deminho11 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Έχω ένα λάπτοπ της HP το dv9880ev (τα χαρακτηρηστικά του είναι στην υπογραφή μου), αν και δεν εχω μεγάλο πρόβλημα θερμοκρασίας, όταν το ζωρίζω με κάποιο παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων κυρίως η ζεσταίνεται αρκετά! Σκέφτομαι να πάρω μια βάση με πρόσθετους ανεμιστήρες. Αυτή που έχω "μπανίσει" είναι η http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806661 Θα έχει αποτέλεσμα μια τέτοιου είδους βάση ή θα πάνε τσάμπα τα λεφτά???
SwAToNeR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Έχω την ίδια με 2 ανεμιστηράκια όμως. Δυστυχώς για το δικό μου laptop δεν κάνει τρελή δουλειά. Αλλά το δικό μου καίει δυστυχώς. Ειδικά το καλοκαίρι. Ένας γνωστός έχεις της zalman με 3 ανεμιστήρες και νιώθει διαφορά και οτι οι ανεμιστήρες βγάζουν αρκετό αέρα. Αυτές είναι προσωπικές εμπειρίες. άλλοι ίσως σου πουν τίποτα καλύτερο.
deminho11 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 To πρόβλημά μου είναι οτι δεν έχει καλή παροχή αέρα ο ανεμηστήρας του λάπτοπ και μετα απο λίγη ώρα εχει ζεσταθεί το σημείο στο γραφείο και δεν μπορεί να κάνει σωστή δουλειά, αν το έχω στον αέρα να αναπνέει δεν έχω πρόβλημα. Δηλαδή αυτό που θέλω είναι να πέρνει κρύο αέρα ο ανε,ηστήρας του λάπτοπ, επιτυγχλανετε αυτό με τέτοια βάση?
kotetsi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Σου προτείνω τη Zalman NC2000, η οποία έχει δύο ανεμιστήρες αλλά η επάνω επιφάνειά της είναι περφορέ με αποτέλεσμα η ψύξη να κατανέμεται ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του λάπτοπ. Αν δεν κάνω λάθος είναι η ακριβότερη της κατηγορίας αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις στην τελική. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι οι ανεμιστήρες της θέλουν συχνά καθαρισμό από σκόνες αλλά πιστεύω ότι και οι υπόλοιπες βάσεις μάλλον πάσχουν εξίσου στον τομέα.
basilis5 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 και εγω ζαλμαν ψηφιζω, και αν εχεις το λαπτοπ και για παιχνιδια ,το οποιο συνεπαγεται αυξηση θερμοκρασιας, για την μακροζωια του λεω να παρεις τον ανεμιστηρα. Το ποσο αποτελεσματικος ειναι θα το καταλαβαεις και θα το εκτιμησεις το καλοκαιρι που θα βραζει ο τοπος. τελος δες να σε βολευει η κλιση που θα σου δινει στο λαπτοπ γιατι πχ παλια που ειχε η κοπελα μου μια βαση μουφα απο το πλαισιο, ειχε τοσο μεγαλη κλιση που δεν μπορουσες να γραψεις
skiabox Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 H nc2000 ειναι απο τις καλυτερες βασεις που εχουν κυκλοφορησει ποτε. Μαλιστα θα χτυπησω και εγω μια το συντομα. Αγορασε την αφοβα. (btw αυτη η βαση ειναι για laptops μεγαλυτερα των 15 ιντσων).
gilardino Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 εγω εχω το 1000αρι της zalman....ενταξει κατι κανει αλλα ετσι κι αλλιως μη περιμενεις τις τρελες διαφορες στη θερμοκρασια.....
gzioupos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Στα ίδια λεφτά αγόρασα μια βάση από το mediamarkt, η οποία πιστεύω ότι αξίζει τα χρήματά της. Η βάση είναι της BELKIN (δες Belkin Laptop Cooling Stand http://cnet.nytimes.com/docks-stands/belkin-laptop-cooling-stand/4505-19213_7-32335791.html). Η φωτογραφία ίσως να την αδικεί. Σκέψου ότι είναι πολύ εύκολο να βάλεις το laptop με την βάση του στα πόδια σου χωρίς βέβαια να έχεις κανένα πρόβλημα. Να τονίσω ότι η βάση αυτή κάνει κοιλιά στη μέση οπότε αερίζεται το laptop ακόμα κι αν δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι. Αυτό βέβαια όταν οι κάτω αεραγωγοί του laptop δεν βρίσκονται κοντά στα άκρα στήριξης, επαφής του laptop με τη βάση.
Achilles Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Για 17' laptop HP, βολεύτηκα με αυτήν. Έχει 2 πλεονεκτήματα: Πρώτον διπλώνει και δεύτερον η μπροστινή πλευρά είναι ανασηκωμένη, λειτουργεί ως στοπ, και δεν γλιστράει το λαπτοπ (και γλιστράνε εύκολα τα βαριά 17άρια). Αφού ταλαιπωρήθηκα με κάτι akasa, κατέληξα σ'αυτό. Έχει υπ όψιν ότι στις περισσότερες βάσεις τα πίσω ποδαρικά ενός 17' λαπτοπ είναι στον αέρα (στο akasa ήταν πολύ ασταθές το λαπτοπ) και ίσως είναι καλύτερο αν μπορείς να δοκιμάσεις στο μαγαζί ένα hp 17άρι, για να δεις πως κάθεται.
skiabox Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Το καλυτερο ειναι να γνωριζεις τις διαστασεις τοσο του laptop σου οσο και της cooling base. Επισης προσοχη θελει να μη συγρουονται οι ανεμιστηρες που εχει απο κατω το laptop με αυτους της cooling base. Τα καλυτερα αποτελεσματα τα εχω δει οταν η cooling base ψυχει την περιοχη που βρισκεται ο σκληρος δισκος!
deminho11 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Η καλύτερη βάση που βρήκα στο Πλαισιο και στο Μultirama ήταν αυτή http://www.multirama.gr/products/product?pid=0365869&catid=010304 απο μια πρώτη δοκιμή πιστεύω οτι είναι αυτό που έψαχνα, με μικρή κλίση και εντελώς αθόρυβη.
kybos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 1ον Όποια βάση κι' αν διαλέξεις, βγάλε το καπάκι του σκληρού, ο σκληρός καταπονείται περισσότερο απ' όλα τα συστήματα, είναι σημαντικό να τον έχεις δροσερό αλλιώς θα σε αφήσει ξαφνικά...(τον δικό μου στο τσακ τον πρόλαβα, η αναφορά του SMART έδειχνε μέση θερμοκρασία 60-70 βαθμούς κελσίου, ο νέος μου σκληρός με full load CPU μετά βίας φτάνει τους 40, σε idle το πολύ 30). 2ον Προτείνω ένα πρόγραμμα για monitoring θερμοκρασίας (εγώ έχω το MobMeter). 3ον Μια καλή ιδέα θα ήταν να "ξηγηθείς" και ένα καλό undervolting με το RMclock... όταν η CPU θα είναι idle ή και σε full load ακόμα, θα έχεις σημαντικό όφελος σε θερμοκρασίες σε CPU, Mobo, GPU, δίσκο... αν θες βοήθεια με κάτι στείλε pm...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.