sam_@ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ειμαι αναμεσα σ αυτα τα δυο...κυριως 8ελω να μα8ω ποιος ειναι πιο δυνατος απτους δυο για games γτ ο λογος που αλλαζω cpu ειναι καλυτερη αποδοση στα καινουργια παιχνιδια..(gta iv,crysis warhead...κλπ)...αν με ρωτησετε για την μητρικη μου προκειτε κ αυτην να την αλλαξω με τον αναλογο επεξεργαστη(amd or intel)...βλεπω βιντεακια στο youtube αλλα δεν καταλαβαινω διαφορες μεταξυ τους στα παραπανω games...εγω ελεγα για τον amd που εμπιστευομαι περισσοτερο...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Games= 2 cores (αυτη τη στιγμη τουλαχιστον) = Dual Core 3Ghz > Quad 2,3 Αν θες να κανεις και multitasking και να επεξεργαζεσαι βιντεο κτλ κτλ.. τοτε παρε Quad.
@topos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Mε τον 8400 θα εισαι καλυτερα στα παιχνιδια...
Dante80 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 H απόδοση στα παιχνίδια εξαρτάται κατά τον μεγαλύτερο βαθμό από την κάρτα γραφικών, όχι από τον επεξεργαστή. Για να δημιουργηθεί CPU bottleneck, θα πρέπει να έχεις κάποιον παλιό μονοπύρηνο τώρα. Τι κάρτα γραφικών έχεις, και σε τι ανάλυση παίζεις? Επίσης, και τα 2 παιχνίδια που ανάφερες είναι βελτιστοποιημένα για τετραπύρηνους, και θα τρέξουν καλύτερα εκεί παρά στον 8400.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Oh no no noo, τουλαχιστον το Warhead που περιμεναμε ως το ''πρωτο παιχνιδι με τετρανηματικο κωδικα'', ηρθε ως μια εκδοση με τελικα λιγο μπαλωμενο κωδικα σε σχεση με το "απλο" Crysis και τιποτε παραπανω. Για το GTA δεν γνωριζω, αλλα μου κανει εντυπωση ποσο ''βαρυ κι ασηκωτο'' λετε ολοι οτι ειναι...
Dante80 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Multi-core CPU Performance Crysis: Warhead's readme file has the following to say about multi-CPU optimization: Multiple processors allow processing of some tasks in parallel which mostly improves computational heavy situations like explosions. The game utilizes multiple processors automatically. The language indicates multiple processor systems, and doesn't specifically mention multi-core CPU applications. Of course, we know that a multi-core CPU effectively IS a multi-CPU system. So to verify this claim, we started the windows task manager on a separate monitor and opened the Performance tab to monitor CPU usage. We then started Crysis: Warhead and loaded up our test scenario, playing for about 10 minutes before we took the snapshot of the CPU usage graph. All in-game settings were at “Gamer” including Physics, and the resolution was 1680x1050 with NoAA and 16X AF using a 4870 X2 and also a GTX 280 with the exact same CPU results. With 34% to 35% utilization split fairly evenly across 4 cores, Crysis: Warhead seems to be using all of the CPU cores. Of course, this little graph doesn't represent the entire game, and some areas may have better or worse multi-core performance. http://www.hardocp.com/article.html?art=MTU2NCw2LCxoZW50aHVzaWFzdA== Multi-Core CPU Usage Since the minimum system requirement is a dual-core CPU, and the recommended system CPU is a Core 2 Quad or triple-core Phenom, we were very curious about GTA IV's multi-core CPU utilization. CPU usage while running Grand Theft Auto IV averaged about 65%, which was split, somewhat evenly, across all 4 cores of our Quad-Core CPU. This means that gamers with a dual-core CPU may be forced to lower their settings due to high levels of CPU usage by GTA IV. The above test represents the results of driving around liberty city for about 10 minutes, hitting buildings, road signs, motorcyclists, other cars, and pedestrians, and even getting hurled through the front windshield of our test car. Obviously, CPU-usage can vary depending on what is going on in the game, so your mileage may vary, but the results we got clearly indicate that GTA IV is using all 4 cores of our CPU. http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTU5Niw5LCxoZW50aHVzaWFzdA== Όπως είπα, και τα 2 αυτά παιχνίδια χρησιμοποιούν 4πυρήνες αν τους έχεις. Φυσικά, για τα περισσότερα παιχνίδια ο 8400 παραμένει καλύτερος, μιας και είναι χρονισμένος πιο ψηλά από τους αντίστοιχους τετραπύρηνους, ενώ διατηρεί μια καλή ποσότητα cache ανα core...το ξέρω γιατί....τον έχω...XD
frikoulo Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα! Και εγώ τον 8400 έχω, και τον είχα πάρει και όταν οι τιμές είχαν πέσει δραματικά... οπότε βγήκε διαμάντι! Κανένα πρόβλημα σε ότι και αν φόρτωσα στο έρημο pc μου.. Βέβαια όπως είπαν και τα παιδιά παίζει σπουδαίο ρόλο και η κάρτα γραφικών σου, καθώς και το σε τι αναλύσεις παίζεις...
ArisG88 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Αποψη μου να πας σε Phenom 9950, σιγουρα θα εχεις καλυτερες επιδοσεις γενικοτερα, οπως και σε μερικα παιχνιδια τωρα αλλα σε πολλα στο μελλον Ειδικα σε εφαρμογες επεξεργασιας βιντεο θα ειναι μεγαλες οι διαφορες μεταξυ 2-πυρινου και 4-πυρινου
evts Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Πιστευω καλύτερα ο τετραπύρηνος γιατί εκεί παμε τώρα και ολο και περισσότερα παιχνιδια θα χρησιμοποιουν 4 πυρήνες.
Nearly_God Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Tom's Hardware - Benchmark PCMark Vantage - PC-Mark Suite Τα δύο μοντέλα που αναφέρεις σε νούμερα από tomshardware.com.
sam_@ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 H απόδοση στα παιχνίδια εξαρτάται κατά τον μεγαλύτερο βαθμό από την κάρτα γραφικών, όχι από τον επεξεργαστή. Για να δημιουργηθεί CPU bottleneck, θα πρέπει να έχεις κάποιον παλιό μονοπύρηνο τώρα. Τι κάρτα γραφικών έχεις, και σε τι ανάλυση παίζεις? Επίσης, και τα 2 παιχνίδια που ανάφερες είναι βελτιστοποιημένα για τετραπύρηνους, και θα τρέξουν καλύτερα εκεί παρά στον 8400. στην υπογραφη μου λεει τα specs του pc μου...παιζω σε αναλυση 1024χ768 κ ολα στo high για αυτα τα 2 παιχνιδια 8ελω να εχω τον καλυτερο επεξεργαστη...αρα προς τετραπυρινο το βλεπω....απο τους τετραπυρινους εκτος απτους καινουργιους phenom II που πανε 250ε και ανω,ο 9950 ειναι η καλυτερη επιλογη? -----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 02 : 06 : 15----- το τροφοδοτικο μου 8α με φτασει για τον phenom?? 450w ειναι..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Όπως είπα, και τα 2 αυτά παιχνίδια χρησιμοποιούν 4πυρήνες αν τους έχεις. Φυσικά, για τα περισσότερα παιχνίδια ο 8400 παραμένει καλύτερος, μιας και είναι χρονισμένος πιο ψηλά από τους αντίστοιχους τετραπύρηνους, ενώ διατηρεί μια καλή ποσότητα cache ανα core...το ξέρω γιατί....τον έχω...XD ασφαλώς και τα 2 αυτά παιχνίδια χρησιμοποιούν 4 cores αλλά σε 1280χ1024 και πάνω με φίλτρα o 4core στο Crysis Warhead ΔΕΝ κάνει καμία διαφορά... στο GTA 4 αντιθέτως κάνει... (είναι το μόνο game που έχω δει τέτοια συμπεριφορά) εγώ πάντως προτείνω αν είναι να πας σε 4core να μαζέψεις περισσότερα χρήματα και να επιλέξεις Phenom II...
sam_@ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 παιδια μην πιασετε συζητηση για να παρω τον phenom II δεν δινω 250αριες σε επεξεργαστη...οταν πεσουν οι τιμες ισως...τωρα ομως με εναν απλο phenom x4 και με μια μητρικη με 2 θεσεις PCI-Express για αργοτερα να κανω την μια 4830,δυο! πιστευω μαυτα 8α μαι κομπλε...τωρα πειτε μου αν 8ελετε για το τροφοδοτικο..χρειαζομαι μεγαλυτερο απο 450αρι που εχω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.