washcloud Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2492806&postcount=175 Εσύ συνέχισες με το παραλήρημα ότι οι παλαιστίνιοι πρέπει να δικαιωθούν γιατί είναι σε μειονεκτική θέση και γιατί από το 48 και μετά χάσανε εδάφη, ενώ οι εβραίοι πρέπει να ξεβρακωθούν γιατί είναι υπάνθρωποι. (stay in, get out, do whatever the FAQ u want...Στ' άπλυτά μου) snoob, εξήγησα ΓΙΑΤΙ είναι "άσπρο-μαύρο". Από πού ΞΕΚΙΝΑΕΙ δηλαδή το κακό. Αν ξεκίναγε πχ από διεκδικήσεις "γκρίζων ζωνών" τύπου Ίμια, πήγαινε στο διάλο το ζήτημα, θα ήταν απλά και οι δυο μαλάκες. Όσον αφορά το αν οι όποιοι συγκεκριμένοι ηγέτες φουντώνουν πάθη, είπα στο προηγούμενο μου ποστ πως δε νομίζω πως κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση. Το να χειροτερεύουν κάποια πράγματα μπορεί, αλλά όσα έχουν ήδη συμβεί μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, είναι αρκετά για να εκθρέψουν κάμποσες γενιές μίσους, στον ίδιο τον λαό. Δε νομίζω να προκόψει "ηγέτης" στους Παλαιστίνιους πχ, που θα βγει και θα πει "ας τα βρούμε με τους Ισραηλινούς". Κατ' αρχάς, απλό είναι, γιατί ΑΥΤΟΙ έχουν εκδιωχθεί, κυνηγηθεί. Κατά δεύτερο λόγο, γιατί αν δεν πούνε οι Ισραηλινοί να "αναγνωρίσουν" διάφορα, τότε το μόνο "βιώσιμο" για έναν τέτοιο ηγέτη θα είναι να πει "σταματάμε εχθροπραξίες κλτ κτλ". Και να πάνε σε συμβιβαστική λύση τύπου 50-50. Ε ΑΥΤΟ, δεν πρόκειται να το φάνε ποτέ οι Παλαιστίνιοι. Το μόνο που θα φάνε, θα είναι έναν τέτοιο "ηγέτη". Ζωντανό. Κι ο λόγος (για πολλοστή φορά) είναι ότι το νιώθουν το δίκιο που έχουν. Αν θέλεις (γι' ακόμα μια φορά) τη δική μου γνώμη, για δικό τους καλό, ας συνθηκολογούσαν με τους Ισραηλινούς, ακόμα και με όρους που θα επιβάλλει ο ισχυρός. Μόνο που τους ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ που προτιμάνε να συνεχίζουν να πηγαίνουν αδιάβαστοι. Είναι αυτό το γαμημένο το δίκιο που λέγαμε...
johnnyestia Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δεν έχεις τίποτα να πείς και ποστάρεις links και ιστοριές για άπλυτα και τέτοια. Ξυδάκι Edit: Αν ξεκίναγε πχ από διεκδικήσεις "γκρίζων ζωνών" τύπου Ίμια, πήγαινε στο διάλο το ζήτημα, θα ήταν απλά και οι δυο μαλάκες. Ντάξει, δεν τρέχει τίποτα για τις γκρίζες ζώνες. Και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου γκρίζα ζώνη είναι. Ας μας πάρουνε και τους βάλτους στον Έβρο. Μην ποστάρεις αγόρι μου, δεν το έχεις, ειλικρινά. Ορίστε και η κωλοτούμπα του thread: Αν θέλεις (γι' ακόμα μια φορά) τη δική μου γνώμη, για δικό τους καλό, ας συνθηκολογούσαν με τους Ισραηλινούς, ακόμα και με όρους που θα επιβάλλει ο ισχυρός.
elven Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δε νομίζω να προκόψει "ηγέτης" στους Παλαιστίνιους πχ, που θα βγει και θα πει "ας τα βρούμε με τους Ισραηλινούς". Κατ' αρχάς, απλό είναι, γιατί ΑΥΤΟΙ έχουν εκδιωχθεί, κυνηγηθεί. Μπορείς να μου πεις ποια είναι η αφετηρία για αυτό; Δηλαδή οι Εβραίοι δεν υπήρχαν σε κεινη την περιοχή ποτέ;Γιατί να μην βάλουμε σαν αφετηρία μια εποχή ας πούμε πριν 300-400-500 ούτε γω ξέρω πόσα χρόνια χρόνια όπου υπήρχαν(πλειοψηφία-μειοψηφία δεν έχει σημασία)στην περιοχή και τους σφάζαν Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή οι Χριστιανοί και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο οι Μουσουλμάνοι. Η περιοχή τους ήταν πάντα αυτή και εκδιώχθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απο Άραβες και λοιπούς. Και οι Παλαιστίνιοι κάποιους έδιωξαν για να εγκατασταθούν εκεί,έτσι δεν είναι,νομίζω τους Εβραίους.Κάνω λάθος;
Houston Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Τελικά κάνουν το παιχνίδι τους οι ηγέτες (και απ τις 2 μεριές) και την πληρώνουν τα αθώα θύματα. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι λαοί. Να μοιράσουν τα εδάφη και τελειώνει εδώ…όσο δύσκολο φαίνεται τόσο απλό είναι, αλλά τι κάνεις όταν τα μεγάλα τραγιά θέλουν πόλεμο και συρράξεις.
nske Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Ένα πρόχειρο κολάζ διάφορων πληροφοριών για το σιωνιστικό κίνημα που οδήγησε στις μαζικές μεταναστεύσεις προς την περιοχή, στο κράτος του Ισραήλ και την συνακόλουθη σύγκρουση με τους Άραβες γηγενείς.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 snoob, εξήγησα ΓΙΑΤΙ είναι "άσπρο-μαύρο".Από πού ΞΕΚΙΝΑΕΙ δηλαδή το κακό. (...) Θα έπρεπε ίσως να είχα διευκρινήσει πως η γενική διαφωνία μου περί "άσπρου-μαύρου" εδράζεται στη διαφωνία μου ως προς την αφετηρία του κακού. Ιστορικά, είναι ανακριβές ότι οι Εβραίοι "φυτεύτηκαν" στην Παλαιστίνη από τους Δυτικούς πριν από 60 και κάτι χρόνια μια ωραία πρωία και ξαφνικά εκεί που δεν υπήρχε θέμα, δημιουργήθηκε. Εκεί βρίσκονταν πολλούς αιώνες πριν και παρά τις διαρκείς διώξεις που υπέστησαν από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μετά, κατάφεραν να διατηρήσουν έναν πληθυσμό εκεί. Μικρή μειοψηφία, σύμφωνοι, αλλά πληθυσμός υπήρχε. Η συστηματική μετοίκηση των Εβραίων στα εδάφη της Παλαιστίνης είχε ξεκινήσει αρκετές δεκαετίες πριν τα γεγονότα του '48. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι διώξεις των Αράβων σε βάρος των Εβραίων στα διάφορα κράτη της περιοχής ενόψει της λήξης της εντολής των Βρετανών για διευθέτηση του ζητήματος της Παλαιστίνης το μόνο που κατάφεραν ήταν να οδηγήσουν σε θεαματικό πολλαπλασιασμό του Εβραϊκού πληθυσμού στην Παλαιστίνη. Επίσης ανακριβής είναι η εικόνα που καλλιεργείται και παρουσιάζει τους Άραβες να πετούν πέτρες απέναντι στα σιδερόφρακτα άρματα μάχης των σιχαμένων Εβραίων από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του Ισραηλινού Κράτους, με άλλα λόγια ότι ο αγώνας ήταν εξαρχής άνισος. Ο λόγος που οι Άραβες (δε λέω Παλαιστίνιοι γιατί και το ΄48 οι Παλαιστίνιοι φωνή δεν είχαν, αφού ούτε κράτος είχαν, μιλούσαν εξ αυτών οι Σύριοι, Αιγύπτιοι και Ιορδανοί πάτρονές τους) απέρριψαν συλλήβδην το Ψήφισμα 181 είναι ότι είχαν τη βεβαιότητα ότι υπερτερούσαν συντριπτικά σε στρατιωτική ισχύ έναντι των Ισραηλινών και επομένως, σε συνδυασμό με τα γεωγραφικά δεδομένα της περιοχής (δηλαδή το ότι τα εδάφη της Παλαιστίνης ήταν κυκλωμένα από ισχυρά Αραβικά κράτη), θα μπορούσαν να τους εξοντώσουν (ρητά ορισμένος στρατηγικός στόχος του Αραβικού Συνδέσμου) και να κλείσει το θέμα de facto, οριστικά. Το πρόβλημα είναι ότι οι διάφορες "οριστικές λύσεις" που ξεφυτρώνουν στην πορεία της ιστορίας σπάνια είναι "λύσεις" και ακόμη σπανιότερα "οριστικές". Θέλω να πω, οι Άραβες που δικαίως έχουν κάνει σημαία του αγώνα τους το αυτονόητο δικαίωμα των Παλαιστινίων στο να έχουν κράτος, αρνήθηκαν συστηματικά και για δεκαετίες (ορισμένες παρατάξεις συνεχίζουν να το αρνούνται) το δικαίωμα των Ισραηλινών να έχουν κράτος. Δε συζητάμε καν για το αν θα έπρεπε οι Εβραίοι να λάβουν λιγότερα εδάφη από όσα τους έδινε το σχέδιο του ΟΗΕ: η θέση του Αραβικού Συνδέσμου ήταν μηδέν εδάφη, κανένα κράτος, ήδη από το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του '47, επίσημα, σε διπλωματικό επίπεδο από πολύ νωρίτερα. Η λύση της Παλαιστίνης ήταν ιστορικά η πλέον βάσιμη και λογική (σε σχέση, λόγου χάρη, με το Βρετανικό σχέδιο της εγκατάστασης των Εβραίων στην Ουγκάντα), χωρίς να σημαίνει ότι οι χειρισμοί ήταν ιδεώδεις. Τα παραπάνω δεν αποτελλούν δικαιολογία για τα όσα συμβαίνουν σήμερα, αν και νομίζω ότι βοηθούν στην ερμηνεία πολλών καταστάσεων. Απλώς τα αναφέρω για να εξηγήσω καλύτερα τη θέση μου περί ανυπαρξίας απόλυτου, ξεκάθαρου και αναμφισβήτου "δίκαιου" σε αυτή την υπόθεση.
MiltoZ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Τα παραπάνω δεν αποτελλούν δικαιολογία για τα όσα συμβαίνουν σήμερα, αν και νομίζω ότι βοηθούν στην ερμηνεία πολλών καταστάσεων. Απλώς τα αναφέρω για να εξηγήσω καλύτερα τη θέση μου περί ανυπαρξίας απόλυτου, ξεκάθαρου και αναμφισβήτου "δίκαιου" σε αυτή την υπόθεση. Αδερφέ, το ψήφισμα 181 που αναφέρεις συνέχεια ήταν αποτέλεσμα πιέσεων των Σιωνιστών και παράνομης και τρομοκρατικής δράσης και τίποτα παραπάνω. Οι Σιωνιστές δικεδικούσαν την ίδρυση κράτους εκεί που πριν από 2000+ χρόνια κατοικούσαν κάποιες φυλές εβραίων και τα @@ μου κουνιούνται. Στα παπάρια του αν εκεί ζουσαν πλέον άλλοι. Θα τους έδιωχναν με κάθε τρόπο γιατί αυτό επιτάσει η ιδεολογία τους, αυτό λένε τα γραπτά τους. Εσένα σου φαίνεται αυτό σωστό? Να πάρουν τότε πίσω και οι Ινδιάνοι την Αμερική, οι Έλληνες την Πόλη κλπ. Ακόμα και να είχε όμως ιδεολογική/ ηθική βάση η δημιουργία κράτους, από αυτό το σημείο μέχρι τους βομβαρδισμούς αμάχων (που με αυτή τη λογική και με πρόσχημα την τρομοκρατία θα έπρεπε οι Άγγλοι να βομβαρδίζουν Ιρλανδικές πόλεις και οι Ισπανοί Βασκικές), τις εκδιώξεις, τους παράνομους εποικισμούς, την άνιση και ρατσιστική αντιμετώπιση, τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις και όλα αυτά που παραπέμπουν σε εθνοκάθαρση και που έχουν κάνει σύστημα εκεί κάτω εδώ και δεκαετίες υπάρχει μεγάλη απόσταση δεν νομίζεις? Υπάρχει σαφέστατο και ξεκάθαρο δίκαιο σε αυτήν την υπόθεση και αυτό είναι με το μέρος του μαρτυρικού λαού της Παλαιστίνης.
Lucifer Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Να υποθέσω πως όλο αυτό θα καταλήξει στον γνωστό αφορισμό "δεν υπάρχει εθνικό δίκαιο, υπάρχει εθνικό συμφέρον"; Γιατί με όλα αυτά τα "αφού νίκησαν 3 πολέμους, μαγκιά τους" θα αρχίσω να πιστεύω πως και οι ΗΠΑ τόσο καιρό που βαράνε από 'δω κι από 'κει, μαγκιά τους ήταν αφού τους συνέφερε και μπορούσαν. Ωραία είναι τα πράματα που μας χαρίζουν ήσυχο ύπνο, αλλά όταν βομβαρδίζεται σχολείο με τη σημαία του ΟΗΕ, ε. Νοσταλγώ το 1930s rock n roll.
o_magazatoras Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 .... Πούσουν μάγκα το χειμώνα; Πού την είχες τη κρυψώνα;
Lucifer Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Ποια κρυψώνα, δίπλα στον Σηκουάνα το πατούσα. =ρ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Να υποθέσω πως όλο αυτό θα καταλήξει στον γνωστό αφορισμό "δεν υπάρχει εθνικό δίκαιο, υπάρχει εθνικό συμφέρον"; Γιατί με όλα αυτά τα "αφού νίκησαν 3 πολέμους, μαγκιά τους" θα αρχίσω να πιστεύω πως και οι ΗΠΑ τόσο καιρό που βαράνε από 'δω κι από 'κει, μαγκιά τους ήταν αφού τους συνέφερε και μπορούσαν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να υποθέτει ό,τι θέλει. Αν οι υποθέσεις του είχαν και την παραμικρή βάση σε αυτά που γράφει ο άλλος θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά από πότε είναι υποχρεωτικό να καταλαβαίνουμε αυτά που διαβάζουμε; Πουθενά δε χαρακτήρισα μαγκιά ή ό,τι άλλο τις νίκες των Ισραηλινών. Είναι μια πραγματικότητα, η οποία επηρεάζει τα πράγματα τώρα. Κι από το να φανταζόμαστε ότι η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών ανέκαθεν είχε την τωρινή της (άνιση) μορφή, καλό είναι να θυμόμαστε πώς, συγκεκριμένες πολιτικές και στρατιωτικές επιλογές και των δύο πλευρών, διαμόρφωσαν τη σημερινή κατάσταση. Επομένως, όταν βλέπω σχόλια που θεωρούν ως αφετηρία των γεγονότων το '48, παρακάμπτοντας πολλά σημαντικά γεγονότα, λέω να συνεισφέρω στην κουβέντα παραθέτοντας κάποια πράγματα από μια άλλη οπτική. Μάλιστα, παρότι διαφωνούμε, έχω καταφέρει να κάνω μια αξιοπρεπή, θέλω να πιστεύω, κουβέντα με τον washcloud. Ζητώ ταπεινα συγγνώμη, στο μέλλον θα φροντίσω να περιοριστώ σε αποφθεύγματα του τύπου "τα @@ μου κουνιούνται", που κατά πώς φαίνεται συνάδουν με την έκκληση για κόσμια κουβέντα στο μπλα-μπλα. Υ.Γ. Καλό είναι, επίσης, όσοι νοσταλγούν το σκληρό ροκ της δεκαετίας του '30, να θυμούνται πως η αποτυχία αυτού του σκληρού ροκ τροφοδότησε με ουκ ολίγα επιχειρήματα και δυναμική τις πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Lucifer Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Η λογική η οποία εκφράζεις, όσο σωστή και αυτονόητη και αν είναι, είναι στείρα απόπειρας απόδοσης δικαίου -μεμονωμένα και αδύναμα, αυτή η απόπειρα ονομάζεται "άποψη". Και για να σε προλάβω, φυσικά το ότι το nick μου έχει πράσινα γράμματα δε σημαίνει πως απαγορεύεται κάτι τέτοιο, απλώς βρίσκω λίγο κάπως να πεθαίνουν παιδάκια σε διεθνώς αναγνωρισμένο άσυλο και να βγαίνει κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος και να λέει "η λογική λέει αυτό, η άποψη μου άγνωστη". Καθαρά αισθητικά, δε μου κάθεται. Και αναφορικά με το σκληρό ροκ, μια χαρά επιχείρημα στις γραμμές του "εσείς που τα πάθατε θα 'πρεπε να 'στε οι τελευταίοι που τα κάνετε" θα μπορούσε να προκύψει, μα ας επικαλεστώ την αυθεντία: On Israel and Bombing 1970 The latest phase of the undeclared war in the Middle East is based upon a profound miscalculation. The bombing raids deep into Egyptian territory will not persuade the civilian population to surrender' date=' but will stiffen their resolve to resist. This is the lesson of all aerial bombardment. The Vietnamese who have endured years of American heavy bombing have responded not by capitulation but by shooting down more enemy aircraft. In 1940 my own fellowcountrymen resisted Hitler's bombing raids with unprecedented unity and determination. For this reason, the present Israeli attacks will fail in their essential purpose, but at the same time they must be condemned vigorously throughout the world. The development of the crisis in the Middle East is both dangerous and instructive. For over 20 years Israel has expanded by force of arms. After every stage in this expansion Israel has appealed to "reason" and has suggested "negotiations". This is the traditional role of the imperial power, because it wishes to consolidate with the least difficulty what it has already taken by violence. Every new conquest becomes the new basis of the proposed negotiation from strength, which ignores the injustice of the previous aggression. The aggression committed by Israel must be condemned, not only because no state has the right to annexe foreign territory, but because every expansion is an experiment to discover how much more aggression the world will tolerate. The refugees who surround Palestine in their hundreds of thousands were described recently by the Washington journalist I.F. Stone as "the moral millstone around the neck of world Jewry." Many of the refugees are now well into the third decade of their precarious existence in temporary settlements. The tragedy of the people of Palestine is that their country was "given" by a foreign Power to another people for the creation of a new State. The result was that many hundreds of thousands of innocent people were made permanently homeless. With every new conflict their number have increased. How much longer is the world willing to endure this spectacle of wanton cruelty? It is abundantly clear that the refugees have every right to the homeland from which they were driven, and the denial of this right is at the heart of the continuing conflict. No people anywhere in the world would accept being expelled en masse from their own country; how can anyone require the people of Palestine to accept a punishment which nobody else would tolerate? A permanent just settlement of the refugees in their homeland is an essential ingredient of any genuine settlement in the Middle East. [b']We are frequently told that we must sympathize with Israel because of the suffering of the Jews in Europe at the hands of the Nazis. I see in this suggestion no reason to perpetuate any suffering. What Israel is doing today cannot be condoned, and to invoke the horrors of the past to justify those of the present if gross hypocrisy.[/b] Not only does Israel condemn a vast number of refugees to misery; not only are many Arabs under occupation condemned to military rule; but also Israel condemns the Arab nations only recently emerging from colonial status, to continued impoverishment as military demands take precedence over national development. All who want to see an end to bloodshed in the Middle East must ensure that any settlement does not contain the seeds of future conflict. Justice requires that the first step towards a settlement must be an Israeli withdrawal from all the territories occupied in June, 1967. A new world campaign is needed to help bring justice to the long-suffering people of the Middle East.
elven Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 απλώς βρίσκω λίγο κάπως να πεθαίνουν παιδάκια σε διεθνώς αναγνωρισμένο άσυλο και να βγαίνει κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος και να λέει "η λογική λέει αυτό, η άποψη μου άγνωστη". Καθαρά αισθητικά, δε μου κάθεται. Υποθέτω ότι σου κάθεται κάπως το να σκοτώνονται παιδιά και απο την άλλη μεριά,χωρίς να υπάρχει πόλεμος καν. Σίγουρα όλοι έτσι αισθάνονται αλλά η είδηση για βομβιστή εναντίον παιδιών και αμάχων περνάει στα ψιλά των ειδήσεων ανάμεσα στο νέο σουξέ του Μαρτάκη και στα αθλητικά. Και απο ότι είδα στις ειδήσεις την εκεχειρία την "έκοψε" η Χαμάς
jimarass Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Εγώ έρχομαι τελικά να πιστέψω πως δεν υπάρχει Σιωνισμός και λαλακίες. Απλά οι Αμερικανοί (και όχι μόνο) χρηματοδοτούν ένα πόλεμο για να ελέγχουν την κατάσταση στη μέση ανατολή. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι μια ειρηνική μέση ανατολή που να διαχειρίζεται τα πετρέλαιά της!!!! Χωρίς το Ισραήλ, δεν υπάρχει δυτικό πόδι εκεί. Τα ίδια κάνουν και με την Κύπρο και με τα Ίμια. Τα ίδια κάνανε και με την Κρήτη ,αλλά μας έκατσε ο παγκόσμιος και την πήραμε. Μη ξεχνάτε στην Κρήτη γίνανε 2-3 πόλεμοι, στην Κύπρο ένας...... Μόλις όμως το ενδιαφέρον για την περιοχή καταλαγιάζει ή οι υπεύθυνες δυνάμεις χάνουν ισχύ, τότε η λύσης έρχεται σε χρόνο dt. Οι Αμερικανοί γιατί λυσάξανε να μην υπογράψουμε τη συμφωνία αγωγούν αερίου με τη Ρωσία? Διότι ξέρανε πως η Ρωσία/Ευρώπη έχουν βάλει την Ουκρανία να μη πληρώνει ποτέ ΑΚΡΙΒΩΣ το χρέος της προς gasprom και έτσι κάθε τότε να κλείνουν οι στρόφιγγες, ώστε να ανεβαίνουν οι τιμές.......Λες και η Ουκρανία δεν έχει τα λεφτά να πληρώσει.....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Το δίκαιο είναι οι άνθρωποι να έχουν έναν τόπο δικό τους, να κάνουν τα κουμάντα τους. Η πατρίδα των Εβραίων, όμως, είναι ένα πράγμα σαν τα ΧΥΤΑ στην Ελλάδα: ναι, μωρέ, καλά είναι και πρέπει να υπάρχουν, αλλά ΟΧΙ εδώ, μακριά από μας και όπου να' ναι ας τα φτιάξουν. Η αυθεντία ωραία τα λέει (δεν ξέρω αν θα συμφωνούσαν η κάτοικοι της Δρέσδης μαζί του, για το θέμα των βοβμαρδισμών, αλλά δεν πειράζει, για να μην αγγίξω καν το θέμα του κατά πόσο ερμηνεύει σωστά το στρατηγικό στόχο των Ισραηλινών βομβαρδισμών την εποχή που έγραφε όσα έγραψε), πλην όμως κάνει λόγο για επιστροφή των ορίων του Ισραήλ στα όρια προ του 1967 (Γραμμή Εκεχειρίας). Αυτό που δεν αναφέρει η αυθεντία είναι ότι το Ισραήλ είχε δεχτεί ένα χάρτη πολύ πιο ευνοϊκό για τους Άραβες από ό,τι ακόμη και τα σύνορα που δημιουργήθηκαν μετά το 1948 (μια βόλτα από BBC ή wikipedia αρκεί για να δει κανείς αυτό το χάρτη, μέχρι να μάθω να ποστάρω εικόνες στο insomnia). Επίσης, η αυθεντία δε μας λέει ποιοι ήταν αυτοί που απέρριπταν ασυζητητί τα προ 1948 σύνορα (πόσω μάλλον τα μετά 1967). Κι ενώ καταδικάζει τη "δια των όπλων εξάπλωση του Ισραήλ επί εικοσαετία", δε μας λέει ποιοι είναι αυτοί που του έδωσαν χρυσή εκαιρία να επεκταθεί δια των όπλων, αντί να περιοριστεί στα όρια που έθετε ο ΟΗΕ. Με αυτά, το ξαναλέω, δε δικαιολογώ το Ισραήλ. Γενικά, δε νομίζω πως μπορεί να δικαιολογηθεί κάτι σε αυτή την ιστορία, παρά μόνο να ερμηνευτεί. Κι εύχομαι ο washcloud να έχει άδικο όταν ισχυρίζεται πως ένας ηγέτης που θα έκανε ανοιχτά λόγο για συμβιβασμό θα γινόταν βορά των ομοεθνών του, όποιοι και αν είναι αυτοί. Κατά τα λοιπά, με το κομμάτι στα bold συμφωνώ απόλυτα. Ταυτόχρονα, αυτή η αναθεματισμένη τάση μου να μην αρκούμαι στο να γίνομαι αρεστός αλλά να επιμένω να τσιγκλάω τους ανθρώπους, με πιέζει να γράψω πως το Ισραήλ δε θα είχε λόγο (πρόσχημα, αφορμή, όπως θέλετε πείτε το) να κάνει αυτά που κάνει τώρα στη Γάζα αν κάποιος ανεγκέφαλος "ηγέτης" της Χαμάς δεν είχε αποφασίσει να ξεστοκάρει τις ρουκέτες που μάζευε 6 μήνες που διήρκεσε η εκεχειρία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.