chaoz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας παίδες, έχω έναν επεξεργαστή Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz (775 Socket) με το ανεμιστηράκι της μαμάς του και θα ήθελα να το αντικαταστήσω με μία ψύκτρα χωρίς ανεμιστήρα. Θα έχω κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία; Αν όχι, έχετε να προτείνετε κάποια ψύκτρα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Dante80 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Thermalright HR-01 Plus SCYTHE SCORC-1000 OROCHI CPU COOLER Είναι οι 2 καλύτερες ψύκτρες για silent computing. Πρέπει να έχεις υπόψιν σου όμως πως είναι τέρατα, οπότε αν έχεις μικρό κουτάκι μπορεί να μην χωράνε. Επίσης, πρέπει να έχεις έστω και λίγο airflow μέσα στο κουτί, ώστε να δουλέψουν σωστά.
GiorGhino Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Κατσε ρε Dante80... ηρεμισε. Τις εχει δοκιμασει κανεις σε κανα review? Για να σαι πιο σιγουρος βαλε την Thermalright ultra 120 extreme (50€) ειναι η πιο ακριβη ψυκτρα που υπαρχει και την εχουν και δοκιμασει διχως Fan ( http://www.anandtech.com/casecooling...spx?i=2941&p=4 ) Θα ειναι ακομα καλυτερα αν εχεις ενα τροφοδοτικο με τον ανεμιστηρα του απο την κατω πλευρα και οχι προς την εξωτερικη πλευρα του κουτιου καθως θα λειτουργει σαν ανεμιστηρας στην ψυκτρα διωχνοντας την θερμοκρασια (σκεψου οτι αυτοι δεν ειχαν καν στις δοκιμες και παλι κρατηθηκαν νορμαλ οι θερομκρασιες!)
chaoz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά νομίζω πως δεν θα μου χωράνε αυτές. Τι λες γι'αυτήν; Δεν θα ήθελα να δώσω και πάνω απο 25 € http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911009
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δε νομίζω να υπάρχει κάτι τόσο οικονομικό που να παίζει fanless, chaoz. Ακόμα και μια ακριβή, δεν ξέρω πως θα τη βγάλει το καλοκαίρι κάτω από πίεση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Thermalright HR-01 PlusSCYTHE SCORC-1000 OROCHI CPU COOLER Είναι οι 2 καλύτερες ψύκτρες για silent computing. Πρέπει να έχεις υπόψιν σου όμως πως είναι τέρατα, οπότε αν έχεις μικρό κουτάκι μπορεί να μην χωράνε. Επίσης, πρέπει να έχεις έστω και λίγο airflow μέσα στο κουτί, ώστε να δουλέψουν σωστά. η Orochi είναι fail, είτε fanless είτε με fan...η Thermalright Ultra 120 Extreme είναι χαλαρά καλύτερη...
chaoz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μάλιστα, ισχύει ότι και μία απλή ψύκτρα με ανεμιστήρα όπως αυτή (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650585) είναι σαφώς καλύτερη σε απόδοση και σε θόρυβο από αυτές που βάζει η Intel στα κουτιά με τις CPU; Επειδή με έβαλες σε σκέψεις antonl, μάλλον θα πάω σε ψύκτρα με ανεμιστήρα. Αλλά τουλάχιστον να μειωθεί ο θόρυβος.
Dante80 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Κατσε ρε Dante80... ηρεμισε. Τις εχει δοκιμασει κανεις σε κανα review? Για να σαι πιο σιγουρος βαλε την Thermalright ultra 120 extreme (50€) ειναι η πιο ακριβη ψυκτρα που υπαρχει και την εχουν και δοκιμασει διχως Fan ( http://www.anandtech.com/casecooling...spx?i=2941&p=4 ) Ρε παιδιά, για fanless μιλάει ο άνθρωπος. Η ΤRUE είναι φτιαγμένη για υποχρεωτική forced airflow λειτουργία...γιαυτό και την πατάει κάτω εύκολα η HR-01 σε μικρά airflow...είναι θέμα κατασκευής. http://www.silentpcreview.com/article842-page1.html Επαναλαμβάνω. Οι καλύτερες FANLESS ψύκτρες στην αγορά είναι η HR-01+ και η Orochi. Και οι 2 μπορούν να πάρουν ένα ψόφιο ανεμιστήρα πάνω, σε περίπτωση που τα πράγματα είναι πολύ άσχημα μέσα στο κουτί από airflow. Μια επίσης καλή περίπτωση είναι η Z-600 της coolermaster, αν και η απόδοση της είναι λίγο μικρότερη σαν fanless σε σχέση με τις παραπάνω. Φίλε chaoz, ποιό κουτί έχεις? Είναι υποχρεωτικό να βάλεις fanless ψύκτρα?
GiorGhino Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δε νομίζω να υπάρχει κάτι τόσο οικονομικό που να παίζει fanless, chaoz. Ακόμα και μια ακριβή, δεν ξέρω πως θα τη βγάλει το καλοκαίρι κάτω από πίεση. Θα την βγάλει μωρε Anton.. ημαρτον Core 2 Duo εχουμε πια! Ξέχνα τους Pentium 4 που τα καλοκαίρια έπιαναν τους 70 για την πλακα ΑΑΑ... Chaoz... Πες μας τι θελεις να συνενοουμαστε! Το project "Phantom PC" θελει να στάξεις χρήμα! Με μια Fanψυκτρα όντως δεν θα ναι αθόρυβο (απ τη μερια του CPU) ομως΄πραγματι θα γλιτώσεις πολυ θόρυβο καθώς οι ανεμιστήρες ειναι 12αρηδες (12cm) και λειτουργουν μολις στις 1400crpm (στροφές) Σου πρωτεινω Scythe Ninja στα 30€ νομίζω Επαναλαμβάνω. Οι καλύτερες FANLESS ψύκτρες στην αγορά είναι η HR-01+ και η Orochi. Και οι 2 μπορούν να πάρουν ένα ψόφιο ανεμιστήρα πάνω, σε περίπτωση που τα πράγματα είναι πολύ άσχημα μέσα στο κουτί από airflow. Μια επίσης καλή περίπτωση είναι η Z-600 της coolermaster, αν και η απόδοση της είναι λίγο μικρότερη σαν fanless σε σχέση με τις παραπάνω. Δεν καταλαβαίνω.. η ULtra 120 Extreme δεν ειναι η ναυαρχιδα της CoolerMaster? Πως γινεται να την περνάει η HR?
chaoz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Ούτε που ξέρω τι μάρκα είναι το κουτί μου. Είναι MidTower πάντως. Παιδιά δεν είναι υποχρεωτικό να βάλω fanless ψύκτρα. Θέλω απλά να μειώσω τον θόρυβο που παράγει η μονάδα και θα αρχισώ απο την ψύκτρα του επεξεργαστή και μετά θα πάω και στο τροφοδοτικό. Νομίζω πως δεν αξίζει να δώσω πάνω απο 25 € στην ψύκτρα. Αν δεν υπάρχει κάτι αξιόπιστο με αυτα τα λεφτά σε fanless τότε θα πάω σε κάτι με ανεμιστηράκι τουλάχιστον να κάνει λιγότερο θόρυβο απο αυτό της Intel που "φοράω" τώρα.
GiorGhino Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Εγω για μενα θεωρω την Ultra 120 fanless αξιοπιστη και θα την βαλω fanless απο Φλεβαρη που θα εγκαταστηθώ στη σχολή μου. Mid Tower δεν την χοραγε παντως νομίζω Υπαρχουν ενα σωρο εναλακτικες της scythe - αφου απλα θες να μειωσεις των θορυβο- με λιγοτερο απο 30€ που θα σε βολεψουν μια χαρα Dante 80 μιας και το φερε η κουβεντα αυτο το site silentpcPreview ειναι αξιόπιστο? Το λέω γιατι εβγαλε ένα τροφοδοτικα Nexus - των 16,2db (η Tagan σα ρεκορ εβγαζε 19db) στα οποία η εταιρία μοίαζει να δίνει -υπευθυνα- ολοκληρωμένα στοιχεία για το τρόπο διεξαγωγής των μετρήσεων - το χειρότερο, και ενα Modu 82+ 625W της Enermax το καλύτερο! Και όχι γιατι μου βρωμαει η εταιρια (υπερποιοτική φαίνεται και αυτή) αλλα ενω η ιδια δεν δινει στοιχεια θορυβου το silent PC preview δινει (!!!) 2db Πάμε καλά?? 2db?? Αυτο ειναι στο όριο αντίληψης απο το ανρθρώπινο αυτί! Ανεμιστηρας ειναι, τι τοσο του εκαναν και εχουν τοσο διαφορα? Και αυτό που με υποψίασε περισσότερο ήταν oti η ιδια σελιδα (Silent PC Preview) πιο πανω διαφήμιζε τα συγκεκριμενα τροφοδοτικα σε Adv Window ???
Dante80 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δεν καταλαβαίνω.. η ULtra 120 Extreme δεν ειναι η ναυαρχιδα της CoolerMaster? Πως γινεται να την περνάει η HR?Εννοείς της thermalright. Ναι, είναι, αλλά για OC και high static pressure cooling. Για fanless λειτουργία και silent computing δεν κάνει λόγω κατασκευής (πολύ μικρή απόσταση ανάμεσα στα fins). Δεν υπάρχει (ακόμα) η πασπαρτού ψύκτρα, που κάνει τα πάντα υπό όλες τις συνθήκες. Αυτό το γνωρίζει η TR, γιαυτό και έχει σπάσει την αγορά σε 3 segments (top down SI-128, TRUE 120, HR-01+, και για αντικαταστάτη (αποτυχημένο) της TRUE την IFX-14). Kαι τώρα βγάζει καινούρια σειρά, αλλά τέσπα, βγήκαμε εκτός θέματος. το site silentpcPreview ειναι αξιόπιστοTo συγκεκριμένο site είναι το καλύτερο παγκοσμίως για θέματα ήχου και silent computing...μάλλον πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο εξοπλιαμό που έχουν...τι anandtech και παπαριές...XD An Anechoic Chamber for SPCR New Audio Test Gear, SPCR 2008 Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με το θέμα pc και θόρυβος, ξέρεις τα frostytech και το SPCR. Μετά το χάος...^^ Και φυσικά, το Modu 82+ της Enermax είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το πιο αθόρυβο (με fan) τροφοδοτικό στην αγορά... Ούτε που ξέρω τι μάρκα είναι το κουτί μου. Είναι MidTower πάντως. Παιδιά δεν είναι υποχρεωτικό να βάλω fanless ψύκτρα. Θέλω απλά να μειώσω τον θόρυβο που παράγει η μονάδα και θα αρχισώ απο την ψύκτρα του επεξεργαστή και μετά θα πάω και στο τροφοδοτικό. Νομίζω πως δεν αξίζει να δώσω πάνω απο 25 € στην ψύκτρα. Αν δεν υπάρχει κάτι αξιόπιστο με αυτα τα λεφτά σε fanless τότε θα πάω σε κάτι με ανεμιστηράκι τουλάχιστον να κάνει λιγότερο θόρυβο απο αυτό της Intel που "φοράω" τώρα.Με αυτό το budget, κοίτα αυτές τις 2: CoolerMaster Cpu Cooler Hyper 212 ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO S775
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Sorry για το offtopic chaoz. GiorGhino μπορείς να δώσεις ένα σχετικό link; [...]Dante 80 μιας και το φερε η κουβεντα αυτο το site silentpcPreview ειναι αξιόπιστο? Το λέω γιατι εβγαλε τα τροφοδοτικα Nexus - των 16,2db (η Tagan σα ρεκορ εβγαζε 19db) στα οποία η εταιρία μοίαζει να δίνει υπευθυνα και ολοκληρωμένα στοιχεία για το τρόπο διεξαγωγής των μετρήσεων - το χειρότερο και ενα Modu 82+ της Enermax το καλύτερο! Και όχι γιατι μου βρωμαει η εταιρια (υπερποιοτική φαίνεται και αυτή) αλλα ενω η ιδια δεν δινει στοιχεια θορυβου το silent PC preview δινει (!!!) 2db[...]
GiorGhino Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Silent PC Preview Reccomended Power Supplies Enermax's Site PSU MODU 82+ 625W Nexus PSUs Site Dante 80 Δεν το ξερα αυτο για σπασιμο των ψυκτρών στα 3 αναλογα με την προοριζόμενη χρήση. Λες να λεει βλακείες το AnadTech? Τι σόι όμως δοκιμές κάνουν? Χμμ... Δεν νομιζω ρε παιδιά, τοσο ξεφτιλα ειναι οι τυποι? Λοιπόν εγώ είμαι ΚΑΦΡΟΣ! Θα δοκιμάσω με την Ultra 120 Fanless και ας μου καει το CPU αμα ειναι! Q6600 στα 2,4ghz ειναι ουτως η αλλος, το Empire Total War ζητα minimum 2.4Ghz ευκαιρια για αναβαθμιση θα ναι!
Dante80 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δεν νομιζω ρε παιδιά, τοσο ξεφτιλα ειναι οι τυποι? Λοιπόν εγώ είμαι ΚΑΦΡΟΣ!Θα δοκιμάσω με την Ultra 120 Fanless και ας μου καει το CPU αμα ειναι! Q6600 στα 2,4ghz ειναι ουτως η αλλος, το Empire Total War ζητα minimum 2.4Ghz ευκαιρια για αναβαθμιση θα ναι! Να σου καεί δεν παίζει man. Το ότι θα είναι όμως 4-5 βαθμούς παραπάνω από ένα αντίστοιχο setup με HR-01, θα είναι... Όσο για το nexus τροφοδοτικό, ρίξε μια ματιά εδώ για να καταλάβεις τι παίζει... http://www.silentpcreview.com/article742-page5.html Εδώ μπορείς να το ακούσεις κιόλας (ναι, το spcr ηχογραφεί κάθε του review, μιλάμε για άλλο επίπεδο). http://www.silentpcreview.com/article742-page6.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.