Προς το περιεχόμενο

canon ixus 80 is VS olympus mju 840! Βοήθεια

Tinkerbell...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα... Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλόγη ανάεσα σε αυτές τις 2 ψηφιακές φωτογραφκές μηχανές:

canon ixus 80 is:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562764

olympous mju 840:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562097

Σας παρακαλώ βοηθήστε με άμεσα.....B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα ειναι το τι θεωρεις εσυ πιο σημαντικο.

αν θες μεγαλο οπτικο ζουμ πας στην OLYMPUS.

Για μενα παντως η canon εχει πιο ζεστα χρωματα.

θετικα canon: 3 χρονια εγγυηση, εγγραφη μεγαλυτερης διαρκειας βιντεο στην αναλυση 640 x 480 , υπαρξει εικονοσκοπιου, πιο ζωντανα χρωματα, φθηνοτερες καρτες μνημης SD σε σχεση με την xD.

θετικα ολυμπους: μεγαλυτερο οπτικο ζουμ

Ενα μεγάλο πλεονέκτημα της olympus είναι η μεταλλική σε αντίθεση με το κακής ποιότητας πλαστικό της canon.

Για μένα αυτό είναι σημαντικό, αλλά και πάλι δεν ξέρω ποιά θα διάλεγα, μάλλον την canon...

GR1337 Όταν λές οτι η olympus ελιναι μεταλλική εννοείς το υλικό της έτσι?

Τι πιστεύετε ότι είναι δημαντικό σε μία κάμερα? -Τα χρώματα?

-Το zoom?

-Τα pixels?

Εννοείται πως θέλω μια καλή φώτο, η οποία να βγάζει απλές και ωραίες φώτο <για κανονικές διαστάσεις, όχι αφίσες> και η οποία να τραβάει και βίντεο με ήχο & να έχει μπαταρία λιθίου. Είμαι αναμέσα σε αυτές νομίζω ότι για αυτά που τη θέλω είναι και οι 2 καλές αλλα δε ξέρω τι να επιλέξω.... Βοήθηστε με άμεσα.... Ευχαριστώ...

Σε τέτοια μεγέθη και τέτοιες κατηγορίες τα pixels όσο λιγότερα είναι τόσο το καλύτερο, πάνω από κάποιο κατώτατο όριο βέβαια, περι τα 5-6 mp.

Tα χρώματα είναι υποκειμενικό θέμα, δε μπορείς να βασιστείς κάπου παρά μόνο στην προσωπική σου αισθητική.

Το οπτικό zoom καλό, αλλά χωρίς image stabilizer δεν ξέρω πόσο χρειάζεται να είναι πάνω από 3-4χ.

Το σημαντικό σε μία μηχανή είναι ο φακός.

Η ευκρίνεια του και η φωτεινότητα του.

Και γι αυτό ένα κινητό δε βγάζει καλή φωτογραφία όσα mpixels και να είναι. Γιατί δεν φοράει καλό φακό μιάς και αυτός κοστίζει.

Παραδοσιακά η canon στα οικονομικά μοντέλα έχει καλούτσικους ζουμ φακούς με παραδεκτή φωτεινότητα (2,8-4,9). Κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει κι εδώ.

Η olympus εχει σκοτεινότερο φακό (3,3-5,0).

Γενικότερα όσο πιό μεγάλο το οπτικό ζουμ, τόσο χειροτερεύει η ποιότητα του φακόυ ο οποίος καλείται να τα φέρει βόλτα σε μεγάλο εύρος εστιακού μήκους.

Η olympus όμως έχει σταθεροποιητή εικόνας... Πολύ χρήσιμο γιά το βράδυ.

Καμμία από τις δύο.

Προτείνω να βρεις μία canon με οπτικό ζουμ Χ3 και με σταθεροποιητή εικόνας.

Και ελπίζω να μην είναι το χρωματάκι ο καθοριστικός παράγοντας τελικά...

Με βοηθάτε πολύ και ξεκαθαρίζω σιγά σιγά... Να σε ρωτήσω kostependrh εσύ ποια θα πρότεινες? Και φυσικά δεν παίζει ρόλο το χρωματάκι. Και τέλος πόσο σίγουρο είναι ότι η canon έχει σταθεροποιητή?

Ναι, όντως το IS σημαίνει Image Stabilizer μόνο που μία τόσο σημαντική λειτουργία περίμενα να την δω να αναφέρεται μέσα στα χαρακτηριστικά της μηχανής.

Στην Olympus αναφέρεται φαρδύ πλατύ συνοδευόμενο από διάφορα κολακευτικά λογάκια, στην Canon αποκρύπτεται και πρέπει να το μαντέψεις.

Αν επιλέξεις canon κοίτα να το γράφει επάνω της όπως εδώ http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2008/03/26/Canon-IXUS-80-IS/p3

Αχ ευχαριστώ πολύ που μου απαντάται και μ βοηθάε... :-):-D Θα το κοτάξω αυτό που μου λές. Ευχαριστώ....

-----Προστέθηκε 31/12/2008 στις 01 : 48 : 27-----

Βρε παιδιά βρήκα αυτή :confused:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.563039

κατα τύχη.... Με βάση τα όσα έχουμε πεί τι λέτε?..... :fear:

Το όριό μου είνει μέχρι τα 200€.... Αλλα και αυτή που μου έβαλες μου φάνηκ πολύ καλή και το σκέφτομαι... Τι ακριβώς είναι ο φακός leica?

Η leica ειναι εταιρια που κατασκευαζει φακους,απο τις καλυτερες. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια με το συγκεκριμενο μοντελο αλλα εχω διαβασει σε reviews οτι ειναι απο τις καλυτερες σε αυτην την κατηγορια.

Και επειδη ειπες οτι βαζεις οριο μεχρι 200 θα σου προτεινα να δεις και σε αλλα μαγαζια οχι μονο στο e-shop που εχει και ακριβοτερες τιμες αλλα και χαλια after-sale εξυπηρετηση.

Εδω την βρηκα μεχρι και 50 ευρω φθηνοτερα και τα πρωτα μαγαζια στην λιστα ειναι καθαρα φωτογραφικα που εχουν και καποια πειρα στον χωρο ενω το e-shop ειναι ενα γενικο μαγαζι.

Προσωπική μου άποψη είναι πως είναι καλύτερα τα προιόντα των κατασκευαστών που έχουν παράδοση στις φωτογραφία. (canon, nikon, pentax, olympus)

Οι sony έχουν την κακή φήμη οτι "καίνε" τα λευκά σημεία (ένας λευκός τοίχος θα βγεί χωρίς τις μικρολεπτομέρειες του. Ολα άσπρα).

Εχει και iso που ανεβαίνει πολύ ψηλά αλλά δεδομένης της κατηγορίας τιμής φαντάζομαι οτι θα βγάζει έναν κόκκο νάαα!

Εχει το ίδιο σκοτεινό φακό με την Olympus.

Σταθεροποιητή εικόνας δεν βλέπω.

Αλήθεια, γιατί δεν κοιτάς γιά κανένα review των μοντέλων που σ ενδιαφέρουν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...