gispy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά θέλω την βοήθειά σας γιατί έχω χάσει την μπάλα με την τεχνολογία.... Έχω την μητρική ASUS P5NSLI και δεν ξέρω ποιος σημερινός επεξεργαστής κάνει για την μητρική μου.. Αυτή τη στιγμή έχω πάνω τον Ε6300 αλλά του έβαλα κάρτα γραφηκών την ati 4670 και αντι να μπορώ να παίξω έστω και λίγο άνετα το NFS Undercover σε XP το PC μου ανεβάζει απίστευτα το ποσοστό απασχόλησης του επεξεργαστή (90-100%)... Για αυτό θέλω να βάλω έναν καινούργιο ακόμα αν γίνεται και 4πύρηνο αλλά δεν μπορώ να βρω ποιος κάνει για την μητρική! Οποια βοήθεια θα ήταν σωτήρια!!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Dante80 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5NSLI.html http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5NSLI Mου φαίνεται περίεργο πάντως το ότι δεν σε καλύπτει ο 6300... Μήπως άλλαξες και οθόνη μαζί με την κάρτα γραφικών? Σε τι ανάλυση παίζεις?
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Σε πρώτη φάση θα πρότεινα να δοκιμάσεις να τον υπερχρονίσεις λίγο τον 6300. Δεν είναι ΤΟΣΟ βαρύ το undercover, αν και είναι αδικαιολόγητα βαρύ. Μ έναν E6600 @ 3GHz δεν είχα πρόβλημα, από πλευράς επεξεργαστή τουλάχιστον. Για κάποιον λόγο το site της asus μου σέρνεται αυτή τη στιγμή. Αν μαντεύω σωστά το link, αν πας εδώ -> downloads (γκρίζο menu στ αριστερά) -> cpu support list (menu στ αριστερά), θα δεις τους επεξεργαστές που σηκώνει. edit: Ή πιο απλά αγνοείς την τελευταία μου παράγραφο και βλέπεις τη λίστα που παρέθεσε ο Dante80
gispy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5NSLI.htmlhttp://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5NSLI Mου φαίνεται περίεργο πάντως το ότι δεν σε καλύπτει ο 6300... Μήπως άλλαξες και οθόνη μαζί με την κάρτα γραφικών? Σε τι ανάλυση παίζεις? Dante80 και antonl σας ευχαριστώ και τους δύο για την βοήθεια...το παιχνίδι το έριξα κάτω από 1024χ768 (νομίζω 800χ600 αλλά θα το επιβεβαιώσω όταν γυρίσω σπίτι γιατί τώρα είμαι δουλειά ). Τα γραφικά τα έριξα τελείως και πάλι δεν μπορώ να τα παίξω άνετα...αναγκάστικα να κόψω αρκετά προγράμματα και service αλλά τίποτα...όταν πλησίαζα στροφές ή άλλα αμάξια το παιχνίδι δεν παίζεται με τίποτα... Αλήθεια anton με τι ανάλυση το έπαιζες; Δεν νομίζω οτι φταίει κάποιο πρόγραμμα αλλά ο επεξεργαστής....εδώ μου ανεβάζει πολύ όταν ανοίξω μερικές καρτέλες σε firefox με flash videos μέσα...youtube και έχω και ανοιχτό το vuze....πήρα και καλύτερη κάρτα γραφικών από πριν (είχα την 7600 gs) και πάλι σέρνεται για αυτό κοιτώ για επεξεργαστή τώρα.... τεσπα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Έπαιζα @1280x1024, τέρμα όλα απ όσο θυμάμαι αλλά έχω την 8800GT. Το cpu utilization, αν δεν κάνω λάθος, ήταν πάντα πολύ ψηλά και στους δύο πυρήνες. Πάντως αυτά που αναφέρεις γενικότερα, flash σε firefox, vuze είναι γνωστά για την "κατάχρηση" του επεξεργαστή. Το ίδιο και το undercover όπως μπορείς να διαπιστώσεις αν ρίξεις μια ματιά στο αντίστοιχο thread που υπάρχει στο section των pc games. Αν σε παίρνει από θερμοκρασίες, θα λεγα να δοκιμάσεις λίγο overclocking (δεν είναι δύσκολο) πριν προβείς σε κάποια αγορά.
gispy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Έπαιζα @1280x1024, τέρμα όλα απ όσο θυμάμαι αλλά έχω την 8800GT. Το cpu utilization, αν δεν κάνω λάθος, ήταν πάντα πολύ ψηλά και στους δύο πυρήνες.Πάντως αυτά που αναφέρεις γενικότερα, flash σε firefox, vuze είναι γνωστά για την "κατάχρηση" του επεξεργαστή. Το ίδιο και το undercover όπως μπορείς να διαπιστώσεις αν ρίξεις μια ματιά στο αντίστοιχο thread που υπάρχει στο section των pc games. Αν σε παίρνει από θερμοκρασίες, θα λεγα να δοκιμάσεις λίγο overclocking (δεν είναι δύσκολο) πριν προβείς σε κάποια αγορά. Θα το δοκιμάσω και αυτό μπας και δω κάτι....αλλά 8800gt με 4670 δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλη πτώση στα γραφικά που έχω....τι να πω....
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Όντως δε δικαιολογούνται τόσο χαμηλές επιδόσεις. Μιλάω πάντα για WinXP.
Sotosgl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Bασικα δεν ριχνεις απο τωρα μια ματια στις θερμοκρασιες σου? Αυτο το τρελο load που λες σε P4 prescott μου οφειλοταν στην θερμοκρασια και μονο.. Εγω παντως με την 4670 και τον Ε5200 το παιζω στο high ανετοτατα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 του έβαλα κάρτα γραφηκών την ati 4670 και αντι να μπορώ να παίξω έστω και λίγο άνετα το NFS Undercover σε XP το PC μου ανεβάζει απίστευτα το ποσοστό απασχόλησης του επεξεργαστή (90-100%)... ahem, δλδ τι περίμενες αν έβαζες καινούρια κάρτα γραφικών ότι ο cpu δεν θα ήταν στο full? δεν είναι Video HD decoding τα games για να μην χρησιμοποιείται καθόλου ο cpu όταν έχεις κάρτα της προκοπής εκτός βέβαια αν εννοείς ότι χωρίς να κάνεις κάτι στα windows σου είναι στο full o CPU...τότε ψάχνεις στον task manager ποια εφαρμογή τον χρησιμοποιεί btw πόσο καιρό έχεις να κάνεις format?
gispy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Bασικα δεν ριχνεις απο τωρα μια ματια στις θερμοκρασιες σου?Αυτο το τρελο load που λες σε P4 prescott μου οφειλοταν στην θερμοκρασια και μονο.. Εγω παντως με την 4670 και τον Ε5200 το παιζω στο high ανετοτατα. Η αλήθεια είναι οτι ανεβάζει εύκολα θερμοκρασίες αλλά δεν το πήρα τόσο σοβαρά ποτέ γιατί δεν έγινε απειλιτικό....τώρα με βάζεις σε άλλη πρίζα..... Να φανταστείς οτι είναι σταθερά πάνω από 50 C....
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Άμα είσαι σε full load σε 50+C, δεν είναι πρόβλημα.
gispy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Άμα είσαι σε full load σε 50+C, δεν είναι πρόβλημα. όχι ...αν θυμάμαι καλά σε full φτάνω εύκολα τα 67-69 C
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Τότε είναι ένα πρόβλημα. Όχι τόσο για τώρα αλλά αν Δεκέμβρη μήνα έχεις ~70C το καλοκαίρι έχεις άνετα τους 80C... Παρόλα αυτά, δε νομίζω να χει να κάνει με το πρόβλημα που παρατηρείς στις επιδόσεις του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.