Olga_m Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ξερω αν βρισκομαι στη σωστη κατηγορία αλλα εχω μια απορία σχετικα με την χρωματική επεξεργασια εικόνων. Χρησιμοποιω το Photoshop αλλα είμαι αυτοδιδακτη και οι γνωσεις μου περιοριζονται σε σχετικα βασικες λειτουργιες του, που χρησιμοποιησα στη διπλωματικη μου. Ποιο ειναι το προβλημα? Εχω μια φωτογραφια σε αποχρωσεις του γκρι και θελω να φτιαξω αντιγραφα της σε αλλα χρωματα (πχ. αποχρωσεις του μπλε, πρασινου κλπ) Μπορει καποιος να βοηθησει?
teo64x Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ξέρω από Photoshop, αλλά η λογική σ' αυτό που λες είναι (απ' όσο μπορώ να φανταστώ): από τη grayscale εικόνα αφαιρείς εντελώς το κανάλι του πράσινου και του μπλε για να πάρεις την κόκκινη απόχρωση και ομοίως για τις υπόλοιπες.
Olga_m Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ξέρω από Photoshop, αλλά η λογική σ' αυτό που λες είναι (απ' όσο μπορώ να φανταστώ): από τη grayscale εικόνα αφαιρείς εντελώς το κανάλι του πράσινου και του μπλε για να πάρεις την κόκκινη απόχρωση και ομοίως για τις υπόλοιπες. Συμφωνω. Και εγω ετσι το σκεφτομαι. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να το κανω αυτο... Αν καποιος ξερει πως γινεται σε καποιο αλλο προγραμμα ας μου πει. Δεν ειναι αναγκη να ειναι Photoshop.
gfilippas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Στο photoshop: Υπάρχουν 2-3 τρόποι (μπορεί και περισσότεροι) να χρωματίσεις μια φωτογραφία στην κλίμακα του γκρι. Δεν υπάρχει τρόπος για να τα καταφέρεις εύκολα και χωρίς κόπο. Ειδικά αν το κάνεις για πρώτη φορά. Ένας εύκολος τρόπος. Δουλεύεις στην εικόνα τμηματικά. Με ένα από τα εργαλεία επιλογής (το πολυγωνικό λάσσο είναι αρκετά βολικό) επιλέγεις την περιοχή που θες. Πατάς ctrl και u. Τσεκάρεις την επιλογή Colorize και μετά παίζεις με τα Hue, Saturation και Lighness. Κρατάς την απόχρωση που θες και προχωρείς στην επόμενη περιοχή. Καλή επιτυχία.
antonl Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Αν εννοείς (χοντρικά) κάτι σαν το παρακάτω, είναι μάλλον εύκολο. Βασικά, όπως τα πε ο teo64x υποθέτω. Έγινε με το Paint.NET (Adjustments -> Curves) αλλά φαντάζομαι και το Photoshop θα χει κάτι τέτοιο.
gfilippas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Αν όντως εννοείς αυτό που έχει στο spoiler o antonl τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Όχι με Adjustments/Curves (επειδή θα δώσεις μόνο τα RGB channels) αλλά με Image/Adjustments/Variations.
snik Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 μπορεις να το κανεις και με την επιλογη adjustments/hue-saturarion και πατωντας το colorize κατω δεξια.Μετα παιζεις με τα hue,saturation,lighness μεχρι να φτασεις στο αποτελεσμα που θες.
Olga_m Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Και νικητής βγήκε το Variations!!! Hταν τόσο απλό και ακριβώς αυτό που ηθελα! Εχω αρκετό δρόμο ακόμα στο Photoshop... Ευχαριστώ όλους!!!
gfilippas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 μπορεις να το κανεις και με την επιλογη adjustments/hue-saturarion και πατωντας το colorize κατω δεξια.Μετα παιζεις με τα hue,saturation,lighness μεχρι να φτασεις στο αποτελεσμα που θες. Το ίδιο πράγμα λέω λίγο πιο πάνω. Με ctrl και u μπαίνεις στο Adjustments/Hue-Saturarion Και νικητής βγήκε το Variations!!!Hταν τόσο απλό και ακριβώς αυτό που ηθελα! Εχω αρκετό δρόμο ακόμα στο Photoshop... Άρα ήθελες κάτι απλό. Η επιλογή Image/Adjustments/Variations είναι ιδανική για τέτοιους χρωματισμούς. Όσο για τον δρόμο στο photoshop, να είσαι σίγουρη. Δεν έχει τέρμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.