Προς το περιεχόμενο

Η σφαγή στη Γάζα

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 269
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλώς τον τον πρεσβεία-μαν κι ας άργησε. Βγήκατε παγανιά ε?

Σου απαντάω για να μη νομίζουν οι άλλοι πως μας βούλωσες, όχι γιατί γουστάρω να κάνω κουβέντα μαζί σου.

Πάμε λοιπόν, προσπερνάς το πως δημιουργήθηκε το κράτος του ισράηλ. Παίρνοντας σπίτια άλλων. Ουσιαστικά δλδ είναι σαν να μαζευτούν 500 χιλιάρικα έλληνες και άλλοι τόσοι αρμεναίοι κλπ που ενώ μενουν σε άλλες χώρες να διώξουν τους Τούρκους από τα σπίτια τους και να μείνουν αυτοί. Σου φαίνεται λογικό? Εμένα πάλι όχι.

Η δημοκρατία είναι κάτι το σχετικό. Κατά πρώτον θέλω να μου πεις αν έχεις αγοράσει προιόν που να λέει made in israel. Τώρα δημοκρατία έχει το Ιράκ και η Τουρκία? Τα θεωρείς φιλελεύθερα καθεστώτα αυτά? Και οι κινέζοι δεν έχουν δημοκρατία Μήπως και οι Κινέζοι δεν είναι συζητήσιμοι? Πάντως δουλειές με ευρωπαίους κάνουν.

Πάμε τώρα να δούμε γιατί βάζουν βόμβες?

α) Δεν τους κάθονται οι Εβραίες?

β)παίζουν counterstrike?

γ)δεν έχουν ελευθερία.

και ναι η σωστή απάντηση είναι το γ. Τώρα βέβαια εσύ θεωρείς τρομοκρατικές οργανώσεις της χαμάς και τη φατάχ. Ωραία τότε η ιργκούν και η χαγκάνα τι ήταν, απελευθερωτικές οργανώσεις ε πρακτοράκο? Απ να προσέχεις λοιπόν τι γράφεις, γιατί δεν ήσουν ειρηνιστής.

Λες μετά ότι η θρησκεία του ισλάμ είναι θρησκεία του μίσους. Δηλαδή η δική σου θρησκεία που θεωρεί έναν επιούσιο λαό και ότι όλες οι φυλές του κόσμου θα προσκυνήσουν το Ισραήλ? Μάλλον είστε φιλεύσπλαχνοι γιατί οι μουσουλμάνοι θα μας σκοτώσουν ενώ εσείς τι θα μας έχετε υπόδουλους?

και τι σχέση έχουν οι μουσουλμάνοι? Οι παλαιστίνιοι θέλουν την ελευθερία τους, το ότι είναι μουσουλμάνοι δεν λέει τπτ. Δεν ξεσηκώνονται επειδή είναι αντίεβραίοι ή να στο πω αλλιώς οι Ελληνες δεν ξεσηκώθηκαν επειδή οι Τούρκοι ήταν μουσουλμάνοι. Ναι πιστευαν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία για να τους δίνει δύναμη, αλλά κι εσείς το ίδιο δεν κάνετε? Ο Γιαχβέ για φετίχ είναι και οι συναγωγές? Δε νομίζω.

Αλλά ας πάμε στην εισβολή. Εσύ δλδ λες να μην φύγουν 5 εκ Εβραίοι από την Παλαιστίνη, αλλά να εξοντωθούν οι ισλαμιστές από προσωπου γης? Γιατί αυτό κάνει ο στρατός σου αυτή τη στιγμή, γενοκτονία διαπράττει. Η Γάζα γιατί αποκλείστηκε, μήπως γιατί βγήκε η Χαμάς, δημοκρατικά πρακτορα βγήκε με εκλογές. Και το φιλεύσπλαχνο κράτος του Ισραηλ τους τιμώρησε γι' αυτή τους τη δημοκρατική επιλογή.

Και τελειώνοντας θέλω απλά να προσθέσω πως οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται για την ελευθερία τους, για την επιστροφή των προσφύγων που βρίσκονται στο Λίβανο και στη Συρία και για τη δημιουργία μιας πατρίδας, κάτι για το οποίο αγωνιζόσασταν εδώ και αιώνες εσείς. Αλλά ξέχασα, δεν είναι αυτοί ο επιούσιος λαός.

Α και εξήγησε μου, γιατί οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη Χαμάς ενώ οι Ευρωπαίοι κρατούν ουδέτερη στάση? Μήπως φοβούνται τις ρουκέτες της χαμάς? Που έχουν ρίξει πόσες 120 ρουκέτες και έχει βρει μία το στόχο της? Να ξέρω γιατί είμαι κακόβουλος

Και επειδή μιλάς για δημοκρατία, φαντάζομαι να ξέρεις πως η δημοκρατία (η σύγχρονη) εφαρμόστηκε σε χριστιανικά κράτη. Και αυτά τα κράτη θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική τις γιορτές των χριστουγέννων, κάτι που εσείς προσβάλλατε με την πράξη σας, δημοκράτες.

α και για να μην το ξεχάσω καμιά δημοκρατική χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει φτιάξει 250 χμ τείχους για να προφυλάσσεται από κατώτερους ανθρώπους()? Επειδή λοιπόν αντιμετώπιζετε σαν ζώα ανθρώπους, κάποια στιγμή θα έρθει και για σας το πλήρωμα του χρόνου. Εσείς βέβαια θα το καταλάβετε γιατί η γη θα τρέμει.

Δημοσ.
Η λέξη επιούσιος σημαίνει: "το καθημερινό, το απολύτως αναγκαίο και απαραίτητο για την κάθε ημέρα" σύμφωνα με το λεξικό

περιούσιος, λοιπόν

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ειδικά σε τόσο πολύπλοκα θέματα είναι τελείως ανεύθυνο να πεις "οι κακοί Εβραίοι και οι καλοί Παλαιστίνιοι".

Καλώς ή κακώς οι Εβραίοι απέκτησαν ένα κράτος και είναι μάλιστα το μοναδικό κράτος στην περιοχή (ή ακόμη και στην ήπειρο τους) που υπάρχει δημοκρατία και δυτικός τρόπος ζωής και σκέψης, παράγει πολιτισμό, τεχνολογία και σέβεται ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν τώρα σε ένα τέτοιο κράτος βάλεις κάθε τρεις και λίγο ανθρώπους απίστευτα φανατισμένους με την θρησκεία τους που το θεωρούν όχι απλά φυσιολογικό, αλλά τιμητικό να ανατινάζονται μέσα σε λεωφορεία, τρένα, καφετέριες ή και στη μέση του δρόμου, ποιά θεωρούμε ότι θα 'πρεπε να είναι η σωστή αντίδραση του κράτους;

Έχεις από τη μία 5 εκατομμύρια εβραίους και από την άλλη τον μισό πλανήτη που θέλει να τους εξαλείψει από προσώπου γης.

Πας να πιεις τον καφέ σου και βρίσκεσαι στα καλά καθούμενα στα θυμαράκια.

Τί θα 'πρεπε να γίνει; Να διαλυθεί το Ισραήλ και να πάνε αυτοί οι άνθρωποι...πού;

Είναι λογικό να είμαστε με το μέρος του αδυνάτου, όταν βλέπεις μια μαυροφορεμένη μάνα να κλαίει πάνω από το φέρετρο του ανήλικου παιδιού της, λογικό είναι να σε επηρεάζει αυτή η εικόνα, η φτώχεια τους και το πως έχουνε καταντήσει είναι όντως τραγικά πράγματα.

Αλλά και οι ηγέτες τους, δεν είναι ακριβώς άτομα συζητήσιμα. Αλλάχ Ακμπάρ και μπουμ. Το ότι έχουν μικρότερη πολεμική ικανότητα δε σημαίνει ότι απαραίτητα έχουν και δίκιο. Και δίκιο να έχουν, το 'χάνουν με αυτή τη συμπεριφορά τους.

Με έναν απλό Ισραηλινό πολίτη, μπορούμε εμείς οι δυτικοί να κάνουμε μια κουβέντα, με έναν Παλαιστίνιο μαχητή τί ακριβώς θα μπορούσαμε να πούμε;

Το Κοράνι λέει ή θα πρέπει ο άπιστος να γίνει Μουσουλμάνος ή μαχαίρι και τέλος.

Η θρησκεία τους, τους έχει κάνει να συμπεριφέρονται σα ζώα.

Σε καμιά περίπτωση δεν είναι θρησκεία αγάπης και κατανόησης το Ισλάμ.

Δεν είναι φανατικοί οι Ισλαμιστές που ανατινάζονται, απλά κάνουν αυτά που λέει το Κοράνι, μη βλέπετε που οι πιο λογικοί μουσουλμάνοι που ζούνε σε δυτικές κοινωνίες αποφασίζουν να σταχυολογήσουν κομμάτια από εδώ και από εκεί ώστε να τα παρουσιάζουν όλα όμορφα και αρμονικά ώστε να μπορέσουν να ζήσουν ανάμεσα μας.

Δε λέω ότι έχουν 100% δίκιο οι Εβραίοι, αλλά τουλάχιστον είναι ένα πολιτισμένο κράτος που μπορεί να κάνει μια προσπάθεια συζήτησης. Οι άλλοι τί είναι;

Γιατί δεν ανανέωσαν την συνθήκη εκεχειρίας τώρα;

Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξαφανίσουν τους Εβραίους και πιστεύουν ότι

επειδή ο Αλλάχ είναι με το μέρος τους θα το καταφέρουν.

Δυστυχώς όμως, ο Αλλάχ είναι με το μέρος εκείνου που έχει τις βόμβες και τα αεροπλάνα. Και αν συνεχίσουν με αυτή τη λογική πάντα μαυροφορεμένοι θα είναι.

Αν είχαμε εμείς μια μειονότητα στην Ελλάδα που κάθε τρεις και λίγο ανατινάζονταν στη μέση του κόσμου σκοτώνοντας αθώους πολίτες, δεν θα ζητούσαμε αντίποινα;

Τί θα λέγαμε; Φεύγουμε από εδώ ή οκ,συνεχίστε την καλή δουλειά;

Για να μην μιλήσω για το πόσο απίστευτα προκατειλημένα είναι τα ελληνικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας πάντα την μία μόνο όψη του νομίσματος, εδώ και δεκαετίες μας ταίζουν το "Κακοί Εβραίοι, Καλοί Παλαιστίνιοι".

Πολύπλοκα θέματα, που δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολα λύση.

Και όταν μπαίνει στη μέση αυτή η γ@μημ3νη η θρησκεία, πάντα τέτοια θα έχουμε.

...πω πω ένα παραλήρημαααααααααα

Ελπίζω ο καινούριος χρόνος να σε βρει με πιο νορμάλ ιδέες.

Επειδή δεν ξέρει κανείς από που να πιάσει αυτή την τρικυμία εν κρανίω, ας πάμε έστω με τα εξής :

με έναν Παλαιστίνιο μαχητή τί ακριβώς θα μπορούσαμε να πούμε;

..επειδή ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ούτε κατά διάννοια, όχι μόνο δεν έχεις κουβεντιάσει με Παλαιστίνιο, αλλά ούτε ΚΑΝ έχεις διαβάσει/ακούσει γι' αυτούς, ευχής έργο θα ήταν κάποια στιγμή να δοκιμάσεις την τύχη σου σε μια κουβέντα

[btw, αφού είσαι τόσο αλλού, να τονίσω το πόσοι Αμερικάνοι υπάρχουν της άποψης "hell yeah, our boyz ova der (Ιράκ) shd stay n' finish their JOB (!!) - i tell ya blow da mothafuckaz all (κι εννοούν ΟΛΗ τη Μέση Ανατολή !) away!"...Περιέργως πώς, τα πολλά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ τέτοιων Αμερικάνων, δε σου λένε "α είναι τρελλοί αυτοί οι Αμερικάνοι", αλλά "είναι η Αμερική ένα πολιτισμένο μέρος όπου μπορείς να πίνεις τον καφέ σου στο χαλαρό"...Για τους Παλαιστίνιους όμως, δεν παίζει...]

Διάβασε (καλά όμως) και Κοράνι (είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι ΟΥΤΕ Βίβλο έχεις διαβάσει btw) (συν το ότι προσωπικά δηλώνω ότι οι θρησκείες ΔΕΝ με αφορούν, για να προλάβω καμμιά βλακεία που θα πεις), γιατί είναι ξεκάθαρο πως ΕΣΥ σταχυολογείς εδώ κι εκεί πληροφορίες, για να συνθέσεις ένα παζλ στο μυαλό σου που ταιριάζει στον τρόπο σκέψης σου.

Μεγάλη μαλακία αυτό.

Γενικεύεις του κερατά επίσης.

Σα να λες , "πω ρε αυτοί οι τρελλάρες οι Γιαπωνέζοι, άμα τους φύγει κα'νας πόντος απ' το καλτσόν, τραβάνε μαχαίρι και κάνουν χαρακίρι, ακόμα και σε καφετέρια να είναι", ή έχεις την εντύπωση ΟΛΟΙ οι Γιαπωνέζοι στουκάρανε με τα αερόπλανα πάνω στους Αμερικάνους όταν τελείωναν καύσιμα, πολεμοφόδια, τα βρήσκαν σκούρα etc. Kαμικάζι ftw δηλαδή. Κούνα λίγο το κεφάλι σου όμως, γιατί πιάνεσαι από "φολκλόρ", και φτιάχνεις ιστορίες.

Το γεγονός ότι δεν πήρες χαμπάρι τί ακριβώς κάνανε οι Ισραηλινοί κυβερνήτες αυτές πχ τις μέρες στη Γάζα, είναι ίσως το μόνο που σε δικιολογεί να λες ΜΑΛΑΚΙΕΣ περί σεβασμού "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", απ' τη μεριά της Ισραηλινής κυβέρνησης. Εκτός κι αν θεωρείς ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι άνθρωποι, εξ' ου και γιοκ δικαιώματα.

Λες επίσης απίστευτες καγκουριές του τύπου "έγινε τώρα το κράτος τους-τί να κάνουμε".

ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΜΑΓΚΑ!

Μ' αυτή την τρισάθλια λογική, κάτσε και περίμενε να ενωθεί κι ο μουσουλμανικός κόσμος της περιοχής, να πετάξουν 5 μύρια ψυχές στο Σουέζ, στη Χάιφα, στο Τελ-Αβίβ, και μετά να τους πούνε "καλώς-κακώς....κολυμπήστε τώρα".

ΑΝ υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να συνθηκολογήσουν, να αφήσουν τα όπλα στην αποθήκη, να κάτσουν στο τραπέζι, και να τα βρουν για να ζήσουν ΟΛΟΙ, με όρους του στυλ 10 προς 90, αυτοί είναι οι "Ισραηλινοί". Διότι ΑΥΤΟΙ είναι οι εισβολείς απ' το 48 !

Αλλά για 'σενα "ο γέγονε-γέγονε".

Και ΠΑΕΙ στο διάλο με το γέγονε, το πόσο τους ΡΗΜΑΖΟΥΝ από τότε, ΠΟΥ το βάζεις ;;;

Με την ίδια μαλακισμένη λογική, όταν οι Ναζί κατέλαβαν όλη σχεδόν την Ευρώπη, αν εσύ ζούσες και ανατιναζόταν το σύμπαν στον Γοργοπόταμο, θα έλεγες "τί χρειαζόμαστε τώρα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ;;;" , και θα προσυπέγραφες την γερμανική ανακοίνωση που εκδόθηκε άμα την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, μετά την συνθηκολόγηση Τσολάκογλου : " Έλληνες, δεν είμαστε ο εχθρός σας, ο γερμανικός λαός πάντα αγαπούσε τα ελληνικά γράμματα/πολιτισμό/ιστορία, εχθρός μας είναι η Αγγλική απειλή, και η εδώ παρουσία μας απαραίτητη" !

ΠΟΙΑ ΠΟΛΥΚΛΟΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΡΕ ΣΤΟΥΡΝΟ, ΞΥΠΝΑ, ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΠΕΙΡΑΝ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΘΥΕΛΕΣ

Διάβασε ιστορία απ' το 48 και μετά, και μετά βγάλε συμπεράσματα

Δημοσ.

Πάντως να πω και γω κατι. Προφανως ειμαι υπερ των Παλαιστινίων αλλα υπάρχουν και καποιες ενστασεις προς τη μεριά τους : Σίγουρα μπορώ να καταλάβω καποιον που επειδη του σκοτωσανε το παιδι παει εν θερμω και βαζει μια βόμβα εναντιων του εχθρου. Το θέμα ειναι οτι η Χαμας θα έπρεπε πριν αποφασισει να κανει τις γνωστες τις επιθεσεις με ρουκετες (οι οποιες προφανως δεν ειναι εν θερμω), να έχει αναλυσει αν την παίρνει και αν εχει τροπο να αντιμετωπισει τα αντιποινα.

Αυτη τη στιγμη η Χαμας λειτουργει ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ. Και το λεω αυτο γιατι η υποθεση αντιποινα ειναι "τι κανει νιάου νιαου στα κεραμιδια". Εκτος αν πιστευει κανεις οτι οι Ισραηλινοι θα αντιμετωπισουν χωρις αντιποινα τις επιθεσεις των Παλαιστινιων.

Επομένως, απο τη στιγμη που η Χαμας αναλαμβάνει τις ευθυνες των επιθέσεων, ταυτοχρονα καταδικαζει σε θανατο το λαό της. 1 Ισραηλινος για 300 Παλαιστινιους. Μιλαμε για πολυ μυαλο.

Δημοσ.

NamelessOne, πάρε δρόμο. βρίσκεσαι σε έδαφος ελεγχόμενο απο τη Χαμάς.

:cry:

150px-HamasLogo.jpg Approves this messages.

Εκτός απο τα επιχειρήματα, ειναι και ο τρόπος έκφρασης χαρακτηριστικός. Τα σχολεία μας κάνουν καλή δουλειά.

Δημοσ.
NamelessOne, πάρε δρόμο. βρίσκεσαι σε έδαφος ελεγχόμενο απο τη Χαμάς.

:cry:

150px-HamasLogo.jpg Approves this messages.

Εκτός απο τα επιχειρήματα, ειναι και ο τρόπος έκφρασης χαρακτηριστικός. Τα σχολεία μας κάνουν καλή δουλειά.

Έχεις δίκιο.

Έμεινα έκπληκτος για άλλη μια φορά από το επίπεδο.

Είπα την γνώμη μου, που ήταν αντίθετη από αυτή της πλειοψηφίας

και άκουσα από "πράκτορας των ΕΒραίων","στούρνος","βλακάκος","άσχετος" μέχρι

και "σήκω φύγε".

Προφανώς εδώ το αποτέλεσμα μιας συζήτησης αποφασίζεται στην αρχή και από εκεί

και πέρα λειτουργούμε με τη λογική του "σήκω φύγε ρε κερατά,είμαστε πιο πολλοί".

Αυτό που είπα, και το επαναλαμβάνω, είναι πως οι Ισραηλινοί είναι πιο πολιτισμένοι από τους Παλαιστίνιους. Η τρομοκρατία (γιατί τρομοκρατία είναι να ανατινάζεσαι και να σκοτώνεις αθώους) ΔΕΝ δικαιολογείται, ακόμα και αν έχουν δίκιο αυτοί οι άνθρωποι.

Γέλασα ιδιαίτερα με το σχόλιο περί "πράκτορα των Εβραίων", πραγματικά διασκεδαστικό, όπως επίσης και με το "δεν έχεις διαβάσει ποτέ ούτε την Βίβλο ούτε το Κοράνι".

Τραγικό επίπεδο, μπορώ να παραδεχτώ ότι μπορεί να έχω άδικο σε μια κουβέντα, αλλά

δεν θα κάθομαι να με βρίζουν επειδή έχω αντίθετη άποψη, οπότε όντως θα σας κάνω την χάρη και θα σας αφήσω, γιατί γενικά σε όλα τα τόπικς απ' ό,τι είδα έτσι κάπως πάει η κουβέντα...λες και είμαστε στην αυλή του σχολείου και έχουμε 4-5 bullies.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.
Έχεις από τη μία 5 εκατομμύρια εβραίους και από την άλλη τον μισό πλανήτη που θέλει να τους εξαλείψει από προσώπου γης.

Εγώ θα σταθώ σ' αυτό. Είναι τυχαίο που ο μισός πλανήτης αν όχι όλος δεν τους γουστάρει? Είναι τυχαίο που ιστορικά ποτέ κανείς δεν τους γούσταρε και δεν τους ήθελε κοντά τους? Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι είναι σκάρτοι εκτός από αυτούς, επειδή είναι οι εκλεκτοί του θεού?

Και όσον αφορά τα παράπονά σου για τον τρόπο που σου μίλησαν κάποιοι, εσύ τι περίμενες από την στιγμή που επικροτείς τις ενέργειες ενός αδίστακτου κράτους δολοφόνου μικρών παιδιών και όταν έχεις το θράσος (και δεν πιστεύω ότι είναι άγνοια) να μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα? Και λίγα σου είπαν.

Δημοσ.

Ωστε το «αποθανετω η ψυχη μου μετα των αλλοφυλων» κατα Ισραηλ ειναι τρομοκρατια?

Μαλιστα, Σαμψων... Ε λοιπον αποκλειεται, να εισαι τοσο <ασχετος>, οσο παριστανεις.. :shifty:

Δημοσ.

Καταρχας φιλε NamelessOne δεν σε εβρισα εγω, και τα σχολια περι πρακτορας, οποιος και να το εκανε, θα το ειπε για πλακα..

Η τρομοκρατία (γιατί τρομοκρατία είναι να ανατινάζεσαι και να σκοτώνεις αθώους) ΔΕΝ δικαιολογείται, ακόμα και αν έχουν δίκιο αυτοί οι άνθρωποι.

Να συμφωνησω οτι ειναι τρομοκρατια να ανατιναζεσαι σκοτωνοντας αθωους ανθρωπους. Εσυ συμφωνεις οτι ειναι τρομοκρατια, σφαγη καλυτερα, οι "πολεμοι" των Αμερικανων στην μεση ανατολη τα τελευταια 30 χρονια? Ποσοι αθωοι σκοτωθηκαν απο καμικαζι και ποσοι απο βομβες Αμερικανων?

Και γιατι το κανεις τοσο μεγαλο θεμα με τους καμικαζι? Δεν νομιζω οτι υπαρχουν στην Παλαιστινη. Αλλα για σενα οι παλεστινιοι αφου ειναι Αραβες ειναι και τρομοκρατρατες !!!

Και συνεχιζεις να μιλας για πολιτισμενους και φιλησηχους Εβραιους ενω λιγο να ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις δεκαδες βιοπραγειες εναντιον Παλαιστινιων, οχι πως οι δευτεροι δεν εχουν πραξει.

στον Αλλαχ πιστευουν και οι Τουρκοι, οι Αιγυπτιοι, οι Λιβυοι (απο την Λυβη..:P), οι Μαροκινοι και αλλοι τοσοι, αλλα δεν ειναι "τρομοκρατες". Τωρα γιατι κανουν αυτα που κανουν οι Αραβες μηπως υπαρχει αλλος λογος. Και να το παω και πιο περα :devil: αυτοι οι τρομοκρατες που λες, π.χ η Αλ Καιντα, μηπως ειναι ενα μικρο παραρτημα της CIA? Υπαρχει χαος εκει κατω και απο αυτο επωφελουνται οι φιλοι μας οι Αμερικανοι και τα τσιρακια τους οι Ισραηλινοι. Η μηπως δεν ειναι τσιρακια οι Ισραηλινοι και συμβαινει το αντιθετο?;)

Τραγικό επίπεδο, μπορώ να παραδεχτώ ότι μπορεί να έχω άδικο σε μια κουβέντα, αλλά

δεν θα κάθομαι να με βρίζουν επειδή έχω αντίθετη άποψη, οπότε όντως θα σας κάνω την χάρη και θα σας αφήσω, γιατί γενικά σε όλα τα τόπικς απ' ό,τι είδα έτσι κάπως πάει η κουβέντα...λες και είμαστε στην αυλή του σχολείου και έχουμε 4-5 bullies.

Καλή συνέχεια.

Δεν σου ειπαμε να φυγεις, αλλα απο την αλλη αν σου τελειωσαν τα επιχειρηματα..:P

Δημοσ.

Σε εναν χαζο πολεμο που υποκινητε απο την εξουσια παντα την πληρωνουν οι αθωοι..οπωs τα πολλα αναπηρα παιδια απο τουs βορβαδισμουs στο Ιρακ..η ιστορια επαναλανβανετε.

Δημοσ.
Έχεις δίκιο.

Έμεινα έκπληκτος για άλλη μια φορά από το επίπεδο.

ναι είναι το επίπεδο (μιλώντας για πάρτη μου τουλάχιστον) ενός ανθρώπου έξω από τα ρούχα του...

Είπα την γνώμη μου, που ήταν αντίθετη από αυτή της πλειοψηφίας

α ΑΥΤΟ νομίζεις ήταν "το ζήτημα"...Ε προσωπικά, τα ίδια θα έλεγα, και αν ήμουν ο μόνος με την άποψή μου...

και άκουσα από "πράκτορας των ΕΒραίων","στούρνος","βλακάκος","άσχετος" μέχρι

και "σήκω φύγε". ...δεν ξέρω για το "σήκω φύγε", για 'μενα ΚΑΤΣΕ, αλλά άμα κάτσεις, άκου τα

Προφανώς εδώ το αποτέλεσμα μιας συζήτησης αποφασίζεται στην αρχή

..προφανέστατα, τί να σου πω (..και μετά σου φαίνεται περίεργο που "τρελλαίνονται" οι άλλοι μ' αυτά που λες..)

και από εκεί και πέρα λειτουργούμε με τη λογική του "σήκω φύγε ρε κερατά,είμαστε πιο πολλοί". μπράβο. ...Το ματζουνάκι, πού να στο στείλω ;

Αυτό που είπα, και το επαναλαμβάνω, είναι πως οι Ισραηλινοί είναι πιο πολιτισμένοι από τους Παλαιστίνιους.

..και 'γω αυτό που (εγώ) είπα, είναι ότι (δυστυχως, πίστεψέ με) στο κεφάλι σου επικρατεί τρικυμμία

Η τρομοκρατία (γιατί τρομοκρατία είναι να ανατινάζεσαι και να σκοτώνεις αθώους) ΔΕΝ δικαιολογείται, ακόμα και αν έχουν δίκιο αυτοί οι άνθρωποι. ..ενώ όταν το κάνεις ως επίσημη κυβέρνηση με επίσημα στρατεύματα και οπλικά συτήματα, δικαιολογείται ας πούμε : κερδίζεις κονκάρδα "πολιτισμένος" (...why the fuck do i even bother?!?!?)

Γέλασα ιδιαίτερα με το σχόλιο περί "πράκτορα των Εβραίων", πραγματικά διασκεδαστικό, όπως επίσης και με το "δεν έχεις διαβάσει ποτέ ούτε την Βίβλο ούτε το Κοράνι".

εμ βέβαια, σε παίρνει να γελάς, δεν ψοφάς ΕΣΥ κάθε μέρα στη Γάζα..

Τραγικό επίπεδο,

οοοοοο μεσιέ, εξκιούζε μουά που ταράχτηκε η μέρα σας...(θα ξανασυμβεί όμως)

μπορώ να παραδεχτώ (χειροκρότημα)

ότι μπορεί να έχω άδικο σε μια κουβέντα, αλλά δεν θα κάθομαι να με βρίζουν επειδή έχω αντίθετη άποψη οπότε όντως θα σας κάνω την χάρη και θα σας αφήσω,

ναι μιας και θα 'χεις ελεύθερο χρόνο, φιλικά σου λέω να καθήσεις και να σκεφτείς, μπας και δεν είναι που είναι στραβός ο γυαλός. ΜΠΑΣ.

γιατί γενικά σε όλα τα τόπικς απ' ό,τι είδα έτσι κάπως πάει η κουβέντα...

Τί να κάνουμε, είμαστε "ζωντανοί" άνθρωποι "εδώ μέσα", ένα πράμμα όπως τα γιαούρτια κάποτε...

λες και είμαστε στην αυλή του σχολείου και έχουμε 4-5 bullies. α καλά. Ε άμα έλεγες τα ίδια στις σχολοαυλές, μάλλον δεν παίζαν bullies, αλλά τους "έφτιαχνες" εσύ...

Καλή συνέχεια.

U2.

Kι ελπίζω αλλού να χρησιμοποιήσεις nick "ThοughtfulOne", δικαιολογημένα. Γιατί εδώ αυτό που "έλαβα" εγώ, ήταν ThoughtlessOne...

Δημοσ.

Καταρχήν, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν επιτέθηκε ως αντίδραση αλλά χρησιμοποίησε την επίθεση της Χαμάς ως άλλοθι για να δείξει "αποφασιστικότητα" και να κερδίσει ψήφους. Πράγμα που σημαίνει ότι και οι πολίτες του Ισραήλ γουστάρουν αυτά που γίνονται (όχι όλοι). Αν δεν αλλάξει ο λαός νοοτροπία δε θα σταματήσει αυτό το πράγμα.

Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα που με τρελλαίνουν. Πόσες φορές οι ΗΠΑ θα λένε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας; Έλεος! Γιατί καμιά κυβέρνηση δεν καταδικάζει τα αίσχη από μέρους του Ισραήλ; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι μας εκπροσωπούν ενώ προφανώς οι πολίτες έχουμε (οι περισσότεροι) άλλη γνώμη για τα όσα γίνονται;

Επίσης, πώς να πιστέψω ότι έχει γίνει πρόοδος (ανθρωπιστική και ότι σχετικό θες) στην παγκόσμια κοινωνία από τη στιγμή που δεν έχει δωθεί τέλος σε κάτι τέτοιο και έχει επιτραπεί να διαρκεί τόσο καιρό; Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που δεν υπάρχουν περισσότεροι πόλεμοι στον πλανήτη δεν είναι επειδή η Γη έγινε πιο ειρηνικός τόπος ή ότι η ανθρωπότητα έμαθε από τα λάθη της αλλά επειδή επί του παρόντος κανένας από τους ισχυρούς του πλανήτη δεν έχει λόγο να κάνει πόλεμο.

Δημοσ.
Ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ειδικά σε τόσο πολύπλοκα θέματα είναι τελείως ανεύθυνο να πεις "οι κακοί Εβραίοι και οι καλοί Παλαιστίνιοι".

Καλώς ή κακώς οι Εβραίοι απέκτησαν ένα κράτος και είναι μάλιστα το μοναδικό κράτος στην περιοχή (ή ακόμη και στην ήπειρο τους) που υπάρχει δημοκρατία και δυτικός τρόπος ζωής και σκέψης, παράγει πολιτισμό, τεχνολογία και σέβεται ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν τώρα σε ένα τέτοιο κράτος βάλεις κάθε τρεις και λίγο ανθρώπους απίστευτα φανατισμένους με την θρησκεία τους που το θεωρούν όχι απλά φυσιολογικό, αλλά τιμητικό να ανατινάζονται μέσα σε λεωφορεία, τρένα, καφετέριες ή και στη μέση του δρόμου, ποιά θεωρούμε ότι θα 'πρεπε να είναι η σωστή αντίδραση του κράτους;

Πας να πιεις τον καφέ σου και βρίσκεσαι στα καλά καθούμενα στα θυμαράκια.

Τί θα 'πρεπε να γίνει; Να διαλυθεί το Ισραήλ και να πάνε αυτοί οι άνθρωποι...πού;

Είναι λογικό να είμαστε με το μέρος του αδυνάτου, όταν βλέπεις μια μαυροφορεμένη μάνα να κλαίει πάνω από το φέρετρο του ανήλικου παιδιού της, λογικό είναι να σε επηρεάζει αυτή η εικόνα, η φτώχεια τους και το πως έχουνε καταντήσει είναι όντως τραγικά πράγματα.

Αλλά και οι ηγέτες τους, δεν είναι ακριβώς άτομα συζητήσιμα. Αλλάχ Ακμπάρ και μπουμ. Το ότι έχουν μικρότερη πολεμική ικανότητα δε σημαίνει ότι απαραίτητα έχουν και δίκιο. Και δίκιο να έχουν, το 'χάνουν με αυτή τη συμπεριφορά τους.

Με έναν απλό Ισραηλινό πολίτη, μπορούμε εμείς οι δυτικοί να κάνουμε μια κουβέντα, με έναν Παλαιστίνιο μαχητή τί ακριβώς θα μπορούσαμε να πούμε;

Το Κοράνι λέει ή θα πρέπει ο άπιστος να γίνει Μουσουλμάνος ή μαχαίρι και τέλος.

Η θρησκεία τους, τους έχει κάνει να συμπεριφέρονται σα ζώα.

Σε καμιά περίπτωση δεν είναι θρησκεία αγάπης και κατανόησης το Ισλάμ.

Δεν είναι φανατικοί οι Ισλαμιστές που ανατινάζονται, απλά κάνουν αυτά που λέει το Κοράνι, μη βλέπετε που οι πιο λογικοί μουσουλμάνοι που ζούνε σε δυτικές κοινωνίες αποφασίζουν να σταχυολογήσουν κομμάτια από εδώ και από εκεί ώστε να τα παρουσιάζουν όλα όμορφα και αρμονικά ώστε να μπορέσουν να ζήσουν ανάμεσα μας.

Δε λέω ότι έχουν 100% δίκιο οι Εβραίοι, αλλά τουλάχιστον είναι ένα πολιτισμένο κράτος που μπορεί να κάνει μια προσπάθεια συζήτησης. Οι άλλοι τί είναι;

Γιατί δεν ανανέωσαν την συνθήκη εκεχειρίας τώρα;

Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξαφανίσουν τους Εβραίους και πιστεύουν ότι

επειδή ο Αλλάχ είναι με το μέρος τους θα το καταφέρουν.

Δυστυχώς όμως, ο Αλλάχ είναι με το μέρος εκείνου που έχει τις βόμβες και τα αεροπλάνα. Και αν συνεχίσουν με αυτή τη λογική πάντα μαυροφορεμένοι θα είναι.

Αν είχαμε εμείς μια μειονότητα στην Ελλάδα που κάθε τρεις και λίγο ανατινάζονταν στη μέση του κόσμου σκοτώνοντας αθώους πολίτες, δεν θα ζητούσαμε αντίποινα;

Τί θα λέγαμε; Φεύγουμε από εδώ ή οκ,συνεχίστε την καλή δουλειά;

Για να μην μιλήσω για το πόσο απίστευτα προκατειλημένα είναι τα ελληνικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας πάντα την μία μόνο όψη του νομίσματος, εδώ και δεκαετίες μας ταίζουν το "Κακοί Εβραίοι, Καλοί Παλαιστίνιοι".

Πολύπλοκα θέματα, που δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολα λύση.

Και όταν μπαίνει στη μέση αυτή η γ@μημ3νη η θρησκεία, πάντα τέτοια θα έχουμε.

εγω θα συμφωνησω σε πολλα απο αυτα,αλλα ειδικα στο σημειο του θρηστευτικου φανατισμου.εγω θα ηθελα να δω ποσα κεφαλια θα εμεναν στην θεση τους,απο τους

εξυπνακηδες που ποσταρουν,εαν εμπαιναν οι τουρκοι με το κορανι στο χερι.

Δημοσ.
εγω θα συμφωνησω σε πολλα απο αυτα,αλλα ειδικα στο σημειο του θρηστευτικου φανατισμου.εγω θα ηθελα να δω ποσα κεφαλια θα εμεναν στην θεση τους,απο τους

εξυπνακηδες που ποσταρουν,εαν εμπαιναν οι τουρκοι με το κορανι στο χερι.

Θα το ξαναπω σαν "εξυπνακιας" που ειμαι οτι και οι Αιγυπτιοι ειναι μουσουλμανοι αν σου λεει κατι. Επισης μαλλον εχεις μια λαθος εικονα για τους Τουρκους, αλλα αν λεω αν μπουν οι Τουρκοι εδω ο λογος δεν θα ειναι το Κορανι και ο "θρησκευτικος τους φανατισμος".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...