Galis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Θελω να παρω ενα καλωδιο 10 μετρα για να συνδεσω την LCD-TV με το PC αλλα βλεπω μεγαλες διαφορες στις τιμες.Γιατι αυτο? Πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751684 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751683
micos000 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Το φθηνό είναι ΟΕΜ και το ακριβό EQUIP. Το 2ο αναφέρει τριπλή μαγνητική θωράκιση, το 1ο όχι, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχει. Απλά δεν το λέει. Ίσως το ακριβό να έχει καλύτερα υλικά και πιο προσεγμένη κατασκευή. Στο εμπόριο αυτό δίνει ουσία στην έκφραση "Ότι πληρώσεις παίρνεις" και εγώ συμπληρώνω "...όμως κάποιες φορές πληρώνεις επιπλέον το όνομα." Δεν μπορώ να σου προτείνω τίποτα από τα 2 γιατί δεν τα έχω δοκιμάσει, έχω ένα φθηνό των 2 μέτρων και μου φτάνει. Πάρε ότι καταλαβαίνεις.
gherudos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δεν υπάρχει καμία διαφορά,ένα καλώδιο είναι ένα καλώδιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση που είναι ψηφιακό είτε θα δουλεύει είτε όχι.Δεν μπορείς να δεις δηλαδή καλύτερα αποτελέσματα αν αγοράσεις ένα ακριβό σε αντίθεση με ένα φτηνό.
Galis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 αλλος τροπος να δω mkv files στην lcd-tv?Υπαρχουν mkv-players επιτραπεζια?
antonl Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 αλλος τροπος να δω mkv files στην lcd-tv?Υπαρχουν mkv-players επιτραπεζια? Φυσικά, πχ ένα, δύο, τρία.
liakjim Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δεν υπάρχει καμία διαφορά,ένα καλώδιο είναι ένα καλώδιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση που είναι ψηφιακό είτε θα δουλεύει είτε όχι.Δεν μπορείς να δεις δηλαδή καλύτερα αποτελέσματα αν αγοράσεις ένα ακριβό σε αντίθεση με ένα φτηνό. Δυστυχως δεν ισχυει αυτο. Προκειμενου να περασεις σημα full HD (1080p) χωρις κανενα σπασιμο στην κινηση απαιτειται καλωδιο τουλαχιστον με 180€. Εχω ιδια πειρα. Μαλιστα οχι πανω απο 2m.
gherudos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που λες εσύ δεν ισχύει.Είναι ένα καλώδιο που μέσα του περνάει ψηφιακά το σήμα,ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ψηφιακά;0-1 ναι-οχι δουλεύει-δεν δουλεύει δεν υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο.Πάνε δίνε εσύ 180άρια σε καλώδια στους πιασωκώλυδες που σε βρήκαν μη γνώστη του θέματος και σε εκμεταλεύτηκαν.
frenzy Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δυστυχως δεν ισχυει αυτο. Προκειμενου να περασεις σημα full HD (1080p) χωρις κανενα σπασιμο στην κινηση απαιτειται καλωδιο τουλαχιστον με 180€. Εχω ιδια πειρα. Μαλιστα οχι πανω απο 2m. Κάτι τέτοια ακούγονται και βγάζει λεφτά ο κλάδος των ηλεκτρονικών. Το καλώδιο hdmi είναι η μεγαλύτερη κομπίνα που έχει στηθεί με τις HD τηλεοράσεις και γελάω πάρα πολύ με αυτά που διαβάζω κατά καιρούς. Αντί να το δίνουν τσάμπα με κάθε TV έχουν πείσει τον κοσμάκη πως πρέπει να σκάσει 180 ευρώ για το καλώδιο.:lol: Έχω ένα 5μετρο (νομίζω δεν θυμάμαι ακριβώς) το φθηνότερο που βρήκα γύρω στα 10 ευρώ και με εξυπηρετεί μια χαρά.
sYn Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Βασικά οι διαφορές βρίσκονται στη έκδοση του hdmi. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί με version 1.3c. Ορίστε και το ανάλογο link στη wikipedia για αυτούς που θέλουν να μάθουν παραπάνω.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Από το Wiki: Long cable lengths can cause instability of HDCP and blinking on the screen due to the weakened DDC signal which HDCP requires
liakjim Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που λες εσύ δεν ισχύει.Είναι ένα καλώδιο που μέσα του περνάει ψηφιακά το σήμα,ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ψηφιακά;0-1 ναι-οχι δουλεύει-δεν δουλεύειδεν υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο.Πάνε δίνε εσύ 180άρια σε καλώδια στους πιασωκώλυδες που σε βρήκαν μη γνώστη του θέματος και σε εκμεταλεύτηκαν. Κάτι τέτοια ακούγονται και βγάζει λεφτά ο κλάδος των ηλεκτρονικών. Το καλώδιο hdmi είναι η μεγαλύτερη κομπίνα που έχει στηθεί με τις HD τηλεοράσεις και γελάω πάρα πολύ με αυτά που διαβάζω κατά καιρούς. Αντί να το δίνουν τσάμπα με κάθε TV έχουν πείσει τον κοσμάκη πως πρέπει να σκάσει 180 ευρώ για το καλώδιο.:lol: Έχω ένα 5μετρο (νομίζω δεν θυμάμαι ακριβώς) το φθηνότερο που βρήκα γύρω στα 10 ευρώ και με εξυπηρετεί μια χαρά. Ειλικρινα δεν με ενδιαφερει η γνωμη σας. Προσπαθω να αποτρεψω οποιον εχει στοιχειωδη νοημοσυνη (που οπως φαινεται καποιοι εδω μεσα δεν εχουν και καταφευγουν στην ειρωνια) απο το να προβει σε ασκοπη αγορα. Και εξηγουμαι. Οταν και εγω με την σειρα μου μπηκα στον κοσμο του HD και προσπαθησα να μεταφερω σημα ακομα κ 720p με ενα απλο καλωδιο των 15€ τα αποτελεσματα ηταν απογοητευτικα. Πηγα λοιπον σε ενα γνωστο μου που δουλευει σε γνωστο καταστημα ηλεκτρονικων και μπροστα στα ματια μου μετεφερε σημα 1080p με καλωδια των 15€, 40€ και 200€. Ενω το ακριβο καλωδιο μετεφερε το σημα χωρις ιχνος σπασιματος, των 40€ εκανε τρελα σπασιματα (κοβοταν η εικονα σε 2 μερη , πανω και κατω) ενω το φτηνο απλα δεν μπορουσε. Οταν μετεφερε σημα 720p το καλωδιο των 40€ επαιζε ικανοποιητικα με αραια σπασιματα στις γρηγορες σκηνες, ενω το φτηνο εσπαγε τρελα. Συνοψιζοντας προτεινω: οποιος εχει μια τηλεοραση HD Ready και δεν θα περασει Full HD σημα ας αρκεστει σε ενα μεσης ποιοτητας καλωδιο , αλλιως δεν θα πρεπει να γινει κανενας συμβιβασμος στην ποιοτητα του μια φορα αγορασμενου καλωδιου( και ποτε πανω απο 2 μ) . Για μενα το θεμα λυγει εδω. Οποιος πιστευει σε αυτα που γραφω , που στο κατω της γραφης δεν εχουν καποιο προπωπικο οφελος , ας πραξει αναλογα. Στην τελικη ζητηστε να σας γινει επιδειξη. Καλες γιορτες κ καλα μυαλα.
gherudos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Ειλικρινα δεν με ενδιαφερει η γνωμη σας. Προσπαθω να αποτρεψω οποιον εχει στοιχειωδη νοημοσυνη (που οπως φαινεται καποιοι εδω μεσα δεν εχουν και καταφευγουν στην ειρωνια) απο το να προβει σε ασκοπη αγορα. Και εξηγουμαι. Οταν και εγω με την σειρα μου μπηκα στον κοσμο του HD και προσπαθησα να μεταφερω σημα ακομα κ 720p με ενα απλο καλωδιο των 15€ τα αποτελεσματα ηταν απογοητευτικα. Πηγα λοιπον σε ενα γνωστο μου που δουλευει σε γνωστο καταστημα ηλεκτρονικων και μπροστα στα ματια μου μετεφερε σημα 1080p με καλωδια των 15€, 40€ και 200€. Ενω το ακριβο καλωδιο μετεφερε το σημα χωρις ιχνος σπασιματος, των 40€ εκανε τρελα σπασιματα (κοβοταν η εικονα σε 2 μερη , πανω και κατω) ενω το φτηνο απλα δεν μπορουσε. Οταν μετεφερε σημα 720p το καλωδιο των 40€ επαιζε ικανοποιητικα με αραια σπασιματα στις γρηγορες σκηνες, ενω το φτηνο εσπαγε τρελα. Συνοψιζοντας προτεινω: οποιος εχει μια τηλεοραση HD Ready και δεν θα περασει Full HD σημα ας αρκεστει σε ενα μεσης ποιοτητας καλωδιο , αλλιως δεν θα πρεπει να γινει κανενας συμβιβασμος στην ποιοτητα του μια φορα αγορασμενου καλωδιου( και ποτε πανω απο 2 μ) . Για μενα το θεμα λυγει εδω. Οποιος πιστευει σε αυτα που γραφω , που στο κατω της γραφης δεν εχουν καποιο προπωπικο οφελος , ας πραξει αναλογα. Στην τελικη ζητηστε να σας γινει επιδειξη. Καλες γιορτες κ καλα μυαλα. Το πιο άκυρο post του 2008.Φίλε μου δεν υπάρχει ίχνος ειρωνίας σε αυτά που γράψαμε,επειδή εμείς τα σπουδάζουμε αυτά τα πράγματα γνωρίζουμε κάτι παραπάνω.Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις την έννοια του τι είναι ψηφιακό και πως λειτουργεί δεν σου φταίω εγώ.Το μόνο αληθινό που ανέφερε ένας φίλος μας παραπάνω είναι ότι αν το καλώδιο είναι πολύ μεγάλο ίσως να υπάρχει καθυστέρηση.Επίσης το HDMI δεν λειτουργεί σε 15 μέτρα είναι και αυτό μια παραδοχή.
liakjim Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Το πιο άκυρο post του 2008.Φίλε μου δεν υπάρχει ίχνος ειρωνίας σε αυτά που γράψαμε,επειδή εμείς τα σπουδάζουμε αυτά τα πράγματα γνωρίζουμε κάτι παραπάνω.Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις την έννοια του τι είναι ψηφιακό και πως λειτουργεί δεν σου φταίω εγώ.Το μόνο αληθινό που ανέφερε ένας φίλος μας παραπάνω είναι ότι αν το καλώδιο είναι πολύ μεγάλο ίσως να υπάρχει καθυστέρηση.Επίσης το HDMI δεν λειτουργεί σε 15 μέτρα είναι και αυτό μια παραδοχή. Καποιος να παρει τηλεφωνο την NASA. Μολις βρεθηκε ο τροπος μεταδοσης σηματος μεσα απο αγωγο με μηδενικη απωλεια ισχυος.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Από το Wiki:Long cable lengths can cause instability of HDCP and blinking on the screen due to the weakened DDC signal which HDCP requires Mη τσακώνεστε άδικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.