Προς το περιεχόμενο

Φταίει το router ή η Forthnet?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεχρι προτινος ημουν ο ευτυχης κατοχος μιας συνδεσης Forthnet 2play

με ταχυτητες download που άγγιζαν τα 1.6 mb/s.

Μια μέρα αποφάσισα να αντικαταστήσω το ενσύρματο router US Robotics 9112 με το ασύρματο D-LInk DSL G624T.Από τότε οι ταχύτητες Download έχουν πέσει στο 1/5 ,μέγιστο μέχρι 300 kb/s.

Δοκιμάζω να συνδέσω το DLink ενσύρματα ,καμία διαφορά.

Δοκιμάζω να συνδέσω το Us Robotics,μια από τα ίδια.

Είναι δυνατόν η αλλαγή ρουτερ να επηρέασε τη γραμμή ή έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και ταυτόχρονα με την αλλαγή του router έπαθε κάποιο πρόβλημα η γραμμή?

Τα στοιχεία που δίνει το router D-Link είναι τα εξής:

Time : 12/28/2008 23:23:51

Firmware Version : V3.10B01T02.EU-A.20070924

ADSL

ADSL Firmware Version : 7.00.01.00 - 7.00.01.00 -

7.00.04.00 Annex A - 01.07.2c - 0.54

Line State : Connected

Modulation : ADSL_2plus

Annex Mode : Annex A

Max Tx Power : -38 dBm/Hz

Item Downstream Upstream Unit

SNR Margin 6 12 dB

Line Attenuation 22 10 dB

Data Rate 14406 1021 kbps

INTERNET STATUS

Virtual Circuit :

Status : Connected

Connection Type : PPPoE

IP Address : 79.103.123.192

Subnet Mask : 255.255.255.255

Gateway : 194.219.239.109

DNS Server : 193.92.150.3

Wireless Lan

Wireless Radio : ON

MAC Address : 00:1C:F0:B2:71:0E

Network NAME(SSID) : dlink

Channel : 6

Security Type : WPA

LAN

MAC Address : 00:1C:F0:B2:71:0D

IP Address : 192.168.1.1

Subnet Mask : 255.255.255.0

DHCP Server : Enabled

NAT : Enabled

Επίσης σε κάτι διαγνωστικά του router βγάζει τα εξής αποτελέσματα:

Testing ATM OAM segment ping FAIL

Testing ATM OAM end to end ping FAIL

Ping Primary Domain Names Server PASS

Όταν βάζω να κάνουν download μαζι το laptop και το desktop πίανουν ταυτόχρονα και τα 2

μέγιστο 300 kb/s.300+300=600 δηλαδή.Τι πρέπει να κάνω να πάρω 5 υπολογιστές για να βρω την παλιά μου ταχύτητα?

Επικοινώνησα πριν απο 2 εβδομάδες με τη Forthnet και μου είπαν ότι θα κάνουν ρυθμίσεις για να πιάσω μεγαλύτερη ταχύτητα.Μετά έφυγα για διακοπές και τώρα που επέστρεψα μια απο τα ίδια.

Ελπίζω να μου βρείτε κάποια ακρη...

Δημοσ.
download manager χρησιμοποιείς?

Ναι τον FlashGet.

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζω παντού.Με dl manager ή χωρις,απο ftp,σε speed tests,στα torrents,γενικότερα παντού.

• Super Moderators
Δημοσ.

δοκίμασε με το router σε ethernet και disabled το WLAN...

επίσης βγάλε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές από την γραμμή (φιλτράκια χρησιμοποιούσες?)

είσαι virus/trojan/spyware free?

Δημοσ.
δοκίμασε με το router σε ethernet και disabled το WLAN...

επίσης βγάλε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές από την γραμμή (φιλτράκια χρησιμοποιούσες?)

είσαι virus/trojan/spyware free?

Τα δοκιμασα ολα αυτα αλλα ματαια...

Δημοσ.
ώρα για τηλέφωνο στην Forthnet τότε...

Επειτα απο πολυωρη αναμονη τους πηρα και μου ειπαν οτι μεχρι τελος της εβδομαδας θα το φτιαξουν.

Να εχω ελπιδες?

Δημοσ.

Αρχικά τις ευχές μου για ένα ευτυχισμένο νέο έτος!

Τελικά μέσω της τεχνικής υποστήριξης της FORTHNET βρέθηκε μια λύση που ανέβασε την ταχύτητα στο 1.1-1.2 Mb/s (Αν και λιγότερο από το 1.5 mb/s που έπιανα πριν την εμφάνιση του προβλήματος).

Παραθέτω τη λύση σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

Μου είπαν συγκεκριμένα να ανοίξω την πρίζα του τηλεφώνου (προσοχή η πρίζα πρέπει να γράφει ΟΤΕ από έξω) και να κόψω ένα κίτρινο πυκνωτή που βρίσκεται πάνω στην πλακέτα στο εσωτερικό.

Μόλις το έκανα ανέβηκε η ταχύτητα.Αλλά προσοχή πρέπει η πρίζα να γράφει ΟΤΕ.

• Super Moderators
Δημοσ.

άλλαξε μπρίζες, του ΟΤΕ έχουν αυτό το cursed resistor που ξεσκίζει τις adsl2+ γραμμές...

Δημοσ.

Παιδες δεν θα το πιστεψετε αλλα το προβλημα εν τελει ηταν το software firewall το οποιο το ειχα εγκατεστημενο εδω και πολλους μηνες και δεν μου ειχει δημιουργησει προβλημα.Ετσι του βαρεσε μια μερα και εκοψε την ταχυτητα κατεβασματος.Με το που το απενεργοποιω η ταχυτητα ανεβαινει στο 1-1.1 mb/s και με το που το ενεργοποιω πέφτει στα 200-250 kb/s.

Δοκίμασα να το κάνω reinstall αλλά πάλι αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα.Πρόκειται για το sygate firewall pro.

Ποιό software firewall που να ειναι ελαφρυ μου προτείνετε ή μήπως να ενεργοποιήσω το firewall του router?Και αν ενεργοποιήσω το firewall του D-Link g624t ποιές επιλογές να ενεργοποιήσω?

Δημοσ.

Επιτέλους έχω επιστρέψει στα παλιά μου όρια (1,5 mb/s) αλλά μόνο με το ενσύρματο USRobotics 9112.Με το D-Link g624t πιάνω το πολύ 1 mb/s (σήμερα 800-950 mb/s) με μεγάλες αποκλίσεις και ενώ το σήμα είναι δυνατό.Είναι τόσο χάλια τα ασύρματα router ή το συγκεκριμένο είναι της πλάκας?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...