default Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Ενας φιλος μου αγορασε την περασμενη Τεταρτη (24-12-08) μια καινουρια συσκευη απο την VODAFONE με την επιδοτηση του και μεσα σε 2 μερες αλλαξε γνωμη διοτι η συσκευη δεν του αρεσε (Samsung J700). Πηγε σημερα το πρωι να ρωτησει αν μπορει να την επιστρεψει και να δωσει και επιπλεον χρηματα για να αγορασει καποια αλλη συσκευη διοτι δεν εμεινε ικανοποιημενος και ενοοειτε πως η συσκευη ηταν ακομα με τις ζελατινες απλα την ειχε δοκιμασει. Πρακτικα, αν βγαλεις εξω την μερα αγορας η μοναδικη εργασιμη ενδιαμεσα ηταν το Σαββατο ομως απο το καταστημα της VODAFONE του εξηγησαν οτι δεν δεχονται επιστροφες παρα μονο σε περιπτωση που η συσκευη ειναι ελαττωματικη (αυτο ελλειπε!!!) και οχι αν ειναι δυσαρεστημενος. Η ερωτηση μου ειναι αν γνωριζει καποιος την νομοθεσια και παρομοιες περιπτωσεις απο αλλες εταιριες διοτι θεωρω αδικη την πολιτικη επισροφων της VODAFONE http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=2963 δηλαδη επιστροφη μονο αυθημερον και να μην εχει καθολου χρησιμοποιηθει η συσκευη.
Sotosgl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δεν θελω να το παιξω ο συνηγορος του διαβολου αλλα που βλεπεις την αδικια? Ο φιλος σου βιαστηκε και εκανε μια κακη αγορα χωρις να εχει την πληρη εικονα του προιοντος. Θα μπορουσε ανετοτατα να ζητησει να επεηεργαστει καλυτερα το προιον στο καταστημα Vodafone και αν δεν το ειχε στην προβολη να ρωτουσε αν υπαρχει καποιο δειγμα.. Το οτι τελικα δεν μου αρεσε δεν ειναι δικαιολογια.. Γιατι και εγω μπορουσα να αγορασω ενα κινητο να πουλησω την μουρη μου μια μερα την επομενη να ζηταγα αλλο και να πηγαινε ετσι η βαλιτσα για παντα!
default Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπαμαι που το βλεπεις ετσι αλλα την συγκεκριμενη συσκευη την αγορασε διοτι εκεινη την μερα η σησκευη που ειχε σταματησε να δουλευει και στον πανικο του πηρε μια απο τις συσκευες που του προτηναν διχως να το σκεφτει πολυ, οταν αρχισε να την χρησιμοποιει καταλαβε οτι δεν την ηθελε και πιστευω οτι αν σου δειξουν μια συσκευη μεσα στο καταστημα δε μπορεις να το καταλαβεις αυτο μονο βλεποντας την. Απο αλλες εταιριες για παραδειγμα (Ελλαδα και εξωτερικο) δες παραδειγματα http://www.expansys.com/terms.aspx παραγραφος 2.4 Επισης http://www.e-germanos.gr/e-germanos/open/browse?action=static&content=terms_of_use.html Ακομα να σου υπενθυμισω οτι βαση του Ν. 2251/1994 Αρθρο 2 παραγραφος 7γ οπου 1 μερα που η Vodafone δινει δικαιωμα επιστροφης OMG!!! http://dide.flo.sch.gr/Plinet/Nomothesia-Internet/N.2251-1994.pdf
Sotosgl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπαμαι που το βλεπεις ετσι αλλα την συγκεκριμενη συσκευη την αγορασε διοτι εκεινη την μερα η σησκευη που ειχε σταματησε να δουλευει και στον πανικο του πηρε μια απο τις συσκευες που του προτηναν διχως να το σκεφτει πολυ, οταν αρχισε να την χρησιμοποιει καταλαβε οτι δεν την ηθελε και πιστευω οτι αν σου δειξουν μια συσκευη μεσα στο καταστημα δε μπορεις να το καταλαβεις αυτο μονο βλεποντας την. Eγω να δεις ποσο λυπαμαι που βλεπω κιαλλο Post για ενα θεμα που εχει ληξει... Αν ηθελε πανω στον πανικο του να κανει την δουλεια του δοξα τον Θεο υπαρχουν και κινητα με 39€ χωρις συνδεση (Μιλαω παντα για προσωρινη λυση μεχρι να βρει αυτο που του ταιριαζει). Εδω ειναι Ελλαδα και η συγκεκριμενη εταιρια που τυχαινει να ειναι και δικια μου,με εχει πληγωσει απειρες φορες ειδικα για θεματα service και δεν θελω να την υποστηριξω αλλα το λαθος ηταν καθαρα του φιλου σου.... Μπορεις να ψαξεις χιλιαδες σελιδες και ορους για το ποτε επιτρεπεται η επιστροφη του προιοντος αλλα θα καταφερεις κατι απο την στιγμη που εμφανεστατα σου δεινει τους ορους της? Οποιος βιαζεται σκονταφτει και ο φιλος σου εφαγε τα μουτρα του δεν αγοραζε παπουτσια που αν δεν σου κανουν ή αν δεν πανε με το πουκαμισο σου τα αλλαζεις. Τωρα αν θεωρεις οτι εχω αδικο σε οτι λεω δικαιωμα σου αλλα πιστεψε με δεν ειμαι ο μονος που εχει αυτη την αποψη.. Και οπως λεει και ενας φιλος μου οι μαλα****ιες πληρωνονται!
Windows 7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 συμφωνω με τον stosgl...μπορουσε να παρ4ει ενα κινητο με 30 ευρω μεχρι να βρει την λυση..........! ελεοσ....τι βιασηκε κ αυτοσ?
default Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Χα χα χα, αν για σενα σαν αγοραστη η απαντηση ειναι οτι οι μ@@ς πληρωνονται και οχι οτι σαν καταναλωτικο κοινο εχουμε καποια δικαωματα τοτε πραγματικα λοιπαμαι αλλα εχεις συμβιβαστει με μια κατασταση η οποια κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι απαραδεκτη συγκρινομενη παντα με αλλες χωρες της Ευρωπης. Και πιστεψε με εζησα στην Μ. Βρετανια για 6 χρονια και οι επιστροφες των προιοντων που δεν ικανοποιουσαν τον καταναλωτη ηταν συνηθισμενη πρακτικη. Εδω και ελλατωματικο να ειναι το προιον -οπως τα παπουτσια που ανεφερες μια που ειχα πεσει σε τετοια περιπτωση- δε τα δεχονται πισω με οποιεσδηποτε προφασεις. Και επαναλαμβανω, δες την παραγραφο απο το λινκ του προηγουμενου μηνυματος μου και απαντησε μου αν δεν θεωρεις την 1 μερα καταγγελιας της συμβασης ως καταχρηστικο ορο γιατι πραγματικα σε διαφορετικη περιπτωση μαλλον ζουμε σε αλλο πλανητη. Οσο για τους ορους δε νομιζω κανενας πωλητης να λαμβανει τον κοπο να σε ενημερωσει οταν αγοραζεις γιατι τοτε ειναι ολο χαμογελα και υποκλισεις πριν την πωληση, μετα αλλα λογια να αγαπιομαστε. Εγω προσωπικα τον συμβουλεψα να αφησει την Vodafone. -----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 01 : 19 : 14----- συμφωνω με τον stosgl...μπορουσε να παρ4ει ενα κινητο με 30 ευρω μεχρι να βρει την λυση..........! ελεοσ....τι βιασηκε κ αυτοσ? Βιαστικε διοτι φιλοξενουσε 4 ατομα απο Κρητη και ηταν αδυνατο να μεινει χωρις τηλεφωνο διοτι μετα θα ακολουθουσαν οι αργιες των Χριστογεννων (οτι και να πεις εχεις δικιο, εχω 5 συσκευες στο σπιτι που καθονται και αν μου το ζητουσε θα του δανειζα μια, αλλα η ανθρωπινη φυση....) Εξαλλου για αυτο τον λογω υπαρχουν οι πολιτικες των επιστροφων, ολοι εχουμε κανει λαθος επιλογες στη ζωη και πρεπει να υπαρχουν δικλειδες ασφαλειας ετσι ωστε να μπορουμε να τις διορθωνουμε πιστευω.
gherudos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Σύμφωνα με την ευρωπαική νομοθεσία μπορεί να την επιστρέψει μαζί με όλα τα χαρτιά και τις ζελατίνες τησ συσκευασίας και το μαγαζί από το οποίο την αγόρασε είναι υποχρεωμένο να τη δεχθεί πίσω ανδ δεν έχει φθορές και είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν όπως την 1η ημέρα που το αγόρασε,όλα αυτά γίνονται μέχρι τις πρώτες 7 ημέρες της αγοράς.Αν δεν συμμορφωθούν κατήγγειλέ τους στο ΙΝΚΑ και στο συνήγορο του πολίτη.
basilis5 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 τι λετε παιδια;αν παρω ενα ζευγαρι παπουτσια το φορεσω και παιξω μπαλα η βγω για καφε,και την επομενη αποφασισω οτι δεν μοθ αρεσουν και τα παω πισω, οφειλει το καταστημα να τα δεχτει; δηλ. ο φιλος του παιδιου μπορει να δοκιμασει ολα τα κινητα της βονταφονμεχρι να βρει ποιο του αρεσει; εχεις δικαιωμα αλλαγης εφοσον το προιον ειναι ελλατωματικο ή αν δεν το χρησιμοποιησεις η βονταφον και η καθε βονταφον πως θα πουλησει μετα στον επομενο μεταχειρισμενο κινητο;εστω και μιας μερας
metmat Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Με βάση τη νομοθεσία επιστροφές προϊόντων υποχρεούται να δεχτεί ένα κατάστημα μόνο σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό. Μόνο στην περίπτωση εμπορίας εξ αποστάσεως (π.χ. μέσω internet) υπάρχει δικαίωμα επιστροφής μέσα σε 14 μέρες ανεξάρτητα από τον λόγο επιστροφής.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Σύμφωνα με την ευρωπαική νομοθεσία μπορεί να την επιστρέψει μαζί με όλα τα χαρτιά και τις ζελατίνες τησ συσκευασίας και το μαγαζί από το οποίο την αγόρασε είναι υποχρεωμένο να τη δεχθεί πίσω ανδ δεν έχει φθορές και είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν όπως την 1η ημέρα που το αγόρασε,όλα αυτά γίνονται μέχρι τις πρώτες 7 ημέρες της αγοράς.Αν δεν συμμορφωθούν κατήγγειλέ τους στο ΙΝΚΑ και στο συνήγορο του πολίτη. Εσυ θα δεχοσουν να αγορασεις κατι αν σου ελεγαν οτι απλα ανοιχτηκε δοκιμαστηκε εστω και δευτρολεπτα και μετα επεστραφη ??? Εγω χωρις γενναια εκπτωση με τιποτα !!!!
giorgio_g Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Εσυ θα δεχοσουν να αγορασεις κατι αν σου ελεγαν οτι απλα ανοιχτηκε δοκιμαστηκε εστω και δευτρολεπτα και μετα επεστραφη ??? Εγω χωρις γενναια εκπτωση με τιποτα !!!! Ακριβός εκεί είναι το θέμα. Οι συσκευασίες κινητών τηλεφώνων προστατεύονται απο ειδική ταινία ασφαλείας, από την στιγμή που αυτή κόβεται δεν είναι υποχρεωμένο κανένα κατάστημα (εφ' όσον δεν συντρέχει άλλος λόγος) να δεχθεί την συσκευή πίσω διότι πολύ απλά η συσκευή δεν είναι εμπορεύσιμη παρα μόνο μεταχειρισμένη.
vajo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Εγω προσωπικα τον συμβουλεψα να αφησει την Vodafone Δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη τακτική θα είναι μόνο της Βόνταφον. Και όταν πας σε τέτοια μαγαζιά θες να αγοράσεις καινούρια συσκευή. Και ο υπάλληλος να σου πει ξέρεις το τηλέφωνο αγοράστηκε την τάδε ημερομηνία και επιστράφηκε την αμέσως επόμενη...έχει λειτουργήσει μόνο 2 ώρες θα τον πιστέψεις; Θα ρισκάρεις να το πάρεις;
Sotosgl Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Χα χα χα, αν για σενα σαν αγοραστη η απαντηση ειναι οτι οι μ@@ς πληρωνονται και οχι οτι σαν καταναλωτικο κοινο εχουμε καποια δικαωματα τοτε πραγματικα λοιπαμαι Χαχαχα εγω να δεις ποσο λυπαμαι για εσενα που προσπαθησες να πιαστεις απο τα σχολια μου.. Φιλε εισαι απλα αστειος! Πηγαινε στην Αγγλια τοτε που ολα ειναι τελεια και ροδινα και σεβονται τους νομους! Ρε μας δουλευεις? Τσιμπαω ενα κινητο του βαζω ενα προγραμμα το επιστρεφω το παιρνει ενα θυμα του βγαζω τα ματια και του κλεβω οτι βρω. Αγοραζω μια φωτογραφικη με 100MPX βγαζω φωτογραφιες το παρτυ της κορουλας μου τις περναω στο PC και το επιστρεφω την δευτερα για να παρω Camera. Αντε κανε το αυτο οταν αγορασεις αμαξι.. Kαπου η λογικη σου χανει. Και στο ξαναειπα ΝΑΙ Η Μ@Λ@ΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!!!! Τι φταιει η Vodafone αν ο φιλος σου δεν γουσταρε το κινητο?Ειχε προβλημα?ΟΧΙ! Δεν του αρεσαν τα μενου η φωτογραφια κλπ πραγματα που μπορουσε να δει στα κινητα της βιτρινας.. Και μην αρχισουμε παλι να λεμε δεν το ειχε στην βιτρινα. Σαν αγοραστικο κοινο τι θες να κανουμε; Επειδη ο κολλητος σου εκανε μια π@π@ρια να βγουμε στους δρομους να διαδηλωσουμε? Αν δεν ειχε αναφερει στους ορους της η Vodafone οτι η επιστροφη γινεται μονο σε αυτη την περιπτωση τοτε ναι να ερχομουν και εγω με ενα πανο διπλα σου. Συγνωμη για το υφος μου αλλα μερικα πραγματα εδω μεσα εχουν φτασει στα ακρα. Τρεχω στο πεζοδρομιο σκονταφτω και θελω να κανω καταγγελια στον δημο επειδη δεν εβαλε πινακιδες μην τρεχεις ή στην Nike επειδη λυνονται τα κορδονια της....
Chris_85 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Τι λετε ρε παιδια? Μεσα στο πρωτο 10ημερο εχει δικαιωμα να την αλλαξει χωρις να τους πει τον λογο. ''αν το προιον δεν ανταποκρινεται στις προσδοκιες για τις οποιες ο καταναλωτης το αγορασε'' Αγορασα καρτα τηλεορασης για λαπτοπ κ το πλαισιο μ εδωσε 7 μερες doa κ μολις του επεσημανα το 10ημερο μου λεει ναι ισχυει -----Προστέθηκε 1/1/2009 στις 06 : 37 : 15----- φιλε sotos η βονταφον μπορει να αναφερει οτι της καπνισει..οι οροι ενος συμβολαιου μιας εταιριας δεν μπορει να ειναι ανωτεροι απ τους νομους του κρατους. Ενα τηλ στο 1520 Γ.Γ.Καταναλωτη θα σε πεισει
xouzel Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Πριν συνεχισετε να λετε ποσο μ*****ς ειναι το παλληκαρι που αγορασε τη συσκευη, δειτε και καμια νομοθεσια. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ εχει δικαιωμα να την αλλαξει, ανεξαρτητως λογου, και η Vodafone (και καθε Vodafone) πρεπει να βγαλει το σκασμο. Μαλιστα πανω σε αυτο το νομο πατησε και το Multirama και παρουσιασε την πολιτικη επιστροφων του, μεσα σε μια εβδομαδα απο την ημ/νια αγορας, σαν δικη του ιδεα και σαν προσφορα προς τον πελατη, ακομα κι αν το προιον εχει χρησιμοποιηθει, αρκει να ειναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατασταση, φυσικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.