kiss11 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας Πριν από λίγο μου έφεραν το ρουτερ από την ΤΕΛΛΑΣ, και θελω κάποιες τεχνικές απλές βοήθειες. Μέχρι τώρα έχω το otenet με την μικρή ταχύτητα του 1! Κατά αρχήν τι σύνδεση στα καλώδια να κανω;;; Μέσω θήρας USB ή θήρας ethernet;; Προσπάθησα στην αρχή να το κανω Μέσω της ethernet αλλά ο υπολογιστής μου από πίσω δεν έχει τόση μεγάλη υποδοχή για να μπει το καλώδιο αυτό. Υπάρχει στο εμπόριο κάποια μετατροπή (αντάπτορ) για να το μετατρέψω από μικρό που έιναι η υποδοχή σε μεγάλο;;;; 2ον) Προσπάθησα να το κανω Μέσω usb, αλλά αυτό για να διαβάσει τους drivers αργεί ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ. Έχω σχεδόν 45 λεπτά και ακόμη δεν λεει να τελειώσει.... Τι να κανω;;;; Ποια σύνδεση είναι καλύτερη;;; Θα πρέπει να φωνάξω τεχνικό γιατί τα Αγγλικά έιναι ΠΑΡΑ πολύ φτωχά. ακόμη τον κωδικό δεν μου το έστειλαν. Σε μια παλιότερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα, μου είπαν ότι στις 31/12 θα με αποδεσμεύσουν από τον παλιό πάροχο και θα με βάλουν στην Τελλας. Τι να κανω; δεν πρέπει να κανω πρώτα την εγκατάσταση (την καλύτερη δυνατή) και μετά με τον κωδικό όταν μου το πουν απλά να το βάλω και να "τρέξουν" όλα κανονικά;;;;; Μια βοήθεια σας παρακαλώ πολύ.....:shifty:
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Σχετικά με το θέμα ethernet/usb. Προτίμησε το πρώτο. Adaptor σαν κι αυτόν που λες δε γνωρίζω να υπάρχει (υποθέτω ότι η θύρα για την οποία κάνεις λόγο είναι κάποιο εσωτερικό/onboard pstn modem) αλλά μπορείς να πάρεις μια τέτοια κάρτα. Βιβλιαράκι με οδηγίες δε σου έδωσαν; Δεν έχει το router κάτι σχετικό στα ελληνικά;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 πόσο παλιό είναι το pc και δεν έχει ethernet port?
kiss11 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 πόσο παλιό είναι το pc και δεν έχει ethernet port? είναι ΠΟΛΥ παλιό και όταν το είχα πάρει είχα την απλή σύνδεση αυτή με το 52 κ.... Μετά έκανα αναβάθμιση σε κάποια σημεία στο υπολογιστή απόκτησα την σύνδεση με adsl με 1Μ και συνδεόταν το μόντεμ με usb. Και έτσι είναι σε αχρηστία αυτή η κάρτα που είχε ο υπολογιστής μου.... Τώρα θα πρέπει να την αλλάξω την κάρτα;;;; Αν κανω την σύνδεση μέσω usb, τι αρνητικά θα έχω;;;;;;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται να εκμεταλευτείς στο έπακρο τη σύνδεσή σου αν συγχρονίζεις πάνω από 8mbit... αν έχεις όρεξη πάρε μια pci κάρτα ethernet σαν αυτές που πρότεινε ο antonl
kiss11 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται να εκμεταλευτείς στο έπακρο τη σύνδεσή σου αν συγχρονίζεις πάνω από 8mbit... αν έχεις όρεξη πάρε μια pci κάρτα ethernet σαν αυτές που πρότεινε ο antonl Τι εννοείς φίλε ThReSh αν συγχρονίζω στα 8mbit;;; Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου τα πεις πιο απλά;;;; βλέπεις δεν ξέρω καλά από αυτά και ψάχνοντας τα μαθαίνω.....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 υποθέτω ότι θα έχεις πάει σε Tellas Double Play για ΕΩΣ 24mbit... το στα πόσα θα παίζεις (έως 24mbit) οφείλεται κυρίως στην απόσταση σου από το dslam της περιοχής σου...όσο πιο μακρυά είσαι τόσο πιο χαμηλά θα συγχρονίζει/κλειδώνει το router/modem... πχ εγώ που είμαι στα 2200-2300 μέτρα μακρυά παίζω στα 13-14mbit... υπάρχουν και άλλοι παράγοντες βέβαια όπως η ποιότητα του χαλκού στην γραμμή σου ή το αν έχει πρόβλημα η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου...
kiss11 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δηλαδή με απλά Ελληνικά (βλαχοελληνικά) θα έχω μικρή αρχή σύνδεση και δεν θα πιάνω υψηλές ταχύτητες όσο γίνεται.... Αυτή την κάρτα μπορεί και ένας ανίδεος να την βάλει μόνος του;;;; ή θα πρέπει να πάρω τον υπολογιστή μου στο τεχνικό;;;;;; Στα πόσα ευρώ υπολογίζεται τελείως υποκειμενικά να μου πάρει αν το πάω στον μάστορα να μου την βάλει;;;;;; Ναι έχω κανει την σύνδεση Tellas Double Play
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 με απλά ελληνικά δεν ξέρω...ο καθένας μας είναι διαφορετική περίπτωση... αν είσαι κοντά στο dslam θα παίζεις πιο ψηλά από μένα για παράδειγμα... δεν είναι και τόσο δύσκολο, κάποιον φίλο/γνωστό που να γνωρίζει παραπάνω από σένα δεν έχεις κοντά?
kiss11 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δυστυχώς δεν έχω κανένα γνωστό που να ξέρει από αυτά...Μένω Χαλκίδα.. Πάνω από 40 Ε θα μου στοιχίσει κάρτα και τα εργατικά του;;;; (πάντα στο περίπου μιλάω...) δηλαδή άμα ανοίξω μόνος μου τον υπολογιστή και βγάλω την παλιά και βάλω την νέα όπως ειναι η παλιά, θα βρω τίποτα προβλήματα εκεί που θα συνδεθεί;;;; Ειναι εύκολο;;;;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 πιστεύω ότι είναι εύκολο...κλείνεις το pc, ανοίγεις το tower βάζεις την κάρτα σε μια ελεύθερη υποδοχή PCI βιδώνεις το bracket κλείνεις το tower... μετά βάζεις drivers αν χρειάζεται και τέλος...
kiss11 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Συγνώμη που γίνομαι λίγο κουραστικός αλλά είμαι τελείως ΑΝΙΔΕΟΣ..... Αν βγάλω αυτήν την παλιά και την συνδέσω (αυτό το bracket τι έιναι;;; Τι σημαίνει; λίγο Ελληνικά......) Υπάρχουν πολλές ποιότητες σε κάρτες;;;; τι πρέπει να προσέξω;; Τι να αγοράσω;;;; Μια βοήθεια σε παρακαλώ;;;;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 δεν βγάζει κάτι...απλά βάζεις την καινούρια... όταν την πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις τι εννοώ λέγοντας ότι βιδώνεις το bracket
kiss11 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Και πάλι συγνώμη με την ερώτηση μου... 1ον) Δηλαδή ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ την παλιά;(αυτήν την "αρχαία";;; Θα έχω ΚΑΙ την παλιά ΚΑΙ την νέα κάρτα;;;; 2ον) Αυτή θα συνδεθεί πάνω στην μητρική;; Είναι απλή η σύνδεση της;;; 3ον) Υπάρχουν πολλές ποιότητες σε κάρτες;;;; τι πρέπει να προσέξω;; Τι να αγοράσω;;;;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 δεν υπάρχει παλιά κάρτα δικτύου για να βγάλεις...δεν χρειάζεται να βγάλει κάποια παλιά κάρτα... σε μια υποδοχή (PCI Slot) πάνω στην μητρική ναι... δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αγοράσεις κάτι φοβερό άρα δεν χρειάζεται να προσέξεις κάτι... πάρε κάτι φτηνό και καθάρισες την δουλεία του να κάνει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.