Προς το περιεχόμενο

Forthnet double play και δραμα...

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν παει αλλο ρε παλικαρια!!!Το ξερω οτι πρεπει να ειμαι στου διαολου τον κ@λο σε σχεση με το dslam αλλα επειδη δεν γνωριζω απο ρουτερ μηπως μπορει να μου πει κανεις αν γινεται τιποτα να βελτιωθει (εστω και λιγο) η κατασταση? Κοιταξτε χαλια:

---------------------------------------Downstream--------------------------Upstream

Line Rate-------------------------> 5120 Kbps ---------------------------1020 Kbps

Attainable Line Rate--------------> 4752 Kbps--------------------------1236 Kbps

Noise Margin------------------------>5.8 dB---------------------------------12.3 dB

Line Attenuation------------------->47.5 dB :shock:------------------------19.9 dB

Output Power------------------------>12.9 dBm ---------------------------0.0 dBm

Υπαρχει κατι που μπορω να κανω? Εχω ενα siemens cl-110 router που εδινε η forthnet πριν κανα χρονο για το ιδιοκτητο (μονο adsl). Τωρα μπηκα 2play και ειχα μια αυξηση της ταξης των 20 kb/s στο κατεβασμα (και πολυ λιγοτερες αποσυνδεσεις). Πληρωνω για 24 mbps και παναθεμα με κατεβαζω με 500 kb/s. Δεν γινεται απολυτως τιποτα? Η επιστημη σηκωνει τα χερια? Κανα routerακι που να κανει πιο υποφερτη την κατασταση? Αν χρειαζεστε κι αλλα στοιχεια πειτε μου να δωσω...

Δημοσ.

πρεπει να ζητησεις απο τη forthnet να ερθει τεχνικος σπιτι σου, να δει την κατασταση και να σου πουν αν υπαρχει περιθωριο βελτιωσης η οχι...

Δημοσ.

Δειτε κι αυτα (δεν ξερω αν χρειαζονται):

-------------------------------------Downstream / Upstream---------------------------------------

MSGC (number of bytes in overhead channel message) 61 / 10

B (number of bytes in Mux Data Frame) 13 / 145

M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame) 16 / 1

T (Mux Data Frames over sync bytes) 11 / 1

R (number of check bytes in FEC Data Frame) 10 / 0

S (ratio of FEC over PMD Data Frame length) 1.3908 / 4.5447

L (number of bits in PMD Data Frame) 1346 / 257

D (interleave depth) 32 / 1

Delay 11 / 1

Super Frames 16575019 / 14748113

Super Frame Errors 202014 / 0

RS Words 763486838 / 0

RS Correctable Errors 26055128 / 0

RS Uncorrectable Errors 2208646 / 0

HEC Errors 160514 / 0

OCD Errors 1307 / 0

LCD Errors 14 / 0

Total Cells 3202447434 / 333454

Data Cells 188491327 / 708

Bit Errors 0 / 0

Total ES 17707 / 8

Total SES 3981 / 0

Total UAS 17 / 0

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ADSL BER Test - Result

Tested Time 20

Total Transferred Bits 92739840

Total Error Bits 0

Error Ratio 0.00e+00

Δημοσ.
Αν το line att είναι όντως αυτό δύσκολα θα δεις βελτίωση.

συμφωνω αλλα παντα υπαρχει η πιθανοτητα βελτιωσης αν υπαρχει "βλαβη" και ειναι μεταξυ του κουτιου σου και του dslam... μιλαω απο προσωπικη εμπειρια

Δημοσ.

μονος του το ειπε οτι ειναι στου ... τη μανα με σχεση το dslam οποτε με αυτο το attenuation να κανει τον σταυρο του που παιζει και εκει και κατεβαζει με 500.και οπως εχουμε πει ειναι μεχρι 24 και δεν μπορεις να κανεις κατι για να ανεβει εκτος αν φτιαχτει πιο κοντα αστικο κεντρο η αν μετακομισεις εσυ.δεν υπαρχει κατι αλλο που μπορει να γινει.και πιστεψε με εισαι μια χαρα.εχω δει ατομα με 56 attenuation που παιζουν 1 mbit.και βεβεα καποιοι αλλοι δεν παιζουν καθολυ.24 mbit οποιος βλεπει τον οτε απο το μπαλκονι του θα τα πιασει.το adsl max 6 km.μετα το 50 attenuation πολλες φορες δεν παιζεις καθολου καλα.

Δημοσ.

υποθετει οτι θα ειναι στου #*# τη μανα λογω της ταχυτητας που πιανει... δε χανει τιποτα παντως να του κανουν ενα ελεγχο... και 5-6 μοναδες να γινει μικροτερο κατι θα ειναι...

• Super Moderators
Δημοσ.

ας δοκιμάσει αρχικά κάποια πράγματα μπας και έχει πρόβλημα το σπίτι...

πχ να αφήσει μόνο το router πάνω στην γραμμή ή να το βάλει στην κεντρική μπρίζα (πάλι χωρίς άλλες συσκευές πάνω στην γραμμή) για να δει πόσο συγχρονίζει...

τώρα να κάνουν έλεγχο στην γραμμή ανάμεσα στον κατανεμητή και το dslam είναι κάπως δύσκολο :-(

Δημοσ.
τώρα να κάνουν έλεγχο στην γραμμή ανάμεσα στον κατανεμητή και το dslam είναι κάπως δύσκολο :-(

εμενα παντως μετα απο 2 επισκεψεις στο σπιτι, και αφου δε βρηκαν προβλημα στην εσωτερικη καλωδιωση, εκαναν ελεγχο σε αυτο ακριβως που λες... για να βρουν αν σε καποιο σημειο της διαδρομης υπαρχει προβλημα...

για την ιστορια παντως το αρχικο μου ΑΤΤ ηταν 45... μετα την "επεμβαση" (ή οτι αλλο κανανε) πηγε στο 24 (γιατι πραγματικα υπηρχε προβλημα)

Δημοσ.

ama ξερεις πανω κατω την αποσταση ξερεις και αν ειναι πραγματικο η οχι το 45.πχ εχω 29 = 2,5 Km.οδικως ειμαι εναμισι οποτε λογικο ειναι το 29.

Δημοσ.

να ξερεις οτι απο το κεντρο τους, στις βλαβες που παιρνουμε για να κλαφτουμε ,βλεπουν και το παραμικρο προβλημα στη γραμμη στη γραμμη.ασχετο αν τρωμε γραψιμο μετα.

• Super Moderators
Δημοσ.
ama ξερεις πανω κατω την αποσταση ξερεις και αν ειναι πραγματικο η οχι το 45.πχ εχω 29 = 2,5 Km.οδικως ειμαι εναμισι οποτε λογικο ειναι το 29.

32db=2200-2300m :P

τα 29 σου είναι πιο κοντά :o

Δημοσ.
να ξερεις οτι απο το κεντρο τους, στις βλαβες που παιρνουμε για να κλαφτουμε ,βλεπουν και το παραμικρο προβλημα στη γραμμη στη γραμμη.ασχετο αν τρωμε γραψιμο μετα.

οτι ενα προβλημα φαινεται δεν σημαινει οτι ο οτε το δεχεται σαν προβλημα.αμα ηταν ετσι ο οτε θα πρεπε να ξαναπερασει νεα καλωδια απο την αρχη.

32db=2200-2300m :P

τα 29 σου είναι πιο κοντά :o

καπου εκει εχω δεν θυμαμε τωρα:P

Δημοσ.
ας δοκιμάσει αρχικά κάποια πράγματα μπας και έχει πρόβλημα το σπίτι...

πχ να αφήσει μόνο το router πάνω στην γραμμή ή να το βάλει στην κεντρική μπρίζα (πάλι χωρίς άλλες συσκευές πάνω στην γραμμή) για να δει πόσο συγχρονίζει...

Tι εννοεις κεντρικη μπριζα φιλε? Πως θα ξερω ποια ειναι η κεντρικη?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...