Προς το περιεχόμενο

καλώδιο επέκτασης από τοίχο σε ρουτερ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Λόγω μετακόμισης του ΗΥ σε άλλο δωμάτιο ήθελα να ρωτήσω το εξής:

έχω το fritzbox, το οποίο έχει το δικό του καλώδιο (από πρίζα τοίχου στο ρούτερ), το οποίο όμως είναι μέχρι 5 μέτρα, και δεν φτάνει για την νέα διαρύθμιση. Άρα πρέπει να "φτιάξω" ένα αντίστοιχο καλώδιο, και σκέφτομαι να πάρω το "μαμά" καλώδιο και ναπάω σε ηλεκτρολόγο να μου το φτιάξει...

1. τι είδους καλώδιο ψάχνω? απλό τηλεφωνικό?

2. υπολογίζω οτι χρειάζομαι γύρω στα 13-15 μέτρα, θα΄χει απώλειες το σήμα? Αν ναι μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?

3. τι μαγαζί να προτιμήσω? να πάω σε ηλεκτρονικά σαν αυτό στην Δαβάκη στην Καλλιθέα ή αρκεί καλός ηλεκτρολόγος?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

Δημοσ.

νομιζω πως θα ηταν καλητερα να βαλεις το modem καπου στη μεση της διαδρομης χρισιμοποιωντας ενα πιο μακρι lan ..... παιδια τι λετε? και ως τοσο πηγενε στη δαβακη (ξερω που λες) και ζητα π.χ. 10 μετρα τηλεφωνικο καλωδιο με φισ...

Δημοσ.

ναι όντως αυτό είναι μια καλή λύση που δεν την είχα σκεφτεί.... καλώδιο lan γύρω στα 6 μέτρα που βρίσκω όμως???

Δημοσ.

παλι με τον ιδιο τροπο....ζητας καλωδιο lan τοσα μετρα με φισακια... και αν δεν ξερει το lan που δεν νομιζω...πες του δικτυου... και αν δεν εχει στο ψαξιο σε αλλα τετοια μαγαζια....εγω σε ενα τετοιο ειχα βρει (οχι εκει..ηλιουπολη μενω αλλα εκει γυρω εχω πολλα... γιαγια ενα κτιριο επι τις θησεως...)

Δημοσ.

νομιζω και η panduit βγαζει μεγαλα καλωδια.. ζητα patch wires.. συνηθως πανε πολλα μετρα..

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να έφτιαχνες μόνος σου ένα μακρύ καλώδιο με διάταξη Τ-568Β http://www.incentre.net/content/view/75/2/, πρόσεξε την διαφορά που έχουν τα δύο άκρα του καλωδίου,όσων αφορά την διάταξη των χρωμάτων, ώστε να αποφύγεις την απώλεια μετάδοσης σήματος.

Δημοσ.
Καλό θα ήταν να έφτιαχνες μόνος σου ένα μακρύ καλώδιο με διάταξη Τ-568Β http://www.incentre.net/content/view/75/2/, πρόσεξε την διαφορά που έχουν τα δύο άκρα του καλωδίου,όσων αφορά την διάταξη των χρωμάτων, ώστε να αποφύγεις την απώλεια μετάδοσης σήματος.

μπα φίλε μου δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τον εξοπλισμό να το φτιάξω μόνος μου.... και καλά το lan θα το βρώ σίγουρα κάπου, το άλλο όμως που συνδέει την πρίζα του τοίχου με το ρούτερ δείχνει να είναι περίεργο... στο ένα άκρο έχει φις τηλεφώνου και στο άλλο σαν φις δικτύου...

εκτός και αν κάνω την απόλυτη γυφτιά και πάρω επέκταση τηλεφωνικού καλωδίου, στην ουσία προεκτείνοντας την πρίζα του τοίχου 5-6 μέτρα μακρύτερα

Δημοσ.

να σου πω....για δοκιμασε να βαλεις το απλο φισ του τηλεφωνου στο router...στα usr η υποδοχη τους ειναι σαν lan αλλα πουμπονει και κανονικο καλωδιο...

και για τα καλωδια lan αυτα που πουλανε εχουν ολα τα καλωδια για ολα τα φις οτι τιπου και να ειναι..

Δημοσ.
να σου πω....για δοκιμασε να βαλεις το απλο φισ του τηλεφωνου στο router...στα usr η υποδοχη τους ειναι σαν lan αλλα πουμπονει και κανονικο καλωδιο...

QUOTE]

Λοιπόν είχες δίκιο φίλε μου, και στο fritzbox κούμπωσε ακριβώς το κλιπ τηλεφώνου!!! Βέβαια στο speed test που έτρεξα 2 φορές με το ftp HOL έχω αρκετά χαμηλότερη ταχύτητα από οτι συνήθως, αλλά μπορεί να φταίει η ώρα και όχι το καλώδιο, πρέπει να το ξαναδοκιμάσω 2-3 φορές για να ξέρω σίγουρα αν επηρρεάζεται η ταχύτητα.

Οπότε πάω για καλό καλώδιο με κλιπ τηλεφώνου, σε υχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Δημοσ.
τι speedtest κ μαβλακιες...τσεκαρε στα ποσα κλειδονεις με τα 2 διαφορετικα καλωδια..

στα ίδια κλειδώνω και με το τηλεφωνικό καλώδιο, το τεστ είναι το κατέβασμα αρχείων κατευθείαν από το ftp HOL (provider μου είναι η vodafone), και είναι αυτό που έκανα με τους τεχνικούς όταν πέρσυ ψάχναμε γιατί κλείδωνα στα 17-18 και κατέβαζα με 300ΚΒ/σεκ...

Τελικά λόγω της απόστασης του dslam (φάληρο με ΟΤΕ καλαμακίου), με κλειδώνουν στα 10-11 και συνήθως κατεβάζω με 700-990ΚΒ/σεκ από το ftp HOL ή το rapidshare premium. Χτες έκανα 3-4 δοκιμές και η ταχύτητα κυμάνθηκε μεταξύ 400 και 800, θα ξανατσεκάρω και σήμερα, αλλά έτσι και αλλιώς θα πρέπει να προχωρήσω με τη λύση της προέκτασης ακόμα και αν μου κόβει κατιτις!!

ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

οχι δεν αξιζει αυτο με της μπριζες...μπορει να ειναι χειροτερο απο το απλο καλωδιο...και αν εχεικανενα προβλημα το καλωδιο του ρευματος την που*****ς

τοτε αφου κλειδωνεις το ιδιο βαλε απλο τηλ. καλωδιο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τελικά πήγα σε κατάστημα ηλεκτρονικών και μου έφτιαξαν customia καλώδιο τηλεφώνου ακριβώς όσο χρειαζόμουν (9,5 μέτρα), με πρίζα τηλεφώνου από τη μια και δικτύου από την άλλη. Παίζει κανονικά και χωρίς αποσυνδέσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...