Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με σκληρους δισκους..

teoefsta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηι παιδια...να σας ρωτησω..εχω 2 σκληρους δισκους και οι 2 ειναι sata 2 οταν αντιγραφω κατι σε αυτος η κανω καμια αποσιμπιεση αρχειων σ αυτους ακουγετε ανα καπια χρονικα διαστιματα ενας παραξενος ηχος λες κ βρισκει καπου σαν να χτυπαει ενα πραγμα..κ γενικα οταν τ κανει αυτο..κολαει το pc μ..γιαυτο εχω βαλει το λειτουργικο σε ενα ide 40gb και εχω windows vista ultimate 32 ..α και εντομεταξι θελω να βαλω καπιο λειτουγικο σε αυτους τους δισκους και δεν μπανει..αν ξερει κανεις να μου πει τ φταει..γιατι ηδι εχει καει ενας αλλος sata2 που ειχα..:fear:

Δημοσ.
..από αυτά που λες, ο δίσκος πάει για φούντο.

Αν είσαι εντός εγγύησης δωσ' τον για έλεγχο και πιθανή αλλαγή...

nai to kserw ama eixa tis apodikseis tha ta pigena stin eggyisi ela omws pu dn exw...alla t thema ine oti otan ta vazw s allo pc dn kanun ayton tn ixo..giayto lew mpas k t swsw..alla m exoun spasei t neyra toso pu tha paw na parw new..alla t thema ine ama k oi new m kanun t idia...giayto nomizw oti fteei i mitriki i t trofodotiko..giayto ama ksereis kaneis as m voithisei..

Δημοσ.

α) κάνε edit στο μήνυμα και γράψ' το ελληνικά , γιατί θα το πάρει ο άνεμος...

β)οι μητρικές και τα τροφοδοτικά δεν ευθύνονται όταν "κολλάει ο δίσκος"

Κατέβασε το διαγνωστικό της εταιρίας του και κάνε του ένα φουλ σκαν

Δημοσ.

και τοτε τι φταιει??κατι φταει που χτυπανε οι δισκοι γιατι οκ 8α πεις ετυχε ενας 2..αλλα κ οι 4 χτυπανε..βασικα ο ενας πεθανε.χαχα..γιαυτο σου λεω μπας κ παιζει τπτ γιατι δν χτυπανε παντα..

Δημοσ.

και οσον αφορα το οτι δεν μπορεις να βαλεις λειτουργικο στους δισκους σου, ειναι καθαρα επιλογες στο bios...

το πιο πιθανο ειναι να μην τους εχεις βαλει να φιανονται σαν primary...

Δημοσ.

(το BIOS δεν είναι μόνο για να επιλέξεις να ξεκινήσει απ' το cd πια ; )

+ το ότι primary ξε-primary το θέμα είναι να τους βλέπει η εγκατάσταση.

Και δύο περιπτώσεις να είναι οκ οι δίσκοι αλλά να μην τους βλέπει είναι

α)η έλλειψη SATA controller driver όταν το λειτουργικό είναι xp , και λύνεται με την παροχή driver μέσω δισκέτας ή cd

B)να είναι SATA2 ο δίσκος και SATA1 η μητρική , και λύνεται με το να βάλεις στη σωστή θέση το τζαμπεράκι του δίσκου

teoefsta , με το σταγονόμετρο μας τα λες (ότι υπάρχει το ίδο πρόβλημα σε πολλούς δίσκους ταυτόχρονα) και εγώ τουλάχιστον έτσι δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται και να βοηθήσω...

Δημοσ.

τιποτα απο αυτα τα 2 δεν παιζουν να φταινε..τι να σας πω τωρα παιδια..πριν κατι μερες τ ανιξα το ελυσα ολο κ το ξαναμαζεψα..κ εβγαλα μια λαμπα blacklight που την ειχα βαλει με παντεντα..και τωρα οκ δν εχει ξανακανει αυτον τον ηχο..αλλα που κ που μ βγαζει ενα μηνυμα κ μου λεει οτι ο σκληρος ειναι κατεστραμενος κ κατι τετια να κανω back up.κ εβαλα τα vista στο 250 που πριν κολαγε...αυτα......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...