Προς το περιεχόμενο

Υπαρχει πραγματικα προστασια απο κακοβουλα λογισμικα?! Οχι κατ'εμε.

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πως να φτιάξεις ένα 100% Working Spyware:

Σύνδεση ανάμεσα στα δυο PC χρησιμοποιώντας έναν FTP Server:

MASTER PC <--> FTP SERVER <--> VICTIM PC

έτσι επιτυνχάνεις την ανταλλαγή πληροφοριών no-probs εκτός

και αν θες έναν απλο keylogger οπότε χρησιμοποιείς το send email function.

NIXZ, μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω όταν το victimPC τρέχει Linux ή macOS ? (Γιατί καλό είναι να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα)

Δημοσ.

To να μαθει ο απλος χρηστης να προστατευει το windows συστημα χωρις AV ειναι ισως αρκετα αισιοδοξο.

Μια λυση ομως ειναι να χρησιμοποιει virtual machine. Υπαρχουν δωρεαν και πολυ καλα (virtualbox) στα οποια εγκαθιστας λειτουργικο που τρεχει σαν εφαρμογη μεσα στο host συστημα σου. Αυτη τη virtual εγκατασταση μπορεις να την ξεσκισεις στους ιους και τα πειραματα οποτε θες χωρις να θετεις τα πολυτιμα δεδομενα σου σε αμεσο κινδυνο. Επισης ειναι πολυ καλη λυση για σερφαρισα σε επικινδυνες σελιδες. Ασε που ετσι μπορει καποιος να δει τη διαδικασια του φορματ χωρις αγχος και να καταλαβει ποσο αδικα καποιοι πανε και σκανε πενηνταρες για το τιποτα

Δεδομενου οτι windows θα πρεπει να εχεις τουλαχιστον σε dual boot γιατι παντα θα υπαρχει και καποιο παιχνιδακι η προγραμματακι που θες να τρεξεις και δεν θα τρεχει σε linux, η λυση virtual machine, ειναι με διαφορα η πιο βολικη και απαιτει τη λιγοτερη γνωση και ξεβολεμα απο την τωρινη κατασταση. Σε σχεση με τις αλλες εναλλακτικες (Linux μονο, dual boot me win, η linux host με virtual machine windows)

Δημοσ.
NIXZ, μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω όταν το victimPC τρέχει Linux ή macOS ? (Γιατί καλό είναι να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα)

Είναι σίγουρο σε Linux αλλά για MacOS δεν πιστεύω να μπορείς φτιάξεις κάτι αξιόλογο.

Δημοσ.

Οκ. Δώσε μου το ftp, και ώρα που θες να μπω, για να πάρεις και screenshot από το δικό μου desktop, να ανοίξεις αρχεία, να το κάνεις μπάχαλο βρε αδερφέ :-) . Μετά να το ποστάρεις εδώ στο site.

Δημοσ.
Οκ. Δώσε μου το ftp, και ώρα που θες να μπω, για να πάρεις και screenshot από το δικό μου desktop, να ανοίξεις αρχεία, να το κάνεις μπάχαλο βρε αδερφέ :-) . Μετά να το ποστάρεις εδώ στο site.

δεν μπορώ να σου δώσω ένα File Transfer Protocol ... sorry :P

Δημοσ.

Ρε συ nixz, εγώ θα είμαι το victim pc. Θέλω να μου αποδείξεις το

Είναι σίγουρο σε Linux
γιατί το αμφισβητώ και θέλω να το δω για να το πιστέψω. Εφόσον είσαι "σίγουρος", προφανώς το έχεις κάνει. Αν δε σου κάνει κόπο, μπορείς να παραβιάσεις και το δικό μου σύστημα; Σου ζήτησα λοιπόν να μου δώσεις διεύθυνση και ώρα που θες να μπω για να κάνεις όσα έκανες και με τους προηγούμενους users (win συστημάτων)
Δημοσ.

και γω θελω επισης να το τεσταρω στο win μηχανημα μου. Αν μπορεσεις να παρεις δεσκτοπ χαλαλι σου αδερφε!

Θα μας εντυπωσιασεις ολους αν καταφερεις να παρεις και desktop απο τον παραπανω φιλο που τρεχει λινουξ και ειδικα με μια VB.NET εφαρμογη.

Σε προκαλουμε λοιπον και οι 2 να μας κολλησεις, σε αδειοδοτουμε!

Πες μας μονο τι πρεπει να κανουμε για να κολλησουμε.

Δημοσ.
Ρε συ nixz, εγώ θα είμαι το victim pc. Θέλω να μου αποδείξεις το γιατί το αμφισβητώ και θέλω να το δω για να το πιστέψω. Εφόσον είσαι "σίγουρος", προφανώς το έχεις κάνει. Αν δε σου κάνει κόπο, μπορείς να παραβιάσεις και το δικό μου σύστημα; Σου ζήτησα λοιπόν να μου δώσεις διεύθυνση και ώρα που θες να μπω για να κάνεις όσα έκανες και με τους προηγούμενους users (win συστημάτων)

Είναι σίγουρο πως μπορείς να δημιουργήσεις κάτι τετοιο σε linux δεν το έχω κάνει εγώ όμως αν θες σε Windows no-prob

Δημοσ.

Καλά. Είναι σίγουρο ότι δε γίνεται σε Linux. Οι απόψεις διίστανται. Μέχρι να αποδειχθεί αυτό που λες όμως, αν δεν κάνω λάθος, σε έχει προκαλέσει και ο φίλος nikos πιο πάνω για να το κάνεις στο σύστημά του (win)

Δημοσ.

για τις επιθέσεις πάλι καταλήγει το θέμα στο πόσο ανοιχτό έχει αφήσει το σύστημά του ο χρήστης

αλλά νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι οι τυχαίες μεμονωμένες επιθέσεις από άτομα οι οποίες αν γίνουν είναι απίθανο να αποκρουστούν σε ότι σύστημα και αν γίνουν αλλά οι οποίες είναι πιο σπάνιες και ίσως ακίνδυνες αφού η σημασία τους πολλές φορές είναι η εισβολή και όχι η καταστροφή του συστήματος ούτε η αλλοίωσή του με λογισμικό που θα βλάψει το σύστημα

είναι 2 ξεχωριστά προβλήματα οι επιθέσεις από hacker και οι μαζικές επιθέσεις από μηχανήματα και λογισμικό

και το πρόβλημα που έχει ο μέσος χρήστης και υποθέτω και ο Νik0s είναι περισσότερο οι μαζικές επιθέσεις, spyware, trojan κλπ που προέρχονται από συγκεκριμένες πηγές και όσον αφορά σε αυτό πιστεύω πως με av ή όχι πάλι όλα καταλήγουν στο χρήστη και αν ξέρει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες σωστά

τώρα για το τελευταίο σενάριο μαζικής εξάπλωσης κακόβουλου λογισμικού που δεν θα μπορούσε να αποφύγει ο χρήστης ακόμη και αν δεν το προκαλούσε, πιστεύω πως είναι απίθανο με τα σημερινά δεδομένα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα πιστεύω

Δημοσ.
εγω πιστευω ουτε firewalls xreiazomaste ουτε antivirus.

Δωρον αδωρον.

Ναι αν τραβηχτεις την καταλληλη στιγμη, αλλα μεσα στο παθος της στιγμης πολλα γινονται. Επισης πολλοι δεν εχουν σταθερη σχεση με το ΝΕΤ οποτε δεν ξερουν τι μπορει να κολλησουν απο το one night stand

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...