Προς το περιεχόμενο

terminal server

cyber_katsarida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι ενοούμε όταν λέμε terminal server;

απ' ότι έχω καταλάβει είναι η δυνατότητα να χειρίζεσαι ένα πρόγραμα που είναι εγκατεστημένο σε εναν υπολογιστή απο έναν άλλον υπολογιστή.

Αυτό γίνεται με ειδικό πρόγραμμα;

Ποιά η διαφορά απο το remote desktop;

Δημοσ.

Terminal server ειναι ενας υπολογιστης στον οποιο μπορουν να συνδεθουν πολλοι χρηστες και να κανουν δουλεια απο το pc τους virtual δηλαδη.Μπορουν να συνδεθουν λοιπον στον server και να δουλεψουν κανονικα εφαρμογες οι οποιες ειναι εγκατηστημενες πανω σαυτον τον server καθως και να δουνε πx τα αρχεια τους κλπ αναλογα με το access που εχει το account τους με το οποιο κανουν login στον server.

Το remote desktop ειναι απλα η εφαρμογη μεσω της οποιας γεινεται η εποικοινωνια.Ανοιγεις πχ remote desktop και εφοσων εχεις LAN/WAN εποικοινωνια με τον t.server κανεις connect και μετα login στο απομακρυσμενο μηχανημα.

Δημοσ.

δηλαδή σε έναν terminal server συνδεόμαστε μόνο με remote desktop;

Αν σε ένα μηχάνημα εγκαταστήσουμε το teamviewer (remote desktop)

έχουμε στην πράξη έναν terminal server ή απαιτείται ειδικό λογισμικό;

και κάτι ακόμα.έστω ότι θέλω να χρησιμοποιήσω πχ το photoshop απο τον υπολογιστή αυτόν.θα έχω ένα παράθυρο και μέσα απο αυτό θα φαίνεται το photoshop;

όπως όταν τρέχω κάποιο πρόγραμμα απο το virtualbox ή VMWare;

Δημοσ.

Νομιζω οτι δεν μπορεις να εχεις T.Server ετσι απλα.Χρειαζεται να εχεις στο μηχανημα Windows Server 2000/2003 με ενεργοποιημηενο το T.Server.To teamviewer δεν το ξερω.Παντως απο το remote desktop μολις βαλεις το ονομα του server ή το ip του και συνδεθεις σου ερχεται ενα παραθυρο με το Login screen του server.Βαζεις username/pwd και βλεπεις στην ουσια τον server σαν να εισαι μπροστα του στην οθονη σου.Οποτε ανοιγεις πλεον την εφαργμογη απο τον T.server και παιζεις.Χρειαζεται ο Τ.Server να ειναι καλο μηχανημα και μνημη

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση,κατάλαβα.τα είχα κάπως μπερδεμένα στο μυαλό μου.

το teamviewer είνaι πρόγραμμα για remote access.μπορείς να δημιουργήσεις Virtual network(όπως το hamachi)και επίσης έχει remote support.Πατάς το id του μηχανήματος (+password)που το έχεις εγκαταστήσει και σου εμφανίζεται παράθυρο με το desktop του.

και κάνεις ότι θέλεις σα να είσαι εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...