Προς το περιεχόμενο

Έκαψα το BIOS της κάρτας γραφικών

xHEADHUNTERx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον , εχω το εξις προβλημα ...

"εκαπσα" λαθος το ΒΙΟΣ της καρτασ γραφικων μου (εχω ΑΤι ΗΔ4670 ) με το

΅ΑΤι ΟυινΦλας . εχω αποθηκευμενο το ΔΕΦΑΥΛΤ ΒΙΟΣ αρχειο στο σκληρο ...

το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να μοω στα ΧΠ για να το "κσανακαπσω" .

:shifty: αν μπορει καποιοσ να βοηθησει ..... :shifty:

Δημοσ.

έχεις linux?

αν ναι, τότε θα ξέρεις πως πολύ εύκολα μπορείς να κάνεις mount τον δίσκο με τα windows και έπειτα να ψάξεις ότι θές.

αν πάλι δεν έχεις, σε συμβουλεύω να βάλεις, για να γλιτώσεις αφενώς μια για πάντα από την microsoft και αφετέρου, για να μην σου δημιουργούντε τέτοια προβλήματα.

αν πάλι δεν θες να βάλεις αλλά πολύ απλά θες μια λύση, τότε "κάψε" ένα cd με τα ubuntu που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ, http://www.ubuntu.com/GetUbuntu/download και να εκκινήσεις το μηχάνημά σου από το live cd, να ανοίξεις τον φάκελο που έχεις το αρχείο σου, να το περάσεις σε ένα usb memory stick και να κλείσεις το μηχάνημα.

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως το πρόβλημά του δεν είναι τα XP αλλά το ότι δεν έχει εικόνα πουθενά.

Επίσης καλό θα ταν να γραφες το μήνυμα λίγο καλύτερα μήπως το διάβαζε και κανείς ακόμα για να σε βοηθήσει.

Δημοσ.
έχεις linux?

αν ναι, τότε θα ξέρεις πως πολύ εύκολα μπορείς να κάνεις mount τον δίσκο με τα windows και έπειτα να ψάξεις ότι θές.

αν πάλι δεν έχεις, σε συμβουλεύω να βάλεις, για να γλιτώσεις αφενώς μια για πάντα από την microsoft και αφετέρου, για να μην σου δημιουργούντε τέτοια προβλήματα.

αν πάλι δεν θες να βάλεις αλλά πολύ απλά θες μια λύση, τότε "κάψε" ένα cd με τα ubuntu που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ, http://www.ubuntu.com/GetUbuntu/download και να εκκινήσεις το μηχάνημά σου από το live cd, να ανοίξεις τον φάκελο που έχεις το αρχείο σου, να το περάσεις σε ένα usb memory stick και να κλείσεις το μηχάνημα.

αυτοί οι linuxάδες νομίζουν οτι τα πάντα τα κάνεις με linux lol

xHEADHUNTERx πόσα δίνεις να στην φτιάξω :P

βρες μια pci vga

αυτό πρέπει να είναι το bios της asus 4670 512mb 750 / 1004 GDDR3

Δημοσ.
αυτοί οι linuxάδες νομίζουν οτι τα πάντα τα κάνεις με linux lol

φίλε μου, χρησιμοποιώ linux για λιγότερο από 2 μήνες. στην αρχή σαν λύση σε ένα παρόμοιο πρόβλημα και μετά μιας και δούλεψε, είπα να τους χαρίσω λίγες μέρες δοκιμής. δούλευαν ρολόι από την πρώτη στιγμή και εκτός αυτού, ότι και να θέλω, υπάρχει άπειρη πληροφορία εκεί έξω με ένα απλό κλίκ.

εκτός αυτού, αυτή θεωρώ πως είναι η μόνη λύση για το πρόβλημά του χωρίς να πειράξει καθόλου και τίποτα από το μηχανάκι του, ούτως ώστε, να μην του βγούν προβλήματα μετά την βελτίωση του bios...

χρόνια καλά...

Δημοσ.

gourounii τα hardwarικά προβλήματα δεν λύνονται με όποιο OS και να βάλεις είτε έιναι windows είτε Unix based τέλος

τώρα από την στιγμή που το παιδί flashαρε την κάρτα του με λάθος bios και δεν μπορεί να δει στην οθόνη του ούτε το post τότε το linux δεν θα τον σώσει

δεν πήγα να το κάνω πόλεμο windows vs linux απλά παίφτει πολύ φτιάρι από τους linuxάδες για τα windows και πολύ δεν ξέρουν την τύφλα τους και απλά πετάνε ένα βάλε linux και τελείωσε μακάρι να ήταν έτσι αλλά δεν....

Δημοσ.

δεν το κανω πολεμο, ισα ισα, σου εξηγησα πως ειμαι νεος χρηστης...

οταν θα τρεξεις τα linux απο live cd, τοτε δεν χρησιμοποιει καθολου drivers των συσκευων, παρα μονο to bios της μητρικης.

δεν είπα πως αυτο που λες δεν είναι σωστο...

εγω απαντησα καθαρα σε αυτο:

"το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να μοω στα ΧΠ για να το "κσανακαπσω" .

αν μπορει καποιοσ να βοηθησει ....."

πως να μπει δηλαδη στα xp και να ανακτησει το αρχειο που θελει, χωρις να πειραξει καθόλου το μηχανακι του, ουτε απο hardware, ουτε απο software...

Δημοσ.

μα αυτό σου λέω δεν είναι θέμα drivers το πρόβλημα :eek: δεν μπορεί να μπει γιατί απλά δεν βλέπει τίποτα ξέχνα το bios της μητρικής και τους drivers η κάρτα γραφικών του δεν έχει bios οπότε δεν μπορεί να δείξει τίποτα στην οθόνη του

ξέχνα και τα xp και vista να είχε και linux το ίδιο θα έγραφε

" δεν μπορώ να μπω στο χχχχ για να πάρω το bios" γιατί πολύ απλά δεν δίχνει τίποτα η οθόνη

Δημοσ.

κοιτα, ας δοκιμασει ο φιλος μας οτι θελει και ας μας πει τα αποτελεσματα ή τα πιθανα προβληματα που θα αντιμετωπισει...

και κατι ακομα... αυτο που προτεινεις ειναι σιγουρα και 100 % σωστο. αυτο που προτεινω ειναι τροπος χωρις να ανοιξει το κουτι του. η καρτα γραφικων θα παιξει κανονικα... αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι πως το μονο που χρειαζετε, ειναι να ειναι ολα τα αντικειμενα τοποθετημενα στα καταλληλα slots της μητρικης. τιποτα παραπανω... ουτε καν bios της μητρικης... ( η μονη χρηση του βιος ειναι για να δηλωσει οτι θελει να ξεκινησει απο cd rom... και μεχρι εκει...

Δημοσ.

Όταν μια μητρική δεν έχει bios τότε το σύστημα αποτυγχάνει να δέιξει το οτιδήποτε στην οθόνη πόσο μάλλον να κάνει boot σε λειτουργικό.

Όταν το ίδιο συμβεί και στην κάρτα γραφικών,η κάρτα αδυνατεί να εκκινήσει ως υλικό.

Αυτό προσπαθέι να σου πει ο φίλος στα προηγούμενα posts

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...