Προς το περιεχόμενο

Υπότιτλοι σε VOB

Nikos.thd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φίλοι.

Θέλω να βάλω υπότιτλους σε αρχεία DVD (VOB)

Τα αρχεία στο DVD δεν είναι 1 αλλά 4

Υπάρχει τρόπος να βάλω κατ΄ευθείαν τους υπότιτλους ή πρέπει να μετατρέψω πρώτα τα αρχεία σε κάτι άλλο, πχ mp4, avi?

Οποιος μου προτείνει μία λύση θα με βοηθήσει πολύ.

Δημοσ.

Yποθέτω ότι έχεις μια ταινία σε μορφή DVD (αφού αναφέρεις αρχεία vob) και θέλεις να ενσωματώσεις και υπότιτλους με δυνατότητα εμφάνισης/απόκρυψης διατηρώντας τη μορφή της ταινίας. Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να κάνεις re-authoring, μια κάπως περίπλοκη (αν κάποιος το κάνει για πρώτη φορά...) και λίγο χρονοβόρα διαδικασία. Μπορείς να συμβουλευτείς τον πολύ καλό οδηγό του "δικού μας" kastel, που θα βρεις εδώ, στην ενότητα Guides ή Downloads [ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΣΕ DVD (χωρίς encoding)].

Επίσης θα βρεις ανάλογα θέματα στο Insomnia με μια αναζήτηση.

Δημοσ.

Φίλε accipio ευχαριστώ.

Δεν με ενδιαφέρει η δυνατότητα εμφάνισης/απόκρυψης.

Ας είναι και ενσωματωμένοι.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βάλω ελλ. υπότιτλους στο DVD αλλά να μην χρειαστεί να το μετατρέψω σε κάτι άλλο πρώτα, για να μην χάσω σε ποιότητα, δεδομένου ότι θα προβληθεί ΟΧΙ σε pc αλλα σε TV.

Δημοσ.

Πρεπει πρωτα να μετατρεψεις το αρχειο υποτιτλων σε bitmap stream. με το SRT2SUP. Μετα θα κανεις full disc copy το DVD στο σκληρο σου και με καποιο προγραμμα για reathuring οπως το παλιο καλο ifoedit θα ενσωματοσεις αυτο το bitmap stream στο vob. Δε χρειαζεται να ανυσηχεις για τα πολλα vob, γιαυτο υπαρχουν τα ifo files, για να λειτουργουν σαν index. Αν ολα πανε καλα, τοτε θα εχεις πλεον στα dvd files εκτος απο το video και audio stream και ενα bitmap stream με τους υποτιλους που θα λειτουργουν οπως και στα εμπορικα dvd. ΔΕΝ θα χρειαστει re-encoding αρα δεν υπαρχει απωλια ποιοτητας.

Δημοσ.

Mε το re-authoring δεν γίνεται χρονοβόρα μετατροπή σε άλλο είδος αρχείων. Απλώς παίρνεις τα elementary streams (βίντεο και ήχο) από τα vobs και τα ξαναδημιουργείς μαζί με τους υπότιτλους.

Εγώ χρησιμοποιώ γι' αυτή τη δουλειά (την "αποδόμηση" των vobs, που μου δίνει βίντεο και ηχο) συνήθως το (δωρεάν) ReJig, και για authoring (αν πρέπει να προσθέσω και υπότιτλους) το DVD-lab Pro.

Δημοσ.

Και πάνω απ' όλα, είσαι σίγουρος ότι οι υπότιτλοι ταιριάζουν; Μην το θεωρείς δεδομένο. Πολύ φοβάμαι ότι θα χάσεις τον χρόνο σου με το reauthoring.

Προσπάθησα να κάνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν και δεν κατάφερνα να συγχρονίσω τους υπότιτλους με τίποτα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους.

Αλλα για να μην γίνει τόσο πολύ δύσκολο.....

Μπορείτε να προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για να μπορέσω να κάνω όλα τα VOB σε ένα αρχείο (με την μικρότερη απώλεια) πχ AVI, ώστε μετά να κάνω ένα συγχρονισμό υποτίτλων?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...