suser Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Ωραια επειδη ο firewalker δεν μπηκε στον κοπο να το τεκμηριωσει μηπως μπορεις να το κανεις εσυ? Θεώρω ότι το k/ed/x/u/buntu είναι ένα λειτουργικό το οποίο είναι ένα δεύτερο windows XP. Γιατί τώρα: a)Είναι τόσο απλοποιημένο που ο χρήστης δεν κάνει σχεδόν τίποτα!! Έχει το envy(το θεώρω ένα άχρηστο πρόγραμμα εγκατάστασης video driver που τις περισσότερες φορές μου κατέβαζε λάθος driver[όταν δοκίμαζα το kubuntu]. c)Ο χρήστης ubuntu τις περισσότερες φορές για ότι θέλει να κάνει δεν χρησιμοποιεί την κονσόλα. Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά αλλά υπάρχουν και άλλα. Suser Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Θεώρω ότι το k/ed/x/u/buntu είναι ένα λειτουργικό το οποίο είναι ένα δεύτερο windows XP.Γιατί τώρα: a)Είναι τόσο απλοποιημένο που ο χρήστης δεν κάνει σχεδόν τίποτα!! Έχει το envy(το θεώρω ένα άχρηστο πρόγραμμα εγκατάστασης video driver που τις περισσότερες φορές μου κατέβαζε λάθος driver[όταν δοκίμαζα το kubuntu]. c)Ο χρήστης ubuntu τις περισσότερες φορές για ότι θέλει να κάνει δεν χρησιμοποιεί την κονσόλα. Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά αλλά υπάρχουν και άλλα. Suser Ενταξει πες μου γιατι δεν ειναι linux απο την στιγμη που στηριζεται σε linux πυρηνα, τα αλλα τα λενε και αλλοι και εγω τα εχω με την novell που τα εχει παρει χοντρα απο την ms αλλα δεν βγηκα να πω οτι η suse δεν ειναι linux . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 a)Είναι τόσο απλοποιημένο που ο χρήστης δεν κάνει σχεδόν τίποτα!! Που ακριβως λεει οτι απαγορευεται να εχει αυτοματισμους; Η ποιοτητα των αυτοματισμων βεβαια ειναι αλλο ζητημα (πολλες φορες αποτυγχανουν) Έχει το envy(το θεώρω ένα άχρηστο πρόγραμμα εγκατάστασης video driver που τις περισσότερες φορές μου κατέβαζε λάθος driver[όταν δοκίμαζα το kubuntu]. Ειναι το envy στη βασικη εγκατασταση του Ubuntu? εξ οσων θυμαμαι το Ubuntu για τους drivers χρησημοποιει κατι αντιστοιχο των Akmod που εχουμε στο Fedora. c)Ο χρήστης ubuntu τις περισσότερες φορές για ότι θέλει να κάνει δεν χρησιμοποιεί την κονσόλα. Κακο του κεφαλιου του. Το τερματικο ειναι πολυ πρακτικο για αρκετα tasks, αλλα ξερεις κατι; Δε μας πεφτει λογος για το πως θα χειριζεται ο αλλος το PC του!! Ας μην εφτιαχναν το X τοτε, ουτε και το KDE αφου οι χρηστες Linux δεν χρειαζονται GUI. Θεώρω ότι το k/ed/x/u/buntu είναι ένα λειτουργικό το οποίο είναι ένα δεύτερο windows XP. Ειναι το Windows OS που δεν θελει επεμβαση απο το χρηστη; Μιλαμε για τα ιδια Windows? Διαχειριζομαι καθημερινα Windows PCs και ενας θεος ξερει τι τραβαω για να τρεχουν σωστα (τους εψησα να βαλουμε CentOS η Debian βεβαια οποτε μαλλον τα βασανα μου τελειωνουν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Όλες οι διανομές Linux είναι. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς με 10 front-ends και άλλα τόσα Perl/python/bash scripts να ξεγελάσεις τον χρήστη ότι το gnome/kde/xfce κτλ έγινε τόσο "φιλικό προς τον χρήστη" ώστε αυτός να μπορεί να δουλέψει σε Linux από την πρώτη μέρα με την ίδια άνεση με την οποία δούλευε σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Αυτό απλώς δεν γίνεται χωρίς να περάσει μια περίοδος εκμάθησης στην οποία πρέπει να εκτεθεί και σε πιο τεχνικές πλευρές του *nix και λειτουργικών συστημάτων συνολικότερα. Αλλιώς τους αναγκάζεις να χρησιμοποιούν αμφιβόλου ποιότητας scripts για να εγκαταστήσουν drivers για την κάρτα γραφικών τους και όταν αποτύχουν να πουν "το Linux είναι μάπα!" χωρίς τελικά να έχουν καμία ιδέα περί του τι είναι αυτό που προσπάθησαν να κάνουν. Εν τέλει, αν κάποιος θέλει να εγκαταστήσει driver για κάποια συσκευή του που δεν βρίσκεται στο main kernel tree, θα πρέπει να μάθει τι είναι kernel, τι είναι kernel module και πώς ενσωματώνεται στον kernel, τι είναι compile, γιατί είναι καλύτερα κάνεις build αυτά τα modules από το source τους και γιατί χρειάζεται κάθε φορά που αλλάζεις kernel να κάνεις ξανά build όλα τα out-of-tree modules που χρησιμοποιείς. P.S. αυτό το τελευταίο είναι απλώς ένα παράδειγμα, υπάρχουν πολλά τέτοια για να υποστηρίξουν την άποψη ότι ο χρήστης Linux πρέπει να μάθει 5-10 βασικά πράγματα για να χρησιμοποιήσει αυτό το λειτουργικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Πλέον γιαυτή την δουλειά που λες υπάρχει το DKMS και δεν χρειάζετε να μπαίνεις στην διαδικασία του rebuild τωψν modules. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 DKMS Α ναι μπραβο. Αυτο ειναι το αντιστοιχο των Akmods. Λειτουργει καλα; Υπαρχουν πακετα DKMS περαν των vga drivers? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Παίδες επανέρχομαι με ένα τελευταίο ερώτημα. Το PC αποτελείται από: ASUS P5Q 2x2GB DDRII PC6400 Kingston Intel C2D E8500 ATi 4870 2x80GB Seagate 7200rpm 8MB cache SATA I RAID0 1x20GB Seagate 7200rpm 2MB cache PATA Primary Slave DVD±RW LG GSA-H44N PATA Primary Master ESI Juli@ PCI Winfast TV 2000-XP Deluxe PCI Σκέφτομαι να αφιερώσω τον 20άρη PATA σε κάποια διανομή Linux και να έχω dual boot με Vista Ultimate. 1.20GB αρκούν για Linux. 2.Είναι σημαντικό μειονέκτημα τα μόλις 2MB Cache του 20άρη; 3.Είναι σημαντικό μειονέκτημα ό,τι DVD±RW και 20άρης είναι στο ίδιο κανάλι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Η υπαρξη του ata σκληρου σε ενα τετοιο συστημα ειναι το μεγαλυτερο μειονεκτημα και θα κρατησει την γενικη αποδοση του σε χαμηλοτερα επιπεδα. Ειναι σαν να εχεις μια mercedes και το ενα απο τα 4 λαστιχα του να ειναι ρεζερβα. Ουτε να το σανιδωσεις μπορεις, ουτε η οδηγηση ειναι ανετη παρολο που ειναι mercedes. Βαλτον καλυτερα σε ενα εξωτερικο case και εχε τον σαν αποθηκευτικο χωρο ή εχε μεσα εκει ενα ghost απο τα vista και ενα "ghost" του linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Έχω ήδη 2 εξωτερικούς ΑΤΑ. Ούτως ή άλλως τα Linux στον 20άρη θα είναι για Office,Internet και κανένα mp3. So...? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ειναι θεμα αποδοσης του λινουξ, στο ξαναλεω, ειναι θεμα γενικοτερης αποδοσης του συστηματος, ειτε το λειτουργικο ειναι vista ειτε linux. Αναγκαζεις το συστημα σου να πηγαινει πιο αργα για να το προλαβαινει ο ata σκληρος. Αντι να κανει boot πχ σε 1 λεπτο θα κανει σε 2 γιατι πρεπει να "διαβασει" και τον ata. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό ΟΚ. Κατανοητόν. Πάντως τα 20GB αρκούν για μια διανομή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Ναι, τα 20 Giga αρκούν. Απλώς δεν θα μπορείς να αποθηκεύεις ταινίες και πολλά τραγούδια, που έτσι και αλλιώς δε σε ενδιαφέρει. Είναι υπέρ αρκετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ... Για αποθήκευση έχους τους εξωτερικούς και τo DVD±RW. Επιτέλους θα μπουμε στο κόσμο του Linux, δυναμικά!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 εξάλου θα μπορείς να δεις και τους ntfs δίσκους σου χωρίς πρόβλημα πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.