Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά laptop

petros33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα απ'ολα θα ήθελα να χαιρετήσω όλη την κοινοτητα του insomnia που με τα θέματα και τις απαντήσεις που δίνονται έχει βοηθήσει πολύ κόσμο σε διαφορα θέματα και έχει λύσει πολλές απορίες.....

Λοιπόν για να μπω στο θέμα θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή ενος καλού Laptop.

Το laptop το θέλω για γενική χρήση(internet,office,ταινίες),για παιχνίδια(με ενδιαφέρει να παιζουν τα παιχνίδια σε νορμαλ αναλυση και λεπτομέρειες,οχι full για τα επομενα 2-3 χρονια) και κάποια προγράματα σχεδιαστικά και GIS(autocad,ArcGis κ.α). Γενικά το θέλω σαν αντικαταστάτη ενος desktop.

Τις τελευταίες 2-3 εβδομαδες εχω ξεκινήσει το ψάξιμο(ιντερνετ,περιοδικά) και έχω καταλήξει σε κάποια μοντέλα.

Το budget μου ειναι μέχρι 1500 euro και κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι σκοπεύω να κρατησω το laptop για 4-5 χρονια.

1)HP HDX16-1050E http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900444

Καλά χαρακτηριστικα(σαν του sony),λιγο με προβληματίζει η ποιότητα κατασκευής και επισης η καρτα γραφικών.Εχω διαβάσει ότι η 9600gt της hp ειναι 512ΜΒ με gddr2 αλλά δεν ξέρω αν και σε αυτό το μοντέλο είναι αυτή ή είναι η 9600gt με 512MB gddr3 και το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρώ πουθενά αυτην την πληροφορία.Επισης αυτο που με ενδιαφερει πολύ είναι αν η "κομμενη" 9600gt είναι καλύτερη απο την ΑΤΙ 3650 που έχει το sony και γενικά ποσο χειρότερη είναι απο την κανονική.

2)Sony Vaio VGN-FW21Z http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1173472&Manufacturer=Sony&category=69977907&catalog=21

Πολλή καλή κατασκευή(υλικά),ωραίο design,καλα χαακτηριστικά,το μόνο που με προβληματίζει είναι η καρτα γραφικών.Δεν ξέρω αν η ATI 3650 512MB μπορεί να με ικανοποιήσει στο θεμα των παιχνιδιών για αυτο και θα ηθελα αν κάποιος την εχει να μου πει τις εντυπώσεις του.

3)Toshiba Qosmio F50-10B http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1161172&page=2&Manufacturer=Toshiba&category=69977907&catalog=21

Πολύ καλή καρτα γραφικών,είναι toshiba,αλλα δεν μου αρέσει η 'λαμέ' επιφανεια που έχει και ότι ειναι 15 ιντσών.

4)HP PAVILION DV7-1199EV http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900447

Τα ίδια με το πρώτο HP....

Βασικά είμαι μεταξύ των 2 HP και του sony και με προβληματίζει ιδιαίτερα η ποιότητα κατασκευής τους αλλα κυρίως το θέμα της κάρτας γραφικών.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και τις απόψεις σας που θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Δημοσ.

Eχω το σονυ κ απο ποιοτητα ειναι κορυφαιο ομως για τις αναγκες σου κ γ αυτα τα χρηματα θα κοιταγα ειτε το τοσιμπα που αναφερεις ειτε τουρμπο-χ με την 9800 π ειναι σε παραπλησια τιμη ειτε ενα fujitsu με εξωτερικη καρτα γραφικων 3870.Αν κ απ ολα αυτα κ καλυτερη λυση ειναι ο σταθερος

Δημοσ.

Φίλε Chris_85 η καρτα γραφικών τoυ sony τι λέει;Εχεις δοκιμάσει καθόλου να παίξεις κανενα απο τα προσφατα παιχνίδια και αν ναι πως είναι;

Δημοσ.

να διευκρινίσω οτι εχω το FW21E με την 3470 αλλα και το ασερ 5920 με την 8600GT. Η 8600 λοιπον π ειναι παραπλησια της 9600 (αντε 10% πιο αργη max δηλ 4-5 fps) κ καλυτερη της 3650 ειναι οριακη για να παιξεις. Δηλ εχω παιξει Cod4 με full detail αλλα επαιζα σε καρε π.χ. το alone in the dark κ το 2k9. Αντιθετως αλλα παιχνιδια οπως το RE4 κ το fahrenheit παιζουν full αναλυση-φιλτρα-γραφικα αλλα παιζουν μετρια οπως tomb raider, assasins creed, ... οποτε τα συγχρονα λαπτοπ ψιλοφτανουν στα ορια τους με τουσ τιτλους του 08 με την 9600 παντως δεν θα παιξεις τα επομενα 3 χρονια. Κ εισαι ατυχος γτ κατα τη γνωμη μου οι καρτες γραφικων στα λαπτοπ παρεμειναν στασιμες τον τελ 1 χρονο τουλαχ για τα mainstream λαπτοπ των 1000ευρω. Ισως αν περιμενες την 4870 mobile?

ειδικα τωρα π ειδα οτι εχεις full hd αναλυση δεν παιζεις σε native ουτε με σφαιρες...εξαλλου μη δωσεις 1500 ευρω για λαπτοπ με σκληρο 4200 στροφων. Αν θες τ γνωμη μ παρε ενα λαπτοπ των 900 ευρω κ ενα σταθερο με αλλα 600 κ θα εχεις πολυ καλυτερη αποδοση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...