gdp77 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 H νομοθεσία προφανώς και καλύπτει την αλλαγή ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ μέσα σε x μέρες. Το θέμα είναι ότι το προϊόν πρέπει να βρίσκεται στην ΑΡΧΙΚΗ του κατάσταση και ΣΑΦΩΣ ένα κινητό που ανοίχτηκε και λειτούργησε ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στην αρχική κατάσταση. Υ.Γ. Προσοχή για το τι ζητάμε γιατί μπορεί να φτάσουμε όλοι μας να αγοράζουμε μεταχειρισμένα. Του φίλου που θέλει να αλλάξει το κινητό επειδή δεν του άρεσε, θα του άρεσε το επόμενο προϊόν που θα αγοράσει να είναι μεταχειρισμένο, επειδή "δεν άρεσε" σε κάποιον άλλο;
xouzel Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 H νομοθεσία προφανώς και καλύπτει την αλλαγή ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ μέσα σε x μέρες. Το θέμα είναι ότι το προϊόν πρέπει να βρίσκεται στην ΑΡΧΙΚΗ του κατάσταση και ΣΑΦΩΣ ένα κινητό που ανοίχτηκε και λειτούργησε ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στην αρχική κατάσταση. Υ.Γ. Προσοχή για το τι ζητάμε γιατί μπορεί να φτάσουμε όλοι μας να αγοράζουμε μεταχειρισμένα. Του φίλου που θέλει να αλλάξει το κινητό επειδή δεν του άρεσε, θα του άρεσε το επόμενο προϊόν που θα αγοράσει να είναι μεταχειρισμένο, επειδή "δεν άρεσε" σε κάποιον άλλο; Πιθανον εχεις δικιο, ομως δε συζηταμε τι μας αρεσει και τι οχι, αλλα τι οριζει ο νομος. Και ξαναλεω, απλως ρωτηστε στο Multirama. Ακομα και υπολογιστη αν αγορασεις, τον ανοιξεις, του προσθεσεις προγραμματα και τον δουλεψεις για μια εβδομαδα, μπορεις ανετοτατα να τον επιστρεψεις και να παρεις τα χρηματα σου πισω, χωρις συζητηση. Αυτο συμβαινει σε ΟΛΕΣ τις πολιτισμενες χωρες του κοσμου, χρονια τωρα. Και για να παψουμε πλεον να ειμαστε υπερβολικα μυγιαγγιχτοι, τι επαθε δηλαδη το κινητο του φιλου επειδη το ανοιξε και το ειδε και θα θελαμε και γενναια εκπτωση για να το αγορασουμε;;; Ουτε να το ειχε χ*σει, το παλληκαρι. Σκεφτειτε, μονο, ποσα απο τα ρουχα που εχουμε αγορασει, δεκαδες αλλοι τα εχουν ΦΟΡΕΣΕΙ και ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, δεν τους αρεσαν και δεν τα πηραν, ή τα πηραν και τα επεστρεψαν για αλλαγη. Μη μου πειτε, δηλαδη, πως οτι αγοραζετε δεν το δοκιμαζετε πρωτα (το φορατε και αφηνετε πανω του τα μικροβια σας) ή ακομα οτι δεν εχετε επιστρεψει ρουχα που αγορασατε !!! Τι πρεπει δηλαδη, να μη δεχτουν τα μαγαζια την επιστροφη, ή να ριξουν τα επιστρεφομενα στην πυρα ;;; ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ.
mpentenis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 αν του εδιναν δηλαδη του φιλου σου 2 συσκευασιες με το ιδιο τηλεφωνο και του ελεγαν, το ανοιγμενο το πηρε καποιος που δεν του αρεσε και το επεστρεψε την επομενη μερα, ενω σου δινουμε και το 2ο που ειναι σφραγισμενο στα ιδια χρηματα, ποιο 8α επαιρνε? αν το πρωτο το σφραγιζαν πάλι, το αγοραζε σαν σφραγισμενο και ανοιγοντας το εβλεπε οτι εχει μεσα επαφες μηνυματα κ.α θα ελεγε "ε σφραγισμενο ηταν, δεν πειραζει". εμενα παντως μου εχει τυχει αρκετες φορες με προιοντα multirama που εχουν πάρει άλλοι και δεν τους εκαναν, μεχρι και ρουτερ με στημενο username/password εχω δει....! οπως σωστα κανει και το e-shop, το επιστρεφεις αν ειναι στην ιδια κατάσταση, δηλαδή με κλειστές ζελατίνες, αλλιώς ΔΕΝ το παιρνουν πίσω. κλειστό στο έδωσαν, κλειστό το θέλουν για να το ξαναπουλήσουν. και ενα τελευταιο, ειδικά στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 30 λεπτά να περάσουν εγώ δεν θα την επαιρνα πίσω, στο κ800 μου ειχε χαλάσει η πρόσοψη μετά απο 2 χρόνια χρήσης, εδωσα 25 ευρω και πήρα τα αυθεντικά καπάκια, το τηλέφωνο φαίνεται σαν καινούριο. αν ο άλλος ήταν λουλης και στα 10 λεπτα το έριξε και εσπασε κάτι μέσα, γιατι να το πάρω εγώ σαν καινούριο?σε αυτα τα είδη όλες οι βλακείες καλύπτονται αμέσως..... σχετικά με το site της expansys επειδή έχω αγοράσει απο εκει πολλές φορές, δεν ανεφερες οτι εχει και τμήμα με b'stock κλπ, στα οποια αναγράφονται τα είδη που εχουν υποστεί καποιες φθορές στις συσκευασίες(και οχι μόνο).Και εγω πήρα απο εκει ενα SD GPS, το πάλεψα μια εβδομάδα, δεν μου επαιξε και το έστειλα πίσω. Σε αυτή την εβδομάδα ομως του έκανα τα μυρια όσα για να παίξει, μέχρι και flash. ο επόμενος που θα το πάρει θα το δουλέψει η θα είναι brick...?εγω πάντως το επεστρεψα στην ίδια κατάσταση, στο κουτί του με όλα τα χαρτιά και παρελκόμενα. Το μηχανάκι βασικά δεν επαιξε λόγω ασυμβατότητας και οχι γιατι ήρθε ελαττωματικό, απλα δεν το επαιρνε το PDA μου
Chris_85 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Για να μην τα ξαναλεμε..δικαιουται επιστροφης γιατι ετσι του καπνισε μεσα στις πρωτες 10 μερες (παιζει να ειναι κ 20) οσο κ να το χει δουλεψει ΟΤΙ κ αν λεει στους ορους του το καθε site. Παρτε ενα τηλ στο ΙΝΚΑ η σε καποια αλλη παρεμφερη υπηρεσια κ θα σας πει το ιδιο. Εξαλλου ποιος σ ειπε οτι μετα τα προιοντα δεν τα ξανασφραγιζουν?
mpentenis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 αν δηλαδη εσυ το παρεις ξανασφραγισμενο και ξαφνικα δεις οτι δεν ειναι τοσο καινουριο και οτι μεσα κατι χτυπαει, γιατι ο προηγουμενος το εριξε και αποφασισε να το αντικαταστησει τζαμπα, σε ποιον θα πας να τα χωσεις, η μηπως δεν θα πας?
Chris_85 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 αν δηλαδη εσυ το παρεις ξανασφραγισμενο και ξαφνικα δεις οτι δεν ειναι τοσο καινουριο και οτι μεσα κατι χτυπαει, γιατι ο προηγουμενος το εριξε και αποφασισε να το αντικαταστησει τζαμπα, σε ποιον θα πας να τα χωσεις, η μηπως δεν θα πας? Tι σχεση εχουν οσα λες? Εγω σου εξηγω τι ισχυει. Απο κει κ περα υποθετω οτι τα ελεγχουν κ τα επαναφερουν στην αρχικη τους κατασταση μετα την επιστροφη..περα απ αυτο δεν με ενδιαφερει τι κανει η καθε εταιρια δε πα να χρεωκοπησει απο τις επιστροφες (που σιγα μη..) Αυτο που με νοιαζει εμενα σαν καταναλωτη ειναι να ειμαι εξασφαλισμενος σε καθε περιπτωση κ σιγα μην ενδιαφερθω για την εταιρια (και ναι θα τους παρει κ θα τους σηκωσει αν μου πλασαρουν χρησιμοποιημενο, αρκετο κερδος βγαζουν..)
gdp77 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει κάποιο link που αναφέρεται σε νόμο που προβλέπει επιστροφές μη ελαττωματικών προϊόντων επειδή "έτσι του κάπνισε" του αγοραστή;
mpentenis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Tι σχεση εχουν οσα λες? Εγω σου εξηγω τι ισχυει. Απο κει κ περα υποθετω οτι τα ελεγχουν κ τα επαναφερουν στην αρχικη τους κατασταση μετα την επιστροφη..περα απ αυτο δεν με ενδιαφερει τι κανει η καθε εταιρια δε πα να χρεωκοπησει απο τις επιστροφες (που σιγα μη..) Αυτο που με νοιαζει εμενα σαν καταναλωτη ειναι να ειμαι εξασφαλισμενος σε καθε περιπτωση κ σιγα μην ενδιαφερθω για την εταιρια (και ναι θα τους παρει κ θα τους σηκωσει αν μου πλασαρουν χρησιμοποιημενο, αρκετο κερδος βγαζουν..) αυτα που λες τωρα τα σκεφτεσαι?δηλαδη, θα επιστρεψεις κατι, η εταιρια θα το σφραγισει παλι και θα στο δωσει, θα το παρεις το προιον σφραγισμενο και θα εισαι ησυχος. μεχρι εδω ολα καλα. αν αυτο εχει ερθει πρωτα στα χερια μου και το εχω ξεσκισει, δεν θα ειναι χρησιμοποιημενο ΚΑΙ ζορισμενο? αν του βαλω ενα ασχετο firmware και του αλλαξω τα φωτα, αν παρω μια καρτα γραφικων και την δουλεψω σε τρελες θερμοκρασιες και μετα την επιστρεψω, αν παρω μια μητρικη και της καψω μια θυρα, και ολα αυτα στα πουλησουν σφραγισμενα, θα εισαι ησυχος?η νομιζεις οτι καθε προιον που επιστρεφω σε καταστημα (γιατι ναι, το παραδεχομαι οτι το κανω αλλα ξερω οτι τα μισα που παιρνω τα εχουν ηδη ανοιξει ειτε για να τα δουν ειτε για να δοκιμασουν) παει πισω στην κατασκευαστρια εταιρια, το τσεκαρουν, το σφραγισουν και το στελνουν πισω?αν περιμενεις οτι το πλαισιο, το multirama και το καταστημα της γειτονιας κατσει να κανει ολους τους τεχνικους ελεγχους που χρειαζονται για να το παρεις οπως βγηκε απο το εργοστασιο, ενα θα σου πω....τα ρουτερ που παιρνεις τωρα με 50 ευρω θα τα παιρνεις 100, τις καρτες που κανουν 100 θα τις παιρνεις 170 και συνεχιζουμε. παντα ομως θα τα παιρνεις brand new. οταν αγορασεις ενα κινητο, συνη8ως η κουτα ειναι κλεισμενη με αυτοκολλητο απο το εργοστασιο.Αν πας να παρεις ενα και δεις το αυτοκολλητο κομμενο η ξεκολλημενο, θα το παρεις ως καινουριο, η θα του πεις δωσε μου το πισω κουτι?ακομα καλυτερα, αν δεις στο ραφι 5 κουτια και το πρωτο ειναι ανοιγμενο, ποιο θα παρεις? οταν ζητας επιστροφη σε λιγες μερες, εισαι υποχρεωμενος να παρεις και το ανοιγμενο, απλα...δεν θυμαμαι πουθενα να λεει ο νομος, το καταστημα να το επιστρεφει πισω στο εργοστασιο για να ξανασφραγιστει. αυτο το κομματι το προσεξες η προσεξες μονο το οτι εχεις δικαιωμα να το επιστρεψεις? ριξε ενα βλεφαρο στο ακολουθο... Άρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. Να μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. και η πηγη http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-20.pdf Το οτι λοιπον δεν αρεσε στον φιλο το κινητο, δεν σημαινει οτι θα το παρει απλα πισω το καταστημα ,αφου δεν του εταξαν κατι που δεν το κανει, απλα δεν του αρεσει...το πολυ πολυ ΑΝ οντως δεν του τα ειπαν καλα, να του κοψουν κατι απο τιμη
Chris_85 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Καλα επειδη βαριεμαι να απαντω σε εικασιες και αερολογιες τηλεφωνο στη Γ.Γ.Καταναλωτη, ΙΝΚΑ η οπουδηποτε αλλου και θα σας το επιβεβαιωσουν. Τι μου παραθετεις τη νομοθεσια (που αμφιβαλω καν οτι ειναι προσφατη κ σε ισχυ καθως στο DOA τους κοβεις τον κωλο αν σου πουν για επουσιωδες ελαττωμα) που αναφερεται σε ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΕΣ συσκευες και μου βγαζεις συμπερασμα για το φιλο που δεν εχει κανενα ελαττωμα η συσκευη του απλα ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ?? Λυπαμαι αλλα εδω ειμαι αναγκασμενος να σου επιστρεψω τον χαρακτηρισμο ''αυτα που λες τα σκεφτεσαι?'' Κ στο κατω κατω ρωτηστε στο forum να δειτε ποσοι εχουν επιστρεψει απο μνημες ραμ μεχρι ολοκληρους υπολογιστες και στο ι-σοπ κ στο πλαισιο κ στο μουλτιραμα. ανοιγμενες, χρησιμοποιημενες κ χωρις κανενα κατασκευαστικο ελαττωμα. Νισαφι πια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 ε ρε Αμερική που μας χρειάζεται...(όποιος ξέρει εκεί τι παίζει με τις επιστροφές κατάλαβε)
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 ε ρε Αμερική που μας χρειάζεται...(όποιος ξέρει εκεί τι παίζει με τις επιστροφές κατάλαβε) Για εμας που δεν ξερουμε (κυριολεκτω) τι ισχυει ???? Σχετικα με την καθε Vodafone αν απαιρνε πισω τι κινητο τι θα το εκανε ???
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Για εμας που δεν ξερουμε (κυριολεκτω) τι ισχυει ???? ότι εκεί επιστρέφουν προϊόντα (που τα έχουν χρησιμοποίησε έτσι) για οποιοδήποτε λόγο ακόμα και 1 μήνα μετά την αγορά τους (έχω ακούσει από τα ξαδέρφια μου και για μεγαλύτερα διαστήματα) χωρίς να τους λένε τπτ...
Chris_85 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Εννοειται thresh οτι σε μερικα πραγματα ειναι πολυ μπροστα οι ανθρωποι (οπως κ πολλες ευρωπαικες χωρες να μην ξεχνιομαστε) αλλα σε πολλα (περισσοτερα) αλλα πραγματα πιστευω οτι ΔΕΝ μας χρειαζεται
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 ότι εκεί επιστρέφουν προϊόντα (που τα έχουν χρησιμοποίησε έτσι) για οποιοδήποτε λόγο ακόμα και 1 μήνα μετά την αγορά τους (έχω ακούσει από τα ξαδέρφια μου και για μεγαλύτερα διαστήματα) χωρίς να τους λένε τπτ... Και τι τα κανουν μετα αυτα τα επιστραφεντα ????? Εχει σημασια νομιζω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 αυτό δεν μπορώ να το ξέρω...λογικά τα ξαναπουλάνε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.