγης του κατεβαστηρακιου, τι να προτιμησω?

Αυτο, αυτο και 2 τετοια

ή

Αυτο και αυτο ?

Θα συνδεσω σε αυτα τυπικο jack ηχου, Gigabit Lan και 2 sata δισκους και ενα IDE DVD-ROM και μια οθονη με dsub.

Συνεπως με φτανουν απο αποψη συνδεσεων και τα 2.

Το θεμα ειναι, οτι το ενα ειναι μαλιτζεβελο και μικρουλι και μπορω να κανω κατι σαν το κοκκινο λινκ της υπογραφης μου, ενω το αλλο εχει τεραστια επεκτασιμοτητα και πολυ παραπανω δυνατοτητες, ενω εχω και κουτι ηδη ετοιμο.

Το κοστος δε το κοιταω καν, ειναι παραπλησιο.

Για πειτε μου λοιπονννν!

Δημοσ.

Νομίζω πως μακράααν πρέπει να προτιμήσεις Atom. Δεν έχω πρόβλημα με την AMD αλλά ι cpu είναι κομμένη κ ραμμένη για χαμηλή κατανάλωση. Επίσης πέρνεις ένα mobo με ενσωματομένο cpu κ ενα μικρό αθόρυβο (ελπίζω) ανεμιστηράκι. βαλε κ κανένα xubuntu, puppy linux, Damn small linux κλπ απάνω κ είσαι άρχοντας ( Αν είσαι windows τύπος, κυκλοφορούν κάτι πετσοκομμένες εκδοσούλες WinXP που θα κάνουν τη δουλειά τους, πχ έχει μια για το asus eee pc θα σου έρθει γάντι, Κάνει σε 6sec boot)

Δημοσ.

Εμένα πάντως μια λύση που μου γεμίζει πολύ το μάτι είναι αυτή η mobo. Για τη θουλειά που τη θέλεις είναι υπερπλήρης + ότι είναι από το Πλαίσιο. Σε συνδιασμό με τον 1200 νομίζω πως είναι αξιολογότατη πρόταση.

Δημοσ.

Θα πληρώσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες..η καλύτερη επιλογή σου είναι ένας Intel Dual Core E5200 με το GIGABYTE GA-EG31M-S2. συνολική κατανάλωση 70W, idle στα 35W με πάντα ενεργοποιημένο το DES της Gigabyte, και έχεις και Computer με C κεφαλαίο. Ο Atom δεν κάνει ούτε για MAME32.... Όταν ξεκινάνε τα hashing/indexing στα p2p σου, τότε θα καταλάβεις...

Δημοσ.

Εγω να προτεινω κατι αλλο...(Μεταξυ σοβαρου κ αστειου)?

Στην περιπτωση που δεν εχεις φορητο:

Τσιμπα ενα advent με 300ευρω...

Και νοιωθεις οτι εχεις κανει ενα ωραιο χριστουγενιατικο δωρο-gadjet στον εαυτο σου...

Σε λυσεις 100ευρου

Νομιζω εαν εχεις ξεκαθαρισει τις αναγκες σου και ξερεις πως το θελεις μονο και αποκλειστικα για κατεβαστηρι κοιτα για ψομβο atom/mobo.Δεν θα σου χρειαστει κατι παραπανω.

Αν το θελεις και για τιποτα αλλο,μαλλον g31 με e1200(υποστηριζει speedstep σε αντιθεση με celeron).

Δημοσ.

grimpr απ τη στιγμή που η σύνθεση που προτείνεις κοστίζει ~40€ παραπάνω απ την αντίστοιχη του Atom, δεν είναι ασύμφορη;

Εφόσον προορίζεται για κατεβαστήρι κι ένας PII θα ήταν αρκετός.

GeorgeMan αν δεν ενδιαφέρεσαι μελλοντικά να χεις έναν ακόμα "πλήρη" υπολογιστή, ψηφίζω Atom (και για τη χαρά της δημιουργίας του "κουτιού" :P).

Δημοσ.

Με 40 euro παραπάνω φτιάχνει αξιοπρεπή home pc server για εκατοντάδες ρόλους πέραν απο ταπεινό κατεβαστήρι στις ίδιες καταναλώσεις (idle) πάνω κάτω με Atom+Mobo. Νομίζω δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης επιδόσεις/αποδόσεις/κόστος μεταξύ τους, η λύση σε Atom είναι απλά μια τρέλα.

• Moderators
Δημοσ.
Νομίζω πως μακράααν πρέπει να προτιμήσεις Atom. Δεν έχω πρόβλημα με την AMD αλλά ι cpu είναι κομμένη κ ραμμένη για χαμηλή κατανάλωση. Επίσης πέρνεις ένα mobo με ενσωματομένο cpu κ ενα μικρό αθόρυβο (ελπίζω) ανεμιστηράκι. βαλε κ κανένα xubuntu, puppy linux, Damn small linux κλπ απάνω κ είσαι άρχοντας ( Αν είσαι windows τύπος, κυκλοφορούν κάτι πετσοκομμένες εκδοσούλες WinXP που θα κάνουν τη δουλειά τους, πχ έχει μια για το asus eee pc θα σου έρθει γάντι, Κάνει σε 6sec boot)

Επειδη παιζονται αρχεια 1,2TB ας βαλω windows που ξερω τι μου γινεται...

Η καταναλωση δε με ενδιαφερει και τοσο. (ουτε και τα 5€ λιγοτερος λογαριασμος ΔΕΗ).

Εμένα πάντως μια λύση που μου γεμίζει πολύ το μάτι είναι αυτή η mobo. Για τη θουλειά που τη θέλεις είναι υπερπλήρης + ότι είναι από το Πλαίσιο. Σε συνδιασμό με τον 1200 νομίζω πως είναι αξιολογότατη πρόταση.

Ειναι, αλλα για καποιο λογο μου στραβοκαθεται οτιδηποτε χειροτερο απο τη συγκεκριμενη Μητρικη που προτεινα (6 sata, d-sub+dvi, onboard HD3200 με 128MB dedicated ddr3 ram!!, am2+ phenom support κτλ).

Επισης μου κακοφαινεται να παω ΠΑΛΙ σε Ιντελ και να παρω τη κομμενη εκδοση της κομμενης εκδοσης τη κομμενη εκδοση Ω κομμενη εκδοση καποιο διπυρηνου της.

Θα πληρώσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες..η καλύτερη επιλογή σου είναι ένας Intel Dual Core E5200 με το GIGABYTE GA-EG31M-S2. συνολική κατανάλωση 70W, idle στα 35W με πάντα ενεργοποιημένο το DES της Gigabyte, και έχεις και Computer με C κεφαλαίο. Ο Atom δεν κάνει ούτε για MAME32.... Όταν ξεκινάνε τα hashing/indexing στα p2p σου, τότε θα καταλάβεις...

Δε θελω ιντελ.

Τα G33 δε μου γεμιζουν καθολου (καθολου ομως) το ματι.

Αλλα και να το γεμιζαν, εχω ηδη 2 Intel pc. Θελω κατι διαφορετικο :P

Ο Ατομ αληθεια ειναι οτι αν θελω και msn και να ακουω κανα τραγουδακι και να σερφαρω και να κατεβαζω παραλληλα (πραγματα που κανω με τον τωρινο Sempron 3000+ (1,6Ghz) ισως ''την ακουσει", οποτε πρακτικα δε κανω αναβαθμιση αλλα υποβαθμιση...

Εγω να προτεινω κατι αλλο...(Μεταξυ σοβαρου κ αστειου)?

Στην περιπτωση που δεν εχεις φορητο:

Τσιμπα ενα advent με 300ευρω...

Και νοιωθεις οτι εχεις κανει ενα ωραιο χριστουγενιατικο δωρο-gadjet στον εαυτο σου...

Σε λυσεις 100ευρου

Νομιζω εαν εχεις ξεκαθαρισει τις αναγκες σου και ξερεις πως το θελεις μονο και αποκλειστικα για κατεβαστηρι κοιτα για ψομβο atom/mobo.Δεν θα σου χρειαστει κατι παραπανω.

Αν το θελεις και για τιποτα αλλο,μαλλον g31 με e1200(υποστηριζει speedstep σε αντιθεση με celeron).

Το Advent το καλοβλεπω καιρο τωρα, αλλα αν αγοραστει θα αναλαβει αλλα χρεη και οχι κατεβαστηρακιου.

Παμε αλλη μια, Intel τσου :P

grimpr απ τη στιγμή που η σύνθεση που προτείνεις κοστίζει ~40€ παραπάνω απ την αντίστοιχη του Atom, δεν είναι ασύμφορη;

Εφόσον προορίζεται για κατεβαστήρι κι ένας PII θα ήταν αρκετός.

GeorgeMan αν δεν ενδιαφέρεσαι μελλοντικά να χεις έναν ακόμα "πλήρη" υπολογιστή, ψηφίζω Atom (και για τη χαρά της δημιουργίας του "κουτιού" :P).

Πανω κατω σε αυτα τα λεφτα που εφτιαξα εγω αν θελετε παιδια.

(νταξει και +30€ να ναι δε θα πω οχι αν ειναι κατι καλυτερο).

Τωρα για το custom κουτι, εχε χαρη που δεν εχω χρονο αλλιως θα το ειχα παρει ηδη το Atomακι :P

Ουφ απαντησα σε ολους :-)

Δημοσ.

Δε διαφωνεί κανείς για τις δυνατότητες αναβαθμισημότητας ή ισχύος μεταξύ των δύο αλλά αφού ο ρόλος του θα είναι κατεβαστήρι, τι παραπάνω του προσφέρει ένα "πλήρες" pc;

edit: Επειδή μάλλον δεν κατάλαβα, τι pc θες να κάνεις, μιλάω πάντα για την περίπτωση του "καθαρού" κατεβαστηριού => ανοίγεις οθόνη, βάζεις στο utorrent / d/l manager κάποια αρχεία, κλείνεις οθόνη. Αν θες να το χρησιμοποιείς σαν δεύτερο pc, αλλάζει...

• Moderators
Δημοσ.

Οχι θα τρωει αρκετη χρηση ετσι οπως το εχω σχεδιασει...

Απλη χρηση, αλλα αρκετη.

Και δε θελω να μου σπαει τα νευρα με αργοποριες :P εστω και σε αυτα τα απλα πραματακια...

Δημοσ.

εγω θα ελεγα φιλε να πας σε κατι τετοιο..http://www.asus.com/news_show.aspx?id=11854 τρομερα λιγη καταναλωση κ μπορεις να πεις οτι εχει στοιχεια φορητοτητας...

• Moderators
Δημοσ.

Aγοραστηκαν τελικα 2x1GB ram, η Asrock μητρικη με την onboard HD3200 με 128ΜΒ DDR3 dedicated μνημη κολλημενη πανω στη μητρικη, αλλα αντι για τον Athlon LE πηρα εναν μεταχειρισμενο Athlon X2 6000+.

Kαλη επιλογη νομιζω, αν και too much για δευτερο Pc... τι λετεε?

Αν ηταν να δωσω 300€ που κοστιζουν μηχανηματα σαν αυτο στο λινκ σου, να μου λειπει. Επαιρνα Atom και το εστηνα μονος μου...

Τωρα μενει να μου τα φερει το e-shop... 1-2 εργασιμες λεγανε, ειμαστε ηδη στις 4...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...