Προς το περιεχόμενο

Μοριακη Γαστρονομια..Info Help!


ravend

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,εχω μια εργασια για τη μοριακη γαστρονομια και ψανχω γενικα πληροφοριες..μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του η ακομη καλυτερα καποια καλη παραπομπην σε καποιο site?

 

ευχαριστω!

Δημοσ.

google δεν έχει το δικό σου internet?

 

Τέσπα όπως και να έχει μπορείς να αρχίσεις με το να βρεις πληροφορίες για τον Ferran Adria και το El Bulli, το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο τα τελευταία 3 χρόνια..

Δημοσ.

σαφως και εχει google απλα εκανα θεμα με την ελπιδα πως καποιος ισως ξερει κατι παραπανω που μπορει να φανει χρησιμο.

Δημοσ.

βρες αυτα τα video:

no reservations - decoding ferran adria

οτιδηποτε απο Kitchen Chemistry (με τον heston blumenthal να εξηγεί πολυ ομορφα)

και ολη την σειρα απο in search of perfection

βιβλια δεν θα βρεις σε βιβλιοθηκες γιατι ειναι...μαγειρικης

 

http://khymos.org/hydrocolloid-recipe-collection-v2.1.pdf εδω ειναι οι πιο βασικες συνταγες.

γενικα δεν υπαρχουν ορια... egullet.com εχει ενα αρκετα καλο forum για μαγειρικη γενικα και θα εχει πραμα αν ψαξεις.

 

αληθεια πως και εχεις τετοια εργασια?

Δημοσ.

παω σε σχολη μαγειρικης και η εργασια για τα χριστουγεννα ειναι αυτη..περιττο να πω πω εκει εμαθα τι ειναι η μοριακη γαστρονομια,αλλα δν βαριεσαι!

Δημοσ.
τι εχει το προγραμμα σπουδων που σας κανουν?

 

 

 

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης:

 

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

Αρχές Οικονομικής, Τέχνη Μαγειρικής Ι, Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι, Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός Κουζίνας, Τροφογνωσία, Η/Υ, Αγγλικά, Γαλλικά .

 

Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

Η/Υ, Υγιεινή Τροφίμων, Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ, Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ, Έλεγχος Εμπορευμάτων, Διαιτητική, Στοιχεία Εστιατοριακής, Αγγλικά, Γαλλικά.

 

Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

Κοστολόγιο παρασκευασμάτων, Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ, Σύνθεση Μενού, Τεμαχισμός κρεάτων Ι, Οινολογία, Λογιστικά πακέτα, Αγγλικά, Γαλλικά.

 

Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

 

Διακοσμητική παρασκευασμάτων, Τέχνη Μαγειρικής IV , Τεμαχισμός κρεάτων ΙΙ, Αγγλικά, Γαλλικά.

 

εγω παω σε αυτο που υπαγεται στο υπουργειο τουρισμου.

 

μπορεις να μπεις σε αυτη τη σελιδα να δεις περισσοτερες πληροφοριες.

 

καλα ξεχασα τη σελιδα!! http://www.otek.edu.gr

Δημοσ.

εγω δουλευω εδω και 1μιση χρονο στον τομεα, σχολη δεν εχω παει μιας και ασχολιομουν απο παλια

Δημοσ.
εγω δουλευω εδω και 1μιση χρονο στον τομεα, σχολη δεν εχω παει μιας και ασχολιομουν απο παλια

 

ρε τουφα πες τπτ στο παιδι να το βοηθησεις... εισαι η δεν εισαι ο σεφ του σαιτ;:lol:

Δημοσ.

βασικα αυτα που μου δωσατε νομιζω πως κανουν..και για να γινεις σεφ θελει πολλη δουλεια φιλοι!το ονειρο καθ'ενος που μπαινει στο επαγγελμα!

Δημοσ.

ε ναι βρε παλληκαρι, ειναι η δουλεια που δεν σταματας να μαθαινεις κατι, αλλα να πω την κακια μου.... και πριν αποφασισω να το κανω για επαγγελμα ηξερα και το fat duck και το el bulli ;/

μισο θα σου βγαλω μια φωτο με τα βιβλια που εχω παρει εδω και 1 χρονο

Δημοσ.

γιατι κανενας σοβαρος chef δεν θα νοιαστει αν εχεις τελειωσει καμια σχολη. το να μαθεις να μαγειρευεις δεν ειναι τιποτα, το να το κανεις στην πιεση δεν θα στο μαθει καμια σχολη. commis θα πας και 10 σχολες να τελειωσεις οπως πηγα και εγω.

τα βιβλια μου:

dsc00862km2.jpg

Δημοσ.

απλα πιστευω οτι ενα πτυχιο (οτι και να ειναι) βοηθα στο να σε διαλεξουν..οχι τραγικα αλλα βοηθα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...