Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Vista σε Netbook

rpg_master

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω το LG X110 netbook με:

Intel Atom 1,6Ghz

1GB Ram

160GB HDD

Windows XP Home Edition

και θέλω να κάνω εγκατάσταση τα Vista. Γνωρίζω ήδη ότι τα υποστηρίζει (θα "τρέχει" βέβαια πιό αργά) αλλά θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν ξέρει, πώς να κάνω την εγκατάσταση?

Χρειάζεται να αγοράσω και ένα external DVD-rom ή γίνεται και μέσω δικτύου (το οποίο και προτιμώ)?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια...

Δημοσ.

Σίγουυρα χρειάζεσαι εξωτερικό οπτικο...(απο ότι νομίζω :-) )

Αλλά ρε μεγάλε...Τι τα θες τα vista;Άλλοι τα έχουν προεγκατεστημένα και τα βγάζουν...Και εσύ τα βάζεις;Βέβαια γούστα είναι αυτά,και δε θέλω να σου αλλάξω γνώμη.Φιλικά όλα αυτά :-)

*ενημερωτικά...Το netbook σου θα σέρνεται σαν τρελό....

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους!

Έχω το LG X110 netbook με:

Intel Atom 1,6Ghz

1GB Ram

160GB HDD

Windows XP Home Edition

και θέλω να κάνω εγκατάσταση τα Vista. Γνωρίζω ήδη ότι τα υποστηρίζει (θα "τρέχει" βέβαια πιό αργά) αλλά θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν ξέρει, πώς να κάνω την εγκατάσταση?

Χρειάζεται να αγοράσω και ένα external DVD-rom ή γίνεται και μέσω δικτύου (το οποίο και προτιμώ)?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια...

εγω λεω να σκεφτείς σοβαρα να βγάλεις Windows XP και να βάλεις Ubuntu....

Vista απλά ουτε καν.... σε netbook

Δημοσ.

Τι του λέτε του παιδιού ρε σεις.

Λογικά δεν θα χρειαστείς εξωτερικό CD-ROM, αφού θα μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με usb στικάκι.

Και αν βάλεις 2 γιγα μνήμη τα vista μια χαρούλα θα πηγαίνουνε ( σχετικά πάντα)

Για το πώς θα το κάνεις, googlαρε. Όλο και κάποιος χριστιανός θα έχει ανεβάσει ένα how-to για το μηχάνημά σου συγκεκριμένα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

@Dark Sage: Τα Ubuntu ακόμη προσπαθώ να τα μάθω... τα έχω στον σταθερό και το παλέυω όσο μπορώ. Πάντως δεν είναι κακή η ιδέα σου. Thanks

@johnnyestia: ξέρεις αν οι μνήμες για netbook είναι ίδιες με των laptop?

Δημοσ.

Χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 γίγκα ράμ, ωστόσο θα επέμενα να περιμένεις για τον 2πηρυνο άτομ που θα ειναι καλύτερος σε επιδόσεις και για τα Βίστα...

Δημοσ.

μια χαρά θα είναι με 2GB ram,ενα παλικάρι εδώ έχει ανεβάσει και ενα how-to να τα ελαφρύνεις και πάνε πολύ γρήγορα,σαν xp περίπου,παντός με τα Ubuntu πάλεψε το,εγω αφιέρωσα 2μερες και μετά έμεινα με την ταχύτητα που πήγαινε και τα effecs! εδω για τα vista http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=206444 και εχει διάφορα το δοκιμασα σε 2-3 laptop

Δημοσ.

τα 2 γιγα ειναι το ελαχιστο, αλλα απο οσο ξερω δν αναβαθμιζεται η μνημη στο LG

ubuntu πολυ καλη επιλογη αλλα να δεις αν υποστηριζει και τα επιμερους υποσυστηματα σου. εγω με το 901 εχω προβλημα με το bluetooth

Δημοσ.

Θέλω να βάλω τα Vista γιατί torrent managers όπως το μTorrent και BitComet έχω παρατηρήσει ότι "κατεβάζουν" με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σε hot spots. Είχα έναν λίγο πιο παλιό φορητό με xp πάνω του και όταν πήγαινα πχ στα flocafe κατέβαζα το μέγιστο με 70kbps, ενώ με τα Vista έπιανα μέχρι και 130kbps. Άσε δε που η αναζήτηση και χρήση κάποιου wi-fi net είναι πιό εύκολη και γρήγορη με τα Vista. Τα Ubuntu δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ σε κάποιον φορητό και έτσι δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω τις ρυθμίσεις του για wi-fi.

Μπορεί να περιμένω τα windows 7. Όπως διάβασα στο PC Magazine αυτού του μήνα τα 7 είναι πολύ πιο ελαφριά από τα Vista και παρέχουν και καλύτερη υποστήριξη.

• Super Moderators
Δημοσ.
Θέλω να βάλω τα Vista γιατί torrent managers όπως το μTorrent και BitComet έχω παρατηρήσει ότι "κατεβάζουν" με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σε hot spots. Είχα έναν λίγο πιο παλιό φορητό με xp πάνω του και όταν πήγαινα πχ στα flocafe κατέβαζα το μέγιστο με 70kbps, ενώ με τα Vista έπιανα μέχρι και 130kbps. Άσε δε που η αναζήτηση και χρήση κάποιου wi-fi net είναι πιό εύκολη και γρήγορη με τα Vista. Τα Ubuntu δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ σε κάποιον φορητό και έτσι δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω τις ρυθμίσεις του για wi-fi.

Μπορεί να περιμένω τα windows 7. Όπως διάβασα στο PC Magazine αυτού του μήνα τα 7 είναι πολύ πιο ελαφριά από τα Vista και παρέχουν και καλύτερη υποστήριξη.

αυτό με την ταχύτητα το λέω απλά τυχαίο...

περίμενε windows 7 imho...

Δημοσ.

Μόνο αν προσθέσεις μνήμη ράμ κοντά στα 3 γίγκα συνολικά μπορει να δεις μια μιρκή διαφορά ταχύτητας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...