BaLsAmoMenos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά έλεος!! Ποιος είναι αυτός ο omni;;; Είναι μήπως ο paredwse και τον λέτε έτσι επειδή είναι omnipresent; omni ειναι ο afentiko7. Τωρα γιατι τον λενε ετσι, who knows
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 επειδή το προηγούμενο (banned) account του ήταν το omnislash
liopyr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Oσων αφορά την ταινία, και τα ακριβώς αντίθετα σχόλια να έβλεπα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην τη δω, τουλάχιστον για λόγους απόλυτης εμπιστοσύνης στον Danny Boyle. Περισσότερα όταν την δω...
BaLsAmoMenos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 επειδή το προηγούμενο (banned) account του ήταν το omnislash Μπορουμε να μαθουμε το γιατι? Για να μην κανουμε το ιδιο λαθος δηλαδη, οχι απο περιεργεια.
liopyr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μπορουμε να μαθουμε το γιατι? Για να μην κανουμε το ιδιο λαθος δηλαδη, οχι απο περιεργεια. Θέλει GodLike ικανότητες, μην σε ανησυχεί...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 a) γιατί ποστάρουν εδώ επιφανείς σκηνοθέτες που μπορεί να προσβληθούν? Θα λέω ότι θέλω αφού δεν προσβάλλω κανένα με τα λεγόμενα μου όσον αφορά το 2ο ερώτημα όλοι αυτοί που υπερθεμάτισαν γι' αυτή την ταινία φαντάζομαι έχουν ζήσει στην ινδία. Ακου μη μολύνω τα τόπικς. ιεροσυλία και μόνο να το συγκρίνουν με το φόρεστ. Ο χανκς το μόνο που δεν ήθελε να γίνει πλούσιος, όλα τα άλλα μπορείς να τα πεις (ότι και καλά ότι ήταν ένα πιόνι των καιρών ή ότι τα κανε όλα αυτά για τη γκόμενα) Άκου φίλτατε. Εδώ μπορεί να μην συμμετέχουν επιφανείς σκηνοθέτες αλλά τουλάχιστον συμμετέχουν μέλη που έχουν δει τις ταινίες τις οποίες σχολιάζουν ή προτίθενται να τις δουν. Εσύ μπουρδολογείς ακατάπαυστα κρίνοντας ταινίες από την λίγων γραμμών υπόθεση που διάβασες ή από την αφίσσα ή από τη γκόμενα του σκηνοθέτη. Οπότε, ναι, υπ' αυτή την έννοια μολύνεις τα topics του κινηματογράφου στα οποία συμμετέχεις. Τα μολύνεις όταν πετάς μία μπούρδα, προκαλείς τον γέλωτα ή τον οίκτο (ανάλογα) και δυστυχώς πρέπει να ασχοληθούμε και μαζί σου αντί να ασχοληθούμε με μία ταινία που μερικοί από εμάς έχουν δει. Οπότε όχι, φίλτατε, δεν θα γράφεις ό,τι θέλεις εδώ μέσα. Γιατί αυτές οι μπουρδολογικού περιεχομένου παρατηρήσεις που πετάς δεν είναι γνώμη - είναι trolling. Και το trolling τιμωρείται στο forum αυτό. Τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου για το θέμα αυτό. Μην δοκιμάζεις τις αντοχές μου, σε διαβεβαιώ ότι είναι πολύ μικρότερες από τις αντοχές άλλων moderators και δεν θες να το διαπιστώσεις στην πράξη.
Sellers Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Λοιπόοοοονννννν.... Ξεκίνησε με τις καύτερες προδιαγραφές. Έξυπνος τρόπος προώθησης της ιστορίας, ωραίο σενάριο σχετικά με την ζωή των παιδιών και γενικά ωραία ταινία. ΜΕΧΡΙ που έφτασε στα τελυετία της 20 λεπτά. Δεν ξέρω για εσάς αλλά έφαγα τρελή φρίκη με τα τελευταία 20 χολουγουντιανά λεπτά. Και ειδικά με τους τίτλους τέλους. Σαν ταινία του Φίνος Φίλμ μου φάνηκε εκτός και αν ο σκηνοθέτης ήθελε να περάει κάτι άλλο που εγώ δεν έπιασα... 7/10 (μόνο και μόνο για το τέλος)
pop corn Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δεν ξέρω για εσάς αλλά έφαγα τρελή φρίκη με τα τελευταία 20 χολουγουντιανά λεπτά. Και ειδικά με τους τίτλους τέλους. Σαν ταινία του Φίνος Φίλμ μου φάνηκε εκτός και αν ο σκηνοθέτης ήθελε να περάει κάτι άλλο που εγώ δεν έπιασα... Συμπέρασμα. Η Φίνος Φιλμ ήταν ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Warner Brothers στο Hollywood.
capitan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Σχετικά με τους τίτλους τέλους, εγώ το πήρα ως φόρο τιμής (?) του σκηνοθέτη στο Bollywood. Και γενικά αφού σε όλη την ταινία μας έδειχνε την ινδική κοινωνία, μας δείχνει κ στο τέλος μέρος της ινδικής κουλτούρας. Πολύ ωραία ταινία btw
konnak Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μετά τα όσα πολύ καλά διάβασα εδώ και βλέποντας την ταινία, τείνω να συμφωνήσω στα περισσότερα με τον brother Sellers. Ξεκινά πολύ δυνατά, ευφυέστατη η αφήγηση σε τρεις άξονες (το παιχνίδι, την ανάκριση και τα φλας μπακ στη ζωή του), κάποιες πολύ δυνατές στιγμές και σεκάνς, ως επί το πλείστον πολύ καλές ερμηνείες, και συνολικά όδευε στο να είναι η καλύτερη ταινία που έχω δει τους τελευταίους μήνες. Αλλά το τελευταίο εικοσάλεπτο με χάλασε και μένα λίγο, σα να ξεθύμανε ή να υπέκυψε στις επιταγές του εμπορικού κινηματογράφου. Επίσης, ξενέρωσα σε δύο αναληθοφάνειες - πάλι στο τέλος: 1η) απαντάει στην τύχη ουσιαστικά τις τελευταίες δύο ερωτήσεις (στην πρώτη παίρνει 50-50 και απαντάει την αντίθετη από αυτή που του προτείνει ο παρουσιαστής) ενώ σαν φτωχόσκυλο που είναι δε θα του κακόπεφτε να πάρει τα όσα (πολλά) είχε κερδίσει και να σταματήσει, και 2η) δε μπορεί να είναι τόσο εύκολη η τελευταία ερώτηση για το μεγάλο ποσό - έλεος με τον Άραμις. Επίσης, προσωπικά θα ήθελα λίγο περισσότερο πολιτικό σχόλιο και λιγότερο ρομάντσο. Συμπερασματικά, 20 λεπτά πριν το τέλος θα της έδινα ένα 8,5 (με προσμονή κάποιου άλλου φινάλε) αλλά μετά το τέλος της 7,5. Παραμένει ωστόσο μια από τις καλύτερες φετινές ταινίες, αλλά ακόμα και η Ανταλλαγή π.χ. προσωπικά με έπεισε περισσότερο τόσο καλλιτεχνικά όσο και για τους σκοπούς της. ΥΓ: Στον omni που τελευταία έκανε μετάσταση στο φόρουμ του Κινηματογράφου, θα πω μια ατάκα από το Semi-Pro: "It's like Titanic, but it's full of bears!".
tzinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 εχετε δικιο μεν για το κλισε τελος, αλλα ειναι στην κριση του καθενος για το τι υπχορησεις θα κανει για το πως βλεπει το συνολο της ταινιας. Και εκει νομιζω ειναι λιγο αδικο να στεκομαστε τοσο πολυ στο τελευταιο 20λεπτο(ειδικα στους τιτλους τελους!) Και αυτο διοτι σχεδον ολη η ταινια κανει καποιους συμβιβασμους και χρησιμοποιει τεχνασματα για να πρωοθησει το κεντρικο σεναριο και απλα να παρουσιασει την εικονα που θελει, οποτε γιατι να μας πειραζει μονο στο τελος αυτο? Μονο και μονο επειδη ηταν typical happy ending ενω την προηγουμενη 1,5 ωρα υπηρχε ποιο πολυ σασπενς και εντονες και πλουσιες σκηνες? Δεν ηταν τραβηγμενο το οτι ηξερε ολες τις απαντησεις μεσα απο τα βιωματα του? Δεν ηταν τραβηγμενο οτι για 25 χρονια του πηγενανε ολα στραβα και περασε ολες τις κακοτοπιες που μπορει να συναντησει καποιος στην ινδια (μονο τα νεφρα δεν του κλεψανε λολ). Αρα εγω δεχομαι οτι η ταινια απαιτει συμβιβασμους και κραταω το εξυπνο σεναριο , την ομορφη σκηνοθεσια, την μαγευτικη ιστορια και τα φοβερα διαφορετικα τοπια. Δεν τρελαθηκα με το τελος, αλλα ηταν μια ανακουφιση και κατι ευχαριστο που επρεπε να συμβει, διοτι αλλοιως η ταινια θα καταντουσε μιζερη. Μου αρεσε και η φαση με το τηλεφωνο. για αυτο που λες με τον παρουσιαστη καιζερ, απλα καταλαβε οτι τον κοροιδευε, σε ολη την διαρκεια του παιχνιδιου ηταν λιγο αποτομος και ειρωνας και μετα του λεει οτι πας να καταφερεις κατι που το εχω πετυχει μονο εγω, ( που το παιζω και αρχοντας του παιχνιδιου). Οποτε απλα τον καταλαβε οτι δεν ηθελε να κερδισει και ειπε το αναποδο. Θα μου πεις δεν ηταν μορφωμενος αρα χαζος ισως για να σκεφτει κατι τετοιο, ομως η ταινια δειχνει οτι οι εμπειριες της ζωης ειναι αυτες που σε κανουν εξυπνο και ευελικτο Επισης το λεει ξεκαθαρα οτι δεν πηγε στο παιχνιδι για τα λεφτα και γι αυτο δεν αγχωθηκε ποτε σε καμια ερωτηση (μεχρι και αστειακι κανει στον τηλεπαρουσιαστη που τον ρωταει αν ειναι νευρικος). Πηγε γιατι ηξερε οτι θα τον εβλεπε η λατικα. Και ερχομαστε παλι στην υπερβολη, ακομα και να πηγε με αυτο τον σκοπο οταν εχει φτασει να κερδιζει τοσα λεφτα δεν θα επρεπε να αγχωθει, να ιδρωνει, να φοβαται, να θελει να κρατησει τα λεφτα?? Ε αυτος δεν τα υπολογιζε και ηταν τοσο ερωτευμενος που σκεφτοταν μονο την λατικα, κλισε αλλα ομορφα παρουσιασμενο και οχι τοσο lame και γλοιωδες οπως στις τυπικες ρομαντσοκωμοδιες. Αυτη ηταν η μαγεια της ταινιας που στην ουσια ηταν πρωτα ενα λαβ στορυ και μετα ενα ντοκιμαντερ της ινδικης κουλτουρας, απλα τα συνδυαζει και τα δυο υπεροχα. Ισως να ηταν καλυτερα να το κανει ποιο πολιτικοποιημενο και βαρυ, αλλα δεν ηταν αυτη η ιστορια που ηθελε να πει μαλλον. Να πω οτι βρηκα και το σαουντρακ, ειναι πολυ καλο αλλα το latikas theme ξεχωριζει, ειναι πανεμορφο! Το dreams of fire ειναι στο ιδιο μοτιβο με ποιο γρηγορο ρυθμο και με φωνητικα, το paper plans που το προσεξα και στην ταινια (στα τρενα) εχει περιεργα φωνητικα αλλα μου αρεσει αν και με χαλανε τα πιστολιδια στο ρεφρεν. Μερικα ακομα ωραια instrumentals με εντονο ρυθμο απο κρουστα (φανταζομαι tabla), και μερικα περιεργα κοματακια με ινδικες φωνες, μερικα με λιγο χιπ χοπ και jamaica φαση επιροες. Μετα εντυπωση μου εκανε το ringa ringa με τον ρυθμο του, απλα γιατι το φανταζομαι να πεφτει στα χερια καμιας τραγουδιαρας και να γινετε ελληνικο σουξε, εχει αυτο το ποτενσιαλ. Οι γνωστες αντιγραφες. Ρε σεις με το που τελειωσε η ταινια το κλεισα, δεν ειδα κανα χορο. Το ξαναβαζω να δω τι λετε. Οκ το ειδα, χαζο, ΑΛΛΑ ακριβως ετσι κανουν στην ινδια. Επειδη σπουδαζα αγγλια και ειχα δει αρκετες φορες στην καλωδιακη ινδικα βιντεοκλιπ, παντα υπαρχει ενα ζευγαρι μπροστα που ειναι οι πρωταγωνιστες του κλιπ και απο πισω καμια 500ρια - 10.000δες (λολ) χορευτες να κανουν τα δικα τους. Μαλιστα θυμαμαι που γελουσα με ενα τυπο που εμοιαζε στον μπαντερας και τον ελεγα μπαγκλαντερας χεχε, καθομασταν στο students union μεχρι αργα και βλεπαμε τηλεοραση, οποτε πεφταμε σε τετοιο κλιπ, πονουσε το στομαχι απο τα γελια, δεν παλευονται τα ατιμα. Παντα ο τυπος το πεζει τζοβενο και ματσο και η γυναικα συνηθως πανεμορφη αλλα τσιριζει σαν να πατας ουρα γατας και του κανει τσαχπινιες. ΕΙνα φανερα homage στο bollywood, οπως και εχει και αλλες αναφορες μεσα στην ταινια που δεν πιασαμαι γιατι δεν εχουμε ιδεα απο μπολυγουντ. Πχ διαβασα οτι η σκηνη που πηδανε απο το τρενο και μετα τους βλεπουμε μερικα χρονια μεγαλυτερους ειναι κατι που συνεβενε σε πολλες μπολυγουντ ταινιες. Κατι αναφορες σε ταινιες και ηθοποιους...κτλπ. Αν το βρισκετε χαζο(που ειναι ,αλλα τι να κανουμε, κουλτουρα τους ειναι και την βρισκουν ετσι), απλα αγνοηστε το και ας πουμε οτι η ταινια τελειωνει πριν το χορο.
yanc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Καλα τα πηγε στις Χρυσες Σφαιρες....για "ιστορια αγαπης":-D Καλύτερη Δραματική Ταινία Slumdog Millionaire Καλύτερος Σκηνοθέτης Nτάνι Μπόιλ - Slumdog Millionaire Καλύτερο Σενάριο Slumdog Millionaire Καλύτερη Μουσική για Ταινία Slumdog Millionaire Εμενα παλι δε με χαλασε καθολου το χορευτικο στο φιναλε,που στο κατω κατω ΔΕΝ ηταν μερος της ταινιας, στους τιτλους επαιξε. Δε γνωριζω τιποτα για την Ινδικη κουλτουρα αλλα, αν συνηθιζεται αυτου του ειδους το φιναλε σε ταινιες, θα ειναι κατι σαν "καθαρση" (...ας πουμε) σε Ελληνικη τραγωδια. Για να εκτονωσει την οποια φορτιση και να υπενθυμισει οτι πηγες, ειδες ενα παραμυθι, περασες καλα και αυτο ηταν ολο.
tzinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 δεν ξερω αν συνηθιζεται στο τελος των δικων τους ταινιων, αλλα σιγουρα ολα τα βιντεοκλιπ τους ειναι καπως ετσι! Και νομιζω οτι στις ταινιες δεν ειναι απλα στο τελος αλλα καθε 10 λεπτα που λεει ο λογος, προχοραει η υποθεση, αρχιζουν τα νταβαντουρια, μαζευονται κανα δυο εκατομυρια χορευτες και χτυπιουνται και το ζευγαρι μπροστα να τσιλιμπουρδιζει, μετα συνεχιζει κανονικα η ταινια.... ξανα χορευτικα...κτλπ.. σχεδον μιουζικαλς. Μπραβο για τα βραβεια που πηρε, αλλα δεν νομιζω να αξιζε το βραβειο μουσικης. Απλα βραβευουν το διαφορετικο, επειδη εχει μουσικη απο την ινδικη κουλτουρα. Αλλα αμα το ακουσεις ολο το σαουντρακ, εχει τα latikas theme που ειναι φοβερο, το dreams of fire που ειναι ουσιαστικα το ιδιο με φωνητικα, 2-3 καλα instumentals που ακουγονται στην αρχη της ταινιας (πχ εκει που πεθανε η μανα τους) και τα υπολοιπα ειναι λιγο πανυγηριτζιδικα και μαλιστα οχι ακρως ινδικα. Ειναι αρκετα ανισο αλμπουμ και δεν ακουγετε το ιδιο ευχαριστα ολοκληρο. Το σαουντρακ του let the right one in ειναι κλασης ανωτερο, αλλα δνε νομιζω να προταθηκε καν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.