Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση PC(MoBo,CPU)

GoSt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να κάνω μια γενική αναβάθμιση στο PC μου, αλλάζωντας επεξεργαστή και motherboard(κάρτα γραφικών έχω ήδη αλλάξει)

Έχω 3.2gHz CPU, και ΜSI 945P Neo3 motherboard, τα οποία είναι αρκετά παλιά. Αγόρασα πρόσφατα μια 9600GT και σκεφτόμουν η motherboard να είναι SLI μπας και αποφασίσω να αγοράσω άλλη μια 9600GT κάποια στιγμή. Για επεξεργαστή σκέφτομαι να πάρω κάποιον Quad Core. Η motherboard που βρήκα είναι η MSI P7N, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα. Αν κάποιος έχει να μου προτείνει μια motherboard με 100-120 euros που να υποστηρίζει SLI και κάποιον Quad Core γύρω στα 200 euros θα μου κάνει μεγάλη χάρη(είμαι ανάμεσα στον Q6600 και Q8200 αυτή τη στιγμή). Επίσης, απ την μικρή μου έρευνα είδα πως το eshop έχει μάλλον την μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά επειδή έχω διαβάσει και έχω ακούσει πολλά, θα προτιμούσα κάποιο κατάστημα που να μπορώ να πάω να αγοράσω αυτα τα πραγματάκια ο ίδιος.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!!!!!!:-D:-D:-D

Ξεχασά να πω πως είναι για gaming κυρίως το πισι.

Δημοσ.

Όπως μπορείς να δεις σε πολλά threads στο forum, το SLi/Crossfire συνήθως δεν είναι η καλύτερη λύση, ειδικά όταν μιλάμε για μεσαίες/μικρομεσαίες κάρτες γραφικών. Η 9600GT στοιχίζει >80€. Νομίζω θα ταν καλύτερα μελλοντικά (όταν πλέον δε σε καλύπτει) να πουλήσεις την 9600GT που ήδη έχεις και να βάλεις μια κάρτα επιπέδου 4850. Το κόστος αυτής της αλλαγής είναι σχεδόν ίδιο με το να πας σε SLi (πουλάς την δικιά σου, παίρνεις μια φθηνότερη μητρική χωρίς SLi support) και οι επιδόσεις θα ναι καλύτερες.

Με κριτήριο τα χρήματα θα πρότεινα σαν πρώτη λύση να πάρεις ένα μεταχειρισμένο διπύρηνο E6600/6700 που φαντάζομαι θα στοιχίζει ~50€.

Αν δε σου αρκεί κάτι τέτοιο, μπορείς να βάλεις μια P5QL-E και κάποιον τετραπύρηνο (που ακόμα δεν εκμεταλλεύονται σε ικανοποιητικό βαθμό απ τα παιχνίδια και άλλες εφαρμογές).

Αν δε σε έπεισα για τα μειονεκτήματα των διπλών καρτών, δες την DFI LP DK P45-T2RS :)

Δημοσ.
Όπως μπορείς να δεις σε πολλά threads στο forum, το SLi/Crossfire συνήθως δεν είναι η καλύτερη λύση, ειδικά όταν μιλάμε για μεσαίες/μικρομεσαίες κάρτες γραφικών. Η 9600GT στοιχίζει >80€. Νομίζω θα ταν καλύτερα μελλοντικά (όταν πλέον δε σε καλύπτει) να πουλήσεις την 9600GT που ήδη έχεις και να βάλεις μια κάρτα επιπέδου 4850. Το κόστος αυτής της αλλαγής είναι σχεδόν ίδιο με το να πας σε SLi (πουλάς την δικιά σου, παίρνεις μια φθηνότερη μητρική χωρίς SLi support) και οι επιδόσεις θα ναι καλύτερες.

Με κριτήριο τα χρήματα θα πρότεινα σαν πρώτη λύση να πάρεις ένα μεταχειρισμένο διπύρηνο E6600/6700 που φαντάζομαι θα στοιχίζει ~50€.

Αν δε σου αρκεί κάτι τέτοιο, μπορείς να βάλεις μια P5QL-E και κάποιον τετραπύρηνο (που ακόμα δεν εκμεταλλεύονται σε ικανοποιητικό βαθμό απ τα παιχνίδια και άλλες εφαρμογές).

Αν δε σε έπεισα για τα μειονεκτήματα των διπλών καρτών, δες την DFI LP DK P45-T2RS :)

Σύμφωνοι, αλλά νομίζω(διώρθωσε με αν κάνω λάθος) πως μελλοντικά πάντα, SLi και Crossfire θα αρχίζουν να υποστηρίζονται απο περισσότερες εφαρμογές, οπότε παίρνωντας μια mobo που να υποστηρίζει SLi απο τώρα ίσως να μην είναι και τοσο κακή ιδέα. Και αν δεν το κατάλαβες, δεν είμαι απο αυτούς που αναβαθμίζουν το pc κάθε 2-3 μήνες, οπότε σκέφτομαι τις αναβαθμίσεις που θα κάνω σχετικα με το πόσο θα κρατήσουν η κατα πόσο θα μπορώ να κάνω μικρές αναβαθμίσεις στην πορεία, όπως πχ άλλη μια 9600. Δεν είμαι ειδικός αλλά τα παιχνίδια που βγαίνουν τώρα(τουλάχιστον τα περισσότερα) έχουν minimum requirement διπύρηνη CPU, και το λογικό είναι στο μέλλον να εχουν minimum requirement τετραπύρηνο, τουλάχιστον εγώ έτσι το σκέφτηκα. Δεν θέλω να πάρω κατι μεταχειρισμένο όπως ανέφερες, και δεν πιστέυω πως θα έπρεπε κι όλας, θέλω να διαθέσω 100+/- ευρά για mobo και 200+/- για CPU. Και όταν λέω πως θέλω αναβαθμίσεις για gaming, δεν εννοώ να τα τρέχω όλα στο high, απλά να μην τα τρέχω 800χ600 ;)

Ευχαριστώ για την απάντησή σου όμως, θα το σκεφτώ!:-)

Δημοσ.

Σεβαστή η άποψή σου :)

Απλά ν αναφέρω ότι η μητρική που ανέφερα παραπάνω (DFI) δε σου κάνει μιας και υποστηρίζει μόνο Crossfire. Λάθος μου.

Δε γνωρίζω τι λένε οι σχετικά low-budget sli μητρικές, οπότε περίμενε την συμβουλή κάποιου άλλου συνφορουμίτη.

Δημοσ.
Σεβαστή η άποψή σου :)

Απλά ν αναφέρω ότι η μητρική που ανέφερα παραπάνω (DFI) δε σου κάνει μιας και υποστηρίζει μόνο Crossfire. Λάθος μου.

Δε γνωρίζω τι λένε οι σχετικά low-budget sli μητρικές, οπότε περίμενε την συμβουλή κάποιου άλλου συνφορουμίτη.

Αυτό θα κάνω, ευχαριστώ ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...