Προς το περιεχόμενο

Καλυτερη Τριλογια+

Θου-Βου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Disqualified, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει τα Episodes I-III εμπορική εκμετάλλευση. Αποτελούν απαραίτητο πρελούδιο των IV-VI για να κατανοήσουμε την ιστορία της Jedi Order, το πώς φτάσαμε στον Πόλεμο, την ιστορία των χαρακτήρων κ.ο.κ.

Και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την εποποιία του Star Wars, όπου έχουμε να κάνουμε με ολόκληρο φανταστικό σύμπαν, με ταινίες τύπου Batman. Το Star Wars είναι ολόκληρο Lore, δεν εμπίπτει στην κατηγορία "ταινία του σκηνοθέτη".

Γενικότερα, μου φαίνεται τεράστιο λάθος να συγχέουμε τους κόσμους του Tolkien και το σύμπαν του Star Wars με απλές τριλογίες του στυλ Bourne πχ...

Δεν ειπα κατι εναντιον του star wars, ουτε για καποια συνεχεια του μη μου τσαντιζεσαι;)

Αλλα οσον αφορα για ταινιες τυπου batman οι δυο πρωτες αλλα και η τελευταια δεν ειναι απλα δυο ταινιες οποιυδηποτε τυπου...:P

Θα συμφωνησω οτι καποια πραγματα ειναι επη και αλλα απλα ταινιες, ενα απο αυτα τα επη ειναι και το star wars

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χεχε, τσίγκλισες το fanboyλίκι μου :P ...

Τα Batman begins και -εδικά- Dark Knight είναι εξαιρετικά, προσωπικά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα παλαιότερα, αν και μεγάλος φαν του Σκοτεινού Ιππότη...

Απλά έγραψα τα παραπάνω γιατί μου φαίνεται άτοπο να συγκρίνουμε με στρεβλά κριτήρια κόσμους που μπορούν να σταθούν αυτούσιοι και εκτός μεγάλης οθόνης. Πχ, αμαρτία να τσουβαλιάζουμε τα Bourne (στην τελική είναι μυθιστορήματα) με τα Die Hard...

Δημοσ.
Όντως. Αλλά επειδή βλέπω να μας τρώνε, εγώ λέω να δώσουμε την ψήφο μας. Lord of the Rings ρεεεε!! :P
Γιατι μιλάμε για την τριλογια ΤΑΙΝΙΩΝ Lotr και οχι για το εργο του Τολκιν

Επομενως κρινουμε με κινηματογραφικα κριτηρια και θα μπορουσε η μια ή οι 2 ταινιες να βγουνε παπαριες ακομα και αφου ξερουμε οτι γυριστηκαν ολες μαζι ταυτοχρονα. Κοιταμε το αποτελεσμα κινηματογραφικα

Δημοσ.

Τα Batman begins και -εδικά- Dark Knight είναι εξαιρετικά, προσωπικά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα παλαιότερα, αν και μεγάλος φαν του Σκοτεινού Ιππότη...

τα δυο πρωτα batman παντως ειναι εξαιρετικα απο ολες τις αποψεις και με το στιγμα του tim burton

Δημοσ.

Και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την εποποιία του Star Wars, όπου έχουμε να κάνουμε με ολόκληρο φανταστικό σύμπαν, με ταινίες τύπου Batman.

Ναι σωστα, ας μην συγκρινουμε 30 χρονια διαστημικα ανθρωπακια, τον Τζαμπα τον (Πιτσα)Χατ και αλλα επιτρεψτε μου γελοια στοιχεια με την μυθοπλασια 70 χρονων(το2009 τον Μαιο) του σημαντικοτερου comic icon ολων των εποχων με μεγαλυτερες πωλησεις απο τον Σούπερμαν και μεγαλύτερες και απο τον Spiderman ακομα και στο γύρισμα της χιλιετιας οπου η Marvel κυριαρχει

Ας μην συγκρινουμε βραβεια Eisner και κατόχους Πουλιτζερ που έχουν περάσει απο τις σελιδες του περιοδικού, τεραστια μεγεθη του κινηματογραφου που εχουν παρει μερος στις ταινιες και ψυχολογικες εργασιες πάνω στον συγκεκριμενο ήρωα.

Οντως, ολα αυτα κοντρα σε ενα I am your father Luke ειναι τιποτα

-----Προστέθηκε 27/12/2008 στις 04 : 18 : 06-----

τα δυο πρωτα batman παντως ειναι εξαιρετικα απο ολες τις αποψεις και με το στιγμα του tim burton

Τι σχεση εχει ο Τιμ Μπαρτον με τα δύο πρωτα Βatman?

Δημοσ.

Τι σχεση εχει ο Τιμ Μπαρτον με τα δύο πρωτα Βatman?

LOL...τα σκηνοθετησε!!!

Εσυ αναφερεσαι ως δυο πρωτα στο batman begins και dark night. Εγω σε αυτα του Burton

Παρεξηγηση

Δημοσ.

Oταν βγηκε το LoTR έλεγα οτι ειναι μαζί με το Godfather η καλυτερη τριλογια. Τώρα όμως δεν μπορω να το δω ετσι... Godfather by far.

Δημοσ.

KaizerSoze η ανάγκη σου να μου την πείς σε οδήγησε στο να γράψεις άλλα αντί άλλων. Αυτό που λέω είναι πως δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στο ίδιο καζάνι ταινίες που βασίζονται σε ένα ολόκληρο σύμπαν με φυλές, πλανήτες, γλώσσες κ.ά. , εξ' ολοκλήρου δημιουργημένο από το μηδέν, με ταινίες που μπορεί να βασίζονται σε ένα ΑΨΟΓΟ (από τα αγαπημένα μου) κόμικ, με μόνο συμπαντικό υπόβαθρο μια εναλλακτική-μη υπαρκτή μεγαλούπολη των ΗΠΑ.

Αν δεν καταλαβαίνεις, δε σου φταίει κανένας.

Δημοσ.
Αυτό που λέω είναι πως δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στο ίδιο καζάνι ταινίες που βασίζονται σε ένα ολόκληρο σύμπαν με φυλές, πλανήτες, γλώσσες κ.ά. , εξ' ολοκλήρου δημιουργημένο από το μηδέν, με ταινίες που μπορεί να βασίζονται σε ένα ΑΨΟΓΟ (από τα αγαπημένα μου) κόμικ, με μόνο συμπαντικό υπόβαθρο μια εναλλακτική-μη υπαρκτή μεγαλούπολη των ΗΠΑ.

Σ' αυτό συμφωνώ! :-)

Δημοσ.

Και οι Πειρατές της Καραϊβικής έχουν καλή τριλογία, με εξαίρεση (και γνωρίζω ότι είμαι μόνος μου εδώ) το πρώτο μέρος που θεωρώ πολύ κλισεδιάρικο, σε σχέση με τα άλλα δύο όπου νιώθω ότι η ταινία αποκτά το δικό της χαρακτήρα. Αλλά επειδή και το πρώτο μέρος παρόλη τη σάχλα του έχει πολλά καλά, μπορώ να πω ότι είναι από τις τριλογίες που μ' αρέσουν συνολικά.

Ωρα να φαω ομαδικό φτύσιμο, αλλα δεν πειραζει, θα πω πως βρεχει... :-D Δεν μ’ αρεσουν καθολου οι πειρατες της καραϊβικής. Θεωρω πως ο «ντορος» που ειχαν κανει ηταν τσαμπα και βερεσε. Αν εξαιρεσουμε τον Johnny Depp, ολα τα αλλα ηταν για κλαματα.

Να παμε και στα συν. Πρωτη μου επιλογη ειναι το Godfather. Δεν ηταν τριλογία ηταν εργόχειρο. Επειτα ερχεται το Μπατμαν οχι τοσο για τις ταινιες, αλλα για ολο τον μυθο του Μπατμαν.

Απο κει και περα: Alien, Lethal Weapon για τον χαβαλέ που ειχε. Βλεποταν ευχάριστα . Τελος The Matrix, το πρωτο μονο γιατι στα αλλα κοπάναγα το κεφαλι μου στον τοίχο ευχόμενος να ημουν κουτσομούρα που κολυμπούσε μακριά απο κείνες τις απελπιστικά βαρετές συνέχειες.:cry::cry:

• Super Moderators
Δημοσ.
Oταν βγηκε το LoTR έλεγα οτι ειναι μαζί με το Godfather η καλυτερη τριλογια. Τώρα όμως δεν μπορω να το δω ετσι... Godfather by far.

τι άλλαξε?

Δημοσ.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών ΔΕΝ είναι τριλογία. (ό,τι είπε ο thresh και το fake του^^,:P)

Πως θα γίνει να μπει σε μια σωστή βάση η κουβέντα?

Όπως και να τον αποκαλέσετε πάντως, διαλύει τα πάντα με χαρακτηριστική ευκολία.

Και εγώ γουστάρω τρελά τους Νονούς εδώ που τα λέμε, αλλά!

Δημοσ.
Όπως και να τον αποκαλέσετε πάντως, διαλύει τα πάντα με χαρακτηριστική ευκολία.

Και εγώ γουστάρω τρελά τους Νονούς εδώ που τα λέμε, αλλά!

livewire for mod!

livewire for HAL9000!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...