Προς το περιεχόμενο

Εγγυηση Σκληρου Δισκου-Μια βοηθεια παιδια.

Orlandob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, χρονια πολλα καλες γιορτες σε ολους....

Το προβλημα: Αγορασα εναν σκληρο δισκο Maxtor 500GB απο τη Zeroone στις 17 Δεκεμβριου, στις 23 Δεκεμβριου παω να ανοιξω το pc μου και ακουγεται ενα μικρο ''τσαφ'' μεσα απο το κουτι....το κλεινω κατευθειαν το pc,ανοιγω το κουτι και βλεπω στην συνδεση sata του σκληρου δισκου απο το τροφοδοτικο να βγαινει ενα μιικρο καπνακι....Παιρνω τηλ στο service της Zeroone και μου λενε να τον παω να τον δουνε...Ωραια λεω....την ωρα ομως που παω να βγαλω το καλωδιο του τροφοδοτικου απο το σκληρο δισκο, βλεπω οτι ειναι ελαφρως λιωμενο το πλαστικο στην θυρα του σκληρου δισκου,το βγαζω με προσοχη το καλωδιο sata και βγαινει μαζι και το πλαστικο καλυμματακι του σκληρου δισκου που προστατευει τα pinakia εκει που γινεται η συνδεση του καλωδιου του τροφοδοτικου....

Το πηγαινω στο σερβις και μου λενε οτι δεν το καλυπτει η εγγυηση επειδη λειπει το πλαστικο απο τα pinakia.....Ελεος δεν εφταιγα εγω ρε παιδια αφου ειιχε λιωσει τους λεω...και τελικα δεν μου τον αλλαξαν....εχει εγγυση 5 χρονια υποτιθεται.....τι να κανω ρε παιδια.....Help me please....Thanks εκ των προτερων....

-----Προστέθηκε 27/12/2008 στις 06 : 21 : 28-----

Γεια σας, χρονια πολλα καλες γιορτες σε ολους....

Το προβλημα: Αγορασα εναν σκληρο δισκο Maxtor 500GB απο τη Zeroone στις 17 Δεκεμβριου, στις 23 Δεκεμβριου παω να ανοιξω το pc μου και ακουγεται ενα μικρο ''τσαφ'' μεσα απο το κουτι....το κλεινω κατευθειαν το pc,ανοιγω το κουτι και βλεπω στην συνδεση sata του σκληρου δισκου απο το τροφοδοτικο να βγαινει ενα μιικρο καπνακι....Παιρνω τηλ στο service της Zeroone και μου λενε να τον παω να τον δουνε...Ωραια λεω....την ωρα ομως που παω να βγαλω το καλωδιο του τροφοδοτικου απο το σκληρο δισκο, βλεπω οτι ειναι ελαφρως λιωμενο το πλαστικο στην θυρα του σκληρου δισκου,το βγαζω με προσοχη το καλωδιο sata και βγαινει μαζι και το πλαστικο καλυμματακι του σκληρου δισκου που προστατευει τα pinakia εκει που γινεται η συνδεση του καλωδιου του τροφοδοτικου....

Το πηγαινω στο σερβις και μου λενε οτι δεν το καλυπτει η εγγυηση επειδη λειπει το πλαστικο απο τα pinakia.....Ελεος δεν εφταιγα εγω ρε παιδια αφου ειιχε λιωσει τους λεω...και τελικα δεν μου τον αλλαξαν....εχει εγγυση 5 χρονια υποτιθεται.....τι να κανω ρε παιδια.....Help me please....Thanks εκ των προτερων....

κανενας βρε παιδια?????

Δημοσ.
Αν φταίει το τροφοδοτικό του κουτιού όμως;

το τροφοδοτικο ειναι αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=940305&page=4&category=69977705&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE2701845D8B9B5BFC8A4C79AE51B71046777C29A9FF101146EB1C1D9DB71BC06FF4F822C3A5A9E992F9B4C0335847D4C4424DA3A4C0600079227601972B6D3ABF5826A302FB7AA87D2FAF6C08855B1BD6E618DBF752A5CFCF7471FE232418629CBB4DDC56C163197704809200B39AD89AB6C6B932102BC155

δεν νομιζω να το προκαλεσε αυτο, πιο πριν στο ιδιο τροφοδοτικο ειχα εναν wd 320 εδω και πολυ καιρο και δεν παρουσιασε κανενα προβλημα....οποτε λιγο εως απιθανο να εχει προβλημα το τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι πως έκανες εσύ πατατίτσα στην σύνδεση του molex.

Να χαίρεσαι που δεν κλαις και το τροφοδοτικό./

Έχεις καμία φωτό εύκαιρη να καταλάβουμε ακριβώς τι συνέβη?

edit: Το γεγονός πως έχεις ένα από τα πιο αξιόπιστα τροφοδοτικά της αγοράς έλυσε την απορία μου για τον λόγο που δεν το κλαις και αυτό. ;)

Δημοσ.
Το πιθανότερο είναι πως έκανες εσύ πατατίτσα στην σύνδεση του molex.

Να χαίρεσαι που δεν κλαις και το τροφοδοτικό./

Έχεις καμία φωτό εύκαιρη να καταλάβουμε ακριβώς τι συνέβη?

edit: Το γεγονός πως έχεις ένα από τα πιο αξιόπιστα τροφοδοτικά της αγοράς έλυσε την απορία μου για τον λόγο που δεν το κλαις και αυτό. ;)

Να μια φωτο....http://www.imagehack.gr/images/kbrtt7q3ek4g8p7vsxc.jpg

προσεξτε στα πινακια οτι το 3ο εχει λιωσει....

Δημοσ.
Μήπως (λέμε τώρα) το σύνδεσες upside -down?

Δεν είχε εγκοπές?

τωρα το βλεπετε χωρις το πλαστικο που καλυπτει τα πινακια διοτι αυτο βγηκε μαζι με το sata καλωδιο του τροφοδοτικου, κανονικα τα εβαλα βρε παιδια.....ειχε εγκοπες οταν το εβαλα.... αλλα οταν το εβγαλα βγηκε και το καλυμματακι,και αυτος ειναι ο λογος που δεν μου τον αλλαζουν, αλλα ΔΕΝ εφταιγα εγω....τι προτεινεται????
Δημοσ.

Το μόνο συμπέρασμα που βγάζω πάντως είναι πως το ζόρισες πολύ και μπήκε ανάποδα παρά τις εγκοπές.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως το συγκεκριμένο τροφοδοτικό σου δημιούργησε τέτοιο πρόβλημα.

Η άλλη εκδοχή (με ελάχιστες πιθανότητες αλλά μπορείς να την ισχυριστείς) είναι να ήταν ο δίσκος DOA, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει εξ' αιτίας του και το υπόλοιπο σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση πες τους να σου τον αλλάξουν, και σαν καλός άνθρωπος που είσαι δεν θα το τραβήξεις παραπάνω με αποζημίωση για την ζημιά που σου έκαναν στο τροφοδοτικό (π.χ).

Το κάθε κατάστημα στην Ελλάδα δυστυχώς έχει διαφορετική πολιτική RMA, και το αν θα στο αλλάξουν εξαρτάται από αυτούς και από την όρεξή σου να το τραβήξεις μακριά το θέμα με καταγγελίες στο ΙΝΚΑ κλπ.

Συχνά, μόνο η απειλή καταγγελίας φέρνει αποτέλεσμα.

Εξ' ίσου συχνά, η ίδια η καταγγελία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Το μόνο συμπέρασμα που βγάζω πάντως είναι πως το ζόρισες πολύ και μπήκε ανάποδα παρά τις εγκοπές.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως το συγκεκριμένο τροφοδοτικό σου δημιούργησε τέτοιο πρόβλημα.

Η άλλη εκδοχή (με ελάχιστες πιθανότητες αλλά μπορείς να την ισχυριστείς) είναι να ήταν ο δίσκος DOA, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει εξ' αιτίας του και το υπόλοιπο σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση πες τους να σου τον αλλάξουν, και σαν καλός άνθρωπος που είσαι δεν θα το τραβήξεις παραπάνω με αποζημίωση για την ζημιά που σου έκαναν στο τροφοδοτικό (π.χ).

Το κάθε κατάστημα στην Ελλάδα δυστυχώς έχει διαφορετική πολιτική RMA, και το αν θα στο αλλάξουν εξαρτάται από αυτούς και από την όρεξή σου να το τραβήξεις μακριά το θέμα με καταγγελίες στο ΙΝΚΑ κλπ.

Συχνά, μόνο η απειλή καταγγελίας φέρνει αποτέλεσμα.

Εξ' ίσου συχνά, η ίδια η καταγγελία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.

O σκληρος δουλευε κανονικα μια εβδομαδα περιπου και μετα εκανε αυτο....το πλαστικο ελιωσε και βγηκε μαζι με το σατα του τροφοδοτικου....αυτο ειναι το θεμα,οτι ενω δουλευε, ενα πρωι τσαφ......δεν τον ειχα πειραξει καθολου...

Δημοσ.
O σκληρος δουλευε κανονικα μια εβδομαδα περιπου και μετα εκανε αυτο....το πλαστικο ελιωσε και βγηκε μαζι με το σατα του τροφοδοτικου....αυτο ειναι το θεμα,οτι ενω δουλευε, ενα πρωι τσαφ......δεν τον ειχα πειραξει καθολου...

Ε, μισά-μισά μας τα λες.

Κάνε αυτό που σου είπα παραπάνω.

Πες τους να σου αλλάξουν τον σκληρό, και ζήτα αποζημίωση και για την βλάβη που σου προξένησε στο τροφοδοτικό.

Απείλησέ τους με καταγγελίες σε ΙΝΚΑ και δημοσιοποίηση της κάκιστης εμπειρίας σου RMA από αυτούς σε όλα τα ελληνικά forum ώστε να γνωρίζουν οι μελλοντικοί πελάτες τους την πολιτική τους.

Το πιθανότερο είναι να σου αλλάξουν μόνο τον σκληρό. (αυτό δεν θές) ?

Αν ισχυριστούν πως το τροφοδοτικό προξένησε την βλάβη, πες τους ποιο τροφοδοτικό έχεις, και (αν δεν έχουν πλήρη μεσάνυχτα) θα καταλάβουν πως δεν στέκει το επιχείρημά τους. ( :P )

Δημοσ.
Ε, μισά-μισά μας τα λες.

Κάνε αυτό που σου είπα παραπάνω.

Πες τους να σου αλλάξουν τον σκληρό, και ζήτα αποζημίωση και για την βλάβη που σου προξένησε στο τροφοδοτικό.

Απείλησέ τους με καταγγελίες σε ΙΝΚΑ και δημοσιοποίηση της κάκιστης εμπειρίας σου RMA από αυτούς σε όλα τα ελληνικά forum ώστε να γνωρίζουν οι μελλοντικοί πελάτες τους την πολιτική τους.

Το πιθανότερο είναι να σου αλλάξουν μόνο τον σκληρό. (αυτό δεν θές) ?

Αν ισχυριστούν πως το τροφοδοτικό προξένησε την βλάβη, πες τους ποιο τροφοδοτικό έχεις, και (αν δεν έχουν πλήρη μεσάνυχτα) θα καταλάβουν πως δεν στέκει το επιχείρημά τους. ( :P )

το τροφοδοτικο τωρα οπως και ο υπολοιπος υπολογιστης λειτουργει κανονικα χωρις προβληματα με εναν wd 250gb....οποτε μονο τον σκληρο θελω να αλλαξω,τπτ αλλο....τοσο δυσκολο τους ειναι?τι να πω.....

Δημοσ.
το τροφοδοτικο τωρα οπως και ο υπολοιπος υπολογιστης λειτουργει κανονικα χωρις προβληματα με εναν wd 250gb....οποτε μονο τον σκληρο θελω να αλλαξω,τπτ αλλο....τοσο δυσκολο τους ειναι?τι να πω.....

Αμφιβάλλω αν το συγκεκριμένο καλώδιο του τροφοδοτικού που έγινε η ζημιά θα ξαναδουλέψει.

Στην θέση σου δεν θα το ρίσκαρα.

Δημοσ.
Αμφιβάλλω αν το συγκεκριμένο καλώδιο του τροφοδοτικού που έγινε η ζημιά θα ξαναδουλέψει.

Στην θέση σου δεν θα το ρίσκαρα.

Μα δουλευει σε αυτο το καλωδιο εχω το wd250.....απο αυτο το πσ σου μιλαω τωρα....αρα ο σκληρος ειχε προβλημα λογικα....
Δημοσ.

Μιλα στη γενικη γραματεια καταναλωτη για το προβλημα σου ( 1520 ) http://www.efpolis.gr/

και πες μας τι εξελιξεις θα εχεις.. Παρακαλα μονο να πεσεις σε ατομο που δεν θα βαριεται να σε εξυπηρετηση / θα ξερει που του πανε τα τεσσερα.

Ταυτοχρονα, στειλε ενα email στο ΙΝΚΑ [email protected] μπας και το δει κανενας και απο εκει μερια.

Μου ειχε συμβει παρομοιο περιστατικο (αναφλεξη εξωτερικου κουτιου με σκληρο δισκο) και στο πλαισιο μου το αλλαξαν χωρις πολλα πολλα.

Δημοσ.

Κάνε καταγγελία και γενικα ας πληρωσεις κανα φραγκο παραπανω να κανεις αγορες απο καταστήματα με aftersales, άλλοι θα στον είχαν αλλάξει ήδη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...